

Gandhi (1982)
Genre: Biografie
Speelduur: 191 minuten
Oorsprong:
Verenigd Koninkrijk / India
Geregisseerd door: Richard Attenborough
Met onder meer: Ben Kingsley, Edward Fox en John Gielgud
IMDb beoordeling:
8,0 (243.789)
Gesproken taal: Engels en Hindi
Releasedatum: 10 maart 1983
On Demand:
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Netflix
Niet beschikbaar op Pathé Thuis
Niet beschikbaar op Videoland
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Disney+
Niet beschikbaar op Google Play
Niet beschikbaar op meJane
Plot Gandhi
"His triumph changed the world forever."
Deze film vertelt de geschiedenis van Gandhi, één der meest monumentale persoonlijkheden van de vorige eeuw. Hij begon zijn loopbaan als jurist en werd na een jarenlange strijd voor zijn idealen een moderne Messias, wiens passief verzet leidde tot het eind van de Engelse koloniale overheersing in India. Zijn naam is synoniem aan een levenshouding die de loop der geschiedenis heeft gewijzigd en nog steeds een inspiratiebron is voor miljoenen mensen.
Externe links
Acteurs en actrices
Mahatma Gandhi
Margaret Bourke-White
General Dyer
Lord Irwin
Judge Broomfield
Lord Chelmsford
Kasturba Gandhi
Vince Walker
Reverend Charlie Andrews
Nathuram Godse
Video's en trailers
Reviews & comments

Dustyfan
-
- 5607 berichten
- 0 stemmen
Wat een prachtige film. Erg moedig ook, om het leven van zo'n bijzondere man te verfilmen.
Bovendien mijn bewondering voor Ben Kingsley, die een erg waardige en overtuigende Gandhi neerzet en bovendien nog als twee druppels water op hem lijkt. Dat is vooral mooi te zien in de (gelukkig spaarzaam) gebruikte archiefbeelden, die prachtig overvloeien in de film.
Het enige minpuntje (al vaker genoemd) vind ik de lengte, terwijl ik tegelijkertijd ook geen scenes aan zou kunnen wijzen die eruit zouden kunnen. Niks is overbodig. Nogal in tegenstrijd, maar daar kom ik nu even niet uit.
Voor nu 4,5*

Cicero
-
- 116 berichten
- 0 stemmen
Wie naast deze oppervlakkige hagiografie werkelijk een studie heeft gemaakt van Gandhi weet dat deze helemaal geen pacifist was. Integendeel, Gandhi heeft grote militaire steun verleend aan het Britse imperialisme, zowel in de genocidale Boerenoorlog in Zuid-Afrika (1899-1902) als in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Juist door het propaganderen van pacifisme als het gaat om confrontaties met de Engelsen, en militaire haat als het gaat om confrontaties met de vijanden van diezelfde Engelsen, heeft Gandhi zich laten kennen als een objectieve (meest waarschijnlijk onbewuste) agent van het perfide Albion. De maximaal 100.000 Britten die de 350 miljoen Indiërs onder controle moesten houden konden dit vooral doen dankzij het pacifisme van Gandhi, die dan ook niet voor niets in de door de Engelsen gecontroleerde massamedia verheven werd tot Plaatsvervanger van God op Aarde.
Richard Attenborough heeft als filmmaker van het onderdrukkingsapparaat dat ook niet voor niets uitgepakt met persoonsverheerlijking van iemand die geweld tegen een slavenmeester afwijst. In de jaren dertig werd duidelijk dat Gandhi en zijn assisterende Nehru-dynastie de greep van het Indiase onafhankelijkheidstreven verloren ten bate van de daadwerkelijk populaire nationalistische revolutionair Subhas Chandra Bose. Met hulp van de Duitsers en Japanners wist Bose een Indiaas Nationaal Leger te stichten en delen van India te bevrijden. Het is alleen het in de jaren dertig en veertig groeiende besef dat de Indiër ook kon vechten dat de Britten heeft doen ophoepelen. Gandhi heeft de onafhankelijkheid vertraagd en geheel in lijn met de Britse wensen het moslimseparatisme van de Moslimliga van de Aga Khan en Jinnah gestimuleerd. Gandhi was de droomkandidaat van het Britse imperialisme tegen de seculiere Nationale Revolutie van Subhas Chandra Bose waarin Hindu, Moslim, Sikh en Christen werden verenigd voor een Vrij India.
Dat alleen deze analyse juist is, wordt ook bewezen door het feit dat in 1947 de Britten verder nergens vertrokken, doch integendeel met harde hand onafhankelijkheid, vrijheid en democratie met alle middelen tegenwerkten. De Britten zijn nooit ergens vertrokken uit hun rijk zonder gewapende strijd en de wetenschap dat de kosten de baten zouden overstijgen. William Wallace, Robert the Bruce, Jan Breydel, Pieter de Coninck, Willem van Oranje, Patrick Henry, George Washington, Theobald Wolfe Tone, Andries Pretorius, Paul Kruger, James Connolly, Michael Collins en Subhas Chandra Bose zijn vaders van de vrijheid, niet de (cultureel en ideologisch gezien) Engelse theosofische babbelaar Mohandas K. Gandi.
(*0,5)

gertos
-
- 61 berichten
- 68 stemmen
Zo, dát is nogal een doorwrochte analyse! Ik vond de film daarentegen behoorlijk indrukwekkend, al heb ik hem jaren geleden gezien dus me bepaald niet alle details herinner. 4 sterren.

Jensing
-
- 70 berichten
- 31 stemmen
Deze film steeg boven al mijn verwachtingen uit! Schitterende en indrukwekkende film die mij echt wist te raken. Zonder het te beseffen zit je drie uur naar een film te kijken en daarna zit je er nog uren aan te denken. Prachtig geacteerd en fantastische make-up Zeker 5 sterren!

E V
-
- 1105 berichten
- 3018 stemmen
Prachtige beelden en goed geacteerd door o.a. Ben Kingsley. Maar de film werd op een gegeven moment langdradig, het duurde gewoon te lang.
Dat langzame droeg wel weer bij aan de speciale sfeer van de film.

starbright boy (moderator films)
-
- 22004 berichten
- 4815 stemmen
Best goed. Zeer knappe rol van Kingsley. Alleen wel erg netjes binnen de lijntjes, bijna een schoolse film. Een beetje teveel een geschiedenisles. Ik begrijp die keuze wel, maar het maakt de film net wat minder boeiend.
3.5*

renske
-
- 1105 berichten
- 926 stemmen
"Gandhi goes by in a cloud of serenity, and everyone who sees him knuckles under (with the exception of a few misguided fellows, of course). Ben Kingsley ... is impressive; the picture isn't ... Kingsley can't give his role a core, because it has been written completely from the outside. A viewer's reaction: 'I felt as if I had attended the funeral of someone I didn't know.'" — Pauline Kael.
Ik kan het niet beter verwoorden.

Pieter Montana
-
- 6661 berichten
- 2245 stemmen
Voor de Belgen hier.
Gandhi wordt in 2 delen uitgezonden.Vandaag wordt op VijfTV het 1ste deel uitgezonden.Morgen volgt het 2de deel.

JoeCabot
-
- 2682 berichten
- 1785 stemmen
Vond het wel een goed drama! Is idd wat lang.
Na een tijdje werd het trouwens leuk als ze 'Arrest him!' zeiden: here we go again.
3.5*

james.dean
-
- 59 berichten
- 0 stemmen
Is wel een mooie film. had gedacht dat ik er niets aan zou vinden, omdat ik me nooit verdiept heb in Gandhi. Deze film krijgt een ***,5 ster omdat het tweede deel veel en veel zwakker is als het eerst deel.

Queto Yurlunyur
-
- 4775 berichten
- 3110 stemmen
Een simplistische film die Gandhi tot een plot-element in een oppervlakkig overzicht van de geschiedenis van India maakt, in plaats een ook maar enigszins interessant personage. Gandhi moet toch een bijzonder mens geweest zijn, maar de film brengt daar niets van over. Zijn drijfveren blijven buiten beeld, zijn filosofie wordt gereduceerd tot een eenvoudige oneliner, en van de manier waarop Gandhi met de personen om hem heen omging zien we ook maar heel weinig (hield hij bijvoorbeeld van zijn vrouw of niet? ik heb er na drie uur film nog geen idee van). Dit is bepaald geen Lawrence of Arabia.
Maar ook op de politiek-historische gebeurtenissen in India werpt de film weinig licht, over complexe situaties als het onstane conflict tussen hindoestanen en moslims wordt snel heen gewalsd, en andere historische figuren blijven beperkt tot karikaturen. Toch weet de film drie uur te vullen; dat komt voor een deel doordat de film naast de toch al heel complexe situatie in India het eerste halfuur besteedt aan Gandhi's avonturen in Zuid-Afrika (die nogal losstaan van de rest van de film), en doordat de film heel veel historische gebeurtenissen aanstipt, maar ondertussen nergens op ingaat.
De eerste twee uur weet de film nog wel te boeien doordat er zoveel dingen gebeuren (ook al wordt nergens op ingegaan), in het laatste uur - waarin Gandhi weinig anders doet dan vasten en kleding maken - slaat de verveling toe. De film lijkt ook helemaal geen doel of climax te hebben. Gandhi is uiteraard doodgeschoten en dus eindigt de film daar maar mee, maar er wordt geen enkele verklaring geleverd waarom Gandhi doodgeschoten werd. En hoewel de film begint vanuit het gezichtspunt van de dader (de film begint en eindigt met de moord), vertelt het ons helemaal niets over zijn motieven (is de man ueberhaupt een hindoestaan of een moslim?).
Ergens vind ik het trouwens ook een fout uitgangspunt om een (hedendaagse) Brit te casten als Gandhi. De make-up is overtuigend genoeg, maar ergens vind ik het niet passend dat men hier ueberhaupt heeft gemeend met make-up en een nep-accent te moeten werken. Waarom kan die rol niet gewoon door een Indiër gespeeld worden? (al schijnt Kingsley van Indiase afkomst te zijn, maar dat zie je niet aan hem af).
Niet dat de film verder respectloos met Gandhi omgaat; integendeel, misschien is wel juist de erorme hoeveelheid respect voor Gandhi die Attenborough hier ten toon wil spreiden de reden dat het dramaturgisch niet van de grond komt. Het blijft nu een beknopt overzicht van historische gebeurtenissen, terwijl de film echte personages met karaktertrekken en motivaties nodig heeft. 2 *

speedy23
-
- 18945 berichten
- 14043 stemmen
Gandhi is uiteraard doodgeschoten en dus eindigt de film daar maar mee, maar er wordt geen enkele verklaring geleverd waarom Gandhi doodgeschoten werd. En hoewel de film begint vanuit het gezichtspunt van de dader (de film begint en eindigt met de moord), vertelt het ons helemaal niets over zijn motieven (is de man ueberhaupt een hindoestaan of een moslim?).
De reden mocht in de film wel even vermeld zijn.
Op 13 januari 1948 wordt Gandhi neergeschoten. De moordenaar, een fanatieke hindoe, is boos dat Gandhi de Indiase regering heeft gezegd een schuld aan Pakistan (waar moslims wonen) te betalen.

Poisonthewell
-
- 4939 berichten
- 13094 stemmen
Het is mij geloof ik niet gegund deze film te zien. Net als bij bijvoorbeeld Papillon of Karakter is er ook bij het opnemen van Gandhi een of andere mysterieuze reden waardoor het keer op keer mislukt. Deze keer bleek dat ik een 120 minuten band had ingesteld. Grmbl.

Jorick
-
- 8776 berichten
- 2291 stemmen
Een goede film, maar in mijn ogen te lang en soms te langdradig. Hierdoor wordt het geheel minder interessant en minder boeiend. Kingsley speelt overigens wederom overtuigend.
Drie dikke sterren, meer kan ik vooralsnog niet geven.

darkcity
-
- 641 berichten
- 1442 stemmen
Goede acteerprestaties en opzich wel goed in elkaar gezet alleen NIET mijn soort film en kon me daarom ook niet boeien! 2.5 ster.

Mug
-
- 13981 berichten
- 5969 stemmen
Gandhi grossiert is spectaculaire en fabuleuze en 'kwijlende-Mug' massa-scenes.
Helaas is de materie niet zo spectaculair en fabuleus. Het gedachtengoed van Gandhi komt wel erg samenvattend aan bod, is bijna iedere Brit een karikatuur, en verzandt de film na de intrede van Candice Bergen in een grote reclamespot voor Life Magazine.
Grootse produktie, het ziet er allemaal prachtig uit, maar inhoudelijk mist het toch 'een ziel' (ook al sloeg er nergens de verveling toe tijdens deze drie uur cinema). 3,5*

orbit
-
- 12092 berichten
- 0 stemmen
Prachtige film! Is al weer heel lang terug dat ik hem laatst zag, maar sublieme biografie met een meesterrol voor Kingsley 4*

kiriyama
-
- 9849 berichten
- 0 stemmen
Mooie film maar helaas wat minder dan verwacht. Desondanks de moeite waard.
3.5*

predator
-
- 1663 berichten
- 1941 stemmen
Wie naast deze oppervlakkige hagiografie werkelijk een studie heeft gemaakt van Gandhi weet dat deze helemaal geen pacifist was. Integendeel, Gandhi heeft grote militaire steun verleend aan het Britse imperialisme, zowel in de genocidale Boerenoorlog in Zuid-Afrika (1899-1902) als in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Juist door het propaganderen van pacifisme als het gaat om confrontaties met de Engelsen, en militaire haat als het gaat om confrontaties met de vijanden van diezelfde Engelsen, heeft Gandhi zich laten kennen als een objectieve (meest waarschijnlijk onbewuste) agent van het perfide Albion. De maximaal 100.000 Britten die de 350 miljoen Indiërs onder controle moesten houden konden dit vooral doen dankzij het pacifisme van Gandhi, die dan ook niet voor niets in de door de Engelsen gecontroleerde massamedia verheven werd tot Plaatsvervanger van God op Aarde.
Richard Attenborough heeft als filmmaker van het onderdrukkingsapparaat dat ook niet voor niets uitgepakt met persoonsverheerlijking van iemand die geweld tegen een slavenmeester afwijst. In de jaren dertig werd duidelijk dat Gandhi en zijn assisterende Nehru-dynastie de greep van het Indiase onafhankelijkheidstreven verloren ten bate van de daadwerkelijk populaire nationalistische revolutionair Subhas Chandra Bose. Met hulp van de Duitsers en Japanners wist Bose een Indiaas Nationaal Leger te stichten en delen van India te bevrijden. Het is alleen het in de jaren dertig en veertig groeiende besef dat de Indiër ook kon vechten dat de Britten heeft doen ophoepelen. Gandhi heeft de onafhankelijkheid vertraagd en geheel in lijn met de Britse wensen het moslimseparatisme van de Moslimliga van de Aga Khan en Jinnah gestimuleerd. Gandhi was de droomkandidaat van het Britse imperialisme tegen de seculiere Nationale Revolutie van Subhas Chandra Bose waarin Hindu, Moslim, Sikh en Christen werden verenigd voor een Vrij India.
Dat alleen deze analyse juist is, wordt ook bewezen door het feit dat in 1947 de Britten verder nergens vertrokken, doch integendeel met harde hand onafhankelijkheid, vrijheid en democratie met alle middelen tegenwerkten. De Britten zijn nooit ergens vertrokken uit hun rijk zonder gewapende strijd en de wetenschap dat de kosten de baten zouden overstijgen. William Wallace, Robert the Bruce, Jan Breydel, Pieter de Coninck, Willem van Oranje, Patrick Henry, George Washington, Theobald Wolfe Tone, Andries Pretorius, Paul Kruger, James Connolly, Michael Collins en Subhas Chandra Bose zijn vaders van de vrijheid, niet de (cultureel en ideologisch gezien) Engelse theosofische babbelaar Mohandas K. Gandi.
(*0,5)
Vreemd, op Wikipedia staat een heel ander verhaal over Gandhi.......

suzynatascha
-
- 60 berichten
- 34 stemmen
Dit is nu een film die ik eens moet gaan huren of bekijken op tv wanneer ze 'm nog eens draaien. Ik vind het trouwens vreemd dat ze deze film in school nooit hebben gedraaid. Zou erg leerrijk geweest zijn om wat meer over Ghandi te weten te komen.
Ben benieuwd naar Ben Kingsley zijn 'performance'.

kiriyama
-
- 9849 berichten
- 0 stemmen
Die valt helaas wat tegen. Vond hem niet altijd even overtuigend.

Thomas83
-
- 3928 berichten
- 3540 stemmen
Zeer goede film over een van de meest beroemde en beminde historische figuren allertijden.
Gandhi schijnt nogal een interessant mens te zijn geweest, en deze film geeft een redelijk goed beeld van de beste momenten en periodes uit zijn bewogen leven.
Ben Kingsley vind ik echt fantastisch acteren in zijn rol van Gandhi. Hij zet een geloofwaardige Gandhi neer (hij lijkt ook nog eens sprekend op hem), en dat is niet makkelijk.
Visueel is de film prachtig. Mooi kleurgebruik, prachtige beelden van India, meerdere zeer fraaie massascenes, mooie decors, prima montage (echt mooi hoe archiefbeelden van de echte Gandhi in de film zijn verwerkt op een geloofwaardige manier, en hoe je op een gegeven moment ook subtiel een zwart-witfragment over ziet gaat in kleur) prima camerawerk en mooie kostuums.
De film bestaat uit veel dialoog en is vrij lang, maar hij kijkt toch zeer vlot weg vond ik, omdat er vrij snel door Gandhi's leven heen wordt gegaan. Dat laatste is ook wel weer een nadeel. Er worden enkele keren grote tijdsprongen gemaakt, en soms gaat dat ten koste van je inlevingsvermogen in Gandhi. Dat was tenminste mijn ervaring een beetje. Ook komt het verhaal door die tijdsprongen en versnellingen soms wat minder geloofwaardig over vind ik. Zo staat Gandhi het ene moment voor een handjevol mensen te preken, even later is dat al een hele zaal, en niet veel later weer een heel grote groep mensen. Je ziet Gandhi niet echt groeien zeg maar.
De openingsscene en eindscene Die dus hetzelfde laten zien, maar aan het begin van de film weet je niet waarom iedereen nou precies zo blij is, of dat alleen komt omdat ze Gandhi zien of ook door een bepaalde gebeurtenis.
Het einde krijgt ook meer spanning doordat je al weet wat er gaat gebeuren, en subtiel hoe ze op het moment van de climax het beeld op zwart laten gaan waarbij je dan alleen Gandhi 'oh god' hoor zeggen. zijn goed, en geven dus een waardige start en eind aan de film.
De muziek is best fraai. Past goed bij de film en is nooit overaanwezig. Dit in combinatie met de mooie beelden zorgt voor een prettig sfeertje in de film.
Al met al is Gandhi een echt goede film. Als biografie door het hoge tempo misschien niet zo heel erg geslaagd, maar deze film heeft in mijn ogen eigenlijk meer een politieke boodschap dan dat hij zoveel vertelt over Gandhi zelf. Al gaan het leven en de daden van Gandhi natuurlijk heel erg samen met het politieke.
Alleen al als eye-opener vanwege de politieke boodschappen, en om wat meer te weten te komen over het zeer boeiende leven van Gandhi, zou iedereen deze film wel eens moeten zien.
Gandhi grossiert is spectaculaire en fabuleuze en 'kwijlende-Mug' massa-scenes.
Helaas is de materie niet zo spectaculair en fabuleus. Het gedachtengoed van Gandhi komt wel erg samenvattend aan bod, is bijna iedere Brit een karikatuur, en verzandt de film na de intrede van Candice Bergen in een grote reclamespot voor Life Magazine.
Grootse produktie, het ziet er allemaal prachtig uit, maar inhoudelijk mist het toch 'een ziel' (ook al sloeg er nergens de verveling toe tijdens deze drie uur cinema). 3,5*
In welk opzicht vind je dat elke Brit in de film een karikatuur was? Omdat ze allemaal wel heel erg werden afgeschilderd als de 'gemene badguys'?
In dat geval ben ik het deels met je eens. Ik weet namelijk niet of ze echt overdreven zijn neergezet. In de tijd van het imperialisme gedroegen landen als Engeland, Spanje, Frankrijk en Nederland zich denk ik ook wel arrogant ten op zichte van de lokale bevolking, en het is niet zo gek dat ze niet zo makkelijk hun goede positie willen opgeven.
En in de film dragen de Britten wel wat argumenten aan die op een vrij redelijke manier er voor pleiten dat het beter is voor het land als zij er blijven.
Op een gegeven moment wordt de film inderdaad wel een beetje eem grote reclamespot voor Life Magazine, maar ik vond het niet eens echt zo storend.
Verder ben ik het wel zeker met je eens. De 'ziel' ontbreekt een beetje in de film. Er wordt in een vrij hoog tempo door het leven van Gandhi heengejaagd.
Gandhi had beter een serie of mini-serie kunnen zijn denk ik. Al was dat commercieel misschien niet interessant geweest.

fanaat
-
- 287 berichten
- 91 stemmen
Een prachtig meesterwerk met een voortreffelijke rol van Kingsley. Dit is een film die je echt gezien moet hebben.
4,0

jordybeukeboom
-
- 6797 berichten
- 2423 stemmen
Fraaie, boeiende, emotionele film. Erg sterk eerste half uur, het laatste uur vind ik wat minder pakkend helaas. Uitstekend geregisseerd niettemin, uitstekend acteren van Kingsley en de meeste bijrollen worden ook prachtig neergezet.
Het inbrengen van die journaliste had van mij niet gehoeven. Het allereerste begin heb ik overigens wat moeite mee. Als je op de hoogte bent van deze geschiedenis weet je het einde natuurlijk al, maar ik wist het niet en van mij had dit alleen op het einde gemogen. Nu kwam het mij wat snel, abrupt en hard op de maag liggend over.
Concluderend een fraai document
4 sterren

Theatertje
-
- 1235 berichten
- 1143 stemmen
Deze film heb ik 3.5 sterren gegeven, omdat ik 4 sterren teveel vond. Zo fantastisch vond ik Kingsley's performance nu ook weer niet.

Hayabusa
-
- 453 berichten
- 115 stemmen
Zeer geslaagde verfilming van de man met zijn wandelstok die de Britten uit zijn land heeft verdreven zonder geweld te gebruiken.
--_-- Mahatma Gandhi --_--

AgonyBe
-
- 78 berichten
- 91 stemmen
Kingsley zeker behoorlijke rol neer gezet.
Maar de film verveelt soms wat, zeker toen ik hem voor de 2de keer bekeken heb,
Dus zeker bekijken om wat meer te weten te komen over Gandhi en de geschiedenis waarde die in de film zit, maar eerder huren dan kopen.
Gerelateerd nieuws

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?
Bekijk ook

Das Boot
Oorlog / Drama, 1981
1.368 reacties

Der Untergang
Historisch / Oorlog, 2004
1.637 reacties

In the Name of the Father
Drama / Biografie, 1993
230 reacties

Hotel Rwanda
Drama / Oorlog, 2004
726 reacties

A Beautiful Mind
Biografie, 2001
849 reacties

Temple Grandin
Biografie / Drama, 2010
154 reacties
Gerelateerde tags
moslimdemonstrationtweede wereldoorlogimprisonmentrelease from prisonhunger strike colonyhindu independencebritish armypolitical negotiationsconferencenonviolent resistance apartheidbritish empireprotestindependence movementstrikebiografievrijheidprayeridealismidealistgebaseerd op een waargebeurd verhaalfighting the system
Nieuwsbrief MovieMeter
Het laatste film- en serienieuws per e-mail ontvangen?
Populaire toplijsten
- Top 250 beste films aller tijden
- Top 250 beste sciencefiction films aller tijden
- Top 250 beste thriller films aller tijden
- Top 250 beste familie films aller tijden
- Top 250 beste actie films aller tijden
- Top 100 beste films van de laatste jaren
- Top 100 beste films op Netflix
- Top 100 beste films op Disney+
- Top 100 beste films op Pathé Thuis
- Top 50 beste films uit 2020
- Top 50 beste films uit 2018
- Top 50 beste films uit 2019
- Top 25 beste films in het Nederlands
Corporate & Media
Realtimes Network
Innovatieweg 20C
7007 CD, Doetinchem, Netherlands
+31(315)-764002
Over MovieMeter
MovieMeter is hét platform voor liefhebbers van films en series. Met tienduizenden titels, die dagelijkse worden aangevuld door onze community, vind je bij ons altijd de film, serie of documentaire die je zoekt. Of je jouw content nou graag op televisie, in de bioscoop of via een streamingsdienst bekijkt, bij MovieMeter navigeer je in enkele klikken naar hetgeen dat voldoet aan jouw wensen.
MovieMeter is echter meer dan een databank voor films en series. Je bent bij ons tevens aan het juiste adres voor het laatste filmnieuws, recensies en informatie over jouw favoriete acteur. Daarnaast vind je bij ons de meest recente toplijsten, zodat je altijd weet wat er populair is op Netflix, in de bioscoop of op televisie. Zelf je steentje bijdragen aan het unieke platform van MovieMeter? Sluit je dan vrijblijvend aan bij onze community.
Social media
Realtimes Network
- Registreer |
- Contact ons |
- Over ons |
- Adverteren |
- MovieMeter Films Wiki |
- Series Wiki |
- Algemene voorwaarden en privacybeleid |
- Consent wijzigen |
- RSS Feeds |
- API

© 2025 MovieMeter B.V.