• 9.218.785 stemmen

Kickboxer 3: The Art of War (1992)

Actie | 92 minuten

Genre: Actie

Geregisseerd door: Rick King

Met onder meer: Sasha Mitchell, Dennis Chan en Richard Comar

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot Kickboxer 3: The Art of War

"In The World's Deadliest Contest, There Can Only Be One Winner... And Only One Survivor!"

David Sloan en zijn coach Xian reizen naar het Braziliaanse Rio de Janeiro. David zal er deelnemen aan het wereldkampioenschap kickboksen en er zijn titel verdedigen. Xian heeft een druk trainingsschema voor hem uitgedokterd, maar David kan zijn coach overhalen om het de eerste dagen rustig aan te doen. Ze genieten dan ook met volle teugen van het prachtige weer, de zee en de overheerlijke gerechten. Wanneer de kleine Marcos hun fototoestel wil stelen, ontdekken ze echter dat Rio krioelt van armoede en criminaliteit...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik vind deze film juist beter dan deel 2. (niet deel 1 natuurlijk want die blijft de beste) Sasha Mitchell acteerd al wat beter dan in de vorige. Hij is niet meer zo'n High-school figuur en is dit keer gewoon een normale boxer.

De rest van de film vond ik ook prima. Rio de Janeiro vond ik een perfecte locatie. Deels laat deze film nog wat zien over de straatleven enzovoord. Die rol van Marcos was ook uitstekend. Kickboxer 3 had gewoon een goed sfeertje.

Ook Xian (Dennis Chan) maakt van deze film een feest.

De film is trouwens ook een beetje de actie kant opgegaan. Maar daar hou ik wel van. Die gevechten daarnaast waren ook uitstekend.

Het einde was ook prima. Beter dan deel 2 zou ik maar zeggen.

3,0

Is deel 4 trouwens al op dvd?

avatar van Metalfist

Metalfist

Remember, the body and the mind do not always travel together

De vorige Kickboxer film was eigenlijk toch min of meer een onverwacht succes ten huize Metalfist. The Road Back is op zich een mindere film dan zijn voorganger, maar nog altijd vermakelijk genoeg om eenzelfde score te weten versieren. The Art of War is de snelle sequel (de films werden tegelijkertijd gefilmd) en jammer genoeg resulteert dat vaak in een film die op alle aspecten minder is dan zijn voorganger.

En dat kan dus ook gezegd worden van deze film, want Kickboxer 3 breekt eigenlijk compleet met de aspecten die van de vorige delen een succes maakte. De grootste fout die regisseur Rick King en de zijnen maken is toch het weglaten van een vorm van een toernooi. Sloane en Xian reizen weliswaar af naar Rio de Janeiro voor een wereldkampioenschap, maar daar is uiteindelijk erg weinig van te zien. Het gemis van Tong Po is duidelijk voelbaar en Eric Martine is niet zo'n indrukwekkende bad-guy in de ring. Wat overblijft is een film waar de focus meer ligt op geweren en niet op het vechten zelf. Beetje een vreemde zet als je het mij vraagt, maar het werkt nog redelijk goed. Het plotje rond de ontvoering van Isabella is weliswaar niet boeiend genoeg voor anderhalf uur en ik hoop dan ook dat de volgende delen zich terug wat meer op de sport zelf concentreren in plaats van deze atypische Kickboxer praktijken.

Sasha Mitchell en Dennis Chan keren gelukkig terug als respectievelijk David Sloane en zijn mentor Xian waardoor er toch nog iets van de typische Kickboxer sfeer overeind blijft staan. Zoals ik bij zijn voorganger al had gezegd geraakt Mitchell weg met het spelen van de hoofdrol (al blijf ik er toch nog altijd Cody uit Step By Step in zien) en kan Chan zich weer wat laten gaan in de filosofische wijsheden, al denk ik dat zijn inspiratie toch wat op begint te geraken precies. Mitchell en Chan zijn eigenlijk de enige twee die ertoe doen in dit derde deel en de rest van de cast is dan ook perfect verwaarloosbaar.

Tjah, moeilijk te beoordelen dit. The Art of War voelt niet echt aan als een Kickboxer film, vooral ook omdat er wat een andere (lees meer gewelddadige doordat Sloane en Xian iedereen omver knallen) richting wordt uitgegaan met de personages en dat zorgt voor een stijlbreuk. Toch is dit een franchise die ik wel een warm hart toedraag en ik me nog altijd wel vermaakt heb. Wel overduidelijk de zwakste van de drie films tot nu toe.