• 9.218.737 stemmen

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Willem Dafoe

Releasedatum: 4 juli 2002

Plot Spider-Man

"Go for the ultimate spin."

Na door een genetisch gemanipuleerde spin gebeten te zijn, maakt het lichaam van de nerd Peter Parker radicale wijzigingen door. Hij kan tegen muren oplopen, web-vloeistof uit zijn polsen spuiten, en hij ontwikkelt een spinnen-zintuig. Hij neemt de naam "Spider-Man" aan, en besluit zijn nieuwe krachten te gebruiken om de slechte Green Goblin te bestrijden. Ondertussen probeert hij de aandacht te trekken van zijn mooie klasgenote Mary Jane Watson.

Spider-Man / Peter Parker

Maximilian Fargas

Joseph 'Robbie' Robertson

avatar van davey jones

davey jones

ok. ik ben me aan het verdiepe met de villians van elke spidey film.

dus kan iemand me helpe?

ik heb dus geen idee waarom de goblin spidey af moet make :t

avatar van daviddoelen

daviddoelen

Omdat Spider-Man hem heeft gedwarsboomd.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige film is dit, en dan vooral om de special effects.

Maar ook Toby Maguire is (zoals iedereen nu al wel weet) de perfecte persoon om Spider-Man te vertolken.

Ik had deze film enkele jaren geleden al eens gezien, maar heb hem nu zelf in m'n collectie en heb er nog geen moment spijt van.

Net als de eerste keer heb ik weer genoten van deze prachtige film.

In deze film moet Peter Parker zijn 'spinnen'-krachten nog een beetje leren ontdekken, maar ook dat gebeurt op een leuke manier.

Kortom, deze film is een aanrader voor jong en oud.

En vraagt ook om vervolgen, die er natuurlijk al zijn....

avatar van soom

soom

Net weer herzien. Beste deel van de drie die ik heb gezien, vind ik, want het eenvoudigste. Weinig opsmuk, zoals Raimi dat nodig begon te vinden in deel 2 en 3.

avatar van Gollem

Gollem

Goed begin van de trilogie, alleen viel de schurk (The Green Goblin) erg tegen en dan met name het pak wat hij aanheeft. Verder zijn Tobey Maguire en Kirsten Dunst goed gecast, maar die acteur die J. Jonah Jameson speelt is helemaal fantastisch. Een 3,5!

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

J. Jonah Jameson

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Een goed begin van deze 1e deel van spidey.

Ik vondt de acteer prestaties echt goed en vooral wat de andere ook zeggen die van J. Jonah Jameson die is helemaal geknipt voor die film.Die zien we zeker vaker terug.

Alleen wat me tegenviel was de pak van Green Goblin het leek een beetje onwerkelijk,maar voor de rest deed de green goblin het perfect.

Ondanks die pak krijg deze film toch een 5 van mij.

avatar van movielip

movielip

zeer goede film

- een dijk van een film

- steengoede cast, en prima acteerprestaties

- goed uitgewerkt, prima special effects

- voor jong en oud

- geen echte minpunten

4,5

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Gollem schreef:

ja JK Simmons is ook een van mijn favoriete uit deze film.

en hij gelijkt ook enorm hard op de JJJ van de comics.

avatar van maurice74

maurice74

Jammer van het sentimentele einde. Vond 'm een tikkie langdradig naar het einde toe. De eerst pakweg 75 minuten zijn wel goed, veel vaart. Ja, en The Green Goblin ziet er echt heel nep uit. Verder prima film, hoewel geen meesterwerk.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Tarkus schreef:

Prachtige film is dit, en dan vooral om de special effects.

Dat vond ik nu wat een tegenvaller.

Oké, niet dat dit de belangrijkste factor is van een film,

maar het pak van The Green Goblin zag er nu eenmaal erg fake uit.

Ook zag je vaak hoe de blue screen methode gebruikt werd, maar ik vind het niet storend. Ik zou zelfs durven zeggen charmant.

Dit is een film dat "respect" toont voor Spidey,

met liefde gemaakt voor de comic-hero.

Eigenlijk alles wat in Spidey 3 allemaal een beetje gemist werd.

Maar omdat 4.0* nu wel veel is voor deze film, geef ik deze 3.5 en verlaag ik mijn stem van het 3de deel naar 2.5

avatar van Wassup !

Wassup !

Nog eens herbekeken. Moet zeggen dit is puur vermaak ! Alleen vind ik de Green Goblin ook wat plastiekerig overkomen. Maarja... Voor dat ene minpuntje. Voor deze ook 4.5/5 ! (voor de hele trilogie trouwens)

avatar van De Dré

De Dré

Ik had er niets van verwacht.

Misschien vond het juist daarom een leuke film.

Verstand op 0 en gewoon kijken.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Dit is een goede film met goede special effects, goede acteurs, goed verhaal.. Ik vind dat dit een topper is! En hij krijgt van mij dan ook 4.5*!

avatar van prometida

prometida

Ik vind dit een hele leuke film. Hij duurt dan wel 2 uur maar voor mij was het goed uit te zitten. Goed verhaal en goede acteurs.

Nu nog 2 en 3 zien !

avatar van Shagrath X

Shagrath X

ik heb teveel spiderman strips gelezen en ik moet zeggen dat helaas het hele verhaal zowat verPIEPT is. jammer dat dit met spiderman moest gebeuren.

(maar ja, in het marvel universum is alles mogelijk. wat in de film gebeurt zou in een ander spiderman universum (lees: parralelle wereld) wel kunnen )

mijn grootste kritieke punt is gewoon the green goblin.. Wat een poepzooi. het is inderdaad gewoon een mislukte actionfigure uit de powerrangers stal ofzo.

de film is wel vermakelijk, maar als echte spidermanfan had ik hier meer van verwacht.

avatar van russell

russell

Mijn zoon is er weg van en omdat hij er zo vaak naar heb zitten kijken ben ik spider-man nu ook wel gaan waarderen.

Het is een gezellige film. 3.

avatar van Silvos

Silvos

Goede film, Goede acteurs, mooi verhaal. Het pak van de green goblin valt idd. wat tegen maar verder gewoon een mooie spidey film, waardige inluiding van de trilogie...

avatar van Musicer

Musicer

2de beste Spideyfilm. Deze had tenminste nog een interessante vijand, in tegenstelling tot doc Oc.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik had toch meer verwacht van deze film. Zeker omdat het de eerste is uit een triologie. Maar toch, actie, goede special effects, goed verhaalt toch wel, geef ik de film toch een 3,0. Omdat ik toch 2 uur vermaakt heb gezien, maar zeker geen topper.

avatar van thedudesons

thedudesons

wat een slechte casting van tobey.... echt een drol en de film is dan ook niets meer waard..

avatar van Adammeh

Adammeh

Peter Parker!! =D

Mijn cartoon held van vroeger, natuurlijk dus ook alle afleveringen kijken!

avatar van Shinobi

Shinobi

Geweldige film van mijn held.

Verhaal zit goed in elkaar, alleen wijkt het wat af van de strip, maar ja daar moet je genoegen mee nemen. Verder zijn de acteurs goed gecast en de special effects zijn goed. Ik had nooit verwacht dat er een Spiderman film zou komen die zo goed gemaakt is, top met dat webslingeren enz.

Ik geef 'm 4, 5 sterren, omdat hij wat van de strip afwijkt, anders zou die zo 5 sterren krijgen.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Goed eerste deel, die erg goed in elkaar zit.

De acteurs zijn perfect gecast, met name Maguire (als Spiderman) en Dafoe (als Green Goblin) en leveren prima prestaties.

Verder zien de special-effects er goed uit en zit er flink wat actie in.

4****

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

ik vind dit zon leuke film om te bekijken

komt denk ook omdat je ziet hoe het allemaal gebeurde

4.0***

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Leuke en Ontspannende film net zoals deel 2 en deel 3

avatar van Zelva

Zelva

Jordy schreef:

maar je moet wel een hele grote zuurpruim zijn als je tijdens deze film niet 2 uur lang met een grote smile zit te kijken

*Zuurpruim meldt zich.

Wouter op 19 augustus 2002 schreef:

Dit si typisch zo'n film die hoog scoort enkel omdat-ie nieuw is. Over een jaar of 5 staat zo'n film in geen enkele top 250 meer.

Nou, het is precies vijf jaar later, je hebt gelijk. Wat een toeval dat ik net vandaag tegen zo'n bericht aanloop.

avatar van Sassia

Sassia

Ik heb het begin niet helemaal gezien, maar alles wat ik heb gezien, zegt genoeg.

Verbluffende actie scénes, goeie acteurs en soms ook een beetje dramatisch eigenlijk...

4* is ie zeker waard

avatar van Fallen God

Fallen God

Dit vind ik de beste van de drie.Hoe hij van een nerdje in een superheld veranderd is echt goed gedaan.

En ja de Goblin,ik heb me er niet echt aan gestoord.4.5*

avatar van frodette

frodette

Had hem tot gisteren nog nooit gezien

zalige film !!!!

4.5 sterren