• 9.218.803 stemmen

Geregisseerd door: Chris Walas

Met onder meer: Bill Paxton, Michael Ironside en Colleen Camp

Plot The Vagrant

"He's not home alone."

De zakenman Graham Krakowski koopt een nieuw huis maar al snel wordt hij geterroriseerd door de oude bewoner, een zwerver. Maar wie is deze geheimzinnige zwerver eigenlijk? Graham komt achter de waarheid wat slechte gevolgen voor hem heeft.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Van een meester van special effects als Chris Walas verwachtte ik toch meer wat dat betreft. Veel hart en ziel zoals in The Fly bvb zit hier niet in. The Vagrant is overwegend komedie met heel wat zwarte humor over een middelmatige bediende die zich in zijn nieuwe woning bedreigd voelt door een vieze vuile clochard. De paranoide sfeer is wel ok, maar er is niet echt sprake van een crescendo opbouw naar een climax. Beetje slordig allemaal, zeker op het einde. Dat deze B-film in de duisternis gebleven is verwondert me niet echt.

avatar van perceived

perceived

Verwondert mij wel. Tof early nineties filmpje met een fikse dosis paranoia en zwarte humor. De chemie tussen de hoofdpersoon en zwerver is geweldig Eén van de betere al dan niet obscure werkjes die ik heb gezien de afgelopen tijd!

avatar van mikey

mikey

Goeie tip perceived. Typische 90'sugliness. Een bepaalde schoonheid schuilt in die lelijkheid uit een tijd waarin men anders aankeek tegen wetenschappelijke/ technische vooruitgang. Terwijl nu alles wordt omarmt, zat men toen nog met verbazing en afschuw naar de door lasers aangestuurde bommentapijten van Amerika te kijken, alles gefilmd met nachtkijker technieken.

Dat zie je ook hierin terug: scary big companies met enge computers pal achter je huis van high tech beveiliging, en niks werkt natuurlijk. In die nachtmerrie achtige wereld wordt een aan smetvrees lijdende yup/nerd lastiggevallen door een demonische zwerver. Een vleesgeworden nachtmerrie.

Tamelijk cool.