• 9.218.803 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Mark Jones

Met onder meer: Kim Johnston Ulrich, Tommy Blaze en Allyce Beasley

Plot Rumpelstiltskin

"When the fairy tale ends, the nightmare begins."

Shelly zit midden in het rouwproces om de dood van haar echtgenoot te verwerken. Alles lijkt goed te gaan met moeder en kind. Tot de dag dat een goede vriendin haar meeneemt voor een uitje. In een antiekwinkel valt haar oog op een wenssteen. Thuisgekomen doet Shelly haar wens en dan gebeurt het: uit de steen ontpopt zich het afschuwelijke dwergachtige monster Rumpelstiltskin. Het wezen heeft het gemunt op de ziel van Shelly's zoontje. Zij slaat op de vlucht, maar lijkt niet te kunnen ontsnappen aan het onvermijdelijke. Het zo mooi begonnen sprookje verandert al snel in en huiveringwekkende nachtmerrie.

logo tmdbimage

avatar van Linda

Linda

AAAAAAAARGH dat ik nog aan deze film herinnerd moet worden. Een jaar of 5 geleden gezien en het enige wat ik me nog kan herinneren is dat het een ongelooflijke rukfilm was met acteerwerk dat zelfs een varken nog beter zou kunnen. Niet meer dan 0,5 sterren waard.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het acteerwerk is inderdaad vrij belabberd, maar dat is natuurlijk ook wel te verwachten. Vond de film verder eigenlijk net zo vermakelijk fout als Jones' andere werkje met een klein monster; Leprechaun. Zeker niets bijzonders, maar vermaken doe je je toch wel.

Rumpelstiltskin bevat een matig plot, erg weinig gore en genoeg plotholes en onlogische momenten dat je er een warme trui voor de wintermaanden mee kunt breien. En dan is er het monster dat om de minuut er wel lachend een one-liner uitgooit. Rumpelstiltskin bevat een aantal best geestige momenten en de soundtrack is bij vlagen ook vrij sterk. En het monster ziet er ook prima uit. Maar dat krijg je met iemand als Kevin Yagher aan boord.

2,5 sterren.

avatar van Linda

Linda

Chainsaw schreef:

Het acteerwerk is inderdaad vrij belabberd

Dat is nog zacht uitgedrukt...

avatar van pompoen

pompoen

En dan, ik vindt een hele goede film, leuke horrorelementen en erg goede keuze voor de rol van repelsteeltje.

Niet bepaald het repelsteeltje van het sprookjesbos.

avatar van pompoen

pompoen

Linda, weet jij dat dan nog na 5 jaar?

avatar van moviemike

moviemike

Er zijn zo van die slechte films die je altijd bijblijven!

avatar van erik1677

erik1677

leprauchan was al een behoorlijke boutfilm, maar deze gaat wat mij betreft daar nog iets over heen.

Al moet ik toegeven dat de make up er wel ok uit ziet.

avatar van otherfool

otherfool

Typisch zo'n film die je bij de 7 voor 7 euro actie vanwege de hoes meeneemt... Weinig verheffende horror. 1,5*.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik vond dit vroeger best een toffe film!!!!

Maar ja toen was ik 13 jaar

avatar van Clapboy

Clapboy

Vond het wel grappig.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Minstens zo leuk als Jones' Leprechaun. Kon me er vaag wat van herinneren (vooral richting het einde), maar nooit in z'n totaliteit gezien. Typisch 90's vehicle, met wat extra kaas. Vind Rumpelstiltskin als personage zelfs leuker dan zijn kaboutertje. Heel verheffend is het verder niet, maar met een goed tempo, flauwe one-liners en functionele gore fx is de film beter dan z'n reputatie doet denken.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Persoonlijk vind ik deze film net iets vermakelijker dan de originele Leprechaun film. Dit puur vanwege het feit dat hier veel meer in gebeurd, waardoor het kijkplezier een stuk groter is. Rumpelstiltslkin weet hier en daar een aantal rake one-liners te geven en ook de make-up zorgt voor een degelijk voorkomen.
Het lijkt wel of men zijn gelaatstrekken later wat gebruikt heeft voor de Gringott goblins uit de Harry Potter films, maar de gelijkenissen zullen wel toeval zijn.
Afijn, het acteerwerk is uiteraard niet geweldig, maar dat kan men van te voren bij een dergelijke film wel verwachten. De moeder is niet echt overtuigend, maar haar kameraad de mannelijke tv-host weet hier en daar nog wel leuk uit de hoek te komen.
Grappig trouwens hoe rap en gemakkelijk het veertiende/vijftiende eeuwse (Europese) creatuur zich zo gemakkelijk aanpast aan de V.S. van de twintigste eeuw. Vooral frappant dat hij erg goed met een truck kan rijden. Zulke dingen maken de film eigenlijk alleen maar leuker en zorgen ervoor dat de film een vlotte kijkervaring blijft (letterlijk hier en daar ).
Geinig voor een keertje. Leuk voor degenen die Jones' z'n voorgaande film ook wel kunnen waarderen.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Van de maker van Leprechaun. In ieder geval een goede reden om deze film ook maar eens te kijken, alhoewel ik de poster niet bepaald uitnodigend vind om te kijken. Toch is Rumpelstitskin een vermakelijk personage die net als Leprechaun vermaakt met zijn doen en laten. Volop humor en oneliners, maar ook met de nodige overdreven scenes. Toegegeven, die scene met de truck is zo ontzettend hilarisch omdat de geloofwaardigheid uiteraard ver te zoeken is. Toch ondanks de mindere dingen aan deze film is het eveneens een geinig filmpje die met het niveau van Leprechaun meegaat. Zo leuk als die film vond ik deze film helaas niet, maar wie weet, een herziening kan soms leuker uitvallen dan de eerste keer.

avatar van teigertje

teigertje

Het bekende sprookje in een griezelige sfeer met komische tinten erin.

Is een verassend leuke film en duidelijk van de maker van Leprechaun.

Niet verwacht deze zo leuk is, maar een aanrader voor de liefhebber van dit soort film.

Aangenaam verrast door deze griezel komedie film.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke film die voor een keertje te doen is.