• 9.218.769 stemmen

Scream and Scream Again (1970)

Horror / Sciencefiction | 95 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Alternatieve titels: Gruwelkreten / Gil.... en Sterf / Screamer

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Gordon Hessler

Met onder meer: Vincent Price, Christopher Lee en Peter Cushing

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Scream and Scream Again

"TRIPLE DISTILLED HORROR... as powerful as a vat of boiling ACID!"

Een seriemoordenaar die in Londen zijn slachtoffers doodt voor hun bloed, wordt gevolgd door de plaatselijke politie. Hij leidt hen naar een oud huis waar een excentrieke wetenschapper woont.

Dr. Browning

Major Heinrich Benedek

Detective Supt. Bellaver

Detective Inspector Phil Strickland

avatar van djelle

djelle

Raar verhaal (vooral vreemd opgebouwd) dat nergens echt spannend of bevredigend wordt. Het intrigeert wel een beetje. De ontknoping is gewoon stom en voorspelbaar. Wel een van de mooiste filmtitels ooit moet ik zeggen.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

De drie beste filmakteurs uit het horrorgenre van de jaren 50-60-70 in dezelfde film, waarin ze hun best doen om een verwarrend plot tot leven te brengen dat handelt over een krankzinnige dokter die via experimenten met lichaamsdelen een nieuw ras van emotieloze wezens kweekt. Werd in de Benelux uitgebracht met de titel "Gruwelkreten" en bewandelt zowel het pad van een vampierengeschiedenis, SF, thriller en politiefilm. Ik heb me zeker niet verveeld, maar ja, ik ben nu eenmaal een amateur van ouderwetse griezelfilms.

Is destijds door MGM in de reeks Midnight Movies uitgebracht als double bill met het minstens even vermakelijke "The Oblong box", van dezelfde kineast.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Vincent Price, Christopher Lee en Peter Cusing in 1 film! Alleen al dit drietal maakt dit voor mij een must-see.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een aparte film waarbij de makers niet kondenkiezen wat voor film ze maakten. Zo komen er scifi elementen, als politiemisdaad/thriller elementen voorbij, in combinatie met een beetje horror.
Ik had in het eerste deel van de film behoorlijk veel moeite om grip te krijgen op het verhaal. Het komt namelijk wat rommelig en random over allemaal.
Ondanks dat de grootheden Price, Lee en Cushing groots benoemd worden bij de opening credits, spelen ze allen geen grote rollen. Cushing komt er het bekaaist van af, maar Lee en Price hebben nog wel redelijke betekenis binnen het verhaal.
Het verhaal blijf alleen wat vaag en het verdwijnen van vele lichamen in zuur word tegen het einde van de film wat repetitief.
Ondanks de aanwezigheid van "de grote 3" uit de horrorwereld van de jaren '50, '60 en '70 weet de film niet voldoende te vermaken. Het blijft me allemaal wat te vaag en te warrig.

avatar van joolstein

joolstein

Vreemde mengeling van een spionagefilm met SF/Horror -elementen. Op de poster en bij de aankondiging van de film staan de drie bekende acteurs Vincent Price, Christopher Lee en Peter Cushing groots aangekondigd, helaas speelt geen van alle een grote rol. Ik vind verder dat de film nogal gemakzuchtig is Er is een achtervolging van ± 15-20 minuten en een zeer simpel einde. Nee, afgezien dat de genoemde acteurs prima spelen, overtuigd de film te weinig. Leuk om een keer gezien te hebben maar er komt zeker geen tweede keer.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Yes I like .... wat begint als een standaard 1970 Engelse griezel-spionage-politie-thriller-film ontspoort halverwege volledig in een niets minder dan briljant plot. Er is wel een verklaring voor, in het oorspronkelijk boek ging het om aliens en die zijn hier voor het gemak vervangen door communisten, anders was het wat meer standaard SF geworden, nu is het volslagen krankjorem geworden.
De grote drie op één filmposter was natuurlijk te mooi om waar te zijn, het zijn bijrollen, die van Vincent Price is nog wel een belangrijke, Christopher Lee staat in de spits en hoeft maar één keer in het doel te schieten. Peter Cushing, die doet niet meer dan een cameo. De rest zijn de nobele onbekende acteurs en actrices, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van TheProwler020

TheProwler020

İk kan hier heel kort over zijn; Wat een flutfilm zeg!!!

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 1974 stemmen

Dit is goeie trash uit lang vervlogen tijden. De setting is swinging Londen eind sixties. De popcultuur komt bovendrijven in de titelsong en de enkele markante scenes in de Londense nachtclub. Verder is het een goed verhaal dat pas naar het eind toe zijn geheimen prijsgeeft. Wat natuurlijk een goede zaak is. Op de credits staan niet minder dan drie iconen van de horror met Christopher Lee, Peter Cushing en Vincent Price. Hun schermtijd is al met al vrij beperkt. Peter Cushing heeft echt een klein rolletje. Lee en Price zijn ook beperkt te zien maar krijgen een prominente rol in een leuke finale.