• 9.218.759 stemmen

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: Jim Wynorski

Met onder meer: Eric Roberts, Corbin Bernsen en Melissa Brasselle

Plot Raptor

Een rustig dorpje wordt plotseling opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden. De sheriff denkt dat het een wolf of een beer is, maar als de man op onderzoek uitgaat, ontdekt hij dat een professor een gekloonde velociraptor heeft laten ontsnappen.

logo tmdbimage

Lyle Schell

avatar van Bla

Bla

• 2078 stemmen

Dit is waarschijnlijk de slechtse film die ik ooit heb gezien. Ik kan gewoon niets goeds bedenken. Van de spaghetti die darmen moet voorstellen tot de plastic pop die de raptor zou moeten zijn. Eén pot nat.

avatar van SubzeroX

SubzeroX

zeer slechte film zo nep dat je dat eraf ziet druipen

avatar van misterwhite

misterwhite

Slechte film maar hier en daar zit er toch iets wat spanning in. De neppe dino is natuurlijk de oorzaak dat deze film zo slecht is, maar stel dat er goeie spacial effects in zaten: Hoe zou dan deze film zijn???

avatar van Na'vi

Na'vi

Ik geef vaak films gelijk deze een kans (B-films dus) en ben dan ook eerder geneigd om bij zo'n films hier en daar een oogje dicht te knijpen. Maar dit kan je eerder een R-film noemen. Een Ramp van een film!

Eigenlijk komt het hier op neer: Het begin is slecht, het midden is slecht en het einde is slecht. Perfect verwoord. En dan heb ik het niet over de dino's die er slecht uitzien. Het is een goedkoop B-filmpje, wat had je anders verwacht? Dus daar stoorde ik me niet zo aan. Maar aan al de rest wel. De cast was algemeen gezien niet goed, op Roberts na, al viel die ook best tegen. Het verhaal kon veel beter uitgewerkt worden en meestal moet je bij een B-film nog vaak lachen omdat het zo fake overkomt, maar hier nemen ze hun eigen nog serieus ook. Pijnlijk! Neem dan enkele domme moorden er nog bij en je hebt een heuse flop.

Overigens jammer dat een acteur als Eric Roberts meedoet aan een gedrocht als Raptor. Ook hij kan de film niet redden.

Besluit: Raptor was helaas pure tijdsverspilling. 0,5 ster.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

dit zal wel een van de goedkoopste films ooit zijn.

het grootste aandeel aan cenes komt immers uit ''carnosaur'1.2.3.

dan nog even een paar acteurs opzoeken die op de oude lijken en klaar is de baggerfilm.

avatar van Lennert

Lennert

Oh mijn god... ik herinner me het tijdperk waarin ik de dvd als medium nog erg jong was en films aanschaffen nog een kostbare bezigheid was voor mij als 14-jarige. Raptor was een van de eerste films die ik in dit tijdperk aanschafte, maar vreemd genoeg is deze film na die eerste kijkbeurt niet meer uit mijn kast gehaald. De tijd daarvoor was nu daar, helemaal omdat ik op het moment graag een korte film wilde zien. Edoch, de 6 euro die ik vroeger hieraan heb uitgegeven blijkt nog steeds weggegooid geld te zijn.

De mannen in de dinosauruspakken zijn nog geeneens het ergste wat dit product te bieden heeft. Nee, dit zit hem toch voornamelijk in de grote hoeveelheid 'actrices' met opgespoten gezichten en extra gevulde boezems. Het gebeurt weinig in cinema dat nepborsten meer overtuigend overkomen dan de actrices die ze bezitten, maar in de zeldzame momenten dat dit gebeurd hebben we in ieder geval nog iets om over te lachen. In deze categorie hebben wij Melissa Brasselle, een vrouw die zo getalenteerd is dat haar voornaamste rollen allemaal bij Jim 'Craptor' Wynorski hebben plaatsgevonden. Mevrouw heeft een gezicht wat zo strakgetrokken zit dat het voor haar onmogelijk is om een andere gezichtsuitdrukking dan 'welke Franse kaas ruik ik nu?' op te zetten. Haar personage heeft geen diepgang, haar kledingkeuze van korte naveltruitjes is voor een forensisch wetenschapster zeer ongepast, haar neus is eng en haar dialogen zijn stompzinnig.

Haar tegenspeler Eric Roberts daarentegen... Serieus, ik ben fan van de man in Best Of The Best en The Specialist, hoe kan hij in godsnaam zo diep gezonken zijn dat hij in dit wanproduct beland is? Goed, de helft van de tijd lijkt hij met moeite zijn tranen van wanhoop in te kunnen houden, iets wat ik hem niet kwalijk kan nemen. Kop op Eric, je komende rol in The Expendables zorgt er voor dat ik je dit allemaal ga vergeven. Onthoud alleen dat de eerst volgende keer dat iemand je belt uit naam van een Wynorski of Corman je de hoorn meteen op de haak moet smijten, tenzij het een uitnodiging voor een begrafenis is.

Maar goed, er viel genoeg te lachen. Het fijne bij no-budget films is het wijzen naar waar het budget het allerminste te zien is. De bordkartonnen muren met opgeplakte klokjes, die door moesten gaan voor geavanceerde computerwanden was hier een van. De showdown tussen dinosaurus handpop en radiografisch bestuurbare graafmachine was een goeie tweede (een scene die rechtstreeks uit 'klassieker' Carnosaur is genomen, van de vervolgen zien we ook enkele stock footage hoogtepunten terug). Als derde kunnen we altijd nog de prachtige vormgeving van het laboratorium waar de dinosaurussen gehouden werden noemen: gangen met buizen waar stoom uit komt lijken mij persoonlijk ook een vereiste.

Goed, is dit alles vermakelijk? Veel minder dan ik me herinnerde. Genoeg voor 81 minuten om niet meteen in slaap te vallen, maar in geval van 5 minuten extra vrees ik dat deze film voor euthanasie gezorgd zou kunnen hebben. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van borsten, dinosauruspoppen en mensen die acteerwerk overrated vinden.

avatar van pierrrke

pierrrke

eric shame on you !!!

zijn geld was zeker op

zielig dat de makers van dit wanproduct dan ook ng s scenes gaan pikken uit films als het want minder zielige maar toch nog zielige carnosaur, had dan jurassic parc of king kong genomen eric roberts lijkt genoeg op Sam Neill

slim v roberts om toch in films mee te gaan doen als the dark knight en eerder genoemde films.

daar is hij tenminste op zijn plaats

avatar van dominion

dominion

Prul.

Toen ik deze film had gezien vond ik hem erg vet dus vond ik toch dat ik hem een herziening moest geven maar had ik dat dan nou maar niet gedaan .

Toen had ik nog erg leuke herinneringen van deze film.

Maar dit is echt lachwekkende troep.

De dino ziet er echt niet uit hij beweegt net als een plastic speelgoed pop.

Echt zo slecht .

Zonde dat Eric Roberts mee speelt in deze film.

De gore was wel redelijk en kwam wel in grote hoeveelheden maar ook niet echt bijzonder en was vrij goedkoop.

De belichting was vrij slecht dus het was vaak ook erg donker dat je niet veel kon zien van de gore en de dinos maar dat is denk ik ook wat beter want dan was hij nog slechter .

Roberts acteerde hier ook eigenlijk niet echt bijzonder dus over de acteerwerk wil ik liever ook niet praten.

Maar heb toch wel een paar keer lekker kunnen lachen.

Jammer voor die leuke herinneringen die ik had aan deze film want die zijn nu helemaal verpest .

0,5

avatar van tortureVSkaj

tortureVSkaj

Leuk

avatar van Hostelg

Hostelg

herzien

in mijn herinneringen was dit een erg leuke film dus heb ik hem maar weer eens uit de kast gehaalt.

de dino's zagen er niet al te best uit maar wat wil je ook met mannen in rubberpakken, verder was er zowat geen verhaal en het acteer werk was ook niet echt geweldig maar dat bederfde de pret niet!

de gore aardig aanwezig en steeds gebeurt er wel wat dus echt saai wordt het niet, sommige scene's waren gewoonweg hillarisch zo nep.

toch erg mee vermaakt maar een voldoende krijgt ie niet

avatar van misterdhdh

misterdhdh

toen ik een jaar of 10 was, vond ik dit een fantastische film, nu ongeveer 10 jaar later is dit natuurlijk al heel wat minder. vroeger leek het wel een topfilm en leek het veel spannender en echter. eigenlijk is alles fake aan deze film. veel valt er niet over te zeggen. acteerwerk was ook niet super, maar heb wel al slechter gezien. toen de legereenheden in actie traden, was de film wel al wat aardiger.

1.5/5

avatar van Vascago

Vascago

Ik heb er genoeg mee gelachen. Voor mij dus geslaagd.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

"We're gonna need bigger guns"

Een quote die duidelijk is overgenomen uit 'Jaws' ("we're gonna need a bigger boat"). Maar de film bevat wel meer jatwerk: vele beelden zijn immer afkomstig van de Carnosaur-trilogie. Onofficieel is 'Raptor' ook een soort sequel hiervan, maar dat had men beter achterwege gelaten, want alle beelden waarin een T-Rex voorkomt zijn zo klungelig ineen gestoken dat het naar een parodie neigt. Wat Eric Roberts hiermee wil bereiken, is echter het grootste raadsel. De man (ooit Oscar-genomineerd) kiest er de ene na de andere obscure film uit. Maar 'Raptor' spant toch wel de kroon.

avatar van Tarkus

Tarkus

Denk dat deze film het prototype is van hoe het niet moet !!!

Speciale effecten zijn erbarmelijk, het verhaal onbestaande, de dialogen lachwekkend en de cast amateurs.

En over Eric Roberts gesproken, denk toch dat hij niet thuis was toen in het ouderlijke huis het talent werd uitgedeeld, amper te geloven dat dit de broer is van rasactrice Julia Roberts, denk dat zijn alle talent heeft gekregen en niets voor Eric. Veel goeds heb ik nog niet van hem gezien, ook niet in grote producties waar hij toch af en toe een kans krijgt, of is het ook dankzij het zusje ??

Deze film is er dus eentje om snel te vergeten...

avatar van filmfan1967

filmfan1967

of is het ook dankzij het zusje ??

Eric Roberts was al een ster voordat de carrière van zus Julia begon. Hij had zeer gewaardeerde rollen in Star 80, The Pope of Greenwich Village en Runaway Train. Zijn rol in de laatste film werd genomineerd voor een Oscar. Helaas raakte zijn carrière daarna in het slop vanwege drugs en de wens om snel en gemakkelijk geld te verdienen (veel films in plaats van alleen maar kwaliteit).

Als je de eerder genoemde films hebt gezien, weet je dat hij wel degelijk een goede acteur is.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Waarschijnlijk één van de betere Wynorski-prulwerkjes sinds de eeuwwiseling... en dat is dan ironisch genoeg te danken aan het gebruik van scenes uit een andere killer dinoaurus film(reeks) genaamd Carnosaur. Die trilogie komt nu wel hoog op het lijstje (al heb ik waarschijnlijk de meeste hoogtepunten wel gezien nu), maar het kwam voor nu wel goed tot z'n recht op deze wijze. Snap de extreem lage score en overdreven negatieve reacties dan ook niet helemaal, er zijn tal van dit soort films die niet tjokvol bloederige raptor-actie zitten en dat bovendien invullen met oerlelijke CGI. Dan heb ik liever dit soort (af en toe knullige, maar charmante) rubberen pakken. Er zit nauwelijks een dull moment in. De commentaren hier zouden beter passen bij Wynorski's Komodo vs. Cobra (2005) ...

avatar van NRT

NRT

Het is zo slecht dat het wel iets heeft. Ik heb de DVD op de kop kunnen tikken in de Aldi voor een spotprijsje. Ik heb me eigenlijk enorm vermaakt. Het slaat nergens op, maar er zitten wel enkele heerlijke momentjes in.

avatar van guchte

guchte

Komaan mensen dit is een klassieker! Maar dan wel een in categorie slechtste films aller tijden , lol...

avatar van Boeikens

Boeikens

Hier had ik toch "komedie" bij het genre gezet

Ze hebben precies niet eens de moeite gedaan die raptors er echt te laten uitzien, wat de hele film natuurlijk nog beel belachlijker maakt.

Hier en daar een afgerukte arm en wat neppe ingewanden of een blote tiet, verder niets te rapen hier.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

YEP heerlijk stompzinnig,en slecht.maar zo slecht dat het weer geniaal word.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Nee natuurlijk is het geen 3 en half ster film.2 voor het cult en zo slecht dat het weer leuk word gehalte.