• 9.218.618 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Lima

Met onder meer: Glenn Close, Gérard Depardieu en Ioan Gruffudd

Releasedatum: 22 februari 2001

Plot 102 Dalmatians

"Meet Two Unlikely Heroes With A Bone To Pick."

Cruella De Vil komt na de nodige therapie als een herboren vrouw uit de gevangenis. Tot haar groot genoegen heeft Chloë, haar reclasseringsambtenaar, thuis een dalmatiër-familie. Het is een kwestie van tijd voordat De Vil weer terug valt in haar oude gedrag.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Detective Armstrong

avatar van ikk

ikk

[/quote]

De acteerprestaties waren ook goed vond ik!

Ioan Gruffudd is echt zo klunzig.. maar dan op een schattige manier!

[/quote]

Helemaal mee eens.

Vooral Glenn Close toonde zich het sterkst qua acteerprestaties. Wat moet ik nog meer zeggen? Standaard film van Disney en is leuk om in de namiddag te kijken met de hele familie.

Een 3*

avatar van joe black

joe black

Spijtig om Ioan Gruffud in zo'n film te zien spelen nadat hij de geweldig goede serie "Hornblower" een niveautje hoger heeft doen springen. 1.5*

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Deze film is opzich wel leuk. Gewoon een filmpje voor als je niks te doen hebt. Zelf vind ik wel dat 101 dalmatiërs leuker is.

De acteerprestaties zijn in deze film redelijk goed.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

grappige film. maar ik vind de nederlandse vertaling ronduit bagger.

2.5 is ie wel waard. deel 1 nooit gezien trouwens

2.5*** dus...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vind deze slechter dan het eerste deel en dat komt voornamelijk omdat er geen Jeff Daniëls in zat die het in het eerste deel voor mij juist zo leuk maakte ondanks wanhopige pogingen om beter te zijn dan deel 1 heeft het bij mij niet gewerkt hij was dan niet extreem slecht maar er had veel meer van gekund als je het mij vraagt .

avatar van timburton

timburton

Mwa... Zo slecht was deze film nou weer ook niet.

Ja, hij was inderdaad erg overdreven, en de Disney-sfeer was een beetje verdwenen in deze film.

Maar toen ik 7 was, was ik een grote fan van deze film. Hij heeft dus toch iets!

avatar van davy jones

davy jones

een beetje overdreven verhaal maar glenn close is weer schiterend als cruella devil dus dat haalt mijn gemiddelde wat omhoog

2,5 *

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Minder dan het 1e deel, maar ze blijven nog altijd schattig.

Wederom een geweldige Glenn Close als Cruella.

Deze nog altijd leuke familiefilm krijgt 3 *.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

niet zo schitterend als de eerste, maar nog steeds hilarisch

avatar van Zinema

Het niveau van het eerste deel wordt niet gehaald. Wat overblijft is een zeer clichématige kinderfilm. Close en Depardieu ten spijt. Gemiddeld.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ze poeppies

avatar van maxo922

maxo922

de eerste vond ik al wat matig, maar deze is gewoon saai. niks bijzonders, jammer....* 2,0

avatar van Legan

Legan

Geen remake van de animatie maar een geheel nieuw verhaal opvolgend op deel 1. Soms leuk en natuurlijk zijn de honden erg schattig maar dat was het dan ook. Een erg slecht script en slecht geacteerd, helaas ook door Glenn Close maar vooral door Depardieu.

avatar van Film Pegasus

Oerdomme film die nog slechter is dan z'n voorganger. Soms raak je zelfs bijna geïrriteerd door het slechte acteerwerk en het magere script. En ik snap niet wat er gezellig is aan CGI-hondjes. De animatieversies hadden tenminste nog warme kleuren. Hopelijk stopt de reeks hiermee.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Niet zo perfect als het eerste deel. Maar er komen wel leukere momenten invoor.

Matig acteerwerk en natuurlijk komt Glenn Glose weer goed opgang in haar fantastische rol.

Vooral Chloe acteerde vrij slecht.

Natuurlijk zijn de hondjes weer terug en het begint weer opnieuw.

En er gebeurd ook weer van alles en de film komt goed op gang.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Vond het maar een totaal niet bijzondere film. Alhoewel ik me niet echt heb verveeld. Grappig filmpje voor een keer maar meer niet. Kleine 2,5.

avatar van Akkiej

Akkiej

Foute film, maar echt wel jeugdsentiment.

Wat is Glenn Close toch meesterlijk.

avatar van aburex

aburex

Niet zo goed als deel 1, maar de honden zijn wel grappig en vooral de papegaai steelt de show. Close is ook weer schitterend als Cruella.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Toch verhoogd naar 3*.

Ik weet nog goed dat ik er vroeger toch wel mee kon lachen altijd.

Vond zowel deel 1 als 2 toch wel leuk om regelmatig op te zetten.

Ook een heerlijke rol van Glenn Close.

avatar van skipy05

skipy05

Ook deze vroeger vaak gezien. Niet beter of slechter dan de 1ste. Blijven toch flauwe films.

Kinderen zullen deze zeker wel goed vinden.

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuke film met mooie beelden, vooral van de honden.

Glenn Close is prima en Depardieu hilarisch.

Maar het blijft een simpel verhaaltje en vooral geschikt voor kinderen.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Wederom blijft er voor de kids genoeg plezier over in deze sequel.

Glenn Close kruipt voor de 2e keer in de huid van Cruella De Vil.
Na een lange therapie komt ze vrij, en kan ze geen bont meer zien.
Chloë is de eigenaresse van 2 volwassen Dalmatiërs en 3 pups.
De inmiddels volwassen Dalmatiër Dipstick kent Cruella nog uit hun vorig avontuur, en laat dit duidelijk merken.
Ook Chloë heeft geen goed woord over voor Cruella, en denkt dat ze niet volledig is genezen.

De pup Oddball in deze film heeft geen zwarte stippen, maar is wel degelijk een Dalmatiër.
Echter bleek de opgave om alle zwarte stippen te verwijderen niet zo makkelijk te zijn.
Het productieteam maakte o.a. gebruik van make-up, maar niets leek te helpen.
Daarom werd besloten om de stippen één voor één digitaal te verwijderen.
De pup die Oddball speelt en zich vervolgens over het kopieerapparaat rolt, werd geadopteerd door een trainer.
Hij kreeg de naam " Lala " mee.

Minder leuk dan z'n voorganger, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik me zo nu en dan toch nog vermaakt heb.

3,0 *

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Teveel om op te noemen waardoor deze film voor mij niet te genieten was. De familie van Roger en Anita is compleet verdwenen. Enkel Cruella is nog overgebleven van de voorganger. Depardieu was helemaal geen aanwinst in deze film. Enkel Cruellakan de film nog hier en daar boeiend maken. Plot is oerdom en saai. 0,5 ster voor de moeite en omdat je nu eenmaal geen 0 kan geven.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Nog best entertaining door het overacting van Glenn Close en Depardieu. Verder weten met name de honden en de papegaai met zijn identiteitscrisis nog wel voor het nodige vermaak te zorgen. De personages van Ioan Gruffudd en Alice Evans plus hun opbloeiende relatie lijken allemaal een beetje overbodig. Verder weet Tim McInnerny dan wel weer geinig te zijn als Cruela's henchman.
Een redelijke familiefilm.

avatar van Phantasm

Phantasm

Het niveau van het eerste deel wordt bij lange na niet gehaald. Maar het blijft vooral een simpel verhaaltje en vooral geschikt voor kinderen. Leuk om een keer gezien te hebben.