Genre: Actie / Thriller
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Vanaf 23 april in 83 bioscopen
Plot A Working Man
"Human traffickers beware."
Levon Cade heeft zijn voormalige beroepsleven achter zich gelaten om een eenvoudig leven te leiden en in de bouw te werken terwijl hij voor zijn dochter zorgt. Maar als de tienerdochter van zijn baas, Jenny, verdwijnt, wordt hij opgeroepen om de vaardigheden die hem legendarisch hebben gemaakt, in de schimmige wereld van de geheime operaties, opnieuw in te zetten. Zijn jacht op de vermiste studente brengt hem diep in het hart van een sinistere criminele samenzwering die een kettingreactie veroorzaakt die zijn nieuwe manier van leven bedreigt.
Levon Cade
Artemis
Dimi Kolisnyk
Svetlana Kolisnyk

Kevinmastah
Ik zal het kort houden over de werkende man.
Ik heb dit allemaal al voorbij zien komen.
Denk aan Commando, Taken, Rambo Last Blood, en Black Lotus.
Meisje word ontvoerd.
De man gaat regelen.
Waarbij Commando voor mij toch wel de winnaar is.
2.5 / 5
5.5 / 10
Net aan voldoende.
Leuk voor een keer verstand op 0

Anjin
Beekeeper vond ik wel wat beter dan deze ,je kon wel zien dat sylvester stallone wel een deel een vinger in de pap heeft gedaan,vooral met dat laatste deel van Rambo..
Maar goed ,was goed weg te kijken,na een kwartiertje dan..

mrklm
Jason Statham: ex-militair, PTSS, bouwvakker, weduwnaar, schattig dochtertje [Isla Gie], fijne baas [Michael Peña] leuke collega [Arianna Rivas], Russische gangsters (met gedateerde accenten), ontvoering, wraak, bloedbad, einde. Creatief bankroet voor Statham.

bolushapper
Statham maakt veel goed, maar dat einde...
Ineens hoeft statham, meisje en haar hele familie niet dood?
Uit "respect"?
Waar is het 3 generaties opjagen gebleven?
De muziek was ook te episch, maar...Statham maakt veel goed.

Erikb99
En wat vond ik er nou van:
De film “A Working Man” uit 2025 is een actievolle thriller die de kijker meeneemt op een intense reis. Statham speelt Levon Cade, een ex-commando die nu als bouwvoorman werkt. Zijn rustige leven wordt verstoord wanneer hij betrokken raakt bij de redding van Jenny, de dochter van zijn werkgever, die is ontvoerd door Russische gangsters. De acties zijn wel weer leuk gedaan, maar de vele nietszeggende subplotten leiden af van de kern van het verhaal. Wat natuurlijk flinterdun is. En het plot is wat overbeladen en voorspelbaar, en het eind was erg vreemd en onbegrijpelijk. Aanrader? Nee, niet echt. Deze film was traag qua opbouw en duurde veel te lang, bijna 2 uur. Links laten liggen of proberen als hij op 1 van de streamers komt.

Ronjossch
Was erg slecht geacteerd en actie was niet top zoals gewend van Jason

Jammer, dit had best wat kunnen zijn maar een matig script en weinig overtuigend acteerwerk verpesten het een beetje. Dat dit is geschreven door onder andere Sylvester Stallone zie je wel, want het voelt een beetje als zijn Expendables-reeks, maar dan zonder de nodige humor en spetterende actie. De aanwezige actie is niet slecht maar blinkt ook nergens in uit. Statham is altijd wel een betrouwbare hoofdrolspeler voor dit soort films, maar hij moet net als bijvoorbeeld Liam Neeson toch wat kritischer kijken naar de scripts die hij krijgt. Ik heb het gevoel een film als deze al honderd keer te hebben gekeken en dat hoeft nog niet eens zo erg te zijn als het vlot en vermakelijk is, maar A Working Man duurt me te lang en pakt me maar af en toe. En dus vind ik dit geen voldoende waard. Wel een film die op iets als Netflix of Prime best een hitje kan worden.

TMP
Typische Jason Statham film. Veel actie, een (erg) matig plot, geen al te best acteerwerk en Statham's personage komt zonder noemenswaardige verwondingen uit ieder gevecht. Statham heeft (een stuk) betere films op zijn naam staan, maar ook slechtere. Een filmpje om met het verstand op nul te kijken en dan valt het wel te doen, maar dit is wel enorm doorsnee.

DjFrankie
Idd typische Statham. En dat is prima. Je krijgt wat je verwacht. Geen verrassingen derhalve, maar veel actie. En dat is prima.

Corcicus
De Beekeeper, zelfde schrijver en hoofdrol, was een steengoede actiefilm: origineel, humoristisch, geweldig. Maar blijkbaar was meer van hetzelfde te veel gevraagd, want A Working Man was niets van dit alles. Dit was flauw, oninteressant en zo doorsnee als een koffie van Starbucks. De criminelen zagen eruit als villains uit een Batman-film, maar de dreiging die ze uitstraalden was even impactvol als wanneer de duivenmelker van hiernaast zijn stem verheft tegen de bruine kiekendief die af en toe overvliegt. Nee, dit was 'm niet.

Waku
Ben er echt voor gaan zitten voor de door Stallone geschreven nieuwe Stateman actie knaller
"A Working Man". Ach, de film kijkt best lekker weg, ondanks de bijna 2 uur durende speeltijd.
Maar het onloopt ook de stempel B film niet.
Want wat zien sommige onderwereld figuren er knullig uit. Met name de twee russische maffia neven in een soort van Pyama zijn bijna lachwekkend. En zo lopen er nog wat karakters rond die er wel heel "kunstmatig" uitzien. Het ontvoerde meisje ontwikkelt zich wel heel erg stoer en lijkt zelfs ook al een vechtmachientje te worden. Aanwezig zijn ieder geval wel de typische Stateham stevige actie scenes.
Vermakelijk maar meer ook niet.

Kondoro
"Products? They're human beings!"
"Money doesn't give a fuck where it comes from!"
Ach, als je dacht dat dit een onwijs grote film ging worden of een A-tier actie film, dan moet je het toch echt bij jezelf gaan zoeken. Met Statham in de hoofdrol krijg je wat je verwacht, zie het als de huidige versie van een Van Damme of Seagal. Mij hoor je echt niet klagen, het enige gevoelige bij deze films is de productie. Met een regisseur aan het roer die er weinig van bakt, dan vallen dit soort films vaak wel een beetje tegen, tuurlijk dat kan en dat snap ik. Maar na The Beekeeper heb ik wel vertrouwen in Ayer, die hier overigens wel echt op de proef worden gesteld.
A Working Man brengt echt niets bijzonders, het is een dertien in een dozijn film en dat laat de film ook van alle kanten zien. Statham tegen de Russische maffia, ja het is allemaal niet heel bijzonder. Maar het maakt de film niet persé slecht. De film duurt wel iets te lang, daar ben ik het totaal mee eens, maar wanneer Statham aan het vechten slaat is het toch wel gewoon weer ouderwets goed.
Die Russische leider (van die zoons) vond ik overigens wel echt lachwekkend slecht, dat moet ik toegeven. Maar over het algemeen gewoon een leuk en vermakelijke film die geen vlieg kwaad doet. Je weet wat er komt en je weet wat je gaat krijgen.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Voormalig kindster Sophie Nyweide (24) dood aangetroffen

gebaseerd op boekontvoeringburgerwachtvermist persoonblack opsconstruction workercriminal conspiracy absurd
Social media
- Registreer |