• 9.218.822 stemmen

Geregisseerd door: India Donaldson

Met onder meer: Lily Collias, James Le Gros en Danny McCarthy

Releasedatum: 15 mei 2025

Plot Good One

De zeventienjarige Sam trekt met haar vader gedurende het weekend naar het Catskillgebergte. Een goede en eigenwijze vriend van haar vader voegt zich bij het gezelschap. Tijdens de reis botsen de ego's van de mannen die met elkaar een strijd lijken te voeren. Dit heeft een grote impact op Sam.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van starbright boy

• 22004 berichten

Fraaie film. Er gaan hier later vast mensen zeggen dat er niks in gebeurd, maar gebeurt van alles tussen de drie personages. Het gaat over het uit elkaar groeien van een lange vriendschap, over de natuurlijke verwijdering tussen ouder en kind, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, over niet serieus genomen worden als een opmerking je stoort. Dat alles subtiel gebracht. Fijne film, ga dat volgend jaar zien

avatar van filmkul

filmkul

• 2089 stemmen

Mooi en sterk drama. Het verhaal is eenvoudig en lijkt nergens over te gaan. Maar ondanks dat er weinig gebeurt, gebeurt er toch heel veel. Echt heel goed gedaan. Je blijft er over nadenken en verbanden zien als je de film achteraf nog eens een keer in je hoofd afspeelt. Het sterke acteerwerk draagt ook bij aan het niveau van de film. Visueel passend eenvoudig met een simplistische soundtrack. Klein pareltje. 4.5

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Fijne rustgevende hiking arthouse. Al verloopt het toch niet geheel rimpelloos. Niet in extreme mate, maar het zit in hem in die kleine ergernissen. Dat maakt de film vervolgens boeiend omdat je voelt dat er onderliggende spanningen zijn. Normale zaken ook die des mensen zijn wanneer je enkele dagen met elkaar opgescheept bent en gezien de omstandigheden van elkaar afhankelijk bent.

Als je de bossen intrekt voor een meerdaagse moet je voorbereid zijn. En dat is niet geheel het geval bij die vriend. Ik had de spanningen intenser verwacht, maar eigenlijk doet India Donaldson het wel goed op deze manier. Het hoeft er niet steeds vingerdik op te liggen. Uiteraard verlies je hiermee een groot deel van het filmpubliek die dit een ongewoon saaie film zullen vinden.

Less is more! Fijne setting (uiteraard) en ook prima acteerwerk. Wel van genoten!

avatar van Brabants

Brabants

Good One is een film die narratief weinig te bieden heeft en zich echt focust op de dialogen van de protagonisten. Door subliem acteerwerk maakt het deze film zeker het kijken waard. Of ik echt enthousiast werd, ik denk het niet.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

• 1972 berichten

Vanaf 15 mei 2025 in de bioscoop (Cherry Pickers Filmdistributie)