• 9.218.744 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Emmy Raver-Lampman en Josh Hutcherson

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 11 januari 2024

Plot The Beekeeper

"Expose the corruption. Protect the hive."

Adam Clay is een gepensioneerde staatsagent die voorheen werkte voor een machtige en clandestiene organisatie die bekendstaat als 'Beekeepers'. Nu brengt hij zijn dagen door als bijenhouder. Een vriendelijke vrouw die voor hem heeft gezorgd, wordt op een dag het slachtoffer van een phishing-zwendel en pleegt zelfmoord. Clay begint daaropvolgend een eenmansoorlog om de verantwoordelijken te laten boeten.

Agent Verona Parker

President Jessica Danforth

Director Janet Harward

avatar van Zinema

Schmierende schurken.

Al liggen de hoogtepunten uit Jason Stathams carrière ver achter zich, zo nu en dan verschijnt er iets leuks. Regisseur Ayer is weliswaar geen Ritchie, maar met End of Watch en Fury leverde hij puik werk af. Zo niet hier. The Beekeeper is een goedkoop ogende, haastig geschoten actiefilm die ondanks de hoge hoeveelheid handelingen niet kan verbloemen dat het script slap en slecht geschreven is. De opening met Phylicia Rashad - toch een heldin van vroeger - is lachwekkend beroerd geacteerd. Alsof ze niet in dezelfde scene zitten.

Toegeven, bij een actiefilm met Statham mag de lat best een beetje laag; het hoeft heus niet allemaal geloofwaardig te zijn. Maar de acteur met vers geverfde baard lijkt er zelf ook weinig zin in te hebben en zijn norse automatische-piloot-blik blijkt ditmaal realistischer dan ooit. De toevoeging van Minnie Driver is volkomen ridicuul en Jeremy Irons is eveneens misplaatst, maar tevens de enige die nog enigszins weet te boeien. Als er zoveel goofs en plotholes voorbij komen is het lastig ontspannen, zelfs met de bovenkamer op dimlicht.

Met dank aan Remain in Light voor het recensie-exemplaar.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Te veel ongeloof en toevalligheden: gelukkig zijn er de actiescènes van Jason Statham. Het is daarvoor trouwens dat de meesten zullen kijken...

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Omdat ik nogal wat negatieve reacties had gelezen, was ik wat voorzichtig of dit wel een goede film zou zijn? Daarnaast ben ik al niet helemaal meer van de actiefilms, dus dat kwam er ook nog eens bij.

Maar.........De film was helemaal niet slecht. Integendeel het is gewoon weer eens een lekker ouderwetse, grove, harde, actiefilm!!!

Helemaal niks mis mee. Heerlijk genoten van alle lompe gevechten, achtervolgingen en kills.

Jason ziet er beter uit dan ooit met zijn vollere baard. Mag nog wel wat langer!!!

Natuurlijk is het allemaal 'fanta' en 'over de top', maar dat weet je als je hieraan begint.

avatar van cales77

cales77

Beetje rambo in een subtieler en veelzijdiger jasje.

Erg mee vermaakt.

Kom maar op met 3 vervolgdelen.

avatar van DJ Pierre

DJ Pierre

Compleet over de top en volstrekt debiel. Echt genoten! 3,5*

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Tja, meeste is al gezegd hier. Compleet over the top en onwerkelijk, maar ja, dat weet je vantevoren inderdaad al. Toch hoop je enigszins wat realisme terug te vinden, maar nee. Feit dat ie geen 1x wordt beschoten op het eind zegt genoeg. ....

2,5* voor Jason zn coolness

avatar van belita

belita

Thorak schreef:

Je schrijft inderdaad keer op keer nogal onzin. Los van het feit dat je de vreemdste vergelijkingen trekt, lijk je vooral je gelijk te willen krijgen.

Er zijn zo veel factoren die een film goed of slecht maken, maar jij vindt dat als de ene genre film goed beoordeeld wordt een ander net zo goed zou moeten zijn, maar dat slaat natuurlijk nergens op.

De vele vechtscenes in deze film zijn snel, flitsend en goed, maar tegelijkertijd hebben we dit al zo vaak gezien en is het meer van hetzelfde. De special effect zien erg erg goedkoop uit en het acteerwerk is bedroevend, ook van Statham zelf, die lijkt een beetje op de automatische piloot te spelen.

Da's nu precies wat ik bedoel ic. een zelfbenoemde zogenaamde deskundige.

En nee, ik hoef geen gelijk te hebben of te krijgen, sterker nog, bij muziek / films / theater etc. etc. kan nooit iemand gelijk hebben. Het zijn allemaal vertoningen / ;persoonlijke beleving(en) die qua smaak / beleving iemand aanstaat of niet. Daarom kan over het al dan niet beoordelen van een film nooit iemand 'gelijk' hebben of krijgen.

Grappig voorbeeld is wellicht de redelijk recente film van / over Barbie. Ik heb niets met Barbie poppen, maar gelet op de vele goede recensies (ook een Oscar dacht ik?) meende ik te moeten gaan kijken. Na 45 minuten was ik er helemaal 'klaar' mee : geen actie / niet komisch / niet spannend / niet ontroerend, anders gezegd, van alles gewoon helemaal niets.

avatar van Thorak

Thorak

belita schreef:

Da's nu precies wat ik bedoel ic. een zelfbenoemde zogenaamde deskundige.

Misschien moet je gewoon eens proberen inhoudelijk te reageren op het stuk dat je quote en niet er nog meer irrelevante onzin bij halen.

Daarnaast ben ik een filmliefhebber, geen filmkenner, laat staan "een zelfbenoemde", dat maak JIJ er van niet ik.

En "je hoeft geen gelijk te hebben"? Daar lijkt het niet op, want je gaat tegen iedereen in die het niet met je eens is!

Je relaas op Barbie trekt natuurlijk ook helemaal op niets, ieder normaal denkend mens had vantevoren kunnen weten wat voor een soort film Barbie zou zijn en dat het geen komedie, aktie, thriller of ontroerend drama zou zijn. De doelgroep van deze film is toch meer dan overduidelijk, maar voor jou blijkbaar niet?

En ohja, je berichten zijn al puberaal genoeg, daar mag je best al je Engelse uitdrukkingen tussen uit laten hoor. Dat is misschien stoer op het schoolplein, maar daarbuiten niets anders dan kinderachtig.

Deze 13 in een dozijn actiefilm van Statham gezien op bluray. Begon wel aardig, en het idee achter de imker die de korf moet beschermen was interessant, maar al snel werd het zo ongeloofwaardig allemaal dat het erg ging storen. Zo word er een tankstation opgeblazen, alles ligt in as, maar de FBI vind wel een handboek voor bijenhouder bijna helemaal intact.. Statham is omringd door denk wel 12 gewapende FBI agenten, maar schakelt ze allemaal uit.. ja toen had ik het wel gezien.

Special effects waren matig, maar daarentegen was de Dolby Atmos soundtrack robuust.

Leuk voor een keer, maar ik heb betere Statham films gezien.

avatar van trebremmit

trebremmit

Ik vind het een beetje hetzelfde als mijn voorganger, het begin was erg sterk, en er zat nog een vleugje humor in. Maar later werd het zo totaal over the top en ongeloofwaardig dat het afbreuk deed aan het sterke begin.

avatar van Boneka

Boneka

" To bee or not to bee" of I take the stairs. Tja hoogstaand is deze bijenfilm zeker niet. Het tempo is waanzinnig hoog en alles lijkt in 24 hours te moeten zijn voltooid. Rouwen om je moeder is er ook niet bij. Je werkt als dochter gewoon door. Origineel is ie ook niet en geloofwaardig hij nergens. Zoals op het eind het leger overal zit behalve aan de achterkant. Het leek wel de beveiliging van Donald Trump. Okay verstand op nul en duizend kogels verder geef ik hem een hele krappe voldoende omdat ik vandaag mild ben. De volgende keer krijgt ie een twee

Film 3,0

Beeld 4K 5,0

Geluid 5,0

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Totaal onzinnige film, maar wel een leuke onzinnige film. Statham speelt duidelijk op automatische piloot, maar zelfs dat mag de pret niet drukken. Ik hou van actiefilms waar lekker veel actie in zit en dit is er eentje. Je gaat van actie scène naar actie scène; en logica is natuurlijk ver te zoeken, maar voor ruim anderhalf uur pretentieloze actie moet je deze film zien.

avatar van Rodger

Rodger

Lekkere actie film over de top voor een keer gezien te hebben

Niet verkeerd

3.0 ***

avatar van Aapje81

Aapje81

The Beekeeper is een lekkere vlotte actiefilm die het vooral moet hebben van zijn lompheid. Heb je een dag vol kleine ergernissen achter de rug dan is dit het ideale relativerende medicijn. Alles wat slecht, stom en vervelend is mep je in elkaar, laat je ontploffen of gooi je uit het raam.

Ondertussen lopen er ook nog andere acteurs door het beeld die je moeten doen geloven dat we hier te maken hebben met een geloofwaardig verhaal, maar dat is uiteraard in geen velden of wegen te bekennen. Uiteindelijk gaat het om de lompe maar wel zeer creatieve actiescenes en daar loopt deze film van over. Het tempo is hoog. Statham is een klassieke macho maar wel, met een knipoog. En vooruit, het is leuk om te zien dat Jeremy Irons zich ook nog altijd leent voor dit soort films.

Als je in een bepaalde stemming bent, dan is dit aangenaam vermaak en door een vleugje humor, een stuk genietbaarder dan veel van zijn soortgenoten.

Boven gemiddeld.

avatar van stratmans

stratmans

Als ze mij zeggen dat de Jason bijtjes gaat kweken geloof ik het toch niet, aangename wraakfilm

avatar van ouwekaas54

ouwekaas54