• 9.218.785 stemmen

Geregisseerd door: Paul King

Met onder meer: Timothée Chalamet, Calah Lane en Keegan-Michael Key

Releasedatum: 13 december 2023

Plot Wonka

Voordat hij de meest beroemde chocoladefabriek opende, droomt een jonge Willy Wonka ervan snoepmaker te worden. Hij trekt op avontuur. Op zijn reis ontmoet hij een gevangen genomen oompa-loompa.

Chief of Police

Abacus Crunch

Father Julius

avatar van AngelicV

AngelicV

Een prequel op het magistrale verfilmde boek van Roald Dahl. Gedurende bijna anderhalf uur een magische trip in een prachtig geënsceneerde stad. Alleen de finale, jammer dat had beter gekund, neemt niet weg dat het vermakelijk is om naar te kijken. Zeker met kinderen, waarbij duidelijk is dat het in t leven om verbinding en delen gaat. Dit wordt via diverse personages prachtig vormgegeven. Liefde en verbinding. Chamalet verrast en speelt een voortreffelijke jonge Wonka. Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen.

Brabants schreef:

Roald Dahl humor kon ik nauwelijks bespeuren dat is ergens wel jammer.

Wouter schreef:

Daar zat nog maar weinig Dahl in. En dan te bedenken dat Roald de eerste verfilming al te sugar coated vond

Film is niet gebaseerd op werk van Dahl.

Wonka Dahl

avatar van Brabants

Brabants

[quote]speelruimte schreef:

De film is niet gebaseerd op het boek van Dahl, dus niet vreemd dat je diens humor mist. Het is een eigen zelfstandig verhaal dat geheel anders verloopt dan dat van Dahl. [//quote]

Oempa Loempa! deze hele film sensatie is gebaseerd op Dahl als je die in een zucht uit de reeks los wil wreken dan ben je een monster die de film niet eens mag zien. lol

avatar van speelruimte

speelruimte

[quote]Brabants schreef:

Roald Dahl was gek op monsters! Bof ik even.

avatar van speelruimte

speelruimte

[quote]Brabants schreef:

Boek

Op 10 december 2023 verscheen over de film een gelijknamig boek, geschreven door de Britse schrijfster Sibéal Pounder. Het boek verscheen niet alleen in het Engels, maar ook in een Nederlandse vertaling door Anna Douqué.

Dus niet geschreven door Roald Dahl die toen al 43 jaar overleden was.

avatar van Brabants

Brabants

speelruimte schreef:

Boek

Dus niet geschreven door Roald Dahl die toen al 43 jaar overleden was.

Geïnspireerd op Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl dat is en blijft deze Wonka film. Of je nu wel of niet Roald Dahl los wil zien van deze film moet je zelf weten. Ik vind dat naief.