Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 5 oktober 2023
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Expend4bles
"They'll die when they're dead."
Op een vrachtschip worden er kernwapens gestolen door terroristen. Om een mogelijke Derde Wereldoorlog te voorkomen, worden Barney Ross, Lee Christmas en de andere leden van de Expendables ingeschakeld. Als 's werelds laatste verdedigingslinie trachten ze hier een stokje voor te steken met nieuwe teamleden die andere stijlen en tactieken toepassen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Expend4bles (MusicMeter)
Marsh
Decha
Galan

JacoBaco
Films zijn niet echt, maar dit is wel opvallend nep allemaal en in elke actiescène duurt een take 3 seconde. 2 sterren voor de leren broek van Megan Fox

john mcclane 2
Just a moment... - telegraaf.nl
7 nominaties voor expendables . Ai

Draakje1968
Gewoon een leuke actiefilm die jaren 80 vibes bezorgt. Toegegeven, haalt het zeker niet bij het eerste deel, maar desondanks hersenloos vermaak.
Misschien helpt het dat ik na het lezen van de reacties een draak van een film verwachtte die ik na 10 minuten verveeld uit zou gaan zetten........

Juniper1985
Eerste Expendables vond ik echt leuk. Geen gezeik, actie lekker over de top, redelijk verhaaltje eromheen, flink wat humor...tweede was zeker niet slecht, thema was goed, slechterik peitsie minder, maar nog altijd vermakelijk. Bij de derde film begon ik me halvewege af te vragen waar ik in godsnaam naar zat te kijken, maar goed, alsnog geen onvoldoende....en dan is er dit. Wat...de...fuksels? Het slaat werkelijk he-le-maal nergens op. Special effects zijn om te huilen, acteren is naadje...er speelt een of andere bimbo in met meer plastic in d'r gezicht dan spieren en ik vraag me af waarom ik hier geld aan heb uitgegeven. Wat een blamage...

Davelz
Smaken verschillen. Dat de expendables niet snel een oscar zullen winnen was wel bekend. Vond de filns altijd wel vermakelijk om te kijken...maar deel 4 is toch echt niet best naar mijn mening.
Acteerwerk is ondermaats. Ooit waren dit toch best acteurs die er wat van konden....in deze film laten ze dat niet zien.
Special effects is duidelijk op bezuinigd.
Verhaallijn is er 1 van vele alleen superslecht uitgewerkt.
Gehuurd bij Pathé thuis.....6 euro weggegooid....

mrklm
Barney [Sylvester Stallone] verzamelt zijn trouwe kameraden en een aantal nieuwkomers voor een missie in Libië waarbij ze de ontstekers van chemische wapens uit handen moeten krijgen van Rahmat [Iko Uwais] en proberen de identiteit van diens opdrachtgever, een aartsvijand van Barney die alleen bekend is onder zijn codenaam, te achterhalen en de man uit te schakelen. De operatie mislukt in eerste instantie waardoor FBI-agent Marsh [Andy Garcia] besluit dat het team onder leiding komt te staan van Gina [Megan Fox]. Meer van hetzelfde natuurlijk, maar de nieuwe rekruten (50 Cent, Jacob Scipo, Levy Tran, Tony Jaa) hebben weinig te doen en de talenten van Uwais (The Raid, The Raid 2) worden onvoldoende benut. Hoewel er deze keer vrouwen zijn toegevoegd aan de mix, is dit vooral de Jason Stathamshow.

CarverS
Gisteren even bekeken, viel bijna in slaap.
Slechtste uit de serie. 1,5 ster nog voor Sly dat was het dan wel.
Megan Fox wat is die lelijk, slecht gecast, waardeloze actrice. Hadden ze niet wat anders kunnen bedenken?
Andy Garcia: waarom ze die erbij hebben gehaald….
Snel vergeten deze.

NB2000
Nou, dan lees je alle recensies en denk je: nou hij staat op Netflix, dus 0 verwachtingen, kan het alleen maar meevallen!
Nou waar begin ik: ten eerste valt me op dat de special effects echt van Sharknado niveau zijn. Net alsof ze bij deze film zeiden: deze wordt sowieso de minste van de 4, dus we hoeven ons best ook niet te doen.
Acteerwerk was matig. Curtis "50 Cent" Jackson speelt gewoon zichzelf, Jason Statham is gewoon ouderwets Statham, Megan Fox...altijd leuk om te zien, maar enorm vervangbaar...de cheesy oneliners worden op een gegeven moment wel vermoeiend en het einde lonkt eigenlijk gewoon weer naar een deel 5.
Met alle respect: of doe goed je best, of laat maar zitten!
2,5 ster voor de prima actie

schram101
Oef.. Dit was nog erger dan ik vreesde. Een beetje zelfspot is mooi. Een beetje zelfbewustheid ook. Maar dit was natuurlijk complete kolder. Waarschijnlijk voor een appel en een ei gemaakt want dit moet een van de lelijkste films van de laatste jaren zijn. Er is echt geen enkele set gebruikt. Film dan gewoon weer ergens in Oost-Europa.
Zonde van Jaa en Uwais die zich wel genaaid zullen voelen. Het is best uit te leggen het eens wat kleiner te houden, maar houd het dan wel bij de kern. Fox, die rapper en Scipio (?) hebben hier natuurlijk niets te zoeken. Wat is de volgende stap.. Barry Astma?
Overigens is dat ‘hele stokje overdragen’ van Stallone aan Statham natuurlijk ook een beetje misplaatst. Statham is geen Stallone (en zal dat ook nooit worden) maar heeft wel een stuk of 20 actiefilms op zijn naam inmiddels. En ik denk eigenlijk allemaal beter dan deze..

Arno1959
Ben van mening dat de oudere heren moeten stoppen met dit soort rollen, het ziet er niet uit.

movie freak84
Zeker de minste van de 4. Altijd fan geweest van jason en megan is natuurlijk een schoonheid en een film of serie kijkt toch net even lekkerder weg met een knappe dame erbij. Verhaal slap, acteerwerk slap op jason na die deed het nog wel redelijk. Aktie is wel lekker maar soms wat overdreven maar dat lijkt het tegenwoordig met alle aktiefilms te zijn. Kijkt lekker weg maar meer dan een 6 kom ik egt niet.

KritischVentje
Oef, dit was me toch een partijtje slecht. En wat zonde dat ze Iko Uwais niet beter hebben gebruikt. Dood en doodzonde.
Lachwekkende green screen scènes. Megan Fox was tenenkrommend slecht. Het woordje "cringe" was hier en daar goed toepasbaar terwijl het concept zo tof is! Potentie genoeg, maar niet zo joh.

wouds601
Eerste 2 delen waren top, derde al wat minder maar nog prima te pruimen. Dit vierde deel is idd echt een stuk minder zoals hier al vaak beschreven. De actie, oneliners etc is voor de actieliefhebber prima te doen. Alleen heb je soms het idee naar een veredelde animatiefilm te kijken zo nep zijn de special effects. En men zou denken dat er toch wel een prima budget beschikbaar is..... vooruit, een krappe voldoende 2,5*.

cor1946
Wat een verschrikkelijke film na 1 uur(nog lang) er mee gestopt. Wat een puinzooi.

Lennert
Dit deed toch wel echt enorm pijn. Iko Uwais en Tony Jaa's aanwezigheid zorgde nog voor iets van actiespektakel, al was het gevecht tussen Uwais en Jason Statham echt veel te kort, maar wat hier voor script moest doorgaan was echt wel absurd belabberd. Slechte CGI, vreemde aanvullingen op de cast (Fox en 50 Cent), complete verspilling van oudgedienden Lundgren (waarom mept hij gewoon niet eens lekker mensen in elkaar?) en Randy Couture kan nog steeds voor geen meter acteren. De aanwezigheid van twee dames zou niet hinderlijk moeten zijn, maar Fox' personage is zo baggerslecht geschreven dat het pijn doet. En waarom zo'n personage als Lash dan interesse in Couture zou hebben... het slaat nergens op.
De twist zagen we al meteen aankomen. Met uitzondering van de aanwezigheid van Jaa in enkele scenes viel het hand-to-hand combat gedeelte heel erg tegen en de omgevingen waren verschrikkelijk saai. Deel 3 kan ik met alle liefde van de wereld nog verdedigen, maar waarom men dit een goed idee vond? Ondanks de omstandigheden ben ik nog blij voor Terry Crews dat hij dit niet heeft hoeven meemaken.

DiskjockeyEast
Wat een vreselijke marteling deze film zeg...
Alle nostalgische kansen worden niet benut. Bagger cgi... man wat slecht.. Die Megan Fox moeten ze echt cancellen.. man man wat een cringe...
Bagger verhaal, bagger actie.. Iko Uwais super goed. Tony Jaa ook, maar alles wordt om zeep geholpen door de slechte actie, cgi en B acteurs zoals 10cent, fox etc... Ik snap ook niet waarom Garcia hierin zit.. Hij heeft geen enkele rol of diepgang.... Wat een teleurstelling

MrHorror
Bespreking uit Expend4bles - ikruikversemosterd:
"Het is voor mij morbide nieuwsgierigheid: hoe slecht is Expend4bles? Ha! Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Om te beginnen met de spreekwoordelijke olifant in de kamer: Sylvester Stallone. Er zelf nog altijd van overtuigd dat hij heus wel kan acteren eist hij de hoofdrol op en laat hij zich ongegeneerd op een duizelingwekkend hoog voetstuk plaatsen.
Horen hoe hij de grappige bedoelde teksten uit zijn scheve muil mompelt is leuker dan wat hij überhaupt uitkraamt. Hetzelfde geldt voor de wijsheden die hij ongevraagd deelt met zijn jongere collega’s.
De iconische actiesterren – plus een zekere Curtis Jackson – hebben te lijden onder de gevolgen van ouderdomsverschijnselen. Hun ego’s vertellen een heel verhaal als zij thuis in de spiegel kijken, maar deze kerels zien er lachwekkend verlopen uit. Dolph Lundgren doet een blonde pruik op om zo nog iets van jeugdigheid voor te wenden. Ik zou zeggen, Lundgren, niet doen. Gewoon niet doen.
De enige die er nog mee door kan is Jason Statham. Misschien omdat hij ook de enige fatsoenlijke acteur is van het gezelschap. Subtiel is anders, Statham is een verademing vergeleken met wat zijn collega’s presteren. (Wat heeft Jackson hier sowieso te zoeken? Moet hij niet weer de studio in voor een nieuwe plaat?)
En dan is er Megan Fox, met een kop zo natuurlijk als uitgebeiteld marmer. Te veel schmink? Digitaal strakgetrokken in postproductie? Helpt veel bij het acteren, zo’n rimpelloos en glad gezicht. Ik voel ook hoe de schrijvers hebben geworsteld met haar personage. Als Gina handelt Fox inconsistent en is zij vooral aanwezig als nutteloze versiering. Ze beweert het stoere vechtersmeisje te zijn, intussen moet ze wel worden gered door vriendje Christmas.
(Fox, als je het mij vraagt, kan echt veel beter dan dit en verdient ook veel meer dan dit. Het wordt eens tijd dat zij die ene fatsoenlijke rol krijgt aangeboden.)"

jipt
Ik ben wel fan van The Expendables maar deze was extreem slecht. Vol met lelijke CGI en een team bestaande uit een stel houte klazen. 1*

Shadowed
Regisseur Scott Waugh lijkt moeite te hebben met het verder uitmelken van de reeks en vult het daarom maar op met vrijwel constante ontploffingen en kogelregens. Tot op zekere hoogte voorziet het de film van het nodige vermaak en de wat prominentere aanwezigheid van Jason Statham is fijn, maar op inhoudelijk vlak is er weinig te beleven. Natuurlijk is een goed verhaal niet het directe appeal van The Expendables, maar het is ook niet zo dat de actiescenes doorlopend interessant worden vormgegeven. Specifiek de computereffecten en de one-liners zijn tenenkrommend te noemen, waardoor de film al bij al een oubollige indruk achterlaat. Genoeg spektakel voor de weinig veeleisende liefhebber, maar duidelijk een film die op kwalitatief vlak het onderspit moet delven ten opzichte van de vorige delen.

Q Jones
Ik was een beetje bang om deze film te kijken door alle negatieve reacties. Maar het viel me alles mee. Als je door de slechte cgi heen kan kijken is het een vermakelijke film. Maar het idee van oude actie helden die een tweede kans krijgen is er wel af door alle acteurs die in deze film zitten. Jammer dat een serie die zo sterk begon met de eerste 2 delen zo moet eindigen. Ik had liever nog een paar oude knarren er in zien knokken.

Noodless
Voordeel van de twijfel.... maar door het entertainment, de hoeveelheid ontploffingen, de actiescènes, de stoere kop van Statham, de sensuele Fox en Stallone als Boss Barney gaat de score afgerond worden naar een gemiddelde film die niet meer wil zijn wat het is. Wel slechte cgi en een paar zeer overdreven actiescènes zoals die motor op het bovendek van het schip. Ook de dialogen zijn soms tenenkrommend van opzet. 6/10

FunkStarr
Vrouwlief wou hem perse zien, van mij hoefde het niet. Met schuin oog mee zitten kijken maar mijn god zeg. Alles waar de Expendables voor stond in den beginne is helemaal niets meer van over. De eerste 2 films waren beide erg geslaagd, de 3e was nog wel ok maar ging al de verkeerde kant op maar dit is gewoon echt bagger. Zelfs niet eens meer vermakelijk. Megan Fox is verschrikkelijk, Garcia loopt compleet verloren rond en Curtis "50 Cent" Jackson mag ook nog even zijn "kunsten" vertonen. Eigenlijk is het een schande dat Jaa en Uwais nu pas mee mogen doen. Want dat zijn wel 2 heren die echt wat kunnen maar in deze film zijn ook zij niemendalletjes. Statham op automatische piloot evenals Stallone, die er nu echt helemaal uitgeblust uit ziet. Arnold was zeer verstandig om dit zooitje af te blazen.

FunkStarr
Uit pure verveling nog maar eens aangezet, deze keer met de volledige aandacht erbij van begin tot eind. Hij valt eigenlijk best nog wel mee. Het is nergens indrukwekkend of net zo goed als de voorgaande delen, maar er zit wel meer actie en minder gelul in, en dat is toch wel iets wat past bij deze formule. Van de originele sterrencast is nog weinig over, en Stallone heeft een kleinere rol dan normaal. Die eer gaat deze keer (logisch) naar Statham. Qua actie is de film dus redelijk geslaagd, de rest is zeer matig. En dan doel ik ook met name op het "acteerwerk" van Fox, Couture, 50 cent, en ja ook Stallone lijkt iets minder z'n best te doen en ziet er uitgeblust uit. Jaa komt ook helaas niet veel aan bod. Mag een paar minuutjes z'n kunsten vertonen en dat is het. Fox valt echt volledig uit de toon en wekt vooral irritatie op met haar aanwezigheid. Ook vond ik Garcia maar matig en ook niet echt passen in een film als dit.

boemboem27
gewoon een lekker actiefilmpje, doden vallen bij bosjes.
maar verwacht geen goed verhaaltje.
veel oude knarren die de boel effe recht gaan zetten.
flauwe humor ,veel nep natuurlijk, flink over de top .
maar dat weet je nog wel van de vorige expendables.
over acteerwerk maar niet te spreken, maar lekker verstand op nul en kijk zelf maar

John111
Een klein beetje advies voor de makers van deze reeks. Stop alstublieft. Pure oog diaree.

Captain Pervert
- 2063 stemmen
De Expendables serie begon als hommage aan actiehelden van decennia geleden: stoere, cisgender, zich als man identificerende personen die destijds met glimmend ontbloot bovenlijf het kwaad te lijf gingen, op onze met houtfineer afgewerkte kleurentelevisies.
Reeds als scholier in de jaren 90 vroeg ik mij met vrienden af waarom onze idolen niet een keer voor de grap samen een film zouden maken met voor iedereen een kleine rol, maar een grote service aan hun fans. Vele jaren later werd door Stallone ineens onze stille wens vervuld. En het was geweldig.
De filmreeks had tot nu toe Expendables 2 als apotheose: Stallone, Arnold, Willis, Norris èn Van Damme. Wát een combinatie. Iedere oudere jongere beleefde toen een cinematisch meervoudig orgasme en een sigaretje toe. Want ook Li, Statham en Lundgren zaten er nog in. Prachtig! Was het goed qua verhaal of acteerwerk? Niet per se. Wat het een heerlijke trip down testosteron-memory-lane? Een cadeautje dat je nooit had verwacht te krijgen? Absoluut! Door mij destijds dan ook gewaardeerd met 4,5 sterren, een krul en een stickertje van de juf.
Daarna ging het bergafwaarts. In dit meest recente deel worden meer en meer vage castleden toegevoegd. De aanwezigheid van Randy Couture heb ik al nooit begrepen, maar Megan Fox? Zeker tweederde van het special effects budget ging naar haar make-up: haar lippen zijn meer opgeblazen dan alle explosies in de film bij elkaar. En dat andere nietszeggende grietje? En Twee Kwartjes die zelfs nog een momentje pakt met nota bene zijn eigen liedje "P.I.M.P." als achtergrondmuziek?
Het laat het geniale uitgangspunt van de eerste paar delen geheel los en wordt met elke explosie generieker en nietszeggender.
En hand in hand met de nostalgie holt de kwaliteit ook rap achteruit. Want alle actiescènes waarbij een kapsel uit model zou kunnen raken, worden geschoten met greenscreen. Van Statham in een gepantserde buggy tot een schip op volle zee, de achtergrond is er achter geplakt. Is dat erg? Niet per se. Maar het is lelijk gedaan en dat is wèl erg.
En de film heeft al zo weinig mee.
Expend4bles is geschreven door niet minder dan 3 schrijvers (Kurt Wimmer, Tad Daggerhart, Max Adams) maar desondanks lopen dialogen totaal niet, de film levert oneliners die niet landen en onderlinge kwinkslagen hebben een erbarmelijk Schippers-van-de-Kameleon niveau.
Op talloze momenten verliezen onze helden zich in hand to hand combat terwijl er ook gewoon vuurwapens voorhanden zijn. Dat laatste is natuurlijk om martial arts legendes Uwais (The Raid) en Tony Jaa (Ong-Bak) de gelegenheid te geven hun trucje te doen. Kort, maar aardig. Eigenlijk zijn dat ook de enige momenten dat vecht- en schietchoreografie een beetje okay is, want de ongeorganiseerde bende gemaskerde slechteriken stort zich werkelijk massaal als een doofblinde Jostiband in het spervuur. Zo slecht.
De doelgroep is ook geheel uit beeld. Voor veertigers die zijn opgegroeid met 80s muscles is dit veel te stupide. Voor jeugd zijn al die opgepompte opa's veel te oud. Voor nog jongere jeugd is het te bloederig. Voor wie doe je dit nog?
Stallone verkocht deze film op zijn social media kanalen als "het doorgeven van het stokje aan een volgende generatie." Maar dit soort simplistische jaren 80 pulp werkt juist alleen maar met de oude generatie. En als die te oud zijn moet je er gewoon mee stoppen.
Doordat er steeds minder actiehelden van weleer meedoen en steeds meer nobody's aan de cast worden toegevoegd (die praatgrage Spanjool met een pijnlijk ongrappige monoloog over goldenshowers ken ik helemáál niet), is de ziel uit de franchise en houd je gewoon een stompzinnige film over.
Het plot is ook te gaar voor woorden. En dan doel ik niet eens op de plottwist rond Barney, maar op de endgame rond dat schip dat vermomd zou zijn als vliegdekschip. De vermomming bestond naast een Amerikaanse vlag uit een geschilderde landingsbaan met ski-jump voorop, iets wat geen enkel Amerikaanse vliegdekschip in de voorbije 80 jaar ooit heeft gehad. En die zou dan moeten ontploffen in Rusland? Om een oorlog uit te lokken? Hè?
In het epiloog volgt zelfs nog een vrij misselijke grap: Barney heeft die ene kerel die met hem dwars zat in de kroeg dus meegesmokkeld naar Libië en daar een kutdood laten sterven. Dat had die gast helemaal niet verdiend en zoiets macabers past ook helemaal niet bij Barney. Heel erg vreemd.
2 sterren, met name dankzij Tony Jaa (zijn vechtkunsten, niet zijn bizar slechte Engels).

Glacius
Tering dit was slecht. Waar deel 1 en 2 fijne actiefilms zijn en deel 3 ook al matig, maar nog wel vermakelijk is, is dit troep van de bovenste plank. Het acteerwerk is niet om aan te zien. Vooral 50, Fox en Lundgren lopen rond als een stel debielen. De special effects idem. Zo slecht zie je het zelden. Voor de rest is Megan Fox totaal ongeloofwaardig en vooral onwaardig om zich een expendable te noemen. Loopt een beetje doelloos rond, domme blikken te werpen met haar onbewogen plastic gezicht. Ook Sly ziet er niet meer uit en acteert uitermate teleurstellend.

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

The Expendables
2010

'Expend4bles' grootste kanshebber bij uitreiking Razzies voor slechtste film

Nieuwste trailer gedeeld voor laatste 'Expendables'-film met Sylvester Stallone

Explosieve eerste trailer onthuld voor langeverwachte 'The Expendables 4' met Sylvester Stallone, Megan Fox en 50 Cent

Dogman
Drama, 2023