• 9.218.862 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Sylvester Stallone en 50 Cent

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 5 oktober 2023

Plot Expend4bles

"They'll die when they're dead."

Op een vrachtschip worden er kernwapens gestolen door terroristen. Om een mogelijke Derde Wereldoorlog te voorkomen, worden Barney Ross, Lee Christmas en de andere leden van de Expendables ingeschakeld. Als 's werelds laatste verdedigingslinie trachten ze hier een stokje voor te steken met nieuwe teamleden die andere stijlen en tactieken toepassen.

Film Pegasus schreef:

Chow Yun-Fat, Donnie Yen, Jean Reno

Met Yen als vervanger van Li. Li is geweldig maar veel te dartel en lichtvoetig voor een film als deze. Yen is meer een brawler als het moet.

En Tak Sakaguchi, maar denk niet dat die staat te springen.

Beter is ...helemaal geen deel 4 maken

Onderhond schreef:

En Tak Sakaguchi, maar denk niet dat die staat te springen.

Met alle respect, maar nog nooit van gehoord. Is dat een 80's actieheld dan? Chow Yun-Fat en Donnie Yen zijn serieuze opties inderdaad. Wie ook ineens nog in me opkomt is Lorenzo Lamas.

Nee, Sakaguchi is post-2000. Maar wel een brawler. Sowieso ooit als tuig van straat gepikt en via het werk van Kitamura (Versus) uitgegroeid tot actieheld. Qua type iemand die perfect in het straatje past van deze film. Lomp bashen tot de tegenstander er bij neervalt.

FunkStarr

Ok, ik zal hem eens opzoeken.

Lorenzo Lamas

FunkStarr

Moet er zelf ook wel om lachen inderdaad. Maar hij schoot me ineens te binnen. Heeft toch heel wat B-films in de 80's gemaakt.

avatar van The Oceanic Six

Wat mij betreft komen er maar een paar nieuwe namen (Pierce Brosnan is bevestigd toch? Plus 1 of 2 erbij) en ruilen ze die hele moderne, onbekende bende van deel 3 weer in. Ik zie liever dat de aanwezige namen gewoon eens meer screentijd krijgen. Lundgren en Li komen er echt belachelijk slecht af in deze reeks. En Schwarzenegger zou ook wel een hoofdrol eens mogen nemen ipv een bijrol. En als hij weer normaal doet over geld, graag Bruce Willis weer bij de groep. Liever 10 bekende Expendables die echt aandacht krijgen als 20, waarvan 10 onbekend en waardoor niemand in beeld komt.

Brosnan

Willis

Diesel/Neeson (1 90's/00's held erbij)

Seagal (bijrol)

Eastwood (cameo)

Eruit: de hele groep vechtsporters zonder filmachtergrond die mij volledig onbekend zijn

Dan zou een groot deel van het probleem opgelost zijn. PG13 rating weghalen en deel 4 wordt weer ouderwets leuk. Maar als Stallone doorgaat zoals nu, dan hoef ik Ex4 niet in de bios te zien. Dan ben ik erop uitgekeken denk ik.

avatar van Film Pegasus

Willis zal niet meer mogen denk ik en Seagal en Eastwood zullen niet echt willen. Ik dacht dat Hulk Hogan ook al half bevestigd was.

Misschien Vin Diesel, Kurt Russel en The Rock?

avatar van Thorongil

Thorongil

Michael Biehn en Carl Weathers zouden een goede aanwinst zijn om een team rond Schwarzenegger te bouwen.

IceTigerGhost

Er zijn nog zo veel mogelijkheden: Michael Madsen, Ray Liotta,...

Thorongil schreef:

Weathers voor zowel Stallone als Schwarzenegger... Heeft eigenlijk maar in 1 actiefilm de hoofdrol gespeeld (Action Jackson) maar zou inderdaad een leuke toevoeging kunnen zijn.

Jackie Chan voor 'The Expendables 4' gevraagd - FilmTotaal filmnieuws

Het gaat niet gebeuren, maar ik zou het ook eens tijd vinden dat Stallone een minder prominente rol krijgt. Zo'n beetje geen enkele 80's acteur neemt zichzelf nog erg serieus in deze reeks, behalve Stallone. Die blijft bloedserieus doen en moeilijk kijken. Plus, hij wil zelf het script maken waardoor alleen hij er steeds met coole momenten uit komt.

Stallone en Chan in de hoofdrol vind ik wat vergezocht. Gewoon een mooie bijrol voor Chan, zou prima zijn. Al moeten ze de cast gewoon iets kleiner houden waardoor de aanwezige namen gewoon genoeg tijd krijgen. Zo'n Li die 3 minuutjes in Ex3 krijgt is gewoon sneu.

avatar van Film Pegasus

Chan zal nooit een vijand spelen, dus hij moet veel speelruimte krijgen naast hoofdrol Stallone. Gaat niet simpel worden. Maar zou wel geweldig zijn.

The Oceanic Six schreef:

Jackie Chan voor 'The Expendables 4' gevraagd - FilmTotaal filmnieuws

Zonder Stallone was de hele reeks nooit van de grond gekomen. Hij is de bedenker van het hele gebeuren en heeft er persoonlijk voor gezorgd dat al die grote namen erbij kwamen. Daarnaast was hij het die deel 1 regisseerde, en welke door bijna iedereen nog steeds als de beste gezien wordt. Een beetje meer respect zou op z'n plaats zijn. Daarnaast valt het allemaal wel mee met dat bloedserieus en de coole momenten, alsof alleen hij coole momenten heeft. Volgens mij besef je niet dat Schwarzenegger en co meeliften op het succes dat door Stallone bedacht is. Stallone heeft ook met deze reeks voor mij weer bewezen de ultieme actieheld te zijn.

FunkStarr schreef:

Ik ben Stallone dankbaar voor het idee, niet voor zijn bemoeienissen met alles. Deel 1 en 2 zijn beiden top, dat is me om het even. Maar wel draait alles om Stallone. Hij is de held, hij staat op de voorgrond, hij krijgt de screentime, hij krijgt de meeste coole momenten. Hij is ook de enige die maar bloedserieus blijft doen, waar bv een Schwarzenegger zichzelf keihard belachelijk durf te maken. Schwarzenegger en co liften mee op dit succes? Zij zijn grotendeels met hun aanwezigheid verantwoordelijk voor dit succes. Samen met Stallone ja. Maar dat blijft toch een beetje een B artiest vergeleken met een Schwarzenegger of Willis. Kan zijn films graag zien, zeker Rambo en Rocky, maar de man vergeet volgens mij dat hij bijna 70 is en zijn films niet meer zo serieus moet nemen. Een spottende rol zoals die van Schwarzenegger in The Last Stand zal hij niet kunnen spelen.

FunkStarr

Dan begrijp ik niet waarom er niet serieus gedaan mag worden. Moet iedereen zichzelf dan maar op de hak nemen? Dan wordt de film wel heel erg flauw denk je ook niet? Het is een "actie" film geen komedie. En Stallone een B-artiest noemen, schei toch uit! Ik vind het ook niet meer dan logisch dat de bedenker en regisseur zichzelf de hoofdrol geeft, vind je het dan vreemd dat hij de meeste screentime krijgt? En Stallone neemt zichzelf ook op de hak: What happened to you? "I got my ass kicked"!!!

avatar van mrwhite

mrwhite

Ik vind ook dat Sly een stap opzij moet zetten maar of hij dat gaat doen is een andere vraag en wat Jackie betreft hij hoort erbij alleen welke rol geef je hem en wat screentime betreft zal hij zich wel aanpassen aan wat Sly hem kan aanbieden al heb ik ook meer en meer de indruk dat Jackie eigenlijk niet echt past in deze franchise en dan heb ik het niet over hem zelf maar over de genre actie die we te zien krijgen in Expendables.

De derde is nog maar net uit, en ze hebben al een script voor de vierde:

'Na de hachelijke avonturen uit de vorige Expendables-film, besluit Barney Ross (Stallone) samen te werken met nog meer huurlingen. Hij haalt er een team onder leiding van Tobey Maguire en diens rechterhand Jamie Bell bij, waardoor de groep nu al uit 20 man bestaat. In een plaatselijke frituur komen ze van de louche uitbater (eindelijk, Steven Seagal zit er in!) te weten dat een valse speelgoedwapenhandelaar (Jackie Chan) duistere dingen aan het uisteken is. Hierdoor vliegt de groep naar Azië om er kuis te gaan houden en aan het einde loopt Jet Li nog eens 5 minuten door het beeld.'

Ziet er goed uit!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van thunderball

thunderball

Ik hoop dat je begrijpt dat dit sarcastisch van hem bedoeld was?

Hahaha! Het is wel goed gevonden en het zou wellicht zelfs nog een geinige film op leveren ook!

avatar van The Oceanic Six

Oeh. Jij hebt een lesje in sarcasme nodig

IceTigerGhost schreef:

De derde is nog maar net uit, en ze hebben al een script voor de vierde:

Ziet er goed uit!

Lol! Als Seagal er maar in komt maakt niet uit hoe

Een rol als frietbakker zou hem inderdaad niet misstaan met die dikke vadsige kop van 'm. Toch vind ik het vreemd dat de beste man nog steeds niet in 1 van de vorige delen heeft mee gedaan. Denk toch dat hij nog steeds een twijfel geval is voor een eventueel 4e deel. Seagal is en blijft toch een jeugdheld, in ieder geval 80s top 5.

avatar van DiDa

DiDa

Voor deel 4 moeten ze terug naar de kern. Daarnaast moeten er een aantal teamleden sterven om er een verhaal van te kunnen maken dat je echt pakt.

Vaste team:

Sylvester Stallone

Jason Statham

Dolph Lundgren

Wesley Snipes

Jet Li

Terry Crews en Randy Couture zullen helaas moeten sneuvelen. Maak gewoon een keiharde openingsscène waarbij er aanslagen worden gepleegd op de teamleden (vergelijkbaar met de openingsscene van Commando). Crews en Couture overleven het niet.

Daarnaast niet teveel nieuwe mensen toevoegen. Deel 3 was echt overcrowded!

Toevoegingen:

Steven Seagal

Jackie Chan

Dawyne "The Rock" Johnson

Pierce Brosnan

Heel leuk zou het zijn als deze mannen deel uit maken van het oude team van Schwarzenegger dat uiteindelijk samengevoegd moet worden om te strijden tegen de bad guys. Daarnaast zou een twist in het verhaal heel gaaf zijn. Een overloper uit Sly's vaste team (dat werkte echt heel goed in deel 1 met Lundgren) bijvoorbeeld.

Dan the bad guys. Ik ben van mening dat er niet 1 bad guy moet zijn maar meerdere. In deel 3 had je als bekende alleen Mel Gibson. Het leuke is namelijk dat je bekende actiesterren tegen elkaar opzet en niet allemaal aan 1 kant laat strijden.

Opties voor hoofd bad guy: (zou leuk zijn als men het aandurft om een bekende bad guy uit de jaren 80 en 90 actiefilms te nemen, net als Eric Roberts in deel 1)

- Gary Busey

- Kevin Bacon

- Gary Oldman

- Brian Thompson

- Powers Boothe

- John Travolta

- Christopher Walken

- Willem Dafoe

Dan moet er ook een goede henchman zijn (Steve Austin en Scott Adkins waren top in de eerste delen!) Meerdere zijn natuurlijk mogelijk

- Michael Jai White (gevecht tegen Snipes)

- Arnold Vosloo

- Donnie Yen (gevecht tegen Jet Li)

- Tony Jaa (gevecht tegen Jet Li)

- Dave Bautista (gevecht tegen The Rock)

Dan is er nog de locatie. Kappen met Bulgarije! In Azie zijn zoveel mooie en gave plekken!

Geef daarnaast iedereen de kans om zijn moment te krijgen (Steven Seagal een bargevecht, Pierce Brosnan alszijnde gadgets man....) om maar een paar voorbeelden te noemen.

Dan nog veel minder cgi, maar meer man tot man gevechten, vette schietpartijen en echte explosies!

Dan zijn we al een heel eind, Mr. Stallone!

tattoobob

Het houd je wel bezig he?

IceTigerGhost

Nicolas Cage niet te vergeten!

Maar wat echt een manco is in deel 2 en 3: Trench (Schwarzenegger) zou net als Stallone leider zijn van een huurlingenteam, maar wanneer krijgen we die dan te zien? In het derde deel kwam hij alleen opdraven met Jet Li die hij zogezegd overkocht. Dezelfde fout bij Ford: leider van de CIA maar dan moet hij alleen het team van Ross gaan ondersteunen. Toch serieuze foutjes.

avatar van DiDa

DiDa

Nog zo'n heerlijke 80;s bad guy:

Patrick Kilpatrick: Patrick Kilpatrick - IMDb

avatar van Thorongil

Thorongil

Kurtwood Smith! Geniaal in Robocop.

avatar van Shinobi

Shinobi

Christopher Walken zou me wel tof lijken als bad guy.

avatar van thunderball

thunderball

Leeft Henry Silva nog?

Dat was altijd een geweldige bad guy en enge creep, met een ultra gemene kop in vooral jaren '80 films als Code of Silence, Le Marginal, Sharky's Machine, Above the Law en pas nog bekeken Megaforce.

Zou zeker niet misstaan in een volgende Expendables film.