No Hard Feelings (2023)
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Zaterdag om 18:29 uur op OUTtv
Maandag om 09:29 uur op OUTtv
Zondag 11 mei in één bioscoop (Amsterdam)
Plot No Hard Feelings
"Pretty. Awkward."
Een vrouwelijke nietsnut uit Long Island reageert op een advertentie van het welgestelde koppel Allison en Laird. Zij moet hun introverte en sociaal onhandige zoon daten en hem helpen uit zijn schulp te kruipen. De jongeman staat immers op het punt zijn studie aan de universiteit aan te vatten.
- IMDb (6,3 / 195437)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- No Hard Feelings (MusicMeter)
- iTunes: € 5,99 / huur € 3,99
Doug Khan
Crispin

filmkul
- 2089 stemmen
Redelijk geslaagde komedie. Het verhaal kent weinig verrassingen en is enigszins voorspelbaar. De uitwerking is verder in orde. Het tempo ligt hoog en de film kijkt lekker weg. Verder valt er genoeg te lachen want de film kent een aantal zeer geslaagde grappen. Ook de acteurs hebben er duidelijk zin in. De chemie onderling is daarom ook prima. Richting het einde wordt het wat serieuzer maar dat mag de pret verder niet drukken. Lawrence laat zien dat ze een veelzijdige actrice is want ze heeft geen moeite met dit genre. Leuke frisse film. 3.5

Het type komedie waarin jaren terug Lindsay Lohan perfect had in geschitterd. Jennifer Lawrence doet het anders ook best goed in dit genre films. Een romantische komedie met een hoek af. Het is vooral een gezellige film geworden, echt groots wordt het nooit. Maar met dank aan Lawrence is het meer dan een B-film. Opvallend dat het R-rated is (niet dat ik klaag natuurlijk), want dat maakt het toch wat minder cheesy.

Corcicus
Leuk om Lawrence nog eens full-frontal naakt te zien gaan, maar heb de film toch vooral opgezet om eens goed te lachen en daar viel het wat tegen. Echt hilarisch is No Hard Feelings nooit en het uitgangspunt is ook onkies. Wat voor ouders zijn dat eigenlijk? Een vrij gemiddelde komedie met een zedeloos verhaal.

mrklm
Om te voorkomen dat het huis van haar moeder ten prooi valt aan rijke projectontwikkelaars, heeft dertiger Maddie [Jennifer Lawrence] geld een auto nodig. Allison [Laura Benanti] en Laird Becker [Matthew Broderick] bieden een Buick voor degene die hun 19-jarige zoon Percy [Andrew Barth Feldman] wil ‘daten’, zodat hij ‘goed voorbereid’ naar Princeton kan gaan. Ondanks haar leeftijd weet Maddie de ouders te overtuigen dat dit een klusje voor haar is en ze gooit al haar charmes en trucjes in de strijd om die klus snel te klaren (!). Het verhaal kent verrassingen, maar de uitwerking van de personages en het heerlijke samenspel van Lawrence en Feldman zorgt voor veel memorabele momenten. En Lawrence kan tegelijkertijd naakt en grappig zijn, zonder meer een bijzondere prestatie.

John Milton
Helemaal vergeten te stemmen. Prima vermaak voor een druilerige zaterdagochtend, zodra je je over het wat onzinnige plotje heenzet. Maar geen film die ik over een paar jaar zal herzien.

Goeie film over een jonge vrouw die met een jongen date om zo een auto te krijgen. Vooral tijdens de eerste helft valt er genoeg te lachen (niet bepaald subtiel allemaal). De tweede helft komt de rom wat meer om de hoek kijken bij deze toch niet alledaagse romcom. De twee hoofdrolspelers zijn goed gecast en een heerlijk speelse rol van Jennifer Lawrence (die hier verrassend uit de hoek weet te komen). Met gemak 3.5 sterren.

redfish71
Ik vind hem het aanraden niet waard.
De titel verklapt eigenlijk al hoe het gaat eindigen en het is allemaal net niet romantisch genoeg en ook net niet moeilijk genoeg om echt drama te worden en je als kijker invested te krijgen. Het is meer een samenraapsel van (soms) grappige sketches die de schrijvers uitgedacht hebben, en dat in een film gegoten hebben.
Jennifer Lawrence geeft wel alles, maar ontkomt er niet aan dat ze eigenlijk een vrouw speelt die seks inwisselt voor wat geldelijk gewin. Vooral in het begin is er geen enkele nuance in haar versierkunsten, en als man zouden alle alarmbellen moeten rinkelen als je zo'n vrouw tegenkomt. We moeten dan maar geloven dat haar tegenspeler er ondanks dat in trapt en er iets opbloeit.
Richting het einde krijgen we nog wel wat 'levenslessen' die raken, maar dan heb je al bijna anderhalf uur van 'net niet' achter de rug.
Als je met je vriendin een romantische comedy wilt kijken, kijk dan gewoon een van de klassiekers ipv dit.
2/5.

umbra
Fijne feel good film van het betere soort en da's ni zo evident, want een romantische komedie is nu niet meteen het genre, waarin ik vaak mijn gading vind, vooral die brave en zedige familiefilms, zijn veelal zoutloos. Maar daar valt deze totaal niet onder en bevat ie goeie mix van beide genres. Ook draagt Jennifer Lawrence deze film volledig. Ook wel een zwak voor haar, want wat een prachtige verschijning is zij toch, telkens weer
Haha en Matthew Broderick, die kop kwam me ook direct bekend voor vanuit de serie Painkiller - Seizoen 1 (2023)
Overall een mooie 7/10.

teigertje
Een prima vermakelijke film.
En een tikkeltje ordinair.
Wel speelt Jennifer Lawrence ook in deze rol uitstekend.
Wat wel heel leuk is, om de grote eighties jeugdster Matthew Broderick te zien in deze film.
Bijna onherkenbaar,doordat hij ouder geworden is.
Wel speelt hij prima.
Een goede en leuke film,maar geen hoogstaaltje.

egelhunter
Leuke film! Tijdje geleden dat ik een leuke comedy gezien heb waarbij ik echt moest lachen.
En Lawrence is weer hot!

narva77 (crew films)
Leuke vrij groffe komedie met een zeer goed spelende Jennifer Lawrence (die steeds hoger in mijn aanzien komt te staan als actrice) en ook de mij onbekende Andrew Barth Feldman, die vrij naturel overkomt. Hij kan zelfs zingen! Paar leuke bijrollen (zoals de mannelijke nanny en Matthew Broderick met grijze pruik, of de Aziatische werkgever van Percy bv). Deed me enigszins denken aan oude komedies uit de jaren ‘80, zoals “Ferris Bueller’s Day Off” bijvoorbeeld. Of het moet door Matthew Broderick komen, of dat er in beide films auto’s ergens de dupe van worden
Hoogtepunt voor mij was op het strand tijdens het naaktzwemmen; als hun kleren gejat dreigen te worden, komt Lawrence poedelnaakt!!! het water uit om de arme jatmozen even een lesje te leren, ondersteund door het nummer “Maneater” van Hall & Oates.
Leuk!

Alathir
Leuke film nog wel. Jennifer Lawrence ligt het wel om in dit soort films te spelen. Een film met wat gekheid op een stokje, ik denk dat Jennifer zelf prettig gestoord is zoals ikzelf ook wel ben. Film keek vlot weg en was zo gedaan. Ook knap dat Jennifer naakt niet schuwt, ze gaat zelfs in haar pure tekeer als een bezetene. Leuke komedie dus ondanks dat ik dit genre niet vaak meer kijk aardig verrast. Het was zeker niet flauw, ergens misschien typisch nerd-mooie meid verhaaltje, maar dat deert niet.

blurp194
Met het basisgegeven kan het natuurlijk zo ongeveer niet iets anders dan een clichefestijntje worden, en dat is het dan ook. Niet echt leuk, tenzij je je grappen op een voorspelbare manier geserveerd wil krijgen - nouja, af en toe schiet er eentje tussendoor die ik ook niet had zien aankomen. Wellicht de grootste verrassing is die je krijgt als je achteraf op de titelrol ziet dat Matthew Broderick meedeed, en je je afvraagt in welke rol dan.
J-Law draagt de film verder wel, en met redelijk succes. Het kon slechter, al had het ook wel een heel stuk beter gekund. Ik mijmer maar even, wat had dit kunnen zijn in de handen van een van die oude ranzige Franse of Italiaanse regisseurs midden jaren-70.

Filmkriebel
Vind ik goed. Een film die de platvloersheid van het sex comedy genre inruilt voor meer subtiliteit en gevoeligheid. Percy is een introverte rijkeluiszoon, en zijn wereldvreemde ouders huren een mooie vrouw in om met hem te daten, en hem te ontmaagden, gelovend dat hij daarna vanzelf zal openbloeien. Dat blijkt nog best een moeilijke klus te worden voor Maddie, want de jongeman is romantischer en gevoeliger dan ze dacht.
Lawrence bewijst opnieuw een echte topactrice te zijn, en dat dit als één van haar beste rollen aanzien wordt, daar kan ik alleen maar mee instemmen ... Zonder haar en de leuke chemie tussen haar en Feldman zou dit een stuk minder geslaagd geweest zijn. Hun scènes samen maken de film echt. Ze mag dan stilaan in de MILF categorie terechtkomen, ze is nog steeds op haar plaats in rollen van jonge vrijgevochten babes. De pianoscène in het restaurant kreeg bij mij ook een traantje los. Zo'n mooi moment waarin Percy op dat moment connectie met iedereen heeft. Bijzondere komedie dit, met enkele goede grappen.

mikey
Nou, de film dus waarover de redactie van MM dagelijks bleef posten.
Over een millennial die klaagt over Gen Z watjes. Sorry hoor maar millennials werd vroeger de prinsessen generatie genoemd, hen waartegen ouders geen nee konden zeggen. Dus ik snap niet waarom ze zo stoer doet. Ze zat vroeger de hele dag te gamen, muziek te downloaden voor op de Ipod. En toen ze een kleuter was moest ze zondagochtend naar de versleten VHS-band van de Little Mermaid kijken. Die generatie die nu zo kwaad is omdat de Lil Mermaid woke is geworden omdat Ariel tegenwoordig zwart is-crap. Vet hypocriet.
Die millennial moet een middelbareschoolknul het bed in krijgen van zijn ouders en in ruil voor een auto waarmee ze kan Uberen om zo haar onroerendgoedbelasting te kunnen betalen. Maar die ouders zijn heel rijk, dus ik zou dat gewoon voor geld hebben gedaan als ik Lawrence was. Maar ja dan ben je een hoer. Om de millennial toch een beetje sympathie mee te geven, naast wat matriarchaal gedrag, is er een verhaal over haar dooie moeder en afwezige vader en die geschiedenis zou haar afwijkend gedrag verklaren... er wordt dan flink gehuild en gepraat... Was Lawrence nou echt naakt of was dat CGI?
Was alles vreselijk, mwah eigenlijk wel toch kon ik lachen om de coke dog. Maar ik was verbijsterd door Broderick... ik herkende zijn stem en zocht zijn naam op. Hij bleek het 'm echt te zijn... verderop was ik toch blij dat hij erin zat als lieve aardige gids in deze duistere film vol nare mensen.

russo
Denk dat dat de enige reden is waarom deze film nog iets van sterren krijgt

Dit leek me nou echt een film voor jou haha.
Maar jij bent uiteindelijk kritischer dan ik ben. Is hij zo slecht bevallen...
Ik vind dit best een vermakelijke sex comedy. Of komt het omdat ik een grotere fan ben van Jennifer Lawrence?

mikey
Dit leek me nou echt een film voor jou haha.
Maar jij bent uiteindelijk kritischer dan ik ben. Is hij zo slecht bevallen...

Lawrence had gelijk; deze film bleek zwaar beledigend. Ik was oprecht kwaad. Niet omdat het materiaal zo grof is maar die stichtelijkheid nekte me. Plus dat het verhaal zo benedenmaats is.
Haha, opmerkelijk dat het je zo op die manier raakte.
Ik heb dat totaal niet zo ervaren.
Beledigend voor wie?

narva77 (crew films)
Haha, opmerkelijk dat het je zo op die manier raakte.
Ik heb dat totaal niet zo ervaren.
Beledigend voor wie?
Dat zegt Jennifer Lawrence zelf
Die “stichtelijkheid” herken ik zelf niet zo.

narva77 (crew films)
Maar dat doet ze toch juist niet? Seks voor geld is toch niet bepaald “normaal” werk? Die vent van die zwangere vriendin oppert zelfs een Onlyfans-pagina.
Aan de andere kant; een suggardaddy vinden ze dan wel weer te ver gaan. Tja…
Als ik dat personage zou zijn geweest (maar helaas ), dan zou ik als middelbare hufter vet veel geld hebben gevraagd voor dat avontuurtje met die rijke dochter
en dan mijn huis tot wel 5x over de kop verkopen
bovendien. Maar nooit !! aan die beste vriend met zijn 'foei! jij als kinderloze neemt je leven niet serieus'-verhaal. Ik weet dat dat onsympathiek zou zijn, maar liever dat dan stichtelijk.
Amen
PS, dat was geen CGI, dat was JL in vol ornaat.

narva77 (crew films)
Mij hoor je niet vingerwijzen hoor. Als ik mijn lichaam kon inzetten voor geld, zou ik het op zijn minst overwegen.
En volgens mij moest die vent van die zwangere vriendin pas zijn mond houden toen hij opperde dat zijn zwangere vriendin anders dan maar de klus moest klaren, maar ik kan het mis hebben.

mikey
Volgens mij stond dat in de advertentie die de ouders van de jongen hadden geplaatst, dat er een Buick tegenover stond. Kan zijn dat de filmmakers dat als constructie hebben bedacht. Maar zelfs dan, je lichaam verkopen voor een tweedehands auto, of je lichaam verkopen voor geld, ik zie niet heel veel verschil eigenlijk...?
Mij hoor je niet vingerwijzen hoor.

robertinho
Leuk! Niet zo'n hoge grapdichtheid als bij Good Boys, maar heb genoten. Vooral het eerste deel is leuk met een Lawrence die zwaar agressief te werk gaat.

bjerik76
leuk om Jennifer Lawrence eens in een rol als deze te zien.
Zitten wel leuke scenes in, leuk voor een keertje. hoef m geen 2e keer te zien.

Denssb
Waarom moeten mensen het plot elke keer herhalen in een comment?

Pikante komedie 'No Hard Feelings' met Jennifer Lawrence verdwijnt zeer binnenkort van Netflix

Jennifer Lawrence over haar nieuwe film 'No Hard Feelings': "Iedereen zal in zekere zin beledigd zijn door deze film, graag gedaan"

'No Hard Feelings' met pittige Jennifer Lawrence wordt geprezen: 'Haar beste rol ooit'

Jennifer Lawrence geeft haar droom om regisseur te worden op: "Het ziet er gewoon zo moeilijk uit"

Past Lives

Saltburn
Drama / Komedie, 2023

Indiana Jones and the Dial of Destiny
Actie / Avontuur, 2023
vriendschapoudere vrouw verleidt jongere manromantische komediezomernew york stateteen comedyhometownbankruptcycraigslistanimal sheltersocially awkwarduber arrested developmentlate coming of agenude swimminggraduation partyhelicopter parenting
Social media
- Registreer |