• 9.218.862 stemmen

Met onder meer: Keri Russell, O'Shea Jackson Jr. en Christian Convery

Releasedatum: 23 februari 2023

Plot Cocaine Bear

"Get in line."

We bevinden ons in het jaar 1985. Een politieagent die bijverdient met het smokkelen van drugs dropt een tas vol cocaïne vanuit een vliegtuig in het Chattahoochee-Oconee National Forest, dat zich in het Amerikaanse Georgia bevindt. Een zwarte beer vindt vervolgens de inhoud van deze tas en besluit iets merkwaardigs te doen.

avatar van filmkul

filmkul

• 2089 stemmen

Aardige horror komedie. Het verhaal is simpel, een beetje onnozel en wordt met een vette knipoog uitgewerkt door Banks. De film is een mooi mengsel van komedie, thriller en horror. Echt geslaagd….mwah. Het is niet slecht maar piekt ook nergens. Vermakelijk is het allemaal wel met een aantal grappige personages. Maar er had veel meer in kunnen zitten dus een echte cultstatus verwacht ik niet. Visueel kan het er goed mee door en het acteerwerk is net voldoende. 2.5/.3.0

Warp schreef:

Een film die heel graag gestoord, gek en een meme wilt zijn, maar uiteindelijk veels te braaf is om deze cult status te behalen.

Exact dit

avatar van pamela200

pamela200

Het woord komedie is misplaatst. Pure horror. Valt weinig over te vertellen de titel zegt genoeg. 1 point

avatar van Luudje10

Luudje10

Een luchtig komisch filmpje waar je niet veel bij moet nadenken. Een vol gesnoven beer die mensen aanvalt en niet zomaar. De ledematen vliegen door het beeld heen en weer. Laatste film van Ray Liotta, die er al niet best uitziet, met een slap rolletje. Een film voor benen omhoog, chippie erbij en een mix cola of biertje.

avatar van umbra

umbra

pamela200 schreef:

Allé jom, dit was toch gewoon geinig en best hilarisch, verstand op 0, plof in de sofa, alleen of mé gezelschap, biertje en snackie daibij en amuseren

avatar van umbra

umbra

Kondoro schreef:

Dit is echt de grootste onzin ooit. Dat de film gebaseerd en geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal zegt niet gelijk dat het ook nauwkeurig is. Daarnaast ga jij volledig de mist in om er telkens iets serieus in te zoeken. De makers willen helemaal geen serieuze film, het is niets voor niets een komedie film, of heb je dat nog niet gelezen?

Respect dat gij op dergelijke onzin comment, nog dergelijke duiding wil geven Volledig met je eens

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Tuurlijk weet je wat je mag verwachten als je deze gaat bekijken. Erg serieus wordt het niet, maar zelfs in alle gekheid vond ik hem niet overweldigend. Er wordt hier wel een serieus loopje genomen met het zinnetje “based on true events”, alsof het een kwaliteitslabel betreft.

De film gaat duidelijk de komische toer op en ligt eerder in het genre van het heden op Netflix draaiende The Dead Don't Die (Film, 2019), absurd en vermakelijk, met hier en daar een kleine komische noot, maar verder gaat het niet.

Logica moet je er ook niet te veel bij zoeken. De personages zijn dan ook karikaturen van zichzelf, met de wandelaars en die ranger op kop. De beer is ook ontzettend onvoorspelbaar, de ene keer uiterst agressief en nietsontziend, de andere keer erg speels en loom. Voor sommige potentiële slachtoffers een zegen dat laatste.

Is het een goede film? Niet echt, zelfs niet top binnen het genre. Heb ik me vermaakt voor 90 minuten, dat toch wel. Het is hoe je het bekijkt.

avatar van Kees Draaihuis

Kees Draaihuis

Zoals ik vooraf wel had verwacht, leuk om een keer te zien maar zal niet in m'n top250 komen. Verstand op nul en de film uitkijken.

avatar van teigertje

teigertje

Een vermakelijke en bij vlagen spannende film.

Met enige milde horror scenes.

Geen hoogstandje en natuurlijk een absurde film.

Die aangeeft waargebeurd te zijn.

Wat zeer onwaarschijnlijk is.

Een prima film.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Er is zoveel reclame voor deze film gemaakt dat hij wel goed moet zijn. Maar voor wie is deze film nu gemaakt. Af een toe wordt een ledemaat afgebeten dus niet geschikt voor kinderen. Niet echt grappig, simpel verhaal en slechte computerbeer dus niet interessant voor volwassenen. Dan blijven pubers over. Succes met kijken

avatar van Basto

Basto

knuppel ihhh schreef:

Er is zoveel reclame voor deze film gemaakt dat hij wel goed moet zijn.

Dat vind ik, gezien het aantal reclames voor gokken, MacDonalds en alcohol wel een hele vreemde stelling.

Ik zou zelf eerder omgekeerd beredeneren. Iets wat goed is, behoeft nauwelijks reclame.

avatar van dimi303

dimi303

Deze morgen eens meenemen voor hij uit de zalen verdwijnt. Ben gewoon eens benieuwd wat ze er van gemaakt hebben.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Cocaine Bear was nu eens zo'n titel waar ik best wel wat leuke pulp van verwachtte, maar dat is me helaas ferm tegengevallen. Een cultfilm in wording is dit wat mij betreft niet, maar daar kunnen anderen helemaal anders over denken natuurlijk. Daarvoor durft de film naar mijn mening gewoonweg niet ver genoeg te gaan; noch in de gore, noch in de absurde of zelf-relativerende humor. In de plaats daarvan sleept regisseur Elizabeth Banks er tientallen oninteressante personages bij in al even oninteressante subplots, en probeert ze aan iedereen een gezicht en achtergrondverhaal te geven. Toch exact iets wat in een film als deze niet nodig is? Ik was daardoor vaak in de war over de toon van Cocaine Bear; soms doodserieus en oprecht, dan weer over the top en absurd, en vaak een mengeling van beide. Ik wist soms niet wat ik er van moest maken. De CGI-beer zelf heeft uiteindelijk best nog wel wat screentime, maar het ontbreekt gewoonweg aan echt goede inventieve kills of (actie)scènes. De ambulance-scène is één van de weinige momenten waar ik wel even volledig mee was; bruut, sadistisch, grappig. Zo had de hele film moeten zijn. Nu was het allemaal wat braafjes en blijft het binnen de lijntjes, wat bij een pulpfilm met de titel Cocaine Bear allesbehalve wenselijk is. Die vrij grote focus op de kinderen tegen het einde aan, evenals het 'moralistische' einde met de criminele vader die zijn verdiende loon krijgt, geeft het geheel echt een veel te brave sfeer.

Nee jammer, ik had hier meer van verwacht. 2*.

avatar van ibendb

ibendb

All hail esteemed character actress and park ranger Margo Martindale!

Hoogtepunt is honderd procent de beer. Ze is de echte ster van de film. De rest van de cast loopt er maar wat bij, mede te danken aan het matige script. Personages zijn ridicuul en cartoonesk en dit werkt meestal wel. Het jammere is dat zo’n typetjes redelijk snel gaan vervelen.

De humor zit wel snor en de beer is badass maar de rest laat erg hard te wensen over.

avatar van Civillian Supreme

Civillian Supreme

Kort samengevat, idee is superleuk, uitvoering had echt een stuk beter gekund. Begon eigenlijk al bij dat je zijn introductie met de cocaïne niet ziet. Het over the top gebeuren had ik geen moeite mee maar het was allemaal net iets te simplistisch.

avatar van Zinema

Zwarte zwanenzang.

Zoals de titel doet vermoeden is Cocaine Bear - alweer de 4e film van Elizabeth Banks - kauwgom voor de ogen. Je moet het dus niet doorslikken, maar gewoon van genieten. Niet dat de film enige diepgang biedt, maar als je hem wél serieus gaat nemen kom je bedrogen uit. 'Inspired by true events' staat op de doos vermeld. De eerste indicatie dat de tong in de wang mag worden gestoken. Op de blu-ray uitgave staat zelfs 'maximum rampage edition'. Mocht het allemaal nog niet duidelijk zijn; we hebben hier te maken met een horror-komedie.

Eind jaren 70 en het hele daaropvolgende decennium werd je met dit genre doodgegooid. Bedoeld en onbedoeld. Hier is het overduidelijk knipogen geblazen. De manier waarop men de bosjes in wordt getrokken... Titels als Joe Dante's Piranha schieten te binnen. Zeg maar het betere B-werk. Maar al dat vergelijken doet er niet toe. Ray Liotta's zwanenzang is er een om tevreden vanaf zijn dik verdiende wolk op terug te kijken. De film weet de juiste balans tussen gorigheid en zwarte humor te behouden. De lach heeft gelukkig de overhand.

***½

Met dank aan Universal voor het recensie-exemplaar.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een lading cocaine terecht komt in een bos. Behoorlijk over de top, zoals de titel wellicht al doet vermoeden (dit ondanks dat het soort van gebaseerd is op een echte gebeurtenis). Leuke personages, een mooie omgeving en over het geheel gewoon een vermakelijke film.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Dit is best een leuke film, maar ik had er wel wat meer van verwacht. Zoveel ledematen vlogen er nou ook weer niet door de lucht. Het had van mij wel wat grover gemogen.

De film ziet er wel mooi uit. Prachtige locaties in de bossen.

Verder is de humor eigenlijk niet echt sterk. Soms gniffelde ik een beetje, maar echt grappig wordt de film nergens.

De kinderen spelen vermakelijk en Keri Russel speelt geweldig.

De beer ziet er redelijk goed uit, maar helaas toch te vaak CGI. Gebruik toch gewoon weer eens vaker poppen animatronics.

avatar van Rodger

Rodger

Leuke film!!

Echt zo’n film die je op een avondje bier met je vrienden of vriendinnen moet kijken

3.5 ***

avatar van Alathir

Alathir

Cocaine Bear is natuurlijk geen film die zich erg serieus neemt. Dat merk je dan ook wel, al had het wat mij betreft meer over the top nog gemogen. Ik vond het precies wat braaf allemaal. Grappig werd het zelden vond ik. Het verhaal is compleet belachelijk en een zootje van speciale types aaneengeregen. Al is het hier ook eerder nog braaf. Ofwel ga je hard ofwel ga je niet, zeg ik altijd en deze film lijkt niet goed te weten waar het naartoe wilt. Net voldoende.

avatar van Boneka

Boneka

Luudje10 schreef:

Oh ik dacht coke met een biertje.

avatar van gigabyte

gigabyte

Waku schreef:

Met Master Blaster volledig eens.

Ik had hier veel meer van verwacht....

Als de film een meer bruter karakter had gehad met een serieuze ondertoon had het nog wat kunnen worden. Nu verzuipt "Cocaine Bear" in flauwe humor en slecht acteerwerk.

Jammer.

2.0*/2.5*

Helemaal mee eens.

avatar van Brabants

Brabants

Cocaine Bear was voor mij een zeer aangename verrassing. Bij het aanzetten dacht ik dat het vast weer zo'n slachtpartij zou worden zonder inhoud. Niets is minder waar! De opbouw en de bijhorende actiescenes verlopen in een prima tempo en je verveelt je geen moment. Waar de kracht van deze film vooral in schuilt is de sfeer en de typetjes. Dit maakt het qua humor en kijkervaring zeer plezant.

avatar van JollyMira

JollyMira

Ik dacht,ik zal eens een andere film opzetten als telkens een slasher of zoiets en ik heb me goed vermaakt.Vond m echt leuk,beetje humor erin.En jaren 80 muziek.Zat het nummer White lines al te zingen voordat ik wist dat het bij de aftiteling kwam.Echt vermaakt

avatar van Noodless

Noodless

Een te gek verhaal dat in grote lijnen ook echt gebeurd is. Ongelooflijk, maar waar ! In 1985 zou een piloot uit het vliegtuig gesprongen zijn met heel veel cocaïne. Helaas overleeft hij de sprong niet omdat hij net voor de sprong met zijn hoofd tegen iets aan komt. Het vliegtuig stort neer en de buit ligt verspreid in het natuurpark. Een beer eet /snuift eraan en wordt helemaal crazy en agressief.

Zij zou liefst 34 kg cocaïne opgegeten hebben en na 45 minuten gestorven zijn. Het idee van de film is dat de beer het overleeft en wat ze allemaal zou doen indien ze wandelaars in het natuurpark zou tegen komen. Hilariteit alom voor een komische horrorfilm. De scène van de film is wanneer de ambulance de sheriff bereikt. Wat er dan allemaal gebeurt… Pluspunten zijn ook de omgeving en de min of meer degelijke visuele actiescènes met af en toe wat bloederige momenten. Laatste film van Ray Liotta die in mei 2022 op 67 jarige leeftijd stierf. Leuke film die je niet zal vervelen. 7/10

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Gaat wel.

Niks hoogstaand. Mede door de opzet leunt deze nogal snel richting cult, maar dat is écht gewoon te gemakkelijk. En daar komt het eindproduct ook totaal niet van in de buurt. Daarvoor is het simpelweg te doorsnee. Soms vermakelijk, zeker het eerste gedeelte, maar wel gemakkelijk. Domme typetjes, een beer aan de coke, bekende koppen die rollen, .. Zo speciaal is het allemaal niet uitgewerkt. Het verloopt allemaal een beetje zoals je zelf ook zou kunnen bedenken. Behalve dan dat er opvallend veel overlevenden zijn. Elizabeth Banks komt zo nu en dan met een stoute uitspraak op de proppen, maar als regisseur mag ze zelf ook wat meer tonen.

2,5

avatar van Q Jones

Q Jones

Ja dit is wel grappig voor even. Maar de film ging mij al snel vervelen. En uiteindelijk duurde alles te lang. Ik heb de film met moeite afgekeken. De personages waren niet interessant en het was net niet mijn humor

avatar van Woland

Woland

Na de intro had ik er al weinig vertrouwen meer in. Een beer aan de coke, daar kan je nog wel een goeie B-film van maken in potentie, maar de humor gaat al snel mis. Eerst is het nog het Europese stelletje, met Kristoffer Hivju en Hannah Hoekstra (niet bepaald een charmant accent) die door de beer deels opgepeuzeld worden. Maar ook de figuren erna - ik trek de humor gewoon niet. Die irritante kindertjes die door het park aan het wandelen zijn. Die lokale wannabe gangstertjes. Misschien nog wel het ergste, die rangers die zo uit Reno 911 lijken weggelopen. Nog wel een beetje gore, maar de verschrikkelijke humor slaat voor mij de plank volledig mis. Het probeert heel hard edgy en gek te zijn, maar het is zo veilig als wat. Wat mij betreft net zo bagger als een Asylum-film, en ik had toch wel op iets meer vermaak gehoopt. Shiiiiiiiit.

avatar van shrink

shrink

• 2091 berichten

Een film met uitersten. Die beer is gewoon fantastisch en de gore is soms echt goed en grappig.

Maar wat een paar slechte acteurs spelen in deze film! En sommige grappen zijn gewoon niet leuk.

avatar van Boneka

Boneka

Best leuke film geworden met zeker leuke momenten. Vond alleen de local sheriff en die vent met dat haarstukje niet grappig. Die beer was wel grappig gemaakt. De twee kinderen spelen ook wel leuk. Het is zeker geen hoogstaande film maar bij momenten is ie best leuk. Vooral dat boomincident. Eind was ook goed te behappen.

Film 3,0

Beeld 4,5