• 9.218.822 stemmen

Genre: Horror / Mystery

Geregisseerd door: Kurtis David Harder

Met onder meer: Cassandra Naud, Emily Tennant en Rory J. Saper

Plot Influencer

"Be careful who you follow."

Ondanks wat ze haar trouwe volgers op Instagram vertelt, heeft sociale media-influencer Madison een eenzaam en teleurstellend bezoek in Thailand. Haar ervaring maakt een ommekeer als ze CW ontmoet, een andere reiziger die alleen lijkt te zijn. Nadat CW aan Madison alle verbazingwekkende bezienswaardigheden heeft laten zien, heeft ze nog één verrassing: een verlaten eiland. Eenmaal daar merkt Madison dat CWs interesse in haar een duistere wending heeft genomen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Na het kijken van deze film had ik iets wat ik weleens vaker heb: kon ik er gewoon niet in komen of was de film simpel weg niet boeiend genoeg?

Het kwam voor mij over alsof de filmmakers heel graag wilden verrassen met allerlei wendingen steeds. Maar als je het trucje eenmaal doorhebt, is de rest van de film eigenlijk best voorspelbaar.

Er was ook duidelijk weer een aantal checkboxes die langsgegaan moesten worden. Iemand met een beperking, de 'gay friend' van kleur, mannen zijn creeps... Zo vermoeiend. Gelukkig viel het verderop in de film mee.
Het is 2022/2023, dus naast social media is er ook nog even wat met deepfakes in gefietst.

De beelden zagen er wel bij vlagen goed uit en de soundtrack deed z'n werk, alleen viel die na een tijdje ook wel weer erg in herhaling. Een lange opbouw en dan opééns stil; na drie keer is het niet bijzonder meer.

Ik weet het niet. De trailer zal ook wel te veel hebben weggegeven, waardoor ik wist welke kant het op zou gaan. Als je deze wilt gaan kijken, raad ik je dus aan om er blanco in te gaan.

De ondertiteling was voldoende, maar soms erg letterlijk ("Your loss" = "Jouw verlies"? "You know, ..." > "Weet je, ...") en veel te verbatim waardoor je meer lezer dan kijker bent, wil je het allemaal bijhouden. Maar goed, het kon slechter.

6/10

avatar van mrkos

mrkos

Influencer

Was wel benieuwd naar deze film, maar hij heeft het helaas niet helemaal waar kunnen maken.

Een meid (CW) met een grote moedervlek wil eigenlijk de aandacht die al die influencers wel hebben. Dus met elke influencer die daar op het eiland komt probeert ze vrienden te worden. Uiteindelijk dumpt ze die gene op een onbewoond eiland en neemt zij hun account over. Dat gaat blijkbaar goed, totdat ze Madison op het eiland dropt. Voordat ze werd gedropt vertelde ze haar vriend dat ze het uit wilde maken, dus besloot hij om naar Thailand te gaan om haar hart weer te veroveren. Hier had CW niet op gerekend en nu moet ze met hem zien af te rekenen.

Ik vond het verhaal best een origineel alleen was de uitwerking matig en niet altijd even interessant. Veel dingen zag je ook al aankomen, omdat de film je er nadrukkelijk op wijst. Visueel was het prima en acteurs deden het ook niet heel slecht. Cassandra Naud (prachtige vrouw trouwens) kwam soms echt creepy over. Ik stoorde me soms wel aan de score in de film. Soms hoorde je de dialogen heel slecht, omdat het muziek gewoon harder was.

Het einde was vrij voorspelbaar, maar wel satisfying

Leuk voor een keertje, maar verwacht er niet teveel van. 2,5 sterren.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Nou vond deze best meevallen. Wel weer een bad guy...... eeeh girl die af en toe te goed is maar toch wat verrassende wendingen die een happy en in de weg staan. Geen horror maar wilde zeker weten hoe het zou eindigen.

avatar van joolstein

joolstein

Hm, moet zeggen ik dacht op het eerste gezicht dat dit weer de zoveelste film over de gevaren van sociale media was. Had de film ook willen overslaan maar de opvallende hoge cijfers en het feit dat dit van op het streaming-netwerk Shudder staat, besloot ik het toch eens te kijken. Alhoewel het niet de horrorverassing was die cijfers deden geloven was het wel een kekke zomerse mysterieuze thriller. De Beïnvloeder op "Social Media" wordt beïnvloed in real-life.. Het zonovergoten Thaise landschap, hippe dancemuziek en een stel mooie meiden helpen enorm mee aan het positieve gevoel. De film brengt wel veel van hetzelfde en daar kunnen de plot-twisten niets aan veranderen. Emily Tennant speelt de rol van Influencer-Madison uitstekend, maar het is Cassandra Naud die de show steelt als CW. Het blijf toch ook opvallend dat donkerharige dames toch altijd weer de gevaarlijke zijn. Daarnaast bezit de mooie Canadese actrice, ook nog een kenmerkende moedervlek...oh...oh...die is natuurlijk niet wat ze lijkt. Er zijn een paar scenes die gewelddadig zijn maar voordat het interessant en kleverig rood wordt draait de camera veilig weg en eenmaal is er wat meer te zien van de boezem van Naud maar ook daar blijft het netjes en beschaafd. Desondanks kijkt dit lekker weg, met name door het werk van de actrices en de mooie filmlocaties.

avatar van Waku

Waku

Positief verrast.

De eerste minuten zien er nog een beetje knullig uit maar al snel ontstaat er een boeiende misdaad thriller die ontwikkelt in een soort van kat en muis spel. Zeker wanneer het wantrouwen gaat overheersen.

"Influencer" kijkt simpelweg lekker weg.

3*/3.5*

avatar van Sepiroth

Sepiroth

Prima film die inderdaad leuk wegkijkt. Mooie omgevingen en leuke dames die de rol goed vervullen. Dit is zeker geen horror, maar een fijne triller.

avatar van schumacher

schumacher

Integenstelling tot heel wat hier kon het mij minder bekoren.

avatar van mrklm

mrklm

Aangespoord door haar vriend Ryan [Rory J. Saper] is Madison [Emily Tennant] een vrij succesvolle reisblog gestart. Tijdens haar verblijf in Thailand worden haar reispapieren uit haar woning gestolen en daarom moet ze langer blijven dan gepland. Dan ontmoet ze CW [Cassandra Naud] die Madison helpt, maar die een niet geheel betrouwbare indruk maakt. Heeft een buitengewoon lange proloog (25 m.) die doet vrezen dat het zo’n typisch tienerprulletje is, maar het scenario heeft een aantal aardige verrassingen in petto, waaronder wisselende perspectieven. Als thriller stelt het weinig voor, maar de onderliggende maatschappijkritiek over zowel influencers als de vooroordelen die daarover heersen, is knap verweven met het verhaal en maakt dit ondanks een gebrek aan spanning een stuk interessanter dan veel soortgelijke tienerthrillers.

avatar van lang pee

lang pee

Ik had hier totaal niets van verwacht, zeker niet na het zien van de verschillende beoordelingen op andere sites. In het begin dacht ik, hier gaan we weer, nog een flauw b-filmpje maar daarna vond ik het best aangenaam om volgen. Het was mij goed genoeg om op een luie zondag mij wat te amuseren....

avatar van Corcicus

Corcicus

Leuke film waarin er zeer degelijk gespeeld wordt. Vooral de sterke vrouwelijke karakters komen goed uit de verf. Dit was geen meesterwerk ofzo, maar een aangename verrassing kan ik dit echt wel noemen. Het scenario is interessant en alle personages komen goed tot hun recht. Meer van dit graag.

avatar van ibendb

ibendb

Dit kon gemakkelijk veel slechter zijn met een titel als Influencer.

Verwacht niet te veel en je hebt een leuk tussendoortje. Het beste van de film is duidelijk de eerste helft. Naarmate de film vordert worden sommige aspecten teveel herhaald en ontbreekt er uiteindelijk enige punch. Het verhaal heeft wel hier en daar wat verrassingen in petto maar niet genoeg om vernieuwend te zijn. De soundtrack is best eentonig te noemen en qua camerawerk is er ook niks speciaals te zien.

Waarom ik toch geen verschrikkelijke score heb gegeven is om dat het wel enigszins vermaakt. De hoofdrolspelers doen het verdienstelijk en op het einde heb je niet het gevoel dat je jouw tijd hebt verspild.

Vreemde uitleg, dat weet ik.

Achja, het is mijn review, niet de uwe.

avatar van TimF

TimF

De vrouwelijke versie van “The Serpent” neemt in deze film het heft in handen.

Het beste is om blanco deze film in te gaan, want met enkel de titel kan het natuurlijk alle kanten op.
De personages vond ik interessant genoeg en goed genoeg geacteerd om te blijven boeien. Af en toe een leuke plotwending en spanning is aanwezig, net als mooie locaties. Het verhaal is soms wat te makkelijk/ongeloofwaardig, maar daar lijkt ook wel weer min of meer bewust voor gekozen. Als je daar doorheen kijkt, dan is het gewoon een heel leuke film die naar mijn mening toch zeker drie sterren verdiend. Ik houd van het genre dus van mij krijgt ie 3,5* !

avatar van umbra

umbra

Totaal geen horror, maar een thriller-drama. Twas allemaal niet wauw, maar nog net kijkbaar, het deed me voor de rest vrij weinig. 5/10.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Beetje apparte film die ik eigelijk wel redelijk interessant vond. Acteerwerk was niet fantastisch goed maar kon er zeker wel mee door.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

'Influencer' (2022) is net iets beter dan je zou verwachten van een B-film. Een naargeestig en desolaat sfeertje rond influencer Madison (Emily Tennant) die aan haar volgers een niet-bestaand droomleven probeert te verkopen. De levendige CW (Cassandra Naud) brengt haar terug naar het hier en nu met bezoekjes aan toeristische trekpleisters of adembenemend mooie Thaise stranden. Maar we weten van de openingsscène dat Madison op een bepaald moment alleen wakker wordt op een strand. Echt diepgravend of maatschappijkritisch wil 'Influencer' (2022) niet worden, maar het heeft genoeg bite om internetcultuur op de hak te nemen. Vooral CW is erg de moeite waard als de internetschuwe schoonheid met bijbedoelingen. Haar heerlijk vileine personage is identificeerbaar op een manier dat je ergens zelfs hoopt dat ze met haar plannetjes wegkomt. Het is alleen zo jammer dat je 'de grote twist' van mijlenver aan ziet komen, terwijl Madison/CW eigenlijk maar één echt sterke scéne hebben.

Toffe film. Met soms nogal wat ongeloofwaardige scènes. Zoals de manier waarop CW Ryan weet te overmeesteren, hij kijkt naar die boot en zegt "wat krijgen we nou?" en dan valt zij hem aan. Eenmaal te water is hij nog steeds degene met het mes, maar hij mist constant. De manier waarop zij hem dood ziet er gewoon raar uit.

Of dan die gay guy die eerder in de film tegen Ryan zegt "je kunt veel beter krijgen dan Madison" en dan na het nep bericht dat ie een abuser zou zijn zegt ie dat ie altijd al predator vibes bij hem had. Bah, trieste, fake mensen zijn dat.

Trouwens die twee graven op het eiland, ik neem aan dat dat twee slachtoffers van haar waren. Dus ze had "maar" twee slachtoffers gemaakt vóór de gebeurtenissen uit de film?

avatar van MSJ_msj

MSJ_msj

Prima film voor een lekker avondje tv kijken. Er werd prima in geacteerd en dat is voor mij echt het aller belangrijkste. Tuurlijk beetje voorspelbaar maar ik vond hem heel goed te kijken.

avatar van SPT

SPT

Snap de kritische reviews niet zo. Vond het persoonlijk gewoon een hele leuke film om te kijken, met ook best een zekere mate van originaliteit. Prachtig decor, knappe vrouwen, prima verhaal.

avatar van bjerik76

bjerik76

keek toch wel lekker weg moet ik zeggen.
verhaal begint pas laat (dat merk je wel omdat de intro vrij lang is)
en pas als ( ook voor mij) onverwachts de vriend van Madison in beeld komt begint het pas.
Geen spijt van deze aangezet te hebben ieder geval.

avatar van RevengeN

RevengeN

Verrasend goed voor een b film

avatar van El ralpho

El ralpho

The world is a book, and those who do not travel read only one page

Bovenstaande (inmiddels cliché) uitspraak, die ook in de film gebruikt wordt, vat de leegte van social media goed samen. Voeg hier een vleugje AI, en een killer aan toe die het hoofdzakelijk gemunt lijkt te hebben op influencers, en je hebt een aardig uitgangspunt te pakken. Met name de uitdagingen waar de moordenares zelf voor komt te staan en hoe zij zich hier weer uit probeert te redden genereren de meest spannende momenten. Al blijft het jammer dat haar motieven onderbelicht blijven.

Ook eindigt het verhaal een beetje abrupt en had ik deze spectaculairder verwacht. Alsof de regisseur niet meer inspiratie had om het verhaal sterker af te ronden. Ook werd er te weinig context geboden. Wat heeft ervoor gezorgd dat Madison het tegen alle verwachtingen in, toch vol heeft weten te houden op het verlaten eiland? Hier had meer in gezeten.

Ondanks de gebreken heb ik mij aardig weten te vermaken doordat de speelduur niet al te lang is, er een aantal aardige wendingen voorbij komen én het gevaar van AI in combinatie met social media goed uitgewerkt worden. Daarnaast is Cassandra Naud niet alleen een prachtige actrice om naar te kijken, maar zet zij ook een erg sterk personage neer. Een 7 vind ik dit ook weer net niet waard, maar een ruime 6 verdiend de film wel wat bij betreft.

avatar van AC1

AC1

Ik dacht ik kijk eventjes 5 à 10 minuutjes en dan zet ik ik 'm af maar nee ik heb 'm helemaal uitgekeken. Geen grote cinema maar wel heel onderhoudend. Niet verwacht! 6/10

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Prima thriller, met wat ik of wij dan een goed verhaal had en wat vooral de influence van de mens kan zijn op al die social apps. De sfeer vond ik ook mooi gedaan, dit terwijl ik in het begin had van dit word een draak van een film. Werd dat toch een hele andere richting, zeker een kijktip van wi van een goeie thriller houd, horror kan ik deze film niet noemen.

avatar van shugenja

shugenja

Ik vond dit eigenlijk wel een mooie film. Het verhaal is vrij simpel maar doeltreffend. Een vrouw met grote moedervlek (met de mysterieuze naam CW) neemt in Thailand levens over van influencers die "niemand zal missen" maar ze misrekent toch op een ex vriendje die nogal hardnekkig is.

Juist dat werkt wel goed, ik zat helemaal in het verhaal en was toch benieuwd welke kant het op zou vallen. Zal het CW toch lukken met haar snode plannen weg te komen? Of zal ze worden ontmaskert?

De film balanceert op het randje van thriller en horror en eigenlijk vind ik dat juist wel fijn. Pure horror neigt toch snel het verhaal overboord te gooien en vaak last te hebben van cliche's. Die worden redelijk omzeild in deze film. Al is het uiteindelijk natuurlijk ook geen onvergetelijk meesterwerk maar wat het doet, doet het goed. 3.5/5

avatar van Q Jones

Q Jones

Redelijk tussendoortje. Niets meer niets minder. Ik ben de helft al weer vergeten. Wat een ellende ouder worden en dan nikszeggende films kijken voor vermaak. Wel mooie locaties en redelijk acteer werk, maar eng of spannend wordt het nergens