Genre: Oorlog / Actie
Releasedatum: 7 september 2023
Bekijk via Amazon Prime
Plot Sisu
"Vengeance is golden."
Te midden van de Tweede Wereldoorlog is de goudzoeker Aatami Korpi druk in de weer in Lapland. Zijn harde werk loont en hij wil de buit meenemen naar de dichtstbijzijnde stad. Aatami wordt onderweg echter tegengehouden door de nazi's, wiens patrouille onder leiding staat van de meedogenloze SS-officier Bruno Helldorf. Er volgt een kat-en-muisspel tussen de twee heren.
Aatami
Saara
Fighter Pilot
Engineer

Peter Kistemaker
Ik heb zelden zo'n oerdomme film gezien als deze. De eerste 5 minuten waren wel aardig maar daarna begon de ellende. De hoofdrolspeler komt een stelletje Duitse soldaten tegen. Niet zomaar soldaten, neen domme brute SS soldaten die allemaal accentloos Engels spreken. Ze hebben de beschikking over een tank die bij mijn weten geeneens Duits is. Natuurlijk gaat het fout en komt de hele SS troep, met sommige soldaten die waarschijnlijk al in 14-18 gediend hebben, achter hem aan. Hierna ontpopt zich de held als een Rambo meets Wick kruising in het kwadraat. Wat de groep soldaten ook probeert, en geloof me, ze proberen ALLES maar ze krijgen hem niet dood. Man voor man doodt hij het hele SS team en daarbij wordt hij ook nog bijgestaan door 6 struise Finse vrouwen die plotseling weten hoe ze een tank moeten besturen. Het einde slaat echt alles. Zelfs dat voorval, wat geen enkel mens zou overleven, overleeft hij wel. Ik heb de film afgekeken om er een mening over te hebben die is: complete BAGGER

Thomas83
Bijzonder amusant actiefilmpje. Het is vooral een soort grindhouse-versie van Rambo in Finland tijdens de Tweede Wereldoorlog, alleen dan een stuk minder serieus allemaal. Gelukkig is de knipoog net niet te opzichtig, dat verpest films als deze vaak enigszins. Een hoop in de film is wel een beetje net niet en doet wat amateuristisch aan, maar de actiescènes zijn verrassend goed opgezet en regelmatig zelfs vrij creatief. Ik heb me behoorlijk vermaakt.

Filmkriebel
The One Man Dead Squad.
Zo'n film die je opzet wanneer vrouw en kinderen van huis weg zijn. Beetje in de stijl van Machete en Hobo with a Shotgun. Hier is de outcast geen migrant of zwerver maar een legendarische commandostrijder die teruggetrokken leeft in Lapland als goudzoeker maar algauw (en alweer) ingehaald wordt door de oorlog. Hij komt oog in oog staan met de Nazi's. Natuurlijk allemaal heel onwaarschijnlijk hoe hij alles overleeft terwijl zowat elk bot in zijn lichaam gebroken zou moeten zijn op het einde. De film is daar wel duidelijk over : de vastberadenheid van de man maakt hem onverwoestbaar. En daar neem ik ook vrede mee. Ik heb me erg vermaakt met deze uiterst gewelddadige actiefilm waarbij de humor ook niet mag ontbreken.Goed gedaan,is visueel ook erg sterk.

boemboem27
heerlijke ver over de top oorlog actiefilmpje over een combinatie van super-Rambo,Terminator, en alles wat je kunt verzinnen over een niet te verslaande oftewel te doden superheld.
lekker om naar te kijken.
neem het maar niet te serieus van dat kan niet of dit kan niet , kijk dan maar niet.
maar wil je 1,5 uur vermaak...zet 'm dan maar op, en genieten maar

Luudje10
Een ongeloofwaardige oorlogsfilm. Een Finse commando die reeds 300 Russen heeft gedood, maakt de Moffen in of het allemaal watjes zijn. Tevens hangt hij aan een vliegruig die neerstort. De commando komt uit de olie gekropen om daarna de laatste moffen te doden. Ik heb veel actie(oorlog)films gezien maar deze overtreft alles. Je hebt veel fantasie nodig

Seam
Gelukkig neemt de film zichzelf niet serieus, waardoor de over de top scenes nog wel goed werken. Maar het wist mij nergens te pakken, vond het grootste gedeelte niet bijster origineel.

Debo
Wat een waardeloze 'over the top meuk' dat kant noch wal raakt. Onbegrijpelijk dat dit met 3,5 sterren wordt beoordeeld.

umbra
lekker om naar te kijken.
maar wil je 1,5 uur vermaak...zet 'm dan maar op, en genieten maar
Letterlijk volledig mee eens, dit was ook mijn kijkervaring en advies aan anderen om zo'n film in te gaan en te bekijken. Hou je van actie, die lekker over the top gaat en waarbij je logica en bijhorende vragen, simpelweg overboord kunt smijten, gewoon verstand op nul, is dit schoon vb en aanrader. Neem er XL popcorn en XL cola bij en je hebt 90min onvervalste film-entertainment voor de boeg

Noodless
Sisu heeft eigenlijk geen vertaling en betekent ergens geloof in hebben, ook al lijkt het totaal kansloos. En zo moet je de film ook bekijken want er komen heel wat scènes op de kijker af die je natuurlijk niet serieus kunt nemen.
De hoofdrolspeler is een soort deux ex machina die op een heerlijke wijze het kat-en-muisspelletje van de nazi's ondergaat. Geweldige, originele en bloederige scènes passeren waarbij de hoofdrolspeler helemaal in zijn element is. Zijn tegenstander, Aksel Hennie die de SS-officier speelt, speelt zijn rol ook overtuigend. Deze acteur kennen we nog van de film Headhunters, een prima film trouwens. Leuke, vlotte film met heel wat bloedvergieten. 7,5/10

MosquitoSmasher
Eindelijk eens een sneak preview die het gewoon waard is.
Gewoon een fun action movie, volledig ongeloofwaardig, maar het stoorde niet. Ik accepteerde dat gewoon gelijk. Lekker hard ook. Jammer dat de Nazis niet gewoon Duits spraken, maar ach.
Bij die scene met de landmijn moest ik even lachen, op een goede manier.

dannyr
Gisteren in de sneak gezien. Heerlijke film, beetje het gevoel alsof je naar een film van Quintin Tarantino aan het kijken bent. Hier en daar wat humor, veel geweld en gore.

Pazmaster
Een onverwacht leuk filmpje. Het ziet er allemaal goed uit en de cast speelt ook prima. Een simpel gegeven maar wel goed uitgevoerd. Volop actie in Rambo stijl! Natuurlijk moet je het wel met een korrel zout nemen, sommige scènes zijn best komisch, maar ik vond het zeer vermakelijk en heb me geen moment verveeld. Een dikke voldoende wat mij betreft.

sportfan27
Hier precies eender.

Waku
Rambo in Finland.
Heerlijk harde oorlogs actie en vooral wraak filmpje met zeer brute ( en bloedige) kills.
Niet letten op het houterige acteerwerk en de volledig ongeloofwaardige actie scenes.
Onze held overleeft immers onder andere explosies en mitrailleur regens .
Gewoon ongeremd genieten van soms mooie beelden en goed uitziende actie scenes.

Waku

Flitskikker
Lekkere gore, maar verder gebeurt er maar weinig. Na een paar goeie kills zakt de boel in en is het gewoon saai.
Over the top vind ik doorgaans niet erg, maar dan moet het wel nog een beetje vermaken.
Rommelige ondertiteling die soms veel te snel ging en soms al vóór het uitspreken verdween. En taalfouten als "jou clubje" die met eindredactie wel zouden zijn ondervangen.

Jynxter
Noem het een B-, grindhouse- of exploitationfilm, Sisu is een lompe, keiharde actiefilm met veel ingrediënten behorend tot deze genres. Afgezaagde badguys, veel bloed en smerigheid, belabberde dialogen en grove kills. En natuurlijk vrachtladingen ongeloofwaardigheden. Sterker nog, Sisu zo onrealistisch mogelijk maken lijkt een doel op zich te zijn geweest.
Misschien zelfs wel het enige doel. Want naast al het vergezochte geweld, heeft Sisu eigenlijk verdomd weinig te bieden. Doordat alles volstrekt over de top is, wordt het nooit spannend. Het matige acteren zorgt dat de toch al zwakke pogingen tot humor totaal mislukken. En de sfeershots zijn te lang en wat misplaats voor botte actiepulp als dit.
Ik had achteraf beter een reel van een minuut of 20 met de hoogtepunten van Sisu kunnen bekijken. Dan had ik niks gemist en een hoop tijd bespaard.

jipt
Eigenlijk heeft het alle ingredienten voor een geweldige film: goede cinematografie, een zwijgend hoofdpersoon, vette soundtrack, nazies en veel bloed en kogels. Het grote probleem is alleen dat de hoofdpersoon onsterfelijk is, waardoor alle spanning ontbreekt. En gezien het verder ook aan verhaal ontbreekt kom ik niet hoger dan 3,5*
Jammer, want ik had er graag meer aan gegeven... misschien na herziening.

Filmkriebel
Jammer, want ik had er graag meer aan gegeven... misschien na herziening.
Hij is niet onsterfelijk, hij overleeft gewoon alles.

Fisico (moderator films)
Het kon zomaar een film geweest zijn van Tommy Wirkola. Een film die je moet bekijken vanuit de context dat die is opgemaakt. De hoofdprotagonist gaat nou eenmaal niét dood.
De actie en de gebeurtenissen zijn bij momenten zo grotesk dat het zelfs grappig wordt, daarom niet per se op een negatieve manier. Het doet ook veel dat die goudzoeker een karakterkop heeft om U tegen te zeggen. En wie vindt het niet leuk om de nazi´s een pak voor de broek te zien krijgen?
Me dus wel vermaakt ja. Een Oscar zal deze niet winnen en veel meer buiten de actie valt er niet te beoordelen, maar fijn was het zeker!

GMember
Gelukkig verschillen meningen. Geweldige film, lang geleden zo'n dikke actiefilm gezien.

woeler82
Sisu de film is een ongeloofwaardige verhaal van iemand die goud vind en dan door de duitsers achterna word gezeten voor dat gevonden goud.
Op de eerste plaats wordt er geen enkel woord duits gesproken en den tweede kan iemand die zoveel verwondingen oploopt zichzelf kan fixen alsof die een chirurg en verpleger tegelijk is.
Sisu is meer een mix van rambo en een domme oorlogsfilm.
Het einde slaat alles , jii loopt een goudkantoor binnen net of er niks aan de hand is

Goeie film waarin een goudzoeker met zijn goud door nazi bezet gebied trekt. Zoals het een goede wraakfilm betaamt heeft deze een flink portie bruut geweld. Het rauwe, koude landschap vormt een prima decor. Weinig dialoog. Vooral het overigens onmenselijke hoofdpersonage zegt bijna geen woord.

Pdeniro
Verschrikkelijk wat slecht,ik houd best van overdreven maar dit sloeg echt alles,halve ster is nog teveel

Lovelyboy
Hier had ik best wel zin in en dreef mij tot een voor mij redelijk dure aanschaf terwijl ik toch graag wacht op een aanbieding of een actie met meerdere titels. Hebben was het motto en krijgen deed ik, nu nog een kijkbeurt die gisteren geheel in stijl gebeurde na een museum trip naar Overloon. En het bleek toch maar een rare film die niet overal even soepel of sterk is.
Het verhaal mag duidelijk zijn rond de goudzoeker die een soort van Einsatz Gruppe tegenkomt waarop het feest kan beginnen, of nog beter gezegd, het verhaal is uitermate simplistisch waar eigenlijk niet veel meer gebeurt dan twee partijen die tegen elkaar worden uitgespeeld en het tot doel is dat de goudzoeker zoveel mogelijk Duitsers helpt met hemelen. Dat is wat deze crossover tussen Inglorieus Basterds meets Nobody biedt en men ook niet meer hoeft te verwachten. Geen zware dialogen of grammaticale volzinnen, neen, want de laatste dialoog van de film is überhaupt de eerste keer dat de goudzoeker iets zegt
Maar dat mag de pret allemaal niet bederven hoewel de film wel verschillende keren erg stroef aanvoelt. Desondanks heeft het geheel wel degelijk sfeer, is de muziek goed en is de actie rauw tot op het bot. Kostelijk is de kadaverdiscipline van de Duitse officier die echter een interessant karakter heeft getroffen in Koschei. Werkelijk hilarische is het gebeuren met de landmijnen en het verhaal dat rond de mythische Koschei geweven wordt. In al het moordend enthousiasme zou je toch bijna vergeten dat er wel degelijk fouten in het geheel zitten zoals het vliegtuig dat niet Duits is en een tank die overduidelijk geen WO2 is. Tevens is het kolder hoe de beste man in het vliegtuig weet te komen, zitten er hier en daar de nodige gaten in het plot, en onderwater duiken met een staalhelm op? Maar het mag de pret niet drukken want zoals er in de trailer al gerept wordt over hoeveel fun je kan hebben in het slachten van Nazi's doet Sisu dat en nog leuk ook.
Eindoordeel, niet supergoed maar wel ontzettend geinig. Benieuwd wat een herkijk gaat doen.

Basto
De vergelijking net Rambo gaat niet helemaal op. Deze film nestelt zich stevig in het grindhouse genre en is wat mij betreft veel meer verwant met over the top low budget werkjes als Machette, Hobonwith a Shotgun en Planet Terror
Vermajelijk en lekker kort.
3,5

Prime Video schopt er weer een heleboel titels uit: Staan deze hoogvliegers op jouw lijstje?

Brute WOII-film 'Sisu' is in Engeland een hit, maar waar kijk je hem hier?

Keiharde WOII-film 'Sisu' die hit was op Netflix, vanaf vandaag ook in Nederland te streamen via Prime

Bikkelharde WOII-film 'Sisu' krijgt perfecte beoordelingen: 'John Wick in de oorlog'

The Covenant
Actie / Thriller, 2023

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Actie / Avontuur, 2023

Air
Drama / Sport, 2023

Triangle of Sadness
Komedie, 2022

Are You There God? It's Me, Margaret.
Komedie / Drama, 2023

Go
Misdaad / Komedie, 1999
tweede wereldoorlognordic mythologylaplandfinnish mythologylapland war
Social media
- Registreer |