• 9.218.822 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: LazRael Lison

Met onder meer: Hal Ozsan, Tom Sizemore en Judd Nelson

Plot #Unknown

Het is jaren geleden sinds er in 2017 een reeks willekeurige moorden plaatsvond. Schrijver Michael Lane begint plotseling spookachtige telefoontjes te ontvangen. In plaats van zich te richten op de toegift van zijn succesvolle debuutboek, raakt hij geobsedeerd door het mysterie van de telefoontjes. Michaels speurtocht loopt uit de hand als hij gevangen komt te zitten in het web van een sadistische moordenaar.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Eigenlijk in ieder geval een heel stuk beter dan ik vooraf ooit had mogen geloven. Op eerste blik lijkt de film namelijk vooral een uitermate simpel project dat maar beperkt gewaardeerd kan worden. Toch wist deze productie nog best te verrassen, ondanks dat het inhoudelijk eigenlijk net wat te rommelig is om effectief te zijn.

Wat de film vooral voordelig kan gebruiken is het degelijke acteerwerk. Klaarblijkelijk was de cast beter dan ik had verwacht, want er lopen een hoop namen in rond die in best veel producties hebben meegelopen die ik niet meteen kon herkennen. Nelson en Sizemore bijvoorbeeld. Geen namen die nog in de grootste films komen opdraven, wel namen die de kunst van het acteren nog niet verleerd zijn.

De ontwikkeling en uitwerking tussen Ozsan en Boutte mist wat pit in termen van originaliteit en spanning, maar weet verder nog best wel degelijk te boeien. Het geestenaspect evenals de inbreng van vloeken en andere legendes is ook wat halfjes, maar storend is het zeker niet. De beste ideeën komen tevoorschijn gedurende de onthulling van de film, maar die worden toch net niet goed genoeg ondersteund vanwege de rommeligheid van de vertelling.

Dit alles neemt niet weg dat het een vermakelijke film is die van begin tot eind best weet te interesseren. Ietwat kale stilering, maar een aardige omgeving evenals verloop. Producties als deze bewijzen eigenlijk dat je best ver kan komen als je een cast hebt staan die competent genoeg is om de beperkte rollen die ze krijgen aankunnen. Daar kan deze film nogal wat voordeel mee boeken.

avatar van stinissen

Begon goed maar de twist van de laatste 20 min verpest de hele film.