• 9.218.705 stemmen

Met onder meer: Allison Williams, Violet McGraw en Ronny Chieng

Releasedatum: 5 januari 2023

Plot M3GAN

"Friendship has evolved."

M3GAN is een pop ontwikkeld met behulp van kunstmatige intelligentie. Ze is hierdoor in staat om zich emotioneel te binden aan haar 'eigenaar': een weeskindje. De programmering van de pop slaat echter op hol, waardoor ze zich overbezorgd gaat gedragen naar het weeskindje. Met alle gevolgen van dien.

avatar van Bert van Dijk

Bert van Dijk

Matig, begint aardig, maar ontspoort volledig. Het concept van op hol geslagen poppen ben ik wel klaar mee. Maar dit concept wordt natuurlijk verder uitgemolken. Dus er zal wel een deel twee etc. etc op volgen.

avatar van slam1975

slam1975

Soort robocop met cucky.

Toch wel vermakelijk, het meisje/pop zag er goed uit.

Maar echt horror vond ik het niet.

Wel leuk concept hoe gevaarlijk ai kan zijn. Die kant gaan we wel op natuurlijk.

avatar van OfflineKiller

OfflineKiller

Me heel goed vermaakt met deze film, het keek vlot weg. Al spreken deze films me altijd wel aan. Maar ik zou dit zeker geen horror noemen.

avatar van milan90

milan90

Aardige horrorfilm, niet heel origineel over een robot die een eigen leven gaat leiden. Wel een leuk concept dit soort films maar echt eng werd het niet. Ik begrijp wel dat er een vergelijking wordt gemaakt met The Terminator en Child Play. De bosscene waarin M3gan achter een jongen aan zat en kruipend over de grond accelereert was wel creepy. Boodschap zat hem vooral in de jeugd die met hightech opgroeit ipv een ouder. Ipv een mobiele telefoon nu een robot. Geen slechte film maar ook weer niet top.

avatar van stratmans

stratmans

beetje voorspelbaar, leuke film, niet echt horror

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

M3GAN is zelf een wandelende meme. Alles wat ze zegt en doet in 'M3GAN' (2022) is hilarisch en over-the-top. Al is de toon serieuzer dan je verwacht door de duistere verhaallijn waarin Cady (Violet McGraw) de androïde krijgt van tante Gemma (Allison Williams) om over de dood heen te komen van haar ouders. En dat terwijl de single tante met tech-ambities eigenlijk geen verantwoordelijkheid kan dragen over een kind, zeker wanneer de kinderbescherming in haar nek begint te hijgen. Maar uiteindelijk kijk je een film als 'M3GAN' (2022) voor de creatieve kills en niet voor het drama. Op dat vlak stelt het een beetje teleur met een voorspelbaar Frankenstein-motiefje en M3GAN heeft uiteindelijk ook geen killcount om jaloers op te zijn. Het voelt extra teleurstellend als de film opbouwt naar een grote escalatie, maar dan verplaatst het poppengeweld zich opeens naar een heel andere locatie. Met hetzelfde slotgevecht dat je inmiddels wel kent uit tig soortgelijke genrefilms.

avatar van DVD-T

DVD-T

Ai, Dit is slecht. Had ik vanuit de stal van Blumhouse en met Wan als schrijver en producer niet verwacht. Eigenlijk is dit gewoon "RoboDoll" geworden. Ik weet dat je dit soort films niet serieus moet nemen. Een uitgekauwd plot over wat er mis kan gaan als je A.I. zijn gang laat gaan en wat een mix is geworden van oa. Child's Play, RoboCop en Terminator.

Een saai standaard verhaaltje middelmatige regie en camerawerk een lelijk design van de pop. Wel goede effecten. Er is gewoon te veel om het niet leuk te vinden.

avatar van AngelicV

AngelicV

Herkenbaar verhaal, doch met de groeiende K.I is dit een doordenkertje. Hoeveel digitaal lproduct laat je los op een kind tot 18 jaar?

avatar van JanP61

JanP61

Wat een absurde bagger-film.

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

De pop zag er al vanaf het begin huiveringwekkend uit. Dus dat dit een populaire pop/beste vriendin bij jonge kinderen zou worden is uiterst ongeloofwaardi. Maar wat mij het meest opviel was hoe slecht Ronny Chieng acteert!

Toch met een half oog uitgekeken. En natuurlijk is er een kans op een vervolg....duh.

avatar van GMember

GMember

Eindelijk maar eens bekeken en toch aangenaam verrast. Geen moment verveelt en zat aardig in elkaar.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

De robotfilm, een van mijn favoriete genres.
Beetje jammer dat ze wel die arme hond vermoordt, maar even later opeens de heldin uithangt door die jonge aanrander aan te pakken. De hond had ze gewoon vrij moeten laten uit zijn hok en de eigenaresse (de buurvrouw, die een stroomhalsband kocht voor haar hond!) om zeep moeten helpen. Dat gebeurt later ook wel, maar dan is de hond al dood. Ik snap dat het maar horror is en dat ze zo geprogrammeerd is dat ze haar 'eigenaar' moet beschermen, het is meer een persoonlijk dingetje, in de zin van 'mensen die doodgaan in een film, prima, zolang de hond het maar overleeft'.
Dat ene dansje is wel erg geinig, of dat ze dat meisje een slaapliedje zingt (Sia - Titanium)

avatar van remorz

remorz

Voor mijn gevoel ben ik zowat de laatste die deze film nog niet gezien had en ik moet zeggen: ik heb me er prima mee vermaakt. De gewelddadige pop als gevolg van uit de hand gelopen AI is natuurlijk done to death, no pun intended. Heb ook niet het idee dat de film heel veel meer pretendeert te zijn dan wat we al kennen van Chucky en Black Mirror.

M3gans zelflerend vermogen is nodig aan herkalibrering toe als blijkt dat ze de buurhond en een klasgenoot van Cady pijn heeft gedaan. Tante, voogd en programmeur Gemma zal dat over het hoofd gezien hebben, wat niet verwonderlijk is omdat ze de AI-robot in een weekendje afgeraffeld heeft, meer om als vervangende opvoeder voor Cady te laten fungeren dan iets anders.

Als het gemakzucht waarmee Gemma haar verantwoordelijkheid als voogd ontduikt over lijkt te slaan op Cady, die haar verdriet om het verlies van haar ouders uit de weg gaat vanwege M3gan, is het morele cirkeltje gemaakt en dient M3gan gestopt te worden voor ze teveel schade aanricht. En met schade bedoelen we PG-13 schade, uiteraard. Je zou kunnen zeggen dat het jammer is dat een film als dit er qua geweld of gore of zelfs maar spanning nergens een schepje bovenop durft te doen; ik vond best wel wat meerwaarde in de humor. Om de pop onverwacht een kitscherig Frozen-achtig slaapliedje te horen inzetten of een dodelijk dansje te laten opvoeren dat Saturday Night Fever in de blender gooit met Kill Bill’s Gogo Yubari, is wat mij betreft een effectieve aanslag op de lachspieren. Ook daar zet het niks wérkelijk absurds in werking, maar het geeft wel aan dat het zichzelf ook niet serieus neemt.

Een beetje gelikt, weinig innovatief en terughoudend grafisch maar daar tegenover best wel rake opvoedkundige observaties, wat effectieve momenten van dreiging en voorzien van genoeg bombast en zelf-relativerende humor om er een wat campy feel aan te geven. Leuk 3*

avatar van Basto

Basto

Moderne upgrade van Chucky naar het AI tijdperk. Film laat mooi zien hoe een ongeluk met AI in een klein hoekje schuilt. De vraag is dan ook niet of het misgaat, maar hoe snel. Ik vrees dat het veel sneller uit de hand loopt dan we denken.

avatar van Glacius

Glacius

Jammer dat de film zo tam is, want het potentie was er zeker. Vrijwel alle 'kills' zijn buiten beeld en van een 'soort van' slasher verwacht je toch wel iets meer.

avatar van Film Pegasus

Een mix van oude clichés en gekende paden, maar wel met een update en een black mirror saus erover. We hebben het al een keer gezien en op zich zijn er weinig verrassingen, maar toch is het een aangename film. Dat komt waarschijnlijk door M3GAN, gespeeld door Amie Donald. Ze steelt de show en zorgt dat haar karakter toch genoeg opvalt tussen soortgenoten als Chucky, Robocop en Terminator. Mss wel doordat het met AI al dichter bij lijkt te komen en bvb Robocop als Terminator eerder veel te verre toekomst lijkt. Ik ben benieuwd naar de sequel.