• 9.218.785 stemmen

Thor: Love and Thunder (2022)

Actie / Avontuur | 125 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Taika Waititi

Met onder meer: Chris Hemsworth, Christian Bale en Tessa Thompson

Releasedatum: 6 juli 2022

Plot Thor: Love and Thunder

"The one is not the only."

Thor is op een reis zoals hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar zijn pensionering wordt brutaal onderbroken door een galactische moordenaar. Deze staat bekend als Gorr the God Butcher, die de uitroeiing van de goden nastreeft. Daarbij heeft hij hulp nodig van een oude bekende.

Jane Foster / The Mighty Thor

King Valkyrie

Korg / Old Kronan God (stemrol)

Peter Quill / Star-Lord

avatar van The Oceanic Six

wvernooij schreef:

Als ik zo de laatste paar reviews hier lees, ga ik me er maar niet aan wagen voorlopig... Ben sowieso al geen Marvel-fan.

De laatste 5 reviews zijn er 3 heel positief en 2 onvoldoende en de totale score van deze film is ook dik voldoende, dus aparte conclusie.

Je moet jezelf vooral afvragen wat je zoekt in een film als deze. Zoek je serieuze superheldenstuff, dan skippen. Kan je hard lachen om flauwekul, dan zit je goed.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Tja viel dit even tegen zeg ..

Had hier zo veel meer van verwacht , maar het was slappe hap vond ik zelf . Niet echt slecht , maar slappe hap . Een uitmelksel.

De slechterik gor wordt even geïntroduceerd , van nou dit is hem , op naar de verdere film. Totaal geen voorgeschiedenis of uitleg over zijn karakter . De guardians of the galaxy hebben ook verder niks toe te voegen , wat ik wel gehoopt had . Ook is Jane oppeens

Een superheld ??

Verder is de film een verzameling van te veel flauwe grappen ( naar mijn mening ) en hier en daar wat hak op de tak scènes die een beetje samengepropt zijn om tot een verhaal te komen . Normaal gaan de humor en het serieuze van thor in de films hand in hand , maar ik vond het hier toch wel uit balans .

Al met al geen enorm slechte film , maar meer teleurgesteld . Net aan een voldoende voor mij , omdat alles er weer enorm goed uitzag en de film wel oké weg keek . Verder vond ik het jammer .

avatar van schrans

schrans

Lage 3.5*. Marvel begint toch steeds meer te verworden tot eenheidsworst. Enerzijds ontgoochelt het je nooit echt, anderzijds weet het ook amper positief er echt uit te schieten. Deze Thor was vermakelijk en bij wijlen grappig, maar balanceerde regelmatig op de grens met jolig. Met als gevolg dat de dramatische scènes er soms te weinig uit kwamen. Blij om Bale en Portman in de film te zien. Ze trekken het niveau toch een tikkeltje hoger.

avatar van Lennert

Lennert

Chaea! schreef:

Sorry hoor maar moet nu even spoileren.
Je snapt niet wat mensen Woke vonden????
En geloof mij in mijn huis heeft de regenboogvlag een belangrijke rol maar het hoeft niet zo extreem dik, Disney vernaggeld in hoog tempo Marvel maar ook SW.
Een vrouwelijke Thor op basis van een slap verhaaltje die de schurk verslaat
Een kind die zijn naam niet wil en zomaar bepaald dat hij anders heet.
De samenstelling van de cast op de achtergrond zorgvuldig en in evenwichtig verschillende nationaliteiten
De lesbische walkure
En 2 mannelijke personages die een kind maken (waarbij Disney een stereotype neerzet)
En kinderen die even krachtig zijn als volwassenen.

Deze onzin begon al in phase3 maar was nog doorheen te kijken maar dit was na dr Strange met de vrouwelijk captain America/Britain en donkere vrouwelijke Marvel de druppel. Dit zijn fanasiefilms en hier kon je lekker je kop bij vrijmaken.

Kijk naar GoT, daar zit alles in zonder dat het er zo dik op ligt, dit is gewoon tennenkrommend en de laatste nieuwe Marvelfim voor mij.

Dat Disney Marvel-films vernaggelt zou ik nog in mee kunnen komen, maar toch is het erg grappig hoe het gros van waar jij nu problemen mee hebt vanuit Marvel zelf (comics) komt, en niet vanuit Disney.

Tevens: ja, je moet inderdaad even spoileren. Er staan erg veel spoilers in.

schrans schreef:

maar balanceerde regelmatig op de grens met jolig.

Ja ja, 't was echt wel op het nippertje.

avatar van Chin4thefilm

Chin4thefilm

Wat een geweldige film, heb me zeer vermaakt. De film spat van het scherm en heeft een vette soundtrack! De cast is uitmuntend, heb genoten van Russel Crow als Zeus en Matt Damon als "slechte acteur". Altijd leuk om Natalie Portman te zien. Hilarische scenes, met voor mij als hilarische hoogtepunten de jaloerse wapens en de gillende geiten. Ook een goede badguy, gespeeld door Bale. Toppertje!

avatar van schumacher

schumacher

Jawadde zeg, wat een strontfilm.

Vorige Thors oke nog maar deze is slecht.

avatar van robke

robke

Deze valt zo hard tegen zovéél meer verwacht zucht.........

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Ik denk dat ik de opzet van de nieuwe reeks Marvel films/series enigszins begin te begrijpen. Het gaat in die films/series om het introduceren van nieuwe karakters die waarschijnlijk de oude helden moeten vervangen. Want andere redenen zie ik niet echt. Krijg ook niet het gevoel dat we weer aan het opbouwen zijn naar iets episch. Daardoor is dit ook weer een behoorlijke losstaande actie/superhelden film geworden. Leuk ook dat “The Guardians of the Galaxy” er even in voor kwamen. Christian Bale speelt Gorr the God Butcher. Ondanks dat hij de slechterik is kun je hem best wel begrijpen. Wel krijg je hem vanaf het begin in je schoot geworpen als bad guy zonder enige vorm van achtergrondinformatie. Natuurlijk was het ook weer erg leuk om Natalie Portman terug te hebben in de rol Jane Foster & The Mighty Thor. En natuurlijk Korg met de stem van Taika Waititi (de regisseur van de film) als grappige toevoeging. Ook leuk was Russel Crow als de slappe Zeus. Ach ja verder is de film niet echt bijzonder, misschien zelfs minder dan “Thor: Ragnarok” uit 2017. De film tikt alle Marvel boxen af. Aanrader? Jawel. Me goed vermaakt. Geen hoogvlieger dat niet.

avatar van cinematic81

cinematic81

Slappe film.

Rommelig en in tegenstelling tot Ragnarok vond ik deze eigenlijk nauwelijks echt grappig. Bale haalt het ook niet bij Hela, ik weet de naam van zijn personage niet eens meer. Op alle fronten legt deze film het af tegen Ragnarok. Jane vond ik ook zo'n plot device. Nee, deze hoef ik niet weer te zien.

avatar van alacer9

alacer9

Niet alles werkt in deze film maar hij is alsnog wel vermakelijk!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Tegenvaller. Het derde deel was verfrissend maar dat silly gedoe wordt hier te veel doorgetrokken waardoor de film uiteindelijk wegzakt, zichzelf niet meer serieus neemt en ik daardoor ook niet. De film wordt vooral een lange zit die me steeds minder begon te boeien. Bale kan een prima schurk zijn maar krijgt een erg magere rol. Hemsworth doet zijn ding, Thompson is prima maar Portman doet dit slaapwandelend en laat geen enkele indruk achter. Enkele losse momenten werken wel goed vooral met de muziek van GNR. 2,5*.

avatar van Artificialis

Artificialis

De humor uit Ragnarok is nog intact. De rest helaas niet. Er wordt met Jane en Gorr nog gepoogd om het verhaal een serieuze draai te geven, maar de rest van de film voelt aan als doelloze opvulling. Het had bijna iets weg van Scary Movie en al die andere parodiefilms.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ik moest een beetje denken aan zo’n “extra’s”-filmpje op een DVD. Je weet wel, zo’n filmpje van een minuut of 25 waarin ze zichzelf een beetje belachelijk maken.

Marvel weet dat ze hier toch wel mee wegkomen.

Anderhalf uur heel matig geginnegap en af en toe een paar gevechtjes voor een green screen.

Er liepen ook een paar mensen weg uit de bioscoop.

Dat geeft mij hoop.

Dus toch niet alle mensen accepteren het.

Het publiek voor dit soort Amerikaanse bocht wordt ook steeds jonger.

Het valt ook amper serieus te nemen.

Het voelde ook niet voor niets aan als een soort parodie.

Dat is juist het geweldige aan deze ontwikkelingen: ik denk dat Marvel dit bewust doet om te laten zien hoeveel macht ze hebben..

De spin-off van een sequel en daar de prequel van uitbrengen als een waardeloos stuk parodie en kijken hoe het lege bioscoop-volk het geld binnen laat rollen.

Ik overdrijf, maar wacht maar tot je de film ziet.

Dat gevoel had ik dus ook. Het is gewoon een parodie. Er zit totaal geen ziel in deze film. Het eerste uur is ronduit tenenkrommend. Film probeert grappig te zijn maar is het totaal niet en slaat de plank flink mis. Het tweede deel van de film is nog wel te doen

avatar van LiaKna

LiaKna

Een van de betere Thor films die ik heb gezien. Ze worden echt steeds leuker om naar te kijken en ook steeds beter. Ik kan je nu al zeggen, het is zeker een aanrader.

bekijk hier mijn volledige beoordeling: Beoordeling: Thor love and thunder

avatar van schram101

schram101

Vermakelijke vierde Thor. Eentje die eigenlijk opvallend rechtlijnig en op zijn manier zelfs kleinschalig is. Onze vrienden de Guardians hebben maar een klein rolletje en verder draait het vooral om de personages die we ook op de poster zien. Om maar met het meest positieve te beginnen; wat een lekkere villain is er eindelijk weer te zien. Bale mag er op los schmieren en doet dat met verve. Tof dat een acteur van zijn statuur (top5?) zich hier voor leent. Hemsworth is opnieuw lekker sarcastisch bezig. Dat past m wel. Sowieso zit het met de humor wel goed. De geiten zijn tof en de versprekingen van de voiceover zijn hilarisch. Alleen de rol van Crowe is wat too much.

Visueel zijn er aantal mooie shots en scènes waarbij de zwart-witscène er het meest uitspringt.

avatar van Doom4

Doom4

leuke film. Precies wat je van een marvel film kan verwachten. Ik vond wel dat er iets te veel humor in zat en de verwijzingen naar sexualiteit vind ik onnodig in films.

avatar van hannes64

hannes64

• 1924 berichten

Deel 1 en 2 waren nog te pruimen maar, deze.....????

Leek meer een parodie op Thor zelf dan een serieuze film...teveel grapjes, maar toch wel vermaak.

Natalie Portman (1 van de mooiste vrouwen uit de filmwereld) deed het goed. Wanneer nou niet?

Bale was een goeie schurk, en kon wel wat meer screentime gebruiken.

Verder was ie wel aardig te pruimen, daarom ook 3 sterren...........meer dan voldoende.

Misschien bij een 2de kijkbeurt wat omhoog, maar zoals het nu staat een voldoende.

avatar van jahaan

jahaan

Gewoon leuke film gewoon lachen

avatar van Superboy

Superboy

Ik heb me opperbest vermaakt ! Na de vele onzinfilms van Marvel nu eindelijk weer eens eentje met m'n favoriete held ! Natuurlijk was niet alles perfect !

Ik vond de gevoelens die Gorr richting de Goden had wel leuk gedaan. Iedereen kent dat gevoel ! Je wilt geholpen worden maar er gebeurt niks.

De plaatsen waar de film zich afspeelt zijn SUPERmooi in beeld gebracht. Zoals Omnipotence City. Zeus vond ik raar gedaan. Ook het feit dat Thor 'm vrij makkelijk doodt klopt niet.

Het einde van de film was té melodramatisch. Alsof Gorr opeens een 'attack of Morality' krijgt.

Verder heb ik me uitstekend vermaakt !

avatar van davey400

davey400

Wat een maffe film is dit!

Mijn gevoel zegt nu 4*. Maar daar ga ik spijt van krijgen denk ik, dus ik maar er toch maar 3,5 van.

avatar van Katniss

Katniss

Ik reageer normaal gesproken nooit maar dit moest ik echt even kwijt. Ik ben gek op de Marvel reeks en heb alles gevolgd maar dit slaat echt alles. Die flauwe grappen die gewoon niet Thor-grappig zijn. Het is alsof de hele personage belachelijk wordt gemaakt. Ik kon grapjes altijd wel waarderen van de Marvel films, maar juist ook het serieuze. Dit is gewoon echt niet oke. Het wordt steeds lachwekkender. En Chris was iemand om tegenop te kijken, maar nu als ik hem voortaan zie, zal ik altijd aan het belachelijke personage denken. En de rest..jane de superheld.. Laat dat maar zitten.

avatar van blackwolves

blackwolves

de eerste twee films waren nog goed maar ja we weten en kennen ondertussen al hollywood of filmakers op onze duim eens er een film word gemaakt en hij slaat erg aan bij het publiek dan word er weer eentje gemaakt en dan de volgende maar meestal is het zo dat de vervolgen op de eerste film zich totaal niet kunnen meten met de eerste film meestal al geweest maar zoals ik al eerder zei ze vervelen zich in amerika daarom dat men zich telkens opnieuw moet wagen aan vervolg films. oke het zijn films voor jonge kinderen maar net als de vorige vervolgen kan ook deze mij niet echt bekoren lijkt meer op een komedie gelukkig is het maar een film voor pubers jong volk ja voor de vrouwelijke fans kunnen hun fantasy de vrije loop na het zien van deze film hier en daar zitten wat goede stukken in maar voor de rest sorry

avatar van scorsese

Matige film waarin Thor het opneemt tegen een godenslachter. De zoveelste Marvel film, dus je weet je wat kunt verwachten. De humor waarin de film vooral de spot drijft met zichzelf is hier en daar wel grappig, maar het werkt niet overal even goed binnen het geheel. Het plot kon me niet bepaald boeien. Van de cast laat Christian Bale de beste indruk achter.

avatar van MrEd

MrEd

Oei, dit was echt niet goed. Introductie van Gorr was een lachertje en ook zijn rol als bad guy stelt weinig voor. Daarnaast was gewoon de hele vibe van de film bagger. Ik heb meer genoten van The Green Lantern en die was al bedroevend slecht. Ze hebben nu Thor wel als een heel lichtvoetig personage neergezet. In de comics die ik als kind las (jaren 80) was Thor wel een serieuzere superheld.

avatar van GMember

GMember

Zo jammer, waar Thor in de vorige delen de humor, actie en verhaal goed gedoseerd in elkaar zat gaat het hier volledig de mist in.

Thor gedraagt zich inmiddels als een 12 jarige waar geen gesprek mee te voeren valt.

Een zooi elementen waarvan niemand een clue heeft waar het vandaan komt..... Gelukkig maakt Korg een hoop goed, voor de ster van het verhaal.

john mcclane 2

Wat een vreselijke film ! Als je zo vaak probeer grappig te zijn , en het werkt niet en het is geforceerd dan gaat er iets mis . Tel daar bij op dat je een mega budget hebt , en een cast hebt met zulke grote namen . Triest dit .

Bovendien kaart het serieuze problemen aan wat helemaal uit balans is. Ga geitenmelken ofzo .

Kijk, de actie zag er soms goed, zeer goed uit zelfs . Maar niet iets wat je zou kunnen doen binnen de MCU .En wat inmiddels binnen de lijn der verwachtingen ligt .

Katniss schreef:

Chin4thefilm schreef:

Heb je naar dezelfde film gekeken ? Wat een vreselijke niet grappige film .