• 9.218.862 stemmen

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Actie / Avontuur | 126 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen en Chiwetel Ejiofor

Gesproken taal: Engels, Azerbeidzjaans, Kantonees en Spaans

Releasedatum: 4 mei 2022

Plot Doctor Strange in the Multiverse of Madness

"Enter a new dimension of Strange."

Na een reeks van bizarre avonturen meegemaakt te hebben gaat Doctor Strange verder met zijn zoektocht naar de "Time Stone". Deze wordt echter weer onderbroken wanneer het multiversum wordt geopend, waarin verschillende parallelle universums huishouden. Het multiversum blijkt al snel levensgevaarlijk wanneer kwaadaardige versies van de helden samen met monsters tevoorschijn komen en voor onrust zorgen. Dr. Stephen Strange besluit daarom de hulp in te roepen van Scarlet Witch om de dreiging te stoppen.

Doctor Stephen Strange

Captain Carter

avatar van Brendanh29

Brendanh29

doctor strange 2: multiverse of madness imax 3d

Je kan niet altijd perfectie leveren maar als je dat mee hebt gemaakt met spider-man en je hypet deze film vlak erna enorm op kan je teleurstelling verwachten.. heb wat vraagtekens bij sommige acties? Goed het is nou eenmaal een doctor strange en scarlet witch film dus zal maar niet verder kijken. Kwa verhaal is het nog steeds heel goed maar teveel dezelfde toon, nee dan visueel, cgi en omgevingsrijk een prachtig gecreerde werelden. Gecombineerd met the what if.. story lijnen een aantal nieuwe (oude bekende) personages. k

avatar van The Oceanic Six

skinny_tie schreef:

Zoals ik al zei, op de openingsdag kost de film evenveel als elke andere dag, mijn reistijd is hetzelfde, het reclameblok duurt even lang en ook de film zelf gaat niet veranderen. Dus ik begrijp nog steeds niet waarom je het nodig vindt er een punt van te maken dat ik de film vandaag (inmiddels gisteren) ben gaan kijken.

Ik ga er vanuit dat je heel graag naar een film wil gaan als je er op de openingsdag heen gaat. En helemaal als je weet dat het een franchisefilm is.

Ik maak er geen punt van, je moet het lekker zelf weten uiteraard maar het voelt een beetje of je met een bepaald vooroordeel al naar de bios bent gegaan.

avatar van Shinobi

Shinobi

"What do you know about the Multiverse?"

Toch niet zo gestoord als ik had verwacht.

In 'No Way Home' werd er al gespeeld met het multiversum. Daar borduurt deze film verder op met de introductie van America Chavez, een jonge latina die door verscheidene universums kan reizen. Dit gaat niet gepaard zonder gevaren, want al gauw verschijnen er allerlei monsters op het toneel. Doctor Strange schakelt hiervoor de hulp in van Wanda Maximoff en zo mag het avontuur beginnen.

Op deze wijze wordt er een soort van 'What If...?' structuur gecreëerd waarin het de grote vraag is welke alternatieve versie van een superheld het universum zal betreden. Hier en daar zorgt het zeker voor wat leuke verrassingen. Jammer genoeg blijft het daar ook bij, gezien het narratief veel te wensen overlaat. De meeste plotelementen voelen namelijk vrij gekunsteld aan om het gebeuren onnodig te rekken.

Getuige de horrorelementen is het duidelijk te zien dat Sam Raimi aan het roer is. Dit levert een aantal opmerkelijke momenten op die de grenzen opzoekt. En daarbovenop word je als kijker op flink wat visueel geweld getrakteerd wanneer er gereisd wordt door het multiversum; lekker trippy. De actie zelf is - zoals verwacht - onderhoudend te noemen.

Al met al is 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' best vermakelijk, maar het echte spektakel blijft helaas uit. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor twee extra scènes.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Nou voor de hype teleurstellend

wel mooie combinatie van marvel en horror.

Maar ik vind wel dat marvel hier meer mee had kunnen doen.

Uit Spider-man hebben ze alles gehaald hier niet en dat vindt ik jammer.

Wel is Sam Raimi een top regisseur en geeft hij hier zijn eigen swing aan.

Toch is het niet de slechtste marvel het is echt de middenmoot wat jammer is

een 3,0

avatar van skinny_tie

skinny_tie

The Oceanic Six schreef:

En waar haal je dat gevoel vandaan? Het enige wat ik schreef is dat ik de film saai vond.

Het voelt voornamelijk alsof jij met een bepaald vooroordeel mijn berichten leest.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

The Oceanic Six schreef:

Voor mij geldt dat niet altijd. Soms komt zo’n woensdag (als ik weleens roostervrij ben) goed uit, beter dan het weekend. En de week erop zijn er alweer andere films die ik allicht wel echt wil zien.

avatar van Artificialis

Artificialis

Laat ik voorop stellen een groot fan van het personage Doctor Strange te zijn. De introductie in zijn eerste solofilm vond ik behoorlijk sterk. Ook zijn bijdrages in Ragnarok, Infinity War, Endgame en No Way Home werden zeer door mij gewaardeerd. De 4e aflevering van What if...?, waarin hij de hoofdrol speelt, vond ik verreweg de sterkste aflevering uit deze animatieserie.

Maar helaas moet ik bekennen dat zijn avontuur in the Multiverse of Madness enigszins tegenviel. Misschien lagen mijn verwachtingen te hoog. Het was in feite een kat en muis spel waarin Doctor Strange en Scarlet Witch elkaar te slim af proberen te zijn. Veel sprongen door het multiversum met veel getreuzel tussendoor. Weinig intrigerende of memorabele onthullingen. De Illuminati bestond uit wegwerpkarakters. Een gemiste kans dat hier niet meer mee is gedaan.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Behoorlijke tegenvaller. De film wist maar niet op gang te komen. We worden midden in de actie gegooid en daarna worden heel veel rustige scènes met vaak ook nauwelijks geluid afgewisseld met actie, zonder dat er een keer flow ontstaat. Verder wel een iets originelere insteek dan de gemiddelde Marvel met Raimi's horrosausje, maar al met al is ook dat wat lafjes en werkt niet samen met het blockbustergehalte. Ook de personages gaan echt nergens leven, dit blijft een (ook letterlijk) bloedeloos geheel. Jammer, want Raimi excelleerde in Spider-man 1 en 2 juist in het persoonlijke, die films hadden een hart. Maar Spider-Man 3 al niet meer, daarin zat dezelfde fout als hier. Deze Dr. Strange is een overvolle film die van scène naar scène hopt zonder dat iets invoelbaar wordt. Voorbeeld? In het begin is er een bruiloft, voordat die scène op gang kan komen is er al een monster. En hop, op naar Wanda die blijkt echter de anatagonist. En hop, volgende scène. En zo gaat dat maar door. De actie zit nog redelijk in elkaar en richting het einde wordt het wat aardiger, maar de cgi valt dan weer enorm tegen. Wel leuk om Patrick Stewart nog eens te zien. 2,0*.

avatar van IH88

IH88

Dit is geen film voor iedereen. Zoveel kan ik wel zeggen. Het script en de pacing zijn problematisch, en dat Raimi veel geknipt heeft in zijn film is geen verrassing. Er wordt ook wel veel opengelaten voor de volgende films (zeker de andere werelden en wat er nu met Wanda verder gebeurd), maar dat ben ik wel gewend van Marvel. En ik denk dat er niemand is die echt gelooft dat we klaar zijn met Wanda/Olsen. Gelukkig.

Maar ik heb van de film genoten. De horrorelementen hadden nog wel wat verder doorgevoerd kunnen worden, maar ik begrijp wel dat Marvel/Disney het nog een beetje familievriendelijk wilde houden. Hoewel je je kinderen beter thuis kan laten. Het eerste deel van de film is standaard Marvel, maar daarna wordt het eindelijk een echte Raimi film. Het is hier dat de film echt tot leven komt. Er zitten scenes in die doen denken aan Carrie en The Evil Dead, en visueel ziet alles er waanzinnig uit.

De cameo's zijn aardig, maar hier had wel wat meer uitgehaald kunnen worden. Gelukkig is dit geen grote cameofilm geworden en blijft de focus op de hoofdrolspelers. Het grootste pluspunt is het acteerwerk. Cumberbatch, nieuwkomer Gomez als America Chavez, McAdams, Wong etc. Allemaal zijn ze geweldig. Maar Olsen is de echte ster van de film. Wat een actrice, en kom maar op met die individuele Wanda film.

avatar van hankdigger

hankdigger

Voor mij was dit meer een scarlet witch film dan een Dr. Strange film, het verhaal gaat geheel over haar. Geweldige cgi, ik was een tijd niet in de bios geweest en was versteld van de werelden die geschapen worden vooral de wereld waar 2 dimensies botsen is wonderlijk . Maar uiteindelijk blijft het toch een marvel en meer van hetzelfde , het horror element is cool, maar blijft toch family friendly. Was interessant geweest als het wat heftiger was gedaan. Toch goed vermaakt, maar ik mis de dagen dat ik echt versteld was van een superhero film. Hoewel... the xmen in de vorm van de professor en de fantastic four in de vorm van dr Richards, die er erg hot uitziet, gaven me een flinke glimlach

avatar van DennissDH

DennissDH

Gezien op 6 mei bij Pathe Schiedam

Als eerste: zorg echt dat je de serie: WandaVision hebt gezien, anders kan je van een groot stuk van de film geen chocola maken. Ten tweede, bij de vorige grote Marvel klapper in de bios (Spider-Man NWH) riep ik volmondig: de hype is real! Nou na het zien van Dr Strange itMoM ben ik toch wel wat teleurgesteld, maar dat kan ook aan mijn verwachtingen hebben gelegen! Laten we beginnen met de positieve punten.

De actie scènes zijn tof, de omgevingen zijn mooi, de special effects zijn van een ongekend hoog niveau en het acteerwerk van met name Wanda (Elizabeth Olsen) zijn uitmuntend. Deze film moet je in de bios zien! Het is de bloederigste film in het MCU en dat komt door Sam Raimi. Hij gooit er een flinke horror saus overheen, maar hier komt ook mijn eerste minpunt. Het leek net alsof Raimi niet zijn stempel mocht drukken met deze film, en dat Disney de overhand wilde hebben. Zonder te spoilen is dit bijna niet uit te leggen, maar het komt er op neer dat we wel horror geweld zien, maar wel met een Disney laag eroverheen waardoor je het allemaal net niet ziet… ik hoop dat je snapt wat ik bedoel!

Verder is het verhaal flinterdun. Waar SM NWH echt alles uit de kast gehaald heeft en voor mij de allerbeste Marvel film heeft neergezet zal deze nieuwste film van Dr Strange voor mij een gemiddelde beoordeling krijgen. Je kan ook niet altijd 6 gooien met dobbelen. Het geeft ook niet, zoals gezegd waren mijn verwachtingen gewoon te hoog, het kon 2 kanten opvallen, maar helaas niet helemaal de goede kant, jammer. Misschien typeert de 2e post credit scène voor mij wel de hele film! Nogmaals zeker niet de slechtste Marvel film en fans gaan zich zeker vermaken, en ik heb ook redelijk genoten, maar ben niet weggeblazen..

avatar van Film Pegasus

Marvel blijft wel lang teren op de fan pleasing. Ook hier weer lijkt het vooral te mikken op de fans. Daar is niets mis mee, maar het vergeet soms een deftig verhaal op de eerste plaats te zetten. Doctor Strange en Scarlet Witch zijn niet mijn favoriete MCU figuren, dat speelt ook wel. Al is Strange hier wel niet zo irritant als in Spider-Man. Er zit genoeg vaart in de film en acteurs als Wong en Ejiofor doen het best goed.

Ik was vooral wat teleurgesteld in America Chavez die voor de nodige verfrissing lijkt te zorgen, maar nooit echt open bloeit. Ze blijft een randfiguur in deze film waar veel meer in gezeten had. Hopelijk krijgt ze later nog een herkansing, want hier doet ze nog niet zo veel.

Doctor Strange 2 heeft de nodige knipogen voor fans, wat leuk is om te zien. Ik zal ongetwijfeld veel gemist hebben. Het is leuk om te zien, maar meer dan wat extra accenten aan de film is het ook niet. De film pakt uit met CGI die we ondertussen al wat gewoon zijn, ook al is het goed gedaan.

avatar van The Oceanic Six

Vanavond dan ook eindelijk bezocht, door drukte kon ik niet eerder maar ik keek wel erg naar deze film uit en de verwachtingen zijn redelijk waargemaakt. Je moet wel wat eerdere films minimaal hebben gezien om de nodige verwijzingen en geintjes te snappen, maar buiten dat is deze film aardig te volgen, al is het script wel vrij rommelig. Op zich vind ik het multiverse-concept wel tof, want het levert de nodige creativiteit op en je kan hiermee ook de komende jaren de nodige namen weer in beeld brengen. Het minpunt is ook wel dat de MCU films steeds vager en leger aan gaan voelen, want je moet toch wel vrij veel fantasie hebben wil je dit allemaal nog normaal vinden.

Maar als film is dit wel een geslaagd project, met Sam Raimi aan het roer. Zijn visie en hand zie je snel, want dit is voor een MCU film behoorlijk duister en bij vlagen zelfs horrorachtig. Er is wel ruimte voor hier en daar een leuke opmerking, maar toch voelt het allemaal serieus aan. al blijft het jammer dat Marvel nooit eens voor de r-rating durft te gaan in hun MCU. Dr. Strange blijft een interessant karakter, maar moet hier de screentime delen met Scarlet Witch die ook wel aardig is uitgewerkt. Hun strijd is vermakelijk, maar toch blijft het verhaal rommelig en voelt het ook teveel aan elkaar geplakt.

Visueel is de film erg fraai, met mooi ontworpen werelden en goede actie. Je moet wel kunnen leven met CGI, want daar teert de boel wel zwaar op. Maar op gebied van beeld, geluid en muziek heeft Marvel alles al zo ontzettend lang heel goed op orde. De cameo van Patrick Stewart is wel de leukste van allemaal, erg verrassend en tof. Hopelijk zien we hem vaker terug. En ook humor dat Sam Raimi zijn vriend Bruce Campbell er ook even bij haalt. Blijf ook zitten tot na de credits, dan heeft hij nog een geestig extra momentje.

Geen perfecte film, Marvel heeft ze ook al wel beter gemaakt, maar toch zeker wel een uitstekende subtopper in hun franchise.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Ik vond het zeker niet slecht , maar het was voor mij allemaal net wat over de top . Het spannende ging er een beetje vanaf voor mij , omdat keer op keer de toeval uit de lucht kwam vallen.

Het was en Kat en muis spel de gehele film . Ik vond het einde ook wat vreemd en we kunnen waarschijnlijk op deel 3 wachten . Vond het al met al genoeg actie en alles zag er weer tip top uit , maar na Spider-Man vond ik deze toch iets tegen vallen . Verder wel vermaakt en bovengemiddeld vond ik zelf .

avatar van joolstein

joolstein

De juiste mix van spektakel, (blockbuster)horror en Disney. Het ‘Marvel Cinematic Universe’ is net zoiets als voetballen kijken, het blijven natuurlijk alleen wat Marvel-superhelden die samenkomen... toch ziet het steeds weer anders uit! MCU staat ook niet per se bekend om zijn echte horror of zijn enge films. Toch brengt deze film een combinatie op het scherm van liefdevolle Disney en nog best griezelige horror-effecten. Die verschuiving in toon is grotendeels te danken aan regisseur Sam Raimi, onder andere bekend van verschillende horrorfilms en de Spider-Man-trilogie met Tobey Maguire. Ja met deze grimmige toon en nieuwe horroraspect weet het goed te verrassen!

In de serie WandaVision zag je Wanda Maximoff als Scarlet Witch die haar verdriet verwerkt na wat er gebeurde in de 'Avengers'. In die serie zag je ook voor het eerst een beeld van de ‘Darkhold’, een boek vol duistere magie. Hier borduurt de film eigenlijk op verder (is bijna een herhaling uit 'WandaVision'). De film is verder een clash tussen Wanda en Benedict Cumberbatch die je natuurlijk ook niet moeten vergeten. Inzet een nieuwe superheld America Chavez, Xochitl Gomez had degelijke acteerprestaties, maar is niet bepaald memorabel! Daarnaast zijn er ook nog verschillende cameo's van bekende.

Waar het dus een beetje schort aan plot maakt de film goed doordat het visueel gezien een prachtige film was. Raimi's creativiteit zorgt ervoor dat het op visueel vlak goed zit. Van de monsters tot de verschillende universums, alles is kleurrijk. Een hoogtepunt is de sequentie waarin Strange de strijd aan moet met een duistere versie van zichzelf en waarin de bombastische soundtrack wordt gevisualiseerd middels een gevecht met muzieknoten. Door goede visuele effecten en een duister randje is deze tweede Doctor Strange film zeker een zeer geslaagde wegkijker in het superheldenblockbustergenre.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Zelfs voor Marvelmaatstaven is dit natuurlijk gewoon vermoeiende troep met een teveel aan flitsende effectjes.

Had ik kunnen weten, maar moest mezelf toch pijnigen om het te zien. Domme ik.

avatar van Phantasm

Phantasm

Actie/avonturenfilm die lekker wegkijkt. Prima mee vermaakt.

avatar van Dick Starbuck

Dick Starbuck

Toppertje hoor. Vlot verteld, leuke actie, op het randje qua kills en top cgi. 3D (IMAX) dit keer een toegevoegde waarde. Mooi geschoten film. Genoten! 4 sterren

avatar van jipt

jipt

Visueel een feest, ontdaan van flauwe humor en een duidelijke stempel van Sam Raimi. De film is minder Marvel dan Marvel en dat is een pluspunt. Helaas is het wel wat rommelig en kan Dr. Strange z'n liefdesleven mij nou niet echt interesseren. Enfin, 4* omdat ik in een goede bui ben.

avatar van Superboy

Superboy

Ik ben gisteren naar de bios in Gouda geweest. Ik moet er eventjes bijzeggen dat ik i.v.m. de Corona al 2 jaar niet meer geweest was. Gouda kenmerkt zich door de gezelligheid. In de Foyer drink je een gezellig bakje koffie, en als je het vergelijkt met die fabrieken van Pathé is dat toch wel fijn. Koffie mag ook mee de zaal in.

Maar nu de film : Ik hou niet van superheldenfilms die de "standaard" opbouw hebben. (Een film van anderhalf uur met 1h20m gezever en een voorspelbaar eindgevecht van 10 minuten waar de villian wordt verslagen)

Deze film begint METEEN ! Vanaf de eerste minuut is de film begonnen ! Dat vind ik fijn ! Je komt van de éne actiescene in de andere, en het tempo ligt lekker hoog. Weinig gezever, en dus veel tijd voor het verhaal !

Ik moet zeggen dat ik de kritieken óók wel begrijp. i.e.g. móét je veel marvel-Films gezien hebben om de inhoud hiervan te kúnnen begrijpen. Je moet i.e.g. WandaVision hebben gezien, en dat heeft gewoon niet iedereen. Ook waren er ouders met (kleine) kinderen in de zaal waarvan ik me serieus afvraag of ze de inhoud konden volgen en genoten hebben van de film. (Sommige gebeurtenissen waren voor de kleintjes trouwens best heftig ! Wat is de filmkeuring voor deze film ? Dit werd in Gouda niet toegepast ieg.)

Een paar dingetjes die ik niet vond kloppen : (SPOILER)

- Op een gegeven moment moet men afrijzen naar een berg waar een toverspreuk in het steen gekerfd staat. Echter : Deze reis heeft nog NOOIT IEMAND overleefd !!! Achteraf blijkt deze reis een makkie. Er is weinig tegenstand !
- Het gevecht met muzieknoten sloeg nergens op
- De DREIGING in deze film is van EPISCHE proporties ! Waar zijn de rest van de Avengers / Superhelden ?

Verder heb ik me OPPERBEST vermaakt ! EEn wáre marvel film waar je bloed sneller van gaat stromen !!

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Qua visuele effecten prachtig, dit levert genoeg hele mooie scènes op. Cumberbatch als Strange is altijd tof. Olsen als Wanda is ook prima, geen idee waarom die America Chavez er in zit, begrijp niet wat ze met haar willen doen. Ik weet wel dat ik haar totaal niet boeiend kan noemen.

Het verhaal is nogal all over de place, onlogisch hier en daar, sommige personages gedragen zich vreemd tov van de eerste film etc. Het is het allemaal net niet, vind ik.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

De “Time Stone” komt nou niet echt terug in deze film laat staan de zoek tocht ervan. We worden voorgesteld aan een nieuwe “superheld”, en wel America Chavez gespeeld door Xochiti Gomez waarop gejaagd wordt. Natuurlijk is daar Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) die samen met Wong (Benedict Wong) komen helpen. De film is weer een lust voor het oog als het gaat om de cinematografie en hoe de diverse universums in beeld zijn gebracht. De actie begint al meteen met de opening scene. Wel leuk gedaan zijn de diverse versies van Doctor Strange. En laten we Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) niet vergeten, wiens rol in deze film net zo groot is als die van Doctor Strange. Ook kun je merken dat de Fantastic 4 en de X-men nu onder de Marvel paraplu vallen en daar gebruik van is gemaakt, erg leuk gedaan. Ook is er gebruik gemaakt van de “What If…” story-line. Wel had ik het op een gegeven moment het wel allemaal gezien en voelde de film lang aan. Hij had wat korter gemogen. Aanrader? Absoluut, met natuurlijk weer 2 end-credit filmpjes met een belangrijke cameo in de laatste.

avatar van El ralpho

El ralpho

Terug van nooit weggeweest

Het is inmiddels zes jaar geleden dat Doctor Strange zijn eerste stand alone optreden had. In de tussentijd heeft hij zijn gezicht nog wel een aantal keer laten zien waardoor hij inmiddels een vast onderdeel van het MCU geworden is.

Helaas doet ook dit vervolg onder aan het niveau van de films waarbij de Sorcerer Supreme geen hoofdrol speelt, want net als in 2016 is er sprake van gemixte resultaten. Tijdens het eerste solo optreden van het personage heb ik met name genoten van twee geweldige scènes richting het slot. Deze wisten de gehele film naar een hoger niveau te tillen, wat uiteindelijk in zijn totaal niet al te hoog lag. In dit vervolg is het niveau meer constant en komen er met regelmaat kleine leuke momenten en ideeën voorbij. Het probleem is dat het hier bij blijft omdat, alle creatieve ideeën ten spijt, deze nooit goed van de grond weten te komen. Je ziet de potentie van Sam Raimi als regisseur, maar het lijkt of hij zijn volle potentie nooit goed kan laten zien. En dit komt niet alleen vanwege de PG-13 rating. Ook als we het hebben over het multiverse concept wordt hier niet uitgehaald wat erin zit, zoals bijvoorbeeld wel het geval was in No Way Home en Into The Spider-Verse. De scène dat Chavez en Strange door verschillende universums heen vallen spreekt aan, maar dit is kortstondig en ik had hier graag meer van willen zien.

Tijdens veel van mijn Marvel reviews haal ik het aan: over het algemeen vind ik dat Marvel te pas en te onpas een overdaad aan CGI inzet, en ook hier is dit weer het geval. Alsof ik naar een videogame zit te kijken. Ik denk dat wanneer je hier over een jaar of twintig naar terug kijkt de effecten hulpeloos verouderd zullen zijn. Maar goed, dit is iets wat Marvel blijft doen, en ook niet snel zal veranderen.

Ik kan hier doorheen kijken op het moment dat het verhaal je vastgrijpt en niet meer loslaat maar juist hier wordt stevig tekort geschoten. Waar het publiek nog compleet uit zijn dak ging bij het verschijnen van Tobey Maguire en Andrew Garfield in No Way Home, zo makjes reageerde de zaal op de cameo van Professor X. De andere leden van de Illuminati wisten evengoed geen indruk te maken en voelde inwisselbaar aan. Mede daarom werden zij ook direct afgemaakt door de Scarlet Witch en wisten naast Doctor Strange zelf,  America Chavez, dokter Palmer, en Wong alles te overleven. Terwijl ik met name dokter Palmer en Wong altijd maar als twee losse aanhangsels gezien heb die nooit veel aan het verhaal toegevoegd hebben of op zijn minst leuke, charismatische of humorvolle personages zijn. Chavez zou een interessant personage kunnen worden, maar de actrice heeft mij (nog) niet kunnen overtuigen in haar spel.

Tot slot kan ik de Scarlet Witch niet overslaan. Om haar draait het verhaal uiteindelijk. Frappant vind ik dat haar uitspraak dat zij in eerste instantie redelijk blijft in haar aanval richting haar mede Avenger ook goed van toepassing op de Multiverse of Madness in zijn geheel. De slachtoffers die de Scarlet Witch maakt hebben alleen maar betrekking op inwisselbare personages waardoor ik haar nooit echt als een dreiging kan zien. Alsof er geen echte slachtoffers mogen vallen. Hoe zij verslagen wordt is dan, net als in 2016 wel weer erg gaaf gedaan, maar het ging om niet meer dan een tof idee in een matig verpakte film, waardoor een impact uitblijft. Jammer maar helaas: het is allemaal gewoon niet pakkend genoeg om écht goed te zijn.

avatar van RedLine

RedLine

Elizabeth Olsen by far de best het best acterende uit de hele mcu universe naar mijn mening. Wat een goede actrice.

avatar van pierre18

pierre18

Zijn eerste film kon ik zeer waarderen vanwege het subtiel inzetten van speial effects, die ook ten dienste stonden van het verhaal. Nu is het compleet andersom, een film boordevol special effects (rechtstreeks uit de pc) met een verhaaltje om het geheel te lijmen. Er is een overdaad aan cgi en overdaad schaadt. Het verhaal is af en toe niet te begrijpen en om de vier a vijf zinnen word je getrakteerd op nieuwe weetjes, toestanden of bijzondere regels waaraan iedereen moet voldoen. De subtiliteit is volledig weg en dat is jammer, want Elizabeth Olzem speelt met veel toewijding. Trouwens, ook heerlijk om Hayley Atwell weer eens te zien, zij het bijzonder kort. Er is een karrevracht aan specialisten de studio ingetrokken om het zo geweldig of overweldigend uit te laten zien. Maar zoals eerder vermeld, het verhaal is te vaag, slap en niet interessant genoeg en dat is jammer, omdat je altijd eerst een knappe story moet hebben voor een goede film. Teleurstellend vervol op een sterk deel 1. Twee sterren voor de uitmuntende cgi.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Best amusant.

Vooropgesteld dat ik absoluut geen fan ben van drukke Marvelfilms, is dit een uitzondering pp die regel. Dat dit dan nog met een superheld is die ik vrij suf vind, is al even verrassend. Maar het is mogelijk en dat lijkt me een pluim voor Sam Raimi, die als regisseur duidelijk een eigen stempel achterlaat.

Plotgewijs is dit immers een inruilbare blockbuster. Het had het plot van welke Marvelfilm dan ook kunnen zijn. De film zit behoorlijk vol en hopt van hot naar her. Veel humor lijkt er aanvankelijk niet in te zitten, maar dat is dan vooral de kinderachtige Marvelhumor die grotendeels achterwege gelaten wordt. Raimi's humor is toch net wat anders en dat wordt goed uitgespeeld/

Verder zijn het ook de (milde) horrorelementen en redelijk gewelddadige suggesties die opvallen, alsook Danny Elfman's herkenbare muziek. Het maakt het in elk geval een Marvelfilm die eindelijk eens boven het maaiveld uitkomt, wat eigenheid betreft. Andere gebruikelijke ingrediënten, zoals lelijke CGI-decors, zijn uiteraard ook steeds aanwezig.

avatar van Walter S.

Walter S.

pierre18 schreef:

Dat is al de tweede keer dat Pierre18 het voor mij prima omschrijft, we zitten geloof ik redelijk in hetzelfde universum waar het om multiverse films gaat.

avatar van pierre18

pierre18

Walter S.Dat denk ik ook vaak jouw berichten lezende.

avatar van Walter S.

Walter S.

pierre18 schreef:

Walter S.Dat denk ik ook vaak jouw berichten lezende.

Ik vind het best handig, een woordvoerder op Moviemeter.

avatar van FlorisV

FlorisV

Vanmiddag gezien en me prima vermaakt. Achteraf kwam ik erachter dat Sam Raimi hem gemaakt had. Dit verklaarde het kleine Bruce Campbell rolletje, maar ook het uitstekende vakwerk: regie, camerawerk en alle effecten zijn subliem uitgevoerd.

Wel vertoonde het script helaas wat mankementen, na een redelijk sterk begin werd er op den duur echt te veel uit de hoge hoed getoverd...zo krijgen we eerst te horen en zien dat de andere Strange overleden is, blijkt er nog eentje te zijn...huh? Het verhaal vond ik in de basis best prima, iemand die de belangen van anderen negeert door een te groot verlangen dat toch heel menselijk is te hebben. Het conflict voelde evengoed geforceerd aan: was er echt geen vreedzamere oplossing te vinden door de Witch om hetzelfde doel te bereiken?

Vooral Olsen speelt goed en steelt de show, Cumberbatch past wederom goed in de rol. Vergeleken met de eerste Strange vond ik deze wat boeiender en meer humor bevatten hoewel 1x zien ook hier wel genoeg was.