• 9.218.822 stemmen

Geregisseerd door: Lee Ann Kurr

Met onder meer: Christian Camargo, Montse Hernandez en Cheyenne Haynes

Plot Student Body

"See you after class."

De middelbare school studente Jane poogt haar gebroken relatie met haar jeugdvriendin Merritt te lijmen. Daarnaast wil ze bij haar rebelse leeftijdsgenoten horen. Wanneer Jane's wiskundeleraar grensoverschrijdend gedrag vertoont, vragen Jane en Merritt hulp aan de school. Ze komen van een koude kermis thuis en besluiten dan maar zelf het heft in eigen handen te nemen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van joolstein

joolstein

Tjonge toch knap dat je een High-school-slasher-film zo kan verprutsen? Een slasher-film bezit een dunne verhaallijn; een gek achtervolgt scholieren met een dodelijk attribuut. Boeiende personages zijn niet nodig want ze dienen als slachtvee en de moorden mogen lekker over-de -top en in beeld zijn! Deze film slaagt in geen van de drie genoemde echt goed... De film besteedt veel te veel tijd aan de karakterontwikkeling van de personages, een wiskundetest, kinderen die dronken worden op school en wat gedoe over een docent die de grens overschrijd met studente. Er is zoveel onzinnig gepraat en het heeft allemaal maar weinig betekenis. Hallo... vervelende kids...slacht je toch af? Hm...een paar keer zie je een opvallend moment van de moordenaar in schoolmascottekostuum die langzaam en dreigend opduikt! Het uiteindelijke sterven duurt en duurt maar en als het dan gebeurt is het zucht...buitenbeeld. School kan als bron van afschuw best angstaanjagend zijn maar tja...teveel verhaal en te weinig dood verderf maken deze slasher-film ondragelijk.

avatar van Shadowed

Shadowed

Teenage slashers.

Ondertussen zijn dit soort films al tot in de eeuwigheid naar voren gebracht. Het ontstaan van dit soort films was destijds al met tieners, en sindsdien is daar niet veel verandering ingekomen. Omdat het echter al zoveel gedaan is worden dit soort films tegenwoordig in een modern sausje gegoten met wat odes aan vroegere films.

Student Body is daarin niet anders, maar ik vond het verder wel een erg flauwe bedoening. Sowieso voel je al direct aan dat ze te weinig budget hadden om met deze grote locatie iets degelijks af te leveren. Vervolgens worden er diverse pogingen gedaan om het visueel wat op te leuken, maar het resulteert eerder in veel halfbakken sequenties. In diezelfde scenes zitten vervolgens acteurs en actrices die niet kunnen acteren.

Het is dat ik het soms wat leuke kleurtjes vond hebben en dat de pogingen er wel zijn om er stilistisch iets degelijks van te maken, anders had ik deze film waarschijnlijk niet eens aangeklikt. Toch moet ik zeggen dat ze wel degelijk wat bekende namen erbij hebben weten te halen, zoals de dochter van komedieregisseur Kevin Smith. Had ik niet meteen verwacht.

Ondanks een traag middenstuk schiet de finale wel in een stroomversnelling en zijn de kills niet eens zo heel rampzalig. Had een stuk grover en explicieter gekund, maar ik heb ze erger gezien. Twist was flauwtjes maar in de tweede helft worden de personages voortdurend opgejaagd waardoor het moeilijk is om dan nog verveeld te raken. Jammer alleen van de wat makke eerste helft en een algemene afwerking die niet zo effectief is.

avatar van 606

• 12036 stemmen

Het verhaal klopt van geen kanten wat hier staat, heb net dezelfde film gezien maar verhaallijn is compleet anders