• 9.218.822 stemmen

Accidental Luxuriance of the Translucent Watery Rebus (2020)

Animatie | 81 minuten

Genre: Animatie

Alternatieve titel: Slučajna Raskoš Prozirnog Vodenog Rebusa

Oorsprong: Kroatië

Geregisseerd door: Dalibor Baric

Met onder meer: Ana Vilenica, Rakan Rushaidat en Frano Mašković

Gesproken taal: Kroatisch

Plot Accidental Luxuriance of the Translucent Watery Rebus

Martin is op de vlucht omdat hij probeerde het systeem te bestrijden. Sara is een conceptueel kunstenaar. Samen sluiten ze zich aan bij een revolutionaire commune op het platteland, met de politie op hun hielen.

logo tmdbimage

(stemrol) (as Pavlica Brazzoduro Bajsic)

avatar van John Milton

John Milton

Alleen al om de title zou ik ook bijna 3,5* geven, maar het greep me er net niet genoeg voor, ondanks dat het wel degelijk een gewaagd en origineel project is.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Bizarre en erg ongewone kunstige (?) animatiefilm, maar daarom niet minder fascinerend. Een film die erg moeilijk bij me binnenkwam en waar ik eigenlijk niet zo’n goed zicht had waarover het nu precies ging. Zelfs visueel een heuse kakofonie van diverse stijlen. Het leek me een soort film noir, duister, mysterieus en pessimistisch.

Visueel echter verbluffend, vermoeiend ook met zwartwit beelden, maar eveneens veel felle kleuren. Pop art stijl (hoewel niet kapitalistisch gericht) met surrealistische kenmerken, appels ook die me meteen aan Magritte deden denken, met vage gezichten of bewegende beelden in de contouren van het gezicht of lichaam, lichamen ook die vaak weergegeven werden via hittecamera’s, net als de omgeving.

Inhoudelijk erg bizar. Moeilijk om mijn gedachten erbij te houden. Toch wel met een dwaas hoofd geboeid gekeken. Moeilijk te beoordelen.