• 9.218.822 stemmen

Het Geluk Komt Morgen (1958)

Komedie | 90 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Bonheur est pour Demain, Le

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Jef Bruyninckx

Met onder meer: Charles Janssens, Paul Cammermans, Dora van der Groen

Plot Het Geluk Komt Morgen

Thomas ontdekt bij toeval een middel dat alle vermoeidheid wegneemt en nieuwe levenskracht geeft. Hij zal het middel lanceren tijdens de Expo (Wereldtentoonstelling van 1958) in Brussel. Enkele snoodaards willen het middel echter voor andere doelen gebruiken

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 1974 stemmen

Eén van de handvol films die Jef Bruyninckx in de tweede helft van de jaren vijftig regisseerde in navolging van het werk van Edith Kiel en Jan Vanderheyden. Op de payroll staan verder Jeroom Verten als scenarist en Hans Flower als componist van de soundtrack, ook al oude bekenden van Kiel & co. De verhaallijn is rechttoe rechtaan en onderweg vallen enkele leuke gags te beleven naast wat flauwere momenten. Hoogtepunten zijn voor mij de podiumsketch van Cois en Jef Casssiers (hun aandeel had gerust groter mogen zijn) en de intelligente speech van Charles Janssens die zowaar herinneringen oproept aan de speech van naamgenoot Chaplin in The Great Dictator. Maar het echte hoogtepunt van de film zit hem misschien vooral in de setting die zich bijna volledig afspeelt tegen de achtergrond van de Expo ‘58 in Brussel. We zien onder meer het pas opgerichte atomium en tal van paviljoenen, de kermis … in heel wat buitenscènes.

Al met al een redelijk vermakelijke komedie met misdaadelementen.