Genre: Horror / Thriller
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Breeder
"Unnatural selection"
Een gerenommeerd cosmeticabedrijf, gerund door een meedogenloze zakenvrouw, heeft een wel heel lugubere aanpak om veroudering tegen te gaan. Het bedrijf ontvoert en bezwangert jonge vrouwen om biohacking toe te passen op het DNA van hun baby’s en zo haar onwetende klanten de jeugd te schenken. Als Mia op onderzoek gaat, wordt ze gepakt en samen met de andere slachtoffers gemarteld in een grimmige ondergrondse faciliteit. Kan ze op een of andere manier haar innerlijke kracht vinden en ontsnappen?
Dr. Isabel Ruben
Elly / 14K
Helena / 21B
Julie / 27Q

Tonypulp
En die omschrijven het als "Drawing comparisons to the New French Extreme films of the early 2000s, a brutal modernist survival horror".
Yes please!

schumacher
Ik dacht in het begin hm, een twijfel geval of dit op iet zal trekken, het duurde wel effe eer de film op gang trok, éénmaal dat het begon was het nog best leuk.
Het 1ste stuk vd film vond ik wat slap allemaal, ik begrijp wel dat ze willen opbouwen oke, maar mijn score hier is vooral gegeven op basis vh 2de deel toen het echt begon, dat is zeker een 3.5 waard.
Er komen een paar harde scenes in, voor mezelf niets nieuw, ik heb dat het liefste van allemaal. .
Zeker een aanrader deze film maar heb geduld en bijt door het begin heen.

AniSter
Na afloop van dit avontuur zullen de betrokkenen wel een praatgroepje nodig hebben....
Erg sterke film. De spanning bouwt vrij langzaam op naar.... behoorlijk heftig. Het voorspelbare aan deze film is dat hoe erger het wordt, des te vetter de climax. Jammer van enkele dommigheidjes, maar die horen er schijnbaar bij, vooral om het allemaal nog nét iets langer te laten duren. Op de een of andere manier raken Scandinavische films altijd de overtreffende trap, om het even welk genre het betreft. Het is in ieder geval weer een behoorlijk aantal films geleden dat ik zo'n goede film heb gezien binnen dit genre. Duister in alle opzichten.

filmfreak25
snap de hoge scores echt niet. Meningen verschillen duidelijk!
Irritant slecht acteerwerk (vooral de hoofdrolspeelster) en een uiterst voorspelbaar plot!
weinig duisters aan.
Wilde hem toch afkijken, maar niet omdat de film zo mooi was. Juist omdat men hier praat over een vette climax. Die bleef toch wel uit hoor.

SaintNick
Ik denk dat ik deze ga kijken. Ik moet terugdenken aan de geboorte van mijn eerste kind eind vorige eeuw, en na de geboorte kwam de placenta en die vond ik zo intrigerend dat ik het met een vinger aanraakte. Prompt werd de zuster boos dat ik niet mocht doen!!?? Hoezo niet eigenlijk? Hallo, het is toch van ons?
Een nasmaak al deze jaren, van iets van een soort van duistere industrie, is mij nog altijd nagebleven...

Heftig en ranzig, deze intense deense thriller over een cosmeticabedrijf met een wel heel lugubere aanpak om veroudering tegen te gaan. Niet voor tere zieltjes, met een vrachtlading aan bloederige toestanden en excessief geweld, voornamelijk gericht tegen mooie jonge vrouwen. Mensen die een film als Martyrs kunnen waarderen zullen hier ook wel mee uit de voeten kunnen. Goed gemaakt en gespeeld dus en bijzonder overtuigend in beeld gebracht. Maar wel naar.

Rickyman
De film bevat bloederige en gewelddadige momenten, en verder verloopt het zo voorspelbaar als een doorsnee thriller, beetje tv serie-achtig en langdradig ook. Een totaal andere beleving dan bijv een Martyrs.
Acteurs spelen ook niet overal even overtuigend.
Had van deze Scandinavische film toch wel wat sterkers verwacht.

joolstein
Wie weleens met enige regelmaat een Scandinavische serie heeft gekeken weet dat deze vaak draaien om een politieke samenzwering. of een louche bedrijf. Deze door Jens Dahl, co-auteur van Nicolas Winding Refn's Pusher, geregisseerde film is in dat opzicht niet heel veel anders. Je kent het wel een meedogenloze arts van een farmaceutisch bedrijf dat opzoek is naar een medicijn en niet terugschrik om ten kosten van alles dit te krijgen. Dit was dan ook een degelijke van tv-kwaliteit achtige film, met iets rauwere beelden van experimenten en het martelen van jonge vrouwen. Al leek er voor mij niet echt een reden voor het geweld! Ondanks dat film af en toe zeker onaangenaam of ongemakkelijk was, was van echte New French Extreme of eigenlijk Danish Extreme niet echt sprake. Wel is er een hoger niveau van wreedheid, iets dat al een tijdje grotendeels afwezig is in vele horrorfilms. Ja de film was goed geschoten, bevat sterke uitvoeringen van de cast, en vertoont in de tweede helft een paar aardig ongemakkelijk momenten. En net als de film zelf valt het cijfer er een beetje tussenin

Shadowed
Best lekker.
In een tijd waarin de meer extreme titels steeds zeldzamer worden is het lekker dat er nog steeds enkele regisseurs op de wereld rondlopen die zich niet echt inhouden. Breeder mag zeker in het rijtje van de meer hardere films staan, maar kan bekendere titels zoals Martyrs uiteraard niet overtreffen.
Dahl neemt alleen wel de tijd om de personages te introduceren, en probeert dit op een nogal bizarre manier te doen. Ik denk dat Dahl zelf ook inzag dat het moeilijk is om echt vernieuwende personages te ontwikkelen en koos er daarom voor om het via een nogal bizarre manier te doen. Ik vond de poging aardig, maar veel beter wordt de film er eigenlijk niet op.
Verder is het duidelijk dat de film er erg op mikt om hard en edgy te zijn, wat uiteindelijk werkt, maar soms net wat te hard probeert door middel van rauwe nudity en enge kerels. Zodra de tweede helft echter aanbreekt trapt de film op het gaspedaal want dan wordt de kijker getrakteerd op enkele pijnlijke en grove momenten.
Het geweld komt ook redelijk in-your-face en het is fijn dat de zichzelf niet echt in bedwang houdt. Niet dat het verder heel expliciet of over-the-top is, maar het komt toch net wat harder aan in vergelijking met andere horrorfilms. De toon is rauw en kil genoeg en de cinematografie is passend. Het tempo had gedurende de eerste helft een schop mogen krijgen, maar eenmaal het begint te lopen is het wel degelijk.
Acteerwerk is aardig, de crewmembers zitten goed in diens rol en Holst zet een aardig gestoorde bijrol neer. De tweede helft van deze film is beduidend beter dan de eerste helft, zeker aangezien het geweld bij vlagen overweldigend gebracht wordt. Het had allemaal wel iets mysterieuzer mogen zijn, maar ik vond het best lekker lopen uiteindelijk.
Het duurt relatief lang, maar opnieuw, zodra de film begint te lopen, dat loopt het ook echt. Lekker brute film bij vlagen met een harde toon. Niet de meest agressieve, gemene film die er is, maar zeker rondom deze tijd is het leuk om te zien dat dit soort films nog steeds niet uitgestorven zijn. Ik heb best kunnen genieten, al was de eerste helft soms een worsteling.

sinterklaas
Wel verrek, dat is dat ene au pair meisje uit Van Warmerdams' Borgman!
In de tijd dat ik me meer bezig hou met schrijven/lezen van romans, en hoe langer hoe meer steeds meer potentiële kijkbeurten uitfaseer (voornamelijk de dito Hollywood en superheldenfilms) omdat ik dat nu al honderden keren eerder heb gezien, blijven er toch nog wel eens titels plakken die mijn interesse werken. Nog geen kwartier nadat ik deze titel onder ogen kreeg had ik deze al meteen besteld, want ja, nog niet alles is te streamen hè?
Wat hebben we hier? Een veelbelovende film dat bewijst dat de Denen gewoon een kei zijn en hier wordt er op een genadeloze wijze de spot gedreven met het schoonheidsideaal.
We volgen Mia, die samen met haar man Thomas woont en arts is (als het goed is). Ze leidt een prima leven, natuurlijk... en op een dag krijgt ze een Russische au pair over de vloer (toch nog een enige verwijzing naar Borgman? ). Daarnaast woont ze uitnodigingen bij van een wel hele speciale cosmeticalab, dat wordt gerund door een koude zuster. Nou, leuk allemaal... De au pair wordt ontvoerd, gedrogeerd, weet te ontsnappen en staat al bloedend op de stoep van huize Mia en Thomas. Wat is hier aan de hand?
Al gauw is niets zoals het lijkt, maar dan eigenlijk toch... Thomas brengt deze au pair naar een kliniek, maar komt uit bij die suikerfabriek... en reageert laconiek als ze voor zijn neus wordt meegesleurd. Dit laat nog vraagtekens na... Maar als Mia uiteindelijk de locatie kan traceren, gaat ze onderzoeken wat er hier allemaal in vredesnaam aan de hand is. En dan begint de ellende.
De film weet op een laag vuurtje te blijven en bouwt langzaam op naar het onvermijdelijke moment. En dat is gelukt want de film is genadeloos en inderdaad wel vergelijkbaar met de Franse horrorfilms uit de zero's. Het acteerwerk is realistisch goed, Mia's kracht is aanvoelbaar en die beulen (de hond en het zwijn) zijn echt overtuigend ziek en gestoord neergezet, maar blijkbaar net niet slim genoeg. Dit resulteert toch wel een zalige payback.
Ook het uitgangspunt is misselijkmakend. Doet me toch wel meteen denken aan die corona-complotdenkers die beweren dat de elite babybloed drinkt om jong te blijven.
En tsja, dat einde.... Niet echt Instagram-waardig.
Ja, deze film heeft me weten te overtuigen. Sterk acteerwerk, de settings van het fabriek zijn lekker smerig en claustrofobisch, de sfeer is donker, de toewerking is treffend en de boodschap is duidelijk. Deze kon er zeker mee door.

umbra
Volledig mijn ding. Er komen wel eens fijne tot sublieme films/series vanuit Scandinavië, zo ook deze, zeer boeiende thriller-horror. Dat ik deze meer thriller vind is bijzaak, aangezien de film, het idee en verhaal, me van begin tot eind weet te boeien, er heerst zo'n lekker heftig luguber sfeertje, de cast doet het meer dan degelijk tot zeer goed. Blij verrast.
Ik ga voor een dikke 8/10

bjorn198036
Top film, wat we gewend zijn van die Scandinaviërs. Niet dat geijkte, waar ze in de VS zo van houden. Een origineel verhaal vol met spanning.

filmkul
- 2089 stemmen
Matige horrorfilm. Het verhaal is het grootste manko. Het is onlogisch, zit vol plotgaten en voelt erg geforceerd aan want men wilt zoveel mogelijk de kijker te voorzien van onmenselijke en bloederige taferelen. Helaas slaagt men daar ook niet in. Het lijkt dat men Martyrs in het achterhoofd heeft gehouden, maar deze film komt daar bij lange na niet in de buurt. Het is nog net aan te zien, want de film begint best sterk en bevat ook een aantal spannende momenten. Na een klein halfuur zakt de film in naar een bedenkelijk niveau. Het slechte acteerwerk helpt daar ook niet echt bij. 2.0

Daan258
Snap totaal de berichten niet over deze film. Dat het zo'n bizar en smerige film zou zijn etc. Heb ik iets gemist??
Vond er maar vrij weinig aan. Ik had een beetje horror verwacht qua gore in de richting als Martyrs of Truama. Dit kwam totaal niet in de buurt.
Het plot had nog wel iets, maar ook hier had veel meer mee gekund.
Flinke tegenvaller dit.

Noodless
Prima film over een cosmeticabedrijf dat wel heel ver gaat om veroudering tegen te gaan. Jonge vrouwen worden ontvoerd door twee psychotische misdadigers die voor het bedrijf werken. De vrouwen worden vastgehouden, mishandeld en één van de misdadigers zorgt ook voor het zwanger maken van de vrouwen. Met het DNA van de baby's kan het bedrijf de veroudering tegen gaan en een blijvende jeugd schenken. Sara Hjort Ditlevsen (Mia Lindberg) komt via haar man en een toevallig slachtoffer in contact met dit bedrijf waardoor ze in een spiraal van geweld en uitbuiting komt. Er zitten op gebied van gore wel een paar effectieve harde scènes in de film, maar de scène met de baby's tart alle verbeelding. Het verhaal heeft een leuke insteek en biedt voldoende spanning. 7,5/10

wibro
Niet voor tere zieltjes dit keiharde martelfilmpje. Deed mij nogal aan Martyrs denken. Ook zo'n wreed filmpje. In het begin zag het er niet naar uit dat deze film mij op het puntje van de stoel zou krijgen. Het begon allemaal wat slapjes maar op een gegeven moment ontpopte het geheel zich naar een uiterst brute climax. Dat dit van Deense makelij is daar sta ik toch van te kijken. Ik heb ze minder heftig gezien uit dat land.

Fisico (moderator films)
Film inderdaad in het genre van I spit on your grave, Hostel en Martyrs. Komt nooit in de buurt van die laatste film. Het plot is erg mager en vaag. De klemtoon ligt dan ook meer op het proberen shockeren van de kijker. Ook daar slaagt men niet ten volle in, ook al zijn er hier en daar wat heftige scènes. Ik was eigenlijk nooit mee in het verhaal waardoor het me allemaal vrij koud liet.
Ik zag al wat Deense films en dit was ook voor mij de eerste in dit genre. De spanningsboog vond ik dan wel weer geslaagd. Enerzijds door het tempo dat hoger kwam te liggen na een half uur, maar anderzijds ook door het kille groezelige decor van de bunkers en donkere kamertjes met al dan niet flikkerende TL-lampen.

Phantasm
Vrij sterke film die soms best heftig is. Begon wat traagjes, maar daarna wordt het steeds beter.

Basto
Shocktober #1
Een bruut begin van deze oktobermaand. Fijne bij vlagen snoeiharde horrorfilm die inderdaad wel in de New French Horror Wave past.
Aanrader!

blurp194
Wellicht wel ok.
Narratief wordt er wat teveel hooi op de vork genomen, met de sinistere cosmetica-industrie als bad guys tegenover de hoofdrol van het slachtoffer Mia. Maar daar ligt onder dat Mia op zoek is, en wat ze vindt regelrecht uit een standaard exploitatieporno verhaaltje gekopieerd lijkt. Het kan misschien allemaal wel onder de noemer ‘horror’ vallen, maar een standaard horrorfilmpje is het daarmee allerminst.
In de productie zit het op zich wel ok - niet dat de acteurs nou volgens de normale normen boven elke twijfel zijn, en er valt ook wel eens een foutje te bespeuren. Maar de locaties zijn treffend grimmig, het geel-groene licht zet een fraaie sfeer, en de soundtrack klopt ook wel aardig.
Waar het bij mij wel wat misgaat is in hoe de film wat gemakzuchtig meelift op een paar samenzweringstheorietjes. We hebben al genoeg onzin over ons uitgestort gekregen uit die hoek, ik ben daar eigenlijk wel een beetje klaar mee zo langzamerhand.

lang pee
Hier staat niet beschikbaar op Prime, maar ik heb hem op Prime bekeken. Ik ken er niets van, maar word dat eigenlijk aangepast als hij jaren later wel op een streamingsdienst beschikbaar is?
Film krijgt niet al te beste kritieken, maar ik vond hem in zijn genre absoluut niet slecht. Het was niet de kwaliteit van andere Deense films en zeker niet van de vele fantastische series, maar ik vond het best spannend. Ik vond het wel geen horror.....

DjFrankie
Prima film in de martel horror divisie.
Geen Martyrs. Maar spannend genoeg.

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Voormalig kindster Sophie Nyweide (24) dood aangetroffen

Martyrs