• 9.218.822 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Mark Toia

Met onder meer: Brett Tutor, Jose Rosete en Neal McDonough

Plot Monsters of Man

Een robotfabrikant werkt samen met een corrupte CIA-agent. Zij plaatsen vier prototypes in de jungle, waar een drugslaboratorium zou moeten zitten. Het blijkt echter een onschuldig dorpje, waar zes dokters de verschrikkelijke slachting zien gebeuren. Aangezien er geen getuigen zijn, worden de robots ingezet om de dokters op te jagen. Een dodelijk kat-en-muisspel volgt.

Het verhaal staat me wel aan. Deze zal ik binnenkort eens kijken

avatar van GordonShumway

GordonShumway

"Prut", is het woord wat naar boven komt om deze film in 1 woord te omschrijven

Het probleem is vooral de lengte. Net alsof dit de corona-versie is met 2u11m. Een directors-cut van 1u30m is meer dan voldoende om het verhaal te vertellen Ik bedoel; hoe lang kan je 4 robots op mensen laten jagen Want dát eigenlijk alles wat er gebeurt. En als het moorden nu nog "grappig" was (zoals in veel horror-comedies), dan was ie nog te pruimen, maar dit was meer een gevalletje "blér blér, ratatatatatata"

1,5 voor de special effects (de robots waren best aardig gedaan).

avatar van macrobody

macrobody

corrupte CIA-agent

een pleonasme?

weerwolf79

Erg slechte en veels te lang durende film.

mcdaktari schreef:

Het verhaal staat me wel aan. Deze zal ik binnenkort eens kijken

De omschrijving is beter dan de film.

weerwolf79 schreef:

De omschrijving is beter dan de film.

Dan denk ik maar dat ik 'm voorbij laat gaan, want ik vrees dat je gelijk hebt

avatar van Glacius

Glacius

Is het echt zo slecht? Trailer ziet er best aardig uit.

Glacius schreef:

Is het echt zo slecht? Trailer ziet er best aardig uit.

Her verhaal is nog niet eens zo heel slecht, maar te lang. Het acteerwerkis dramatisch.

avatar van Mik71

Mik71

Als je verwachtingsloos kijkt is ie best ok. Beetje lang misschien.

Het enige dingetje is de locatie. Het zou zich afspelen in de jungle van Vietnam. Maar opeens zitten ze in Cambodja. Kan natuurlijk best als grensland, maar Siem Reap ligt toch echt 600 km van de grens af. Dat is behoorlijk doorstappen. En ik ben daar nooit gewaarschuwd voor mijnen of drugslords.

avatar van Henri75

Henri75

De trailer zag er super uit. Dacht dat dit wel een hele goede film zou zijn. Helaas. De interactie tussen de 3 ict-ers en Boller was bij vlagen zeer irritant. Acteerniveau zat net boven het gemiddelde. Het idee was erg leuk en had met een goede regisseur een hele goede film kunnen zijn. Ik geef toch 2,5 ster. Voor de robots (die zagen er goed uit) en voor een paar mooie kills.

avatar van Shadowed

Shadowed

Het heeft potentie.

Monsters of Man had ik al op het oog vanaf het moment dat ik de film aan de database had toegevoegd. Toen kwam echter de speelduur naar voren, en besloot ik maar even met de film te wachten. Ik had op het eerste gezicht een snel tussendoortje verwacht van maximaal 90 minuten, maar deze film wil toch wat meer zijn dan dat.

Ik snap alleen niet zo goed waarom, want eigenlijk heeft de film niet veel dat reden geeft om de film uit te rekken naar 131 minuten. Enkele heftige beelden of onderwerpen presenteren geeft je geen pass om je film zo lang uit te rekken. Ik zie het namelijk na afloop nog steeds als een relatief simplistische actiefilm die door zijn eigen tempo wordt gehinderd.

De actie ziet er ook niet al te best, gezien regisseur Toia de kogels niet erg indrukwekkend of met adrenaline in beeld krijgt. De omgeving is mooi gekozen en de natuur is prachtig, maar de actie is simpelweg niet gaaf of rauw genoeg om indruk te maken. Het voelt erg herhaald aan, want actie op een mooie achtergrond is ook al door talloze andere B-films eerder gedaan.

Het acteerwerk kan er mee door en Toia probeert de personages een gezicht te geven, erg uniek worden ze alleen helaas niet. Vervelend evenmin, dus voor mij kan het ermee door. Het verhaal kent tijdens de eerste helft een aardig tempo, eenmaal je de tweede helft instapt begint het wat saaier te worden. Aangezien de film dan nog zo lang duurt heb je als kijker even de tijd nodig om er weer in te komen, wat trouwens niet eens is gelukt bij mij.

In het algemeen is het geen slechte film met een staaltje indrukwekkend designwerk. De robots zien er serieus goed uit en Toia toont zich op bepaalde vlakken een talent. Het mist echter een effectief tempo en echt goede actie. Hard is het soms wel, maar in het algemeen ook te veilig geschoten. Geen gave dingen te zien hier, en over een duur van 131 minuten is dat toch wel iets wat aan je gaat knagen. Maar ach ja, it is what it is.

avatar van Rob robson

Rob robson

Leuk om te kijken

Bepaalde stukken zijn wel heel spannend

Wel een beetje lang 3 kleine sterren

Maar je moet hem wel gezien hebben..

mcdaktari

De film was al niet al te sterk maar dat jochie die Leap speelde spande de kroon wat mij betreft, wat heb ik me daar de hele film aan zitten ergere. Echt constant was hij aan het krijsen en aan het huilen. Ik heb de film tegen beter weten in toch gekeken maar het is best wel slecht, waar ik al voor gewaarschuwd was. In het vervolg toch de raad van bepaalde leden hier aannemen.

avatar van schumacher

schumacher

Ben het niet volledig eens met de negatieve reviews.

Dit is echt wel een spannende en vermakelijke film maar er zijn idd 2 minpunten:

1) De film duurde te lang, meer naar het einde op had ik ook zoiets van neen, dit duurt toch allemaal te lang en mijn concentratie viel wat weg.

2) Dienen kleinen Leap en nog een paar anderen die jankten me teveel, stak wat tegen.

Voor de rest vond ik de film best vermakelijk en spannend en de robots waren echt wel vet, zeker GEEN B-achtig gedoe ivm de robots, integendeel, was echt in orde.

Een topfilm is het niet neen maar wel puur vermaak met schitterende robots en een paar vettige scenes ook.

avatar van joolstein

joolstein

Vier robots worden als bijwijzen van een test voor een roboticabedrijf en de CIA gedropt nabij de Vietnamees-Cambodjaanse grens om een ​​triade-drugsoperatie uit te schakelen. Uiteraard gaat er van alles mis! Alhoewel de film zo zijn gebreken heeft was dit een fijne gewelddadige moordrobotfilm. De film werd gefinancierd, geschreven, geregisseerd, geproduceerd en opgenomen door voormalig reclameregisseur Mark Toia, en voor een eerste lange speelfilm was dit erg goed! Aan de andere kant is de film wel ongeveer vijftien tot twintig minuten te lang. Veel overbodige dialogen en rennen door de jungle-scènes hadden beter kunnen worden bijgesneden. Laten we dat maar op onervarenheid houden! De effecten van de film zijn indrukwekkend, waarbij de robots er vloeiend metaalachtig en driedimensionaal uitzien. En de jungle-omgeving wordt goed gebruikt en zorgen voor meer effect, of het nu personages zijn die in een rotsachtige kloof proberen te klimmen of zich verstoppen in een oude tempel. Het schuwt ook de oorlogsslachtoffers niet! Op een gegeven moment ontleedt het een dorpeling om te proberen te begrijpen wat mensen zijn en wat het is. En dat is verre van de enige gore die de film voorschotelt. Ja dit was zeker een goede sci-fi-film boordevol actie!

Het probleem lijkt tegenwoordig veelal het slechte acteerwerk. Als het verhaal inhoudelijk slecht is kan het goede acteren het veelal compenseren. Weinig goede films tegenwoordig en dan wordt je nog afgestraft met een speelduur van minimaal 1hr30

avatar van filmkul

filmkul

• 2089 stemmen

Matige actiefilm. Het verhaal is erg simpel maar wel passend bij het genre. De uitwerking is niet zo best. Het begin is best aardig, maar al snel verzandt de film in een grote herhalingsoefening en wordt het voor de kijker een behoorlijke uitdaging om de ruim twee uur uit te zitten. Het is ook erg eentonig wat ten koste gaat van de spanning. De actie is eveneens zwak. Het acteerwerk is ook niet al te best. Visueel ziet de film er best okay uit en de special effects kunnen er mee door. 2.0

avatar van Phantasm

Phantasm

Wat weer een hoop negatieve reacties, ik heb me met deze film prima vermaakt.

avatar van fritsy

fritsy

jezus veel te amateuristisch voor z'n geheim project

avatar van cor1946

cor1946

Gaap weer zo lange kut film. In begin oke maar later werd hij slecht en dat pokkejong brrr wat erg.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, ik vond het een verassende goede actie/Sf. film!

Vooral de mooie locaties in de jungle en de dorpjes eromheen maakten het erg sfeervol en in combinatie met de verschillende robots maakt deze film erg spannend!

Genoeg actie en best hard ook soms, ook mooi hoe ze een baan wanen door de locatie om weg te blijven van de robots of juist er tegen te vechten.

Het einde vond ik wel iets minder, had een mooie explosieve finale verwacht maar was iets minder.

Graag meer van dit soort films, want dit hebben we nog niet eerder gezien, misschien komt deze het meest in de buurt van een ''Predator'' achtige film..

Ps. op mijn Blu-ray stond speelduur: 98 minuten, maar dat was dus ruim 2 uur volop vermaak!

avatar van panax

panax

variatie op I robot

bijzondere film

lijkt op B-film maar wel mooie gemaakt

schitterend beelden van de jungle

mooie film !!

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken, blijft nog steeds een zeer verassende goede actie/Sf. film!

Het einde vond ik wel iets minder, had een mooie explosieve finale verwacht maar was iets minder en was ook opeens afgelopen, had hier graag wat meer tijd voor gezien.

Graag meer van dit soort films, want dit hebben we nog niet eerder gezien, een kruising tussen Terminator en Predator.

Ruim 2 uur volop vermaak!