• 9.218.822 stemmen

Charlotte et Son Jules (1960)

Alternatieve titels: Charlotte and Her Boyfriend / Charlotte and Her Jules

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Jean-Luc Godard

Met onder meer: Jean-Paul Belmondo, Anne Collette en Gérard Blain

Gesproken taal: Frans

Plot Charlotte et Son Jules

Charlotte beëindigt haar relatie met schrijver Jules voor een andere man, een filmmaker. Jules denkt dat ze dat doet om haar acteercarrière een extra impuls te geven. Op een dag wordt Charlotte door een wagen afgezet bij Jules, die denkt dat ze bij hem terugkeert en een monoloog afsteekt.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

The New Boyfriend (onvermeld)

Jules (stemrol) (onvermeld)

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 1974 stemmen

Heerlijke monoloog van Belmondo,
Het lijkt me geen toeval dat Anne Collette bij de intro aan een ijsje likt (als fallisch symbool) wanneer Belmondo haar beticht van overspel.
Gefilmd in Godard zijn befaamde stijl, en met een heerlijke pointe.

avatar van Movsin

Movsin

Charlotte krijgt een sermoen te verduren en Belmondo is zoals hij later vele rollen zal waarnemen, overtuigd van zijn gelijk en van zijn eigenwaarde.

Mogelijks staat hij nu voor een verrassing in deze pittige komedie, of moet ik zeggen monoloog, die Godard opdroeg "en hommage à Jean Cocteau". Uit vriendschap of dankbaarheid wellicht.

Het schijnt dat onze Jean-Paul niet aanwezig kon zijn op de nasynchronisatie, zodat we de stem van Godard te horen krijgen.