• 9.218.822 stemmen

Hr. Boe & Co.'s Anxiety (2001)

Alternatieve titel: Anxiety

Oorsprong: Denemarken

Geregisseerd door: Christoffer Boe

Met onder meer: Nikolaj Lie Kaas, Maria Bonnevie en Pernilla August

Gesproken taal: Deens

Plot Hr. Boe & Co.'s Anxiety

Een man wil graag liefde. Hij wil het zo graag, maar hij wordt geteisterd door twijfel en angst. Hij heeft een vriendin, maar hij verdenkt haar ervan vreemd te gaan.

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

In Film > Overige films > Anxiety (2001) - Kortfilm Christoffer Boe:

Ik denk dat mensen hier wel interesse in hebben.

Christoffer Boe maakte tijdens zijn studie aan de nationale filmschool in Denemarken een drieluik kortfilms. Anxiety (de enige die ik heb kunnen vinden) is hiervan de laatste film.

Anxiety is een erg indrukwekkende kortfilm. Veel aspecten van Reconstruction zie ik terug; de beeldvoering, thematiek, de voiceover, acteurs, klassieke muziek etc. Al aan het eind van de filmschool heeft Boe & co. een duidelijke stempel weten te drukken op het medium film.

Hr. Boe & Co.'s Anxiety, Christoffer Boe on Vimeo

Geniet er van.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Dank! Binnenkort op mn gemak kijken!

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Graag gedaan.

Ik had echter wel meer animo verwacht hiervoor...

avatar van Goto

Goto

Ga hem ook nog wel kijken, tijdje het forum niet door geweest.

avatar van Black Math

Black Math

Mooi. Gekeken in verband met de kortfilm knock-out, maar hij stond al veel langer op het wensenlijstje om te zien. De knock-out was de spreekwoordelijk schop onder mijn komt om het toch eindelijk te kijken.

Zeker de moeite waard, er zit inderdaad veel in wat later ook in Reconstruction te zien is. Mooi gestileerde beelden, spelen met licht, mooi gekadreerd etc. Maar vooral de gemeenschappelijke hoofdrolspelers en een verhaal dat in hetzelfde straatje lijkt te liggen zorgen ervoor dat het aanvoelt als een blauwdruk van Reconstruction. Wat is Maria Bonnevie ook hier prachtig om te zien. Scène die zo uit Reconstruction had kunnen komen en me waarschijnlijk ook het meeste bij zal blijven is de scène waar hij op de metro wacht, en zij al zwevend in de lucht hangt. Het licht van de aankomende metro is werkelijk schitterend.

Dit had ik zeker 4,5* gegeven als dat had gekund.

avatar van Animosh

Animosh

Anxiety is één van een trio van korte films:

They're all basically about a young male being obsessed by a beautiful woman and then being trapped in his own logic of what love is... (Bron)

Anxiety in het bijzonder wordt als volgt samengevat door de verteller:

To put it briefly, we are going to follow a man. He is not well. But he wants love. He wants it so badly, but he is besest by doubt and fear.

In visueel opzicht is het al érg sfeervol (het doet inderdaad al erg veel denken aan Reconstruction), maar naar mijn visie komt het toch vrijwel nooit bij dat niveau in de buurt. Ten eerste is het verhaal gewoon een stuk minder boeiend en de vertelstijl een stuk minder verfijnd. Maar belangrijker is mijns inziens dat Anxiety veel minder muzikaal is dan Reconstruction: in vergelijking met Reconstruction bevat het namelijk zeer weinig muziek, die vervolgens ook nog eens veel minder op de voorgrond aanwezig is. Daardoor voelt het een stuk minder warm, verfijnd en compleet aan en een stuk leger. Verder vond ik het ook af en toe wat te donker, maar dat kan ook aan de kwaliteit gelegen hebben van mijn versie. Als je een liefhebber van Boe's werk bent zal je dit werkje waarschijnlijk wel kunnen waarderen. Maar zijn latere films zijn in alle opzichten beter, dus voor niet-ingewijden heeft Anxiety simpelweg weinig te bieden. 2.5* Leuk maar niet meer dan dat.