• 9.218.822 stemmen

Scare Package (2019)

Komedie / Horror | 103 minuten

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Courtney Andujar, Hillary Andujar, Anthony Cousins, Emily Hagins, Aaron B. Koontz, Chris McInroy, Noah Segan en Baron Vaughn

Met onder meer: Jeremy King, Noah Segan en Toni Trucks

Plot Scare Package

"7 directors. 7 tales of terror. 0 working cell phones."

Een nieuwe werknemer treedt in dienst bij een videotheek genaamd Rad Chad's Horror Emperium. De werknemer is echter niet zo bekend met het horrorgenre. Eigenaar Chad Buckley besluit hem daarom een spoedcursus horrorfilms te geven aan de hand van verschillende kortfilms die telkens focussen op een ander horrorgenre. In die spoedcursus zullen onder meer vrouwonvriendelijke weerwolven de revue passeren.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Shadowed

Shadowed

Prima.

In het anthologie-genre zelfs waarschijnlijk 1 van de betere. Al heb ik het gevoel dat de "hoofdregisseurs" bij alle filmpjes hebben meegekeken, want ze leken erg veel op elkaar. Dat is bij de meeste andere anthologiefilms waarvan elk stukje door een andere regisseur in elkaar wordt gezet niet zo.

In ieder geval is deze een stuk onderhoudender in vergelijking met genregenoten. Ipv iedere regisseur een zeer beperkt budget te geven is er hier wel werk en geld ingestoken denk ik zo. Ze hebben erg hard hun best gedaan om alles zoveel mogelijk te laten lijken op een oudere horrorfilm, maar dan met een modern tintje eroverheen gegoten.

Alle kortfilmpjes hebben zo best charme, vooral diegene waarbij er qua gore nog wat wordt uitgehaald. Je hebt mindere stukjes, maar ze blijven vaak wel vermakelijk. De draad tussen die verhaaltjes die zich uiteindelijk ontvouwd tot een eigen verhaaltje was echter minder interessant en vooral erg geforceerd.

Acteerwerk is niet al te best. Er zitten een hoop houterige rollen bij, en de betere prestaties komen van de wat meer ervaren acteurs/actrices. Maar de nieuwelingen zijn niet al te best. De filmpjes zelf zijn onderhoudend qua visuele stijl en effecten, maar ook wat te snel in elkaar geflanst uiteindelijk.

Humor is ook niet al te best, de film vindt zichzelf net wat te leuk. Het is ook altijd wel leuk als je een knipoog geeft aan de oudere horrorfilms, maar Scare Package legt de nadruk er soms net wat te dik op, waardoor het niet maximaal van de grond wil komen. Voor de rest mis ik nog een bepaalde frisheid door de film heen. Maar het is wel genoeg voor een nette voldoende. Onderhoudend vermaak.

avatar van Rickyman

Rickyman

Niet al te best inderdaad. Een eighties/B-horror stijltje met wat gore momentjes, maar dan ook erg flauw en amateuristisch opgevoerd. Die verhaaltjes konden ook weinig boeien.

avatar van joolstein

joolstein

“They always end horror movies in daylight.”

Deze film is een "A SHUDDER Original" en een horror-komedie-anthologie. Het heeft zes segmenten en een zevende in de vorm van overkoepelende omhulsel rond een videotheek Rad Chad's Horror Emporium. Deze "Horror Hypothese" is gemaakt door Aaron B. Koontz (denk ook de bekendste regisseur met films Camera Obscura en The Pale Door) Eigenaar Chad Buckley neemt een nieuwe werknemer aan, tot grote ergernis van vaste klant genaamd Sam. De korte films worden ofwel vertelt aan andere personen of worden bekeken als video uit de winkel. Elk van de korte films ondermijnt de gebruikelijke horror-elementen met knipoogjes en een komische kijk.

De film begint met het segment "Cold Open", door Emily Hagins (My Sucky Teen Romance en Netflix's Coin Heist) Het draait om ontevreden bijrolacteur genaamd Mike - serieus - Myers, wiens taak, het is ervoor te zorgen dat horrorfilms precies verlopen zoals gepland. Uiteraard wil hij een prominentere aanwezigheid en krijgt ook meer dan hij had verwacht op Halloween-avond. Aardige en leuke opener maar ook niet heel opvallend.

Na bovenstaande wrap-around volgt het tweede segment; "One Time in the Woods" van Chris McInroy. Een verbazingwekkend lompe riff-off van typische kampeerders in gevaar. Veel flauwe kleverige slapstick. De gore-effecten zagen er helaas maar amateuristisch uit. Echt leuk wilde het niet worden.

Een snelle trip terug naar de winkel laat ons kennismaken met het derde segment "M.I.S.T.E.R." (Men In Serious Turmoil Establishing Rights) en is het regiedebuut van acteur Noah Segan (o.a. Starry Eyes, The Mind's Eye, Deadgirl, Looper en Knives Out) Hij speelt ook zlef in het filmpje en het is een nogal voor de hand liggend verhaal over een empowermentgroep voor mannen met een geheim. Wel slaagt het erin om met één creatieve kill te komen!

Het vierde segment "Girl's Night Out Of Body" is eveneens een regiedebuut. Dit keer voor de bekende decorontwerpers Courtney en Hillary Andujar (The Wind , Body At Brighton Rock , Bloodline ). Een drietal vriendinnen op weg naar een hotel steen het verkeerde artikel uit een winkel. Het filmpje zag er mooi uit, had een mooie aankleding (tja decorontwerpers?) maar de extreem goedkoop uitziende body horror en een bloedeloze slasher-twist doen alles te niet.

Het vijfde segment "The Night He Came Back Again! Part IV: The Final Kill" van Anthony Cousins parodieert op Friday the 13th- franchise. Daisy wil niet meer dat al haar vriendjes worden vermoord door een gemaskerde moordenaar, dus besluit er iets aan te doen. Bloederige en met een zelfbewuste wijze steekt het de draak met het gegeven van de horrorfilmschurk die nooit sterft. Ondanks wat slechte digitale effecten vond ik dit het meest geslaagde filmpje!

Het zesde segment "So Much to Do" van Baron Vaughn rondt de reguliere segmenten af. Erg rommelige bovennatuurlijke kijk over de obsessie van sommige mensen met spoilers van tv-shows. Het bezit een duf Street Fighter-achtig einde, duurt te lang en is niet eens grappig. Erg zwak filmpje.

Hoe minder er wordt gezegd over het einde van het terugkerende segment "Horror Hypothesis", hoe beter. Het is misschien iets te lang met bijna 30 minuten maar was uiterst bevredigend.

De productiekant was acceptabel genoeg, maar de meeste shorts bezaten wel een nogal opzichtige, overbelichte sitcom-kwaliteit, die was niet bepaald heel goed. Acteerwerk liet af en toe ook wel te wensen over. En hoe grappig het was laat ik maar in het midden... laat we er maar ophouden dat ik een ander gevoel voor humor bezit. Wel zijn er flink wat paaseieren voor genre-fans! Helaas bezit de anthologie als geheel dus net teveel tekortkomingen en werkte het regelmatig voor mij niet.

avatar van mrklm

mrklm

Amateuristische compilatie van zes vermeende horrorfilms, losjes met elkaar verbonden door het verhaal van de eigenaar van een videotheek en zijn nieuwste werknemer. Zeer wisselvallige regie, veel slechte vertolkingen en een hele hoop matige verwijzingen naar horrorfilms uit de jaren '80. Teveel van hetzelfde en bij lange na niet zo hilarisch als de foutste Tromafilms. Valt duidelijk tussen de wal en het schip door een stevige dosis incompetentie. Veel bloedvergieten, dat wel, maar ook daar zullen splatterfans niet echt warm voor lopen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik zet hem weer wat hoger op m'n lijst. Klinkt goed.

avatar van perceived

perceived

Hier viel inderdaad weinig lol aan te beleven. Amateuristisch en uitermate flauw. Vreemde "opbouw" ook, met eerst een los filmpje waarna het omlijstende filmpje over die videotheek pas begint. 2/10*

avatar van Corcicus

Corcicus

Hilarische, gore horrorkomedie met een heerlijk luchtig sfeertje.

avatar van Waku

Waku

Sneue trailer...

avatar van ibendb

ibendb

Heel bizar, heel gory, heel plezant.

Het jammere aan anthologieën is dat niet alle kortfilms even interessant zijn.

Onderwerpen zijn vaak van de pot gerukt en je weet bijna nooit exact wat er gebeuren gaat.

Veel blubber, goo en ledematen op het scherm.

Jammer genoeg was deze Scare Package een mixed bag. Maar wel een leuke mixed bag.