• 9.218.744 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Lewis

Met onder meer: Nicolas Cage, Emily Tosta en Beth Grant

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Willy's Wonderland

"Their idea of fun is killer!"

Een onderhoudsmedewerker werkt in een vreemd attractiepark en komt daarbij plots in een levende nachtmerrie terecht. Als de poppen in het attractiepark tot leven komen, moet hij voor zijn eigen leven vechten door alle monsters te verslaan om de ochtend te halen en zo uit het park te kunnen ontsnappen.

The Janitor

Kathy Barnes

Bob McDaniel

avatar van mrkos

mrkos

Ik vond hem geslaagd. Nicolas zat goed in zijn rol en het werd hem natuurlijk ook wel makkelijk gemaakt met 0 text om uit je hoofd te leren, maar ook zonder text vond ik hem stoer en droog overkomen. De kids zijn een kleine ergenis tho...

Die 2 die lekker gingen wippen, terwijl die gast eerst niet eens erin wilde, want hij wilde nog niet dood. Haha, dat ze dan gaan wippen in een ''horrorpand'' slaat natuurlijk nergens op. En die poppen gingen natuurlijk wel heel makkelijk dood.
Maar daar draait het natuurlijk ook niet om, het is entertainment en daarin vond ik hem geslaagd.

avatar van scorsese

Aardige film over een man die tijdens een nacht een indoor attractiepark voor kinderen moet schoonmaken. Toch best wel een leuk verhaaltje en de film heeft ook zeker de juiste toon. Leuk om voor de verandering eens geen cgi te zien voor de monsters. Nicolas Cage is genietbaar in een tekstloze rol. Vermakelijke horrorpulp die niets anders pretendeert te zijn.

Cage Unleashed!

Wat een heerlijk concept filmpje. Simpel van opzet, simpel van uitwerking, maar wat een heerlijke vibe. Hier wel bloedfonteinen! Een film die qua creative gekkigheid zo in het oeuvre van Miike had gepast. Maar gelukkig is Cage net zo gek. Geweldig vrijdagavond vermaak!

Kleine 4,5 (omdat 4* te weinig is)

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Heerlijke old school grindhouse actiehorror met geweldige praktische effecten en ontzettend leuk gemonteerd. Cage is de show stealer. Hij draagt de film. Zijn rol als de stille held is cool en facinerend. Aanrader; kijk de film met een paar burgers en halve liter Heineken.

avatar van demonski

demonski

Lekkere pulp

avatar van Noodless

Noodless

Wat een heerlijk pulpfilmpje ! Nicolas Cage is duidelijk back en kiest de laatste jaren terug betere producties, weliswaar wel kleinere budgetfilms. Vooral de producties van 2012 tot 2016 waren vaak bedroevend slecht. Hij heeft ondertussen de blockbusters voorlopig de rug toe gekeerd. Maar met films zoals Mandy(2018) en Color Out of Space (2019) is Cage terug op de positieve weg. Net zoals deze films is Willy’s Wonderland ook apart. Nu voor dit soort werkjes moet je de nonsens wel kunnen appreciëren. Een typische love or hate film. Cage zegt de hele film niks en als kijker ben je benieuwd wat daar de reden van is. Ook zijn gedragingen bij het poetsen : die cafeïne drankjes, spelen op de flipperkast …..blijven allemaal rare dingen die niet uitgelegd worden. De horror is speels en humoristisch opgevat. Lekker bloederig en over the top met die poppen. De scènes met de aap, de wezel en de kameleon die zogezegd anders is dan de andere moordende poppen zijn hilarisch. Daarbij een mooi, snoetje Liv ( Emily Tosta ) die zich gaandeweg als een sexy chick een weg baant doorheen de moordende poppen. It’s your birthday….heerlijke nonsens ! 7,5/10

avatar van flurk

flurk

niet echt mijn ding als horror liefhebber, 1,5 ster

avatar van Gs206

Gs206

Is deze film ergens te vinden te koop met NL subs?

Ja, je kan hem gewoon pindakazen met NL subs en dat o.a. bij de supermarkt "Spotnet".

avatar van Theunissen

Deze Horror / Thriller film, die wel iets weg heeft van de Horror / Komedie film "Killer Klowns from Outer Space (1988)", zag ik een paar keer voorbij komen bij de "Horrorfilm Challenge" en leek me wel vermakelijk.

Een zwijgzame man (Nicolas Cage) krijgt autopech in een afgelegen dorpje. Helaas accepteren ze in dat gat geen creditcards, dus om zijn schuld te vereffenen krijgt hij de taak om "Willy’s Wonderland" in één nacht schoon te maken. Maar wat is "Willy’s Wonderland?". Een verlaten familierestaurant waar vroeger kinderfeestjes werden gehouden, of zoals iemand anders het misschien zou noemen: hel. Al snel krijgt hij spijt, want terwijl hij er de nacht doorbrengt, komen de animatronics (bewegende poppen) plotseling tot leven en lijken ze niet zo onschuldig als eerder gedacht. Wat volgt is een bloederig gevecht en hij moet de ene na de andere aanval zien te overleven om de ochtend te halen en zo uit het restaurant te kunnen ontsnappen.

"Willy’s Wonderland" is een aanrader voor Nicolas Cage fans. Cage is de laatste tijd goed op dreef en hij kiest regelmatig leuke en interessante horrorfilms zoals "Mandy (2018)" en "Color Out of Space (2019)" en die laatste heb ik begin dit jaar gezien. "Willy’s Wonderland" pas goed in dat rijtje films en in deze film zegt Nicolas Cage niets. Hoewel hij geen woord zegt, wordt er toch al veel duidelijk. Zo zie je dat hij niet per ongeluk gestrand is in niemandsland, maar dat zijn auto met opzet aan de kant van de weg staat. Een groot deel van de tijd maakt Nicolas Cage schoon (o.a. het toilet), drinkt hij één bepaald merk energydrink uit blikjes (die hij daarna fijnknijpt), speelt hij op een flipperkast en vecht hij met de levende poppen, die o.a. tegen hem zeggen:

"I'm gonna feast on your face!" en "Hey, cowboy. Ready for a little ménage à trots?"

Natuurlijk is het leuk om Nicolas Cage te zien vechten tegen de levende poppen, die er uitzien als een ridder (Knighty Knight), een sirene (Siren Sara), een gorilla (Gus the Gorilla), een struisvogel (Ozzie the Ostrich), een krokodil (Arty the Alligator), een kameleon (Cammy the Chameleon), een schildpad (Tito the Turtle) en een maffe wezel (Willy the Weasel). En de laatste was in de vorige eeuw de mens Jerry Robert Willis (heeft "Willy's Wonderland" gebouwd), die één van de ziekste en sadistische seriemoordenaars was.

Tussen de vechtpartijen door gaat Nicolas Cage lekker stoïcijns door met de taak waarvoor hij gekomen is, namelijk schoonmaken en ook dat levert geinige plaatjes op. Ook zijn er om de tijd wat te vullen wat verhaalelementen toegevoegd. Zo wordt er uitleg gegeven hoe de poppen tot stand zijn gekomen en zo moordlustig zijn geworden en wordt er een groep tieners geïntroduceerd die het kwaadaardige familierestaurant in brand willen steken om het kwaad te bestrijden. Maar ze dienen vooral als slachtvee voor de poppen.

Ook neemt de door Nicolas Cage gespeelde nachtconciërge op nauwkeurig afgemeten momenten (steeds als het alarm op zijn horloge afgaat) een welverdiende pauze, en dan werkt hij steevast een blikje energydrink naar binnen en gaat hij flipperen. Dat laatste is mede gedaan om Nicolas Cage even uit de weg te halen, zodat een tiener op een grove manier uit de weg kan worden geruimd door een pop en dat gebeurt na circa 45 minuten voor het eerst (Knighty Knight steekt dan een tiener met zijn zwaard dood).

De film is in ieder geval vermakelijk van de eerste tot de laatste minuut (duurt circa 83 minuten), waarin deze komische horrorfilm het moet hebben van zijn vreemde plot en van Nicolas Cage. Er is niets diepgaands aan deze film en er is geen twist, maar het bevat wel veel leuke scènes en heeft een geweldige soundtrack met "The Birthday Song". Ook andere liedjes, zoals "Clap Your Hands", "Super Happy Fun Room" en "Head Shoulders Knees Toes" waren geweldig leuk om te horen.

Nicolas Cage is de perfecte acteur voor deze rol en hij hoeft niets te zeggen om grappig uit de hoek te komen als de zwijgzame conciërge met intens starende ogen en gehuld in een maagdelijk lichtblauw t-shirtje met het logo van "Willy’s Wonderland". Op zijn leuks is hij als je hem écht in actie ziet. Of dat nou vechtend is met de levende poppen (die het flink moeten ontgelden), of met een schuursponsje. Beth Grant speelt prima als de oudere sheriff Lund en de jongeren in deze film, onder leiding van de mooie Emily Tosta (in de rol van Liv, die van wanten weet), kunnen nog wel wat van Nicolas Cage leren, want zij zijn nogal pijnlijk om naar te kijken. Eén van die jongeren is de rondborstige Caylee Cowan in de rol van de hitsige Kathy, die in "Willy’s Wonderland" ook een nummertje doet met haar vriendje Bob (Terayle Hill) in de "Super Happy Fun Room", waar gezinnen met kinderen werden vermoord en waar de kindermoordenaars rituele zelfmoord pleegden, en dan zegt ze ook tegen haar vriendje:

"Is it weird that I'm getting really turned on right now?"

Helaas houdt ze tijdens het nummertje (waarbij ze op Bob zit) maken wel wel braafjes haar BH aan. Degene die overigens ook rondborstig is, is de pop Siren Sara Als via een flashback (waar uitleg wordt gegeven omtrent "Willy’s Wonderland") een dik jongetje de borsten van de pop wilt aanraken, zegt deze tegen hem:

"Wanna fuck, fatty?"

Al met al is "Willy’s Wonderland" gewoon een vermakelijke en grove Horror / Thriller film met een zwijgzame Nicolas Cage, waarvoor maar een conclusie geldt, namelijk breng een bezoekje aan Willy’s Wonderland! It’s fun for the whole family

avatar van Gs206

Gs206

Theunissen schreef:

Ook ergers in België want ik woon namelijk in België en vind hem niet meteen terug

Gs206 schreef:

Ik heb je een bericht gestuurd met informatie.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Machtig!

Heerlijk lollig vermaak van de bovenste plank. Het heeft totaal geen pretenties en dat de makers dwepen met het maken van een cult klassieker herken ik ook niet zo. Gewoon een klein dorpje als setting met wat plaatselijke folklore, die volledig draait om zijn mythe en behoorlijk foute muppets gone bad poppen. Ieder personage is een sieraad op het scherm, zelfs de jongeren die werkelijk waar iedere horrorwet met voeten weten te treden. Visueel immer kleurrijk en oogstrelend!

Droge humor gecombineerd met dik aangezette personages en foute hommages aan gekende kinderliedjes.

4,5*!

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Lekker dit.

Dom vermaak, maar dan zeer fraai uitziend en met toffe kills. Ook die liedjes doorheen de film zijn soms niets minder dan hilarisch. Zorgt voor een aparte sfeer. Ook Cage bevalt prima. Mag vaker zijn bek houden. Heeft ook de juiste rauwe kop voor een dergelijk personage.

avatar van mrklm

mrklm

Nicolas Cage levert met enige regelmaat bagger af, maar dit spant werkelijk de kroon. Cage zegt niets, kijkt dreigend, soms met een zonnebril, drink energy drinks, danst tijdens het flipperen en rekent ondertussen op bloederige wijze af met allerlei figuren in dierenkostuum in het voormalige kinderspeelpaleis uit de titel. Het heeft allemaal iets te maken met één of andere vloek, wat verklaart waarom de plaatselijke sheriff [Beth Grant] niet zit te springen om op onderzoek uit te gaan, maar het is volstrekt belachelijk... en niet op een grappige manier. Er lopen ook nog wat fotomodellen rond, maar ik ben alweer vergeten wat het nu is van hun aanwezigheid. De slechtste film uit Cages carrière... tot nu toe!

mrklm schreef:

Het heeft allemaal iets te maken met één of andere vloek, wat verklaart waarom de plaatselijke sheriff [Beth Grant] niet zit te springen om op onderzoek uit te gaan, maar het is volstrekt belachelijk....

Als ik het zo lees, klinkt het echt als een geweldige film.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Ja ik was leuk pulp gehalte en dat is een mooi excuse voor een belachelijk verhaal .

Grootste plus punt is natuurlijk Cage . Ondanks hij met geen woord rept .

De rest van de cast was ,,,,meh .

En ik vind het niet spannend l de poppen waren erg leuk , al denk ik wel dat er meer in had gezeten . Niet zo zeer in de poppen zelf als wel het hele gegeven .

De Gore en de kills waren erg matige.

Leuk dat Cage steeds meer van dit soort alternatieve gewaagde projecten probeert . Maar als je kijkt naar Pig ,ook mandy was erg geslaagd .maar vooral pig en Joe waren kleine juweeltjes die het beste in hem naar boven halen .

Deze rol kom elke willekeurige acteur ook wel neer zetten ,,,beetje zwijgen en kick ass zijn ( over goede N.Cage films gesproken .

avatar van Phantasm

Phantasm

Nicolas Cage zonder ook maar 1 woord in de film te zeggen. Dat moet je dan ook weer kunnen. De film op zich is wel leuk bedacht.

avatar van blackwolves

blackwolves

haha horror komedie zou meer geweest zijn toch? een man moet een nacht in een attractiepark waar speelgoed tot leven komt en moord. hij kuist maakt alles proper maar de popen of het speelgoed willen hem ook vermoorden maar deze vecht terug ondertussen will een tiener het park in brand steken maar word opgepakt door de sheriff in het park komen er steeds meer monsters en speelgoed tot leven. de tiener word bevrijd door haar vrienden en willen nog steeds alles verbranden maar de man is nog binnen en dat wil ze niet dus wil ze hem er uithalen en gaat ze binnen ook haar vrienden gaan binnen maar ze worden ook vermoord. ik kan enkel zegen een horror komedie in mijn ogen leuk om hem eens gezien te hebben maar dat is het meer fun dan echte horror

avatar van teigertje

teigertje

Een aparte aktie horror film.

In een Pretpark waar het niet pluis is.

Met poppen die je liever niet tegen komt.

De poppen hadden beter gekund.

Maar Nicolas Gage speelt zijn rol prima.

Een goede film in het genre.

avatar van Waku

Waku

mrklm schreef:

Fotomodellen???? Heb ik toch wat gemist vrees ik

avatar van Waku

Waku

Film heeft de bedoeling cult te zijn. Hoop behoorlijk goede beoordelingen ook waarschijnlijk. Persoonlijk vond ik het allemaal niet zo bijzonder. Er wordt wel erg simplistisch geacteerd. Cage trekt zijn mond de gehele 90 minuten niet open. Toont enkel zijn specifieke Cage karakter trekken. De monsters zijn wel behoorlijk kneuterig. Cage verslaat ze wel erg kinderlijk. Dit terwijl de andere slachtoffers kansloos te grazen worden genomen. Is er dan niks positief aan deze " Willie's Wonderland"??? Jawel....Emily Tosta mijn geheime crush sinds de serie " Mayans".. ....... 2.5*

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Ik had deze film zo graag zoveel meer gegeven omdat ik er naar uitkeek om hem te zien.

Maar hij was het gewoon niet

Ik stoorde mij vooral aan het personage van Cage.

Voor de rest was het gewoon saai.

Het enigste leuke waren de practical effect en de eindscene voor de rest verspilling van tijd.

avatar van Shinobi

Shinobi

"He's not trapped in there with them. They're trapped in here with him."

Bij een attractiepark denk ik toch aan iets met achtbanen en niet aan een familierestaurant, dus dat was wel een kleine domper.

Enfin, Nicolas Cage speelt hier een zwijgzame protagonist die autopech krijgt in een afgelegen stadje. In ruil voor de reparatie moet hij een verlaten familierestaurant schoonmaken, gezien ze in dat gehucht geen creditcards accepteren. Een makkelijk klusje zou je zeggen, ware het niet dat hij het opeens moet opnemen tegen de tot leven gekomen animatronics.

De opzet is simpel gehouden en al te veel moet je zeker niet van het verhaaltje verwachten. In de basis is het gewoon Cage die na een gevecht weer stoïcijns gaat boenen, terwijl hij zijn broodnodige pauzes neemt. Het zou mij overigens niet verbazen als men inspiratie heeft gehaald uit 'Five Nights at Freddy's'.

Door de aankleding en de foute liedjes komt het gebeuren lekker campy over. Jammer genoeg blijft de focus liggen op comedy, waardoor de echte dreiging uitblijft. Zelf had ik het graag smeriger gezien met wat gory kills. Dankzij Cage blijft de film gelukkig nog vermakelijk; de manier waarop hij zichzelf manifesteert door het geheel is intrigerend te noemen.

Al met al is 'Willy's Wonderland' door de korte speelduur best oké voor tussendoor, maar uit dit concept kon zo veel meer worden gehaald.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Kondoro

Kondoro

Is deze film ergens te vinden te koop met NL subs?

Je kunt hem ook bij Pathè Thuis huren voor 3€.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Thanks for visiting Willy's Wonderland! Hope you had a fantabulous time!”

Ik heb me denk ik toch te veel laten meeslepen in de positiviteit maar, als horror film vond ik hem niet echt geslaagd moet ik heel eerlijk bekennen. Maar zoals beloofd aan mijn grote vriend ‘Theunissen’ zou ik met deze film mijn deelname aan de ‘Horrorfilm Challenge’ van dit jaar en daar wou ik mijzelf graag aan houden. En ik ging er aardig positief in merkte ik, ik had er best zin in en zo op het eerste gezicht oogde de film echt heel gaaf, alleen is de uitwerking in mijn ogen toch wat minder en had ik er veel meer van verwacht.

Want ik vond de film te lief. Ik ben het eens met wat hier al eerder werd benoemd, en dat is dat ik ook het gevoel had dat de film zich toch wat meer op de komedie wou richten en dat deed zijn horroraspect ten onder. Hierdoor waren verschillende horrorscenes wel leuk maar, te snel waardoor je eigenlijk niet echt een wow-effect maakte, waren er wat dat betreft maar weinig gore momenten en had ik toch wat meer willen zien van het speelhuis, alsof men in een echte spel zaten met gevaarlijke monsters, het was meer een complete chaos waar ik niet altijd een touw aan vast kon knopen. Dus met de intentie een bloederige horrorfilm te zien zoals ik dat deed, dat kun je maar heel snel uit je hoofd halen.

En wellicht is daardoor mijn visie en mijn ervaring van deze film toch veranderd en wellicht zelfs verslechterd. Dat geeft natuurlijk niet altijd, alleen kon deze film zich moeilijk herpakken van dit omdat de film simpelweg niet voldoende te bieden had. Toch focust de film zich volledig op ‘Cage’ die zowel niks hoefde te zeggen in deze film, hij had er zin in en dat was te merken. Met zijn vage rol fleurde hij de film toch nog wat op, en vond ik best om te genieten. Soms vergeet je hierdoor wel dat je in een gebouw zit met satanische machines die iedereen willen vermoorden.

Voor de rest vond ik de cast maar matig, die groep jongeren vond ik niet heel bijzonder maar zorgden wel met zijn alleen voor de leukste horrormomenten, en die blonde mocht er zeker wezen. Toch zijn ze maar weinig in beeld, wat overigens niet altijd even erg is hoor. Het was een redelijke toevoeging maar toch had ik liever alleen ‘Cage’ gezien en was de rest maar bijzaak.

Het concept vond ik aardig maar, je merkte dat het nogal uitgerekt werd en met zijn 88 minuten is de film ook helemaal niet lang, het vergde alsnog de enige concentratie om de film uit te zitten. Dit zorgde voor meer irritaties, de drang naar toch meer horror en minder afwijkende momenten. Het verhaal was leuk maar ook niet heel bijzonder. Dat maakte deze film toch stukje bij stukje minder interessant.

In mijn ervaring had het echt wel wat heftiger gemogen, en had het zeker zijn positieve beoordelingen toch zijn recht moeten maken. Ik kwam een beetje van een koude kermis thuis en baal nog steeds dat er niet meer uitgehaald werd. Met wat meer gore, wat meer horrormomenten had deze film voor mij echt meer waardering gehad. Nu is het nogal tam, soms misschien ook wel wat saai. En heb ik helaas een slechte ervaring van deze film. Is hij leuk omdat hij buiten het boekje treedt en voornamelijk erg weird is; ja dat wel. Alleen daar red de film het in mijn ogen dus totaal niet mee. Jammer, had er nog zoveel van verwacht.

Toch zitten er ook wel wat prima momenten in. Heb ik me heerlijk vermaakt me de erg aanwezige ‘Cage’ ook al zegt hij niks en zijn de horrormomenten ook wel echt vermakelijk, met toch redelijk wat bloed. Al was dat ook wel het enige wat deze film te bieden had. Enfin, ik heb het al meerdere keren hierboven uitgesproken.

Shocktober #27

The Man with no Name and the Muppets from Hell. Zo had de film ook kunnen heten, waarin een zwijgende Nic Cage het in een nachtelijk pretpark het opneemt tegen een aantal manshoge moordlustige poppen. Niemand kan dat ook beter dan Cage. Een heerlijke variatie op het spook/funhuis genre. Beter ook dan de rest.

Dikke fun voor gevorderden.

4,5 blijft staan.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Nicolas Cage vs de animatronics. Of FNAF, the movie. Deze film heeft niet zoveel om het lijf, maar het is altijd tof om Cage een stel losgeslagen robotpoppen in elkaar te zien rammen, natuurlijk met de nodige breaks tussendoor waarin hij een spelletje op de flipperkast speelt en enkele blikjes PUNCH achterover slaat: "A fistful of caffeine for your kisser"!

avatar van redfish71

redfish71

Hap slik weg butcher film met poppen, waarbij Cage niks zegt en oneindig veel blikken energy drink naar binnen giet als the janitor.

Geslaagd als gore film voor mij.

avatar van Woland

Woland

Mja, niet heel leuk. Nicolas Cage heeft de laatste jaren z'n niche gevonden als over-the-top acteur in rare horrorfilms, en hoewel dit in Mandy en Colour Out Of Space wat mij betreft prima lukte, is dat zowel hier als in Renfield niet zo'n succes. Het is natuurlijk al een maf concept, met levend geworden moordzuchtige animatronische poppen en uiteraard wat slachtvee wat ingereden wordt. En Nicolas Cage als zwijzame one man army. Maar het is nergens echt leuk, al zijn sommige van de gore en effecten nog wel aardig, en het is vooral heel erg gezocht. De film probeert heel hard cult te zijn, met die poppen, met Cage die een film lang geen wooord zegt, met die energiedrankjes en dat suffe dansje bij de pinballmachine. Ik was er ruim voor tijd al klaar mee, en dan duurt de film al niet zo lang.