• 9.218.744 stemmen

Geregisseerd door: Derrick Borte

Met onder meer: Russell Crowe, Caren Pistorius en Gabriel Bateman

Releasedatum: 30 juli 2020

Plot Unhinged

"He can happen to anyone."

Rachel is onderweg naar haar werk en heeft haast. Bij een verkeerslicht toetert ze naar een vreemde man. Dit is het moment waarop de man, die zich onzichtbaar voelt voor de wereld, razend wordt. Hij besluit Rachel een lesje te leren waardoor zowel haar leven als dat van haar geliefden in gevaar zijn. Het is het begin van een kat-en-muisspel.

avatar van Fonzo

Fonzo

Hoe ongeloofwaardig, en bovendien zo ontzettend slecht kun je een film maken.

1,5 uur pure tijdverspilling.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Heerlijke actie-thriller, met een geweldige Crowe. Verbaasde me dat hier tenminste de cliche dingen in zaten zoals niet de politie bellen, telefoon op etc. En daar was ik heel blij mee.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Prima film. Spannend, vlot en vrij goed acteerwerk.

avatar van Vinco

Vinco

Prima film kijkt lekker weg met een goeie spanning en hier en daar lekker grof in beeld gebracht.

avatar van NB2000

NB2000

Russell Crowe speelt hier een fantastische psycho met een “niks te verliezen” attitude…alleen de chaotische, depressieve, chagrijnige alleenstaande moeder laat je bijna hopen dat Russell wint…

De film slaagt niet echt in het wekken van sympathie voor de vrouw en misschien is dat ook niet helemaal de bedoeling, maar als je nagaat dat deze film in de bioscoop had moeten draaien ( en dat ook heel even heeft gedaan ) maakt het gewoon net niet genoeg om een topfilm te worden

*3,0

avatar van Mel24

Mel24

0,5 omdat ik geen 0 kan geven. Russel Crowe, komaan man..

avatar van Boneka

Boneka

Fonzo schreef:

Hoe ongeloofwaardig, en bovendien zo ontzettend slecht kun je een film maken.

1,5 uur pure tijdverspilling.

Er zijn zoveel films ongeloofwaardig. Is ie dan per definitie slecht? Ik heb 1.5 uur heerlijk genoten.

avatar van Boneka

Boneka

Unhinged (losgeslagen) gek zullen we maar zeggen. Hij heeft wel wat weg van Falling down uit 1993 of Lakeview Terrace uit 2008. De film begint sterk waar hij al doorgeslagen is na een mislukt huwelijk. De eerst volgende die hem dwars zit is de pisang in deze film. In dit geval moeder en zoon waarvan de zoon nog het wijste is van het stel. En hoe gek je het ook mag vinden ergens heeft ie ook wel een mooie boodschap. Hoe meer mensen hoe meer auto's hoe meer we op elkaars lip zitten hoe sneller we kunnen doordraaien. De film draait eigenlijk van minuut 1 tot de laatste minuut lekker door. Vervelen doet ie nooit, genoeg actie en niet geschikt voor tere zieltjes, want meneer Crowe is in deze film helemaal los zonder enige sympathie. Geloofwaardig? Ach ja in the fast en furious is dat nooit terwijl hier nog enigszins een boodschap in zit. Bovendien in deze film blijf je absoluut wakker!!!

Wat me trouwens opviel is dat veel auto's in Amerika geen kenteken aan de voorkant hebben zoals ook Unhinged. Het schijnt dat dit niet in elke staat hoeft, zoals je in Amerika ook lekker je benzineslang kan vastzetten.

Film 3.5

Beeld 4.5

Geluid 4.5

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, eigenlijk een best vermakelijke actiefilm.

Ik heb mij hiermee wel vermaakt met deze kat en muis actie-film al duurde hij maar 78 minuten, de hele film houd de aandacht goed vast want de hele film gebeurd er wat.

Redelijk spannend bij vlagen, alleen jammer dat de film zich grotendeels afspeelt in de auto van de vrouw en de snelwegen, je ziet veel achtervolgingen en enkele afwisselende (actie)scenes.

Crowe speelt een goede psychopaat, leuk om eens gezien te hebben, maar het verhaal is splinterdun en hij word nergens echt spectaculair, wel wat brute moorden gezien

Al met al leuk voor een avondje vermaak.

avatar van nightbreed

nightbreed

Het script is geschreven door een chimpansee onder invloed van crack en wiet.

avatar van princesspeach

princesspeach

Okay, ongeloofwaardig maar wel lekker absurt en grof.

En heel ongeloofwaardig Hoelang het de politie duurt om hem te vinden terwijl die alsmaar rijdt en rijdt. ook het erna gewoon lekker naar huis rijden van Rachel en haar zoon was ook best vreemd. Ze hoeft niet naar het ziekenhuis, ze hoeft geen verklaring af te leggen!? verder wel spannend alhoewel het laatste 20 min beetje inkakt.

avatar van LeBlanc

LeBlanc

Ik ben tot 52 mins gekomen toen trok ik het niet meer. Slecht acteerwerk, eigenlijk van iedereen maar vooral van de hoofdpersoon Rachel. Haar acteerwerk is oppervlakkig en haar emotie/angst komt totaal niet over....

Zonder iets te willen verklappen: de film gaat over een tengere jonge vrouw die door eigen laksheid wordt ontslagen. Die geen pincode op haar telefoon nodig vindt. Die haar telefoon in haar auto laat liggen als ze die verlaat. Die ondanks haar 60 kg en haar oude crappy auto denkt zich een grote bek te kunnen permiteren tegen een grote gezette kerel in een pick-up truck met bull-bar. Die maar doorgaat met haar bijdehande attitude tegen hem ondanks dat ze inmiddels weet dat ze met een psychopaat te maken heeft... Zou iemand zo dom zijn in real life? Nee....

avatar van Antonev

Antonev

Dit was voor mij persoonlijk nog best wel een leuke verrassing. Had ‘m al meerdere malen op Prime langs zien komen, maar het verhaal sprak me toch niet helemaal aan. Ik had een beetje het idee dat het zich alleen in de auto zou afspelen. Dat viel dus gelukkig 100 procent mee. Het tempo ligt erg hoog en er is eigenlijk geen moment dat er niets gebeurt. De speelduur van 90 minuten is daardoor gevoelsmatig ook in een mum van tijd voorbij.

Ik kon Crowe wel waarderen als losgeslagen psychopaat. Hij zat lekker in zijn rol en ik vond het overtuigend overkomen. Ik moet wel zeggen dat ik een beetje schrok van zijn omvang. Geen idee of hij aangekomen is voor deze film of dat hij zo door het leven gaat.

Ik snap de kritiek dat het ongeloofwaardig is nooit helemaal. Het is een thriller en er staat toch nergens dat het waargebeurd is of zo iets dergelijks. Natuurlijk zitten er momenten in dat je denkt waarom grijpt er niemand in? Of waarom lijkt niemand dit te zien? Als het allemaal helemaal geloofwaardig moet zijn, dan kun je dus bijna geen enkele film meer maken.

Positieve verassing!

avatar van Rodger

Rodger

Ach niet verkeerd .. 90 minuten spanning .. en over de top actie ..

3.0 ***

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Boneka schreef:

Er zijn zoveel films ongeloofwaardig. Is ie dan per definitie slecht?

Valt wel mee bij Unhinged. Tot het zich ooit s voordoet in de werkelijkheid kun je alles ongeloofwaardig noemen. Een paar jaar geleden was er op de snelweg in België een gek die met een bosmaaier een andere bestuurder aanviel om verhaal te halen. Slachtoffer werd gewond in het been afgevoerd en werd daarna geamputeerd. Zover is men zelfs niet gegaan in Unhinged dus...

Slachtoffer verkeersagressie met bosmaaier is been kwijt (Sint-Niklaas) - De Standaard

avatar van teigertje

teigertje

Zeer beklemmende en grove film.

Je denkt in het vervolg, wel goed na, om je toeter te gebruiken in het verkeer.

De spanning is om te snijden.

Echter de film neigt bijna naar horror elementen, waarin hij enigszins doorslaat.

En de grofheid, tegen gaat staan.

Dat doet enige afbreuk aan de film, en eigenlijk toch stiekem jammer, om een van de beste acteurs ter wereld.

Als zo'n etterbak te zien, liever zie je hem dan toch als de held.

Uiteraard deed hij het weer fantastisch, maar de grofheid slaat te ver door.

avatar van Crook

Crook

Nou Netflix is iig niet meer de enige die dit soort schijt content produceert

avatar van elayz

elayz

90 minuten actie, spanning en lekker veel grof geweld. Prima film dus!

avatar van RikkieD

RikkieD

Redelijk ongeloofwaardige gebeurtenissen, maar omdat het zich min of meer realtime afspeelt, zou het zomaar kunnen dat de killer vrijspel heeft voor een deel van de film, leuk voor de liefhebber van de actiethriller of misschien wel achtervolgingshorrors. Ik heb me er in elk geval best mee vermaakt, geen hoogvlieger, maar het kijken waard.

avatar van bjerik76

bjerik76

film waarvan er nu al een aantal ( betere) zijn.

Alleen deze is wat moderner gemaakt door wat meer mobiele media taferelen erin te verwerken.

Het kijkt lekker weg , maar je moet wel je verstand op 0 hebben staan.

Gelukkig is de speelduur ook niet al te lang.

avatar van Eduard.C

Eduard.C

Geloofwaardig of niet, ik heb toch alvast ge'thrilled' van de spanning. Wanneer je zelf ooit iets gelijkaardigs hebt meegemaakt (wel niet dezelfde mate, maar toch ...), dan weet je wat een adrenalinestoot je kan doen.

avatar van Waackx

Waackx

Alleen al bij de intro begin ik al te zuchten,

Hoop dingen worden erbij gehaald waar onze samenleving last van heeft: de benzineprijzen, onbeleefdheid, armoe enzovoorts oftewel de film begint eigenlijk de hoofdspeler (de doorgedraaide man) al te verdedigen.

Je weet dat dit geen tweede Falling Down gaat worden omdat de man nauwelijks uitgediept wordt waarom hij zo is en vanwege de korte speelduur, het is eerder een moderne versie van Death Proof.

En net als in Death Proof, kijk je vooral naar de cliché gesprekken van het gebroken gezinnetje (zowel moeder als zoon zijn zwakke acteurs) en naar een te dikke goede acteur die zijn beste tijd heeft gehad en wat rond raast in een auto.

Uiteindelijk een film die niks verteld en niks toevoegt voor onze samenleving of wat dan ook.

Eindelijk gewoon triest dat Crowe op zijn leeftijd nog een soort Ghostface moet spelen in zijn fase van zijn carrière, helemaal vergeleken met leeftijdsgenoten zoals Hanks en Washington die nog wel schitteren in grote Hollywood producties.

slam1975

Goede spannende thriller. Wel wat ongeloofwaardig, maar daar is het een film voor.

Kijkt lekker weg

avatar van Waackx

Waackx

slam1975 schreef:

Spannend ?

Had je soms verwacht dat Crowe dat gezinnetje zou vermoorden, je kon van te voren wel raden, dat moeders met hem zal afrekenen op het einde.

En kijkt lekker weg, is de meest vage zin die hier op MovieMeter wordt gebruikt.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Waackx schreef:

Elke film kijkt lekker weg, als je verwachtingen erg laag zijn.

Nee dat is helemaal niet waar, niet iedere film kijkt lekker weg. Dat zou jij toch wel moeten weten als je veel films kijkt.

Waackx schreef:

Elke film kijkt lekker weg, als je verwachtingen erg laag zijn.

Mijn verwachting was ook laag. Soms wil je gewoon een film met verstand op nul na een dag hard werken. En hij viel me mee na alle slechte recensies hier

avatar van Jointz

Jointz

Heremetijt, wie heeft deze in en in slechte film bedacht zeg. En was Crow in acute geldnood dat hij aan dit belabberd stukje film heeft meegewerkt? Of heeft hij onder dwang voor deze productie getekend of lag er nog ergens een wachtwoord voor tienduizend bitcoins? We zullen het niet weten, net zoas de reden over het hoe en waarom in deze film. Beste mensen, als je tijd over hebt pak een goed boek, zorg dat je de 4 stations krijgt tijdens een potje Monopoly of laat je inmaken tijdens Call of Duty Zombies. Maar deze film is verspeelde tijd.

avatar van schram101

schram101

Een inmiddels beproefd concept deze Unhinged. Ditmaal met een wat vatzige Russel Crowe. Flink wat kilo’s zwaarder en een beetje de vieze broer van John Goodman of zo. Anyway, een fijn personage. Hoewel het aan de meeste empathie voor de hoofdpersonage ontbreekt kijkt het geheel best aardig weg, maar bijblijven zal het vermoedelijk niet doen. Zet dan Bumperkleef maar eens op.

avatar van lang pee

lang pee

Moet weer hetzelfde zeggen, een beetje ongeloofwaardigheid is geen enkel probleem maar dit is er toch ver over.

De Gladiator heeft precies de stieren in de arena opgegeten, man wat is die dik geworden, dat blijft niet goed komen als hij zo verder gaar, lijkt meer op Pavarotti.....