• 9.218.822 stemmen

So Duk 2: Tin Dei Duei Kuet (2019)

Actie / Misdaad | 99 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: The White Storm 2: Drug Lords / Sao Du 2: Tian Di Dui Jue / So Duk 2: Tin Dei Duei Kuet / 掃毒2天地對決 / 扫毒2天地对决

Oorsprong: China / Hongkong

Geregisseerd door: Herman Yau

Met onder meer: Andy Lau en Louis Koo

Gesproken taal: Mandarijn, Engels en Kantonees

Plot So Duk 2: Tin Dei Duei Kuet

De Ching Hing Gang heeft één hele belangrijke regel: drugshandel is ten strengste verboden. Om niet in de problemen te komen is het naleven van deze regel erg belangrijk. Jizo wordt de grootste drugdealer van Hongkong. Tin, een ex-crimineel maar nu een rijke zakenman en filantroop, looft een premie van 100 miljoen dollar uit om de drugsbaron uit te schakelen.

Klassiek Hong Kong.

Aardig dat deze alsnog is toegevoegd. Al een hele tijd geleden gezien, het is alleen niet meteen de film die erg lang blijft hangen. Dat heeft er dan mee te maken dat Yau en Lau een erg typische Hong Kong uit de grond gestampt hebben.

Zo eentje die vroeger aan de vleet gemaakt werd, maar tegenwoordig toch wat lastiger te vinden is. Al is het maar omdat een hoop regisseurs naar China getrokken zijn om daar hun ding te gaan doen, vaak met groter budget. Yau gaat echter graag z'n eigen weg, en als dat betekent om een stukje HK filmgeschiedenis levendig te houden zal hij dat ook graag doen.

Een film met criminelen en een politiecorps. Aardig in beeld gebracht, met een potje fijne acteurs en een lekker vlot tempo. Ondertussen heb ik al hopen van dit soort films gezien en kan ik ze wel dromen, maar gezien de droogte de laatste tijd toch best te smaken. Hoort niet meteen bij de betere in het genre, maar erg veel slechts valt er ook niet over te vertellen. Erg fijne filler dus.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vreemd dat ze dit als een sequel betitelen op The White Storm. Want deze film heeft behalve de drugsthematiek niks met zijn voorganger te maken. Louis Koo switcht van zijde en wordt hier een drug lord, terwijl HK filmicoon Andy Lau toegevoegd wordt als ex triade lid die de criminaliteit vaarwel heeft gezegd en een rijke weldoener geworden is. Beiden hebben nog een rekening met elkaar te vereffenen en hoe kan het ook anders, dit ontaardt in flink wat geweld. Er worden enkele dramatische plotlijntjes geopend om de gevaren van drugsconsumptie te belichten, iets waar de film zich meer mee bezighoudt. OK om eens te zien, maar het is geen film die eruit schiet.

Die chase scène op het einde was wel top