• 9.218.862 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 9 januari 2020

Plot 1917

"Time is the enemy"

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge, Britse soldaten, Schofield en Blake genaamd, een schijnbaar onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk gebied oversteken om een boodschap over te brengen. Deze boodschap is bepalend in het stoppen van een dodelijke aanval op honderden soldaten, waaronder de broer van Blake.

Lance Corporal Schofield

Colonel MacKenzie

Sergeant Sanders

avatar van Karst

Karst

Ik heb even de synopsis gelezen maar moest heel erg denken aan Lotr. Kom we sturen twee mannen naar voren om een boodschap over te brengen. Zijn de postduiven op dan? Okay, misschien gewoon een vliegtuig sturen en de boodschap boven de manschappen er uit gooien? Vermoedelijk wordt dit een makkelijke prooi voor HISHE.

Ben nog niet heel erg onder de indruk eerlijk gezegd. Daarnaast ben ik geen Sam Mendes fan, buiten Road to Perdition vond ik de films die ik gezien heb niet heel boeiend, inclusief het naar mijn mening overgewaardeerde American Beauty.

avatar van Arri

Arri

Nieuwe 11 minuten lange featurette. En man, die is al indrukwekkend. Dit moet een fantastische bioscoop ervaring zijn.

1917 - Extended Featurette Universal Pictures - YouTube

avatar van Wouter

Godskolere zeg, wat een film.

avatar van bart007bond

bart007bond

Wat een trailer.

Dat word er wel 1 om te bezoeken.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik heb Vue maar een mailtje gestuurd of ze van plan zijn deze film ook met pauze te draaien, dit lijkt me met dat 'ene' shot nu net een film die dat niet moet hebben. Anders pak ik wel een Pathé, ook al kost dat meer tijd, moeite en geld.

avatar van BarryEgan

BarryEgan

• 2081 stemmen

Wouter schreef:

Godskolere zeg, wat een film.

Waar heb je 'm gezien, Wouter?

avatar van Flitskikker

Flitskikker

kappeuter schreef:

Vanaf 9 januari 2020 in de bioscoop (WW Entertainment)

Onderdeel van DFW of eOne? Aan de ondertiteling van de trailer te zien hetzelfde prutser-vertalersduo.

Zonde weer van de (zo te zien) goede film...

Flitskikker

Ja WW Entertainment is de voortzetting / nieuwe naam van eOne. (WW = Wilco Wolfers)

avatar van Wouter

BarryEgan schreef:

Waar heb je 'm gezien, Wouter?

Bij en via de distributeur

avatar van Batman2001

Batman2001

Wat een film!!!!

Niet normaal, hele goeie film.

Deze film zal veel prijzen winnen, Oscars staan te wachten voor deze film!!!!

(gisteren gezien op de laatste dag van mijn reis naar de USA, kon niet wachten tot volgend jaar )

avatar van DreamTech

DreamTech

Zo goeie film hoor niet verwacht !!!

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Om de zoveel tijd kom ik in Ieper en omgeving om daar eens wat te drinken (ga even door richting Poperinge en drink eens een Westvleteren bij de St.Sixtus abdij) maar vooral ook om de omgeving door te wandelen of te fietsen. Ergens hangt daar nog de achtergelaten verlatenheid en leegte van WO I. Bij de boerderijen liggen nog regelmatig oude hulzen of granaatscherven die de boeren vinden tijdens het werk op het land en op hun erf leggen zodat het opgehaald kan worden. De dagelijkse herdenking bij de Menen Poort om 20.00 blijft indrukwekkend en als je nog wat meer filmische verdieping wilt is They Shall Not Grow Old (2018) - MovieMeter.nl zeer zeker aanbevolen. En als je dan bij het ossuarium op de Kemmelberg staat word je alleen maar stil. Zeker weten dat ik deze 1917 film wil gaan zien. Op de één of andere manier blijft deze Great War mij verwonderen en aantrekken. Het is zeer complex en triest. Maar ook indrukwekkend.

avatar van muldertjes

muldertjes

leuke oorlogs film doet een beetje denken aan saving private Ryan. Die ik persoonlijk net iets beter vond.Heeft we de uitstraling van een echte oorlogs film .GOED GEMAAKT

avatar van DwarreI

DwarreI

DreamTech schreef:

Zo goeie film hoor niet verwacht !!!

Hoezo niet verwacht?

avatar van Basto

Basto

Golden Globe voor Film en Regie.

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Trailer blaast me omver.

Het geluid wow!!!! Benieuwd!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20194 berichten

Veel zin in; zou weleens de film van het jaar kunnen worden. Hopelijk word ik (figuurlijk) weggeblazen in de Dolby zaal.

avatar van Basto

Basto

Ga hiervoor ook naar de Dolby zaal, denk ik. Kost me wel 15 euro, terwijl ik m gratis kan zien met Cineville....

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Net gezien in avant première in een imax zaal. Geweldig in beeld gebracht, subtiele en ophitsende muziek erbij. Verveelde geen minuut, tempo van de trip door het niemands land lag hoog waar dit verschilde als bij saving private ryan terwijl dit ook een totaal andere setting is.

avatar van Rvdz

Rvdz

Ja, heel erg lekker. Duidelijk een fop-longtake - wat ook weer niet heel veel uitmaakt, want die ene harde cut to black behoort tot de beste jumpscares die ik in lange tijd heb gezien - maar desalniettemin erg indrukwekkend. Als verhaal heeft het niet erg veel om het lijf, maar als achtbaanrit is het voortreffelijk. Zeker in de secties in de tweede helft waar McKay in zijn eentje is en Deakins helemaal los mag gaan. Hét shot in de scène in die brandende Franse stad is onvergetelijk.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Een woord

KIPPENVEL

avatar van waltherv

waltherv

was altijd al grotere fan van wo1 dan van 2, deze film maakte mij dat weer meer duidelijk,

weinig tanks nog, maar wel zwaar ok, ben benieuwd of engeland ooit nog zo'n oorlog zal ontketenen

walther

avatar van vinny70

vinny70

Cinematografisch prachtige film. Bepaalde scenes wel een beetje ongeloofwaardig, vooral die in het bos waar geen reactie is van een naderend soldaat die niet bij de groep hoort.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Film start overdonderend, met na een korte inleiding de trip van de twee jongelui (Blake en Schofield) naar Ecoust, in Noordwest Frankrijk.
De beelden zijn werkelijk adembenemend en geven naar wat ik al gelezen en gezien heb van WOI een zeer realistisch beeld.
Eens de twee jongelui de valstrik in de Duitse loopgraafbunker (die redelijk luxe ruimten van de Duitse loopgraven in tegenstelling tot de erbarmelijke wachtruimten in de loopgraven van de alliantie klopt ook) hebben overleefd komt er een rustig stuk dat me iets te lang duurt en eindigt met een ronduit stupide scene. Een luchtgevecht waarbij een Duits vliegtuig wordt neergeschoten, en van alle 360 mogelijke graden om te landen precies die graad kiest die uitkomt in de schuur waar de twee jongelui schuilen. Te toevallig. Dat de Duitse piloot, redelijk tot zwaargewond door Blake gered wordt en vervolgens Blake neersteekt is dan weer wel geloofwaardig. De dood van Blake had ik ook niet verwacht.

Nou ja, dan moet Schofield alleen verder, met een beetje hulp van een klein konvooi landgenoten, en wordt dan net niet doodgeschoten op een kapotte brug. Als hij de schutter zelf wil killen, valt hij achterover en ontwaakt als het nacht is. De daaropvolgende scene is werkelijk prachtig geschoten, enorm sfeervol. Dat hij, Schofield, dan weer net die jonge vrouw met baby moet tegenkomen, en ook nog melk geeft (die waarschijnlijk al niet al te vers meer is) die hij toevallig in een emmertje bij de eerder genoemde schuur vond, is me weer erover.

Als Schofield in het bos komt, met die naar een liedjeszanger luisterende soldaten die zijn komst niet opmerken, voelt het ook een beetje belachelijk.

Het einde, waarbij hij, tegen mijn verwachting in toch nog de juiste kolonel tegenkomt en dat die meewerkt, was eigenlijk wat saai. Ook de ontmoeting met de broer van Blake deed me niets.

Goede film, maar had er eigenlijk meer van verwacht, er zaten te veel jaja-het-zal-wel momenten in.

Wat wel goed was was de eindscene, die eigenlijk hetzelfde was als het begin, alsof dit een gewone dag in het leven van een soldaat in 1917 was, of alsof het allemaal een droom was. Daar ben ik nog niet over uit, maar het beviel me.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

waltherv schreef:

walther

Fan van een wereldoorlog, dat is weer eens iets anders dan fan van een voetbalclub.

avatar van Kondoro

Kondoro

Oeeeef al deze positieve reacties... Kan niet wachten!

avatar van grid8400

grid8400

Wat een shots..wow!! Wat een soundtrack! Wow! Wat fokking boring! Ja, allemaal waanzinnig mooi, maar je zit ook te kijken erna hoe mooi het geschoten is maar het verhaal raakt of boeit geen moment. De twee vrienden met wie ik was hadden eigenlijk hetzelfde gevoel. Zeker wel 4* maar het is voor mij een 5* als ik hem een tweede keer wil zien in de bios en dat gevoel heb ik niet.

avatar van Hanszel de P.

Hanszel de P.

Dit was intens.... poe hee. Kom net uit de bios, maar dit moet ik even kwijt.

Het verhaal is in één regel te vertellen maar daar gaat het ook eigenlijk niet om. Zoals ik als kindje zei "friet is een reden om mayo te eten" zo is het verhaal de reden om de ervaring/beleving over te brengen.

In één shot gefilmd lijkt te kloppen. Ik ben allesbehalve cinemagraaf maar ik vind het heel erg knap gedaan. Het enige moment dat het beeld even op zwart ging was toen hij geraakt werd door die achtergebleven duitse sluipschutter.
Denk dat het door moderne technologie mogelijk is; misschien met drones ofzo. Dat idee kreeg ik in het begin toen ze langs een plas water liepen en de camera over het water zweefde. Ook later toen hij in die rivier viel. Erg mooi gedaan allemaal.

Het resultaat is een van de meest intense meebeleef-films die ik heb gezien. IMAX helpt natuurlijk ook. Toen die vrachtwagen vast zat in de modder en ze met z'n allen gingen duwen zat ik bijna zelf mee te duwen.

Daarnaast brengt het 'mooi' in beeld hoe absurd, waanzinnig, idioot, onvoorstelbaar, abnormaal, (etc. etc.) een oorlog eigenlijk is. Zeker zo'n ouderwetse man-tegen-man oorlog als WWI, oftewel 'de Grote Oorlog'. Waar mensen toe in staat zijn dan.... Niet alleen de piloot die Blake vermoordt maar alles. De doodgeschoten koeien, al die drijvende lijken in de rivier, gewoon het vernietigen van allerlei dingen. Nee, ik hoop dit never nooit mee te hoeven maken.

Voor mij wel duidelijk bioscoop materiaal, niet in de laatste plaats door het mooie geluid en soundtrack. Of dit thuis ook zo uit de verf komt weet ik nu nog niet maar man, wat was dat 'up close'. Ik zou zeggen: gaat dat zien.

avatar van Boneka

Boneka

Ga 'm vanavond bekijken in Pathé Nijmegen. Ben zeer benieuwd!!!