• 9.218.862 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Miles Teller en Jennifer Connelly

Releasedatum: 26 mei 2022

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Top Gun: Maverick

"Feel the need... The need for speed."

Het is jaren geleden dat Pete 'Maverick' Mitchell de pilotenopleiding volgde bij Top Gun. Inmiddels is hij een oude rot in het vak en is hij onverwachts teruggekeerd. Hij neemt vervolgens de rol van mentor op zich om een nieuwe generatie gevechtspiloten op te leiden.

Capt. Pete 'Maverick' Mitchell

Lt. Bradley 'Rooster' Bradshaw

Lt. Natasha 'Phoenix' Trace

Adm. Beau 'Cyclone' Simpson

Adm. Solomon 'Warlock' Bates

avatar van clockwork72

clockwork72

Wanneer komt deze film uit? It's one of life's mysteries.

clockwork72 schreef:

Wanneer komt deze film uit? It's one of life's mysteries.

Op 26 mei 2022...!

avatar van NB2000

NB2000

Het heeft 5 jaar moeten duren ( van aankondiging tot release ) maar nu komt hij dan echt uit. De verwachtingen zijn ondertussen enorm en ik hoop dat Tom Cruise en Val Killer die verwachtingen nog kunnen halen

avatar van Basto

Basto

De blockbuster waar ik het meest van verwacht deze zomer. Tom Cruise staat meestal wel garant voor goede actie, maar met name verwacht ik dat echte vliegscenes veel indrukwekkender zullen zijn dan al die cgi waarmee we doodgegooid worden.

Het opleven van de koude oorlog gaat deze film ook een enorme boost geven.

avatar van clockwork72

clockwork72

De nieuwe trailer is zo gaaf, wat een film gaat dit worden!

avatar van des1

des1

Belooft wat: 'Top Gun: Maverick' First Reactions: 'Emotional' Sequel Sends Critics to the Danger Zone - CNET

Het is dan bijna drie jaar geleden dat de laatste film scenes werden geschoten; zie wikipedia. Als de film losbarst in de bioscopen overal ter wereld, kan Poetin het wel schudden om nog enige goodwill te kunnen scoren. Hoe stom dit ook moge klinken. Maar zo werkt het.

avatar van Arri

Arri

Op dit moment in première in UK en US, waarom pas eind deze maand bij ons te zien?

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Arri schreef:

Wereldpremière, als in rode loper evenement met alle sterren etcetera. Komt over de hele wereld (inclusief UK/US) pas uit einde van de maand.

avatar van WelvE

WelvE

avatar van des1

des1

Vanochtend op BBC World ging het over het Cannes Film Festival, en de BBC reporter had het er vrijwel meteen over dat wat hem betreft de film van Cannes Top Gun 2 is.

avatar van Petina

Petina

De eerste is de beste???

avatar van napoleonaust

napoleonaust

Ik heb verder geen behoefte om deze film te zien maar ik heb gedwongen de zes minuten durende trailer moeten zien. Daarom kom ik hier even zuur doen: dit was misschien wel de saaiste trailer die ik ooit heb gezien.

Drie minuten een gozer die in een straaljager vliegt en drie minuten wat mensen die push ups doen, vergezeld met cliché militaire Murica praatjes. Deze zes minuten waren voor mij meer dan voldoende.

avatar van schumacher

schumacher

kappeuter schreef:

Op 26 mei 2022...!

Morgen avond ikke in kinepolis Gent.

avatar van PPMM1972

PPMM1972

Dit vind ik echt een zeer goede film!!

Persoonlijk ook 1 van de beste films die ik al gezien heb

Fantastisch mooie beelden, knap camera werk.

Goeie acteurs samen met een TOP acteur.

Verhaal was ook goed.

Gewoon weg een toppertje voor mij

avatar van Noessie87

Noessie87

Vanavond in premiere gezien, wat een fantastische film weer! Dat heerlijke oldskool gevoel van toen, met ook nu weer een geweldige cast, en veel humor, zeker de moeite waard om te kijken!

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Heerlijke avond gehad. Top gun in de herkijk gevolgd door dit deel deel 2 in de voorpremière. Waanzinnige film, het beste vervolg sinds Before sunset.

avatar van PokémonGO

PokémonGO

Wat een fantastische film!!

Beter dan verwacht.

Zeer mooi vervolg op de eerste film.

Humor, echt spannende momenten. Gewoon heerlijk om naar te kijken!!

Zal deze zeker nog eens in de bioscoop gaan bekijken

avatar van schumacher

schumacher

Ik had er toch wat schrik voor omdatk die 1ste top gun zo goed vond, pure nostalgie ook maar deze nieuwe is gewoon ook steengoed.

Dit is hoe je een goede film maakt: een goed verhaal, geen saaie momenten, goede acteurs, goede en leuke gevechten met de f-18 en dergelijke meer, goed camerawerk, was echt steengoed.

Ook enkele korte verwijzingen naar het verleden ook en ze zorgden er ook voor dat dat niet bv langdradig werd, waren duidelijke en korte fragmenten dus ideaal vond ik.

Ook wat grappige momentjes in de film die de film wat luchtig maakten.

Was echt genieten geblazen, duurde iets meer dan 2 uren en ik had zoiets van, mocht nog 20 min langer duren.

Dit is zeker nu al 1 vd beste films van 2022, zonder enige twijfel.

avatar van Biodomeee

Biodomeee

Poeh net uit de bios...

Wat een vette film. Het gevoel van de jaren 80 komt echt bij mij naar boven bij de intro.

Het geluid de beelden, snelheid,spanning echt top.

Sommige dingen waren wel weer typisch Tom Cruise...

Gelukkig niet een standaard afgeraffeld einde.wel paar dingen waar ????? Bij staan.

Maar overal ik heb er echt van genoten

avatar van Arri

Arri

Is het noodzakelijk om het origineel gezien te hebben?

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit lijkt me alleen al mooi om de prachtige opnames vanuit die straaljagers. Het ziet er in ieder geval behoorlijk vet uit.

avatar van Willz

Willz

Dope film helemaal in 4dx niet dat ik de normale versie heb gezien haha.

Graaf Machine

De aanloop duurt iets te lang, maar wat je daarna krijgt is gewoon lekker vermaak zoals Tom Cruise dat kan geven. Beetje sentiment, beetje drama, traantje hier, lach daar, en vette vliegtuigactie.

Uiteraard is de actie over the top, maar als het geloofwaardig zou zijn zou er ook geen reet aan zijn denk ik.

Arri schreef:

Is het noodzakelijk om het origineel gezien te hebben?

Nee. Die heb ik al 30 jaar niet gezien, en wist er nog weinig van, maar de paar noodzakelijke links worden wel uitgelegd.

Edit: eigenlijk denk ik dat het juist nog leuker is om via de informatie die deze film geeft die paar zaken uit het verleden te leren kennen. Geeft net even iets meer verrassing.

JJO33

Vanavond 25 mei de film gezien. Het verhaal is flinterdun maar toch op de een of andere manier pakt het me. De soundtrack door Hans Zimmer e.a is overweldigend. Ik heb me 1 uur en 50 minuten prima vermaakt met dit vervolg op Top Gun.

JJO33

Vanavond het vervolg op Top Gun gezien.

Zeer goede soundtrack (zoals de eerste film) met muziek van Hans Zimmer, Kenny logins en o.a. Lady Gaga.

De film vond ik een zeer goed vervolg op de eerste film. Het verhaal was wat voorspelbaar maar het pakte me wel. Een film met een knipoog naar de eerste film. Ik heb me prima vermaakt met deze film.

JJO33 schreef:

Vanavond het vervolg op Top Gun gezien.

Hé JJO33, heb je vanavond toevallig nog een film gezien?