Genre: Actie / Drama
Releasedatum: 26 mei 2022
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Top Gun: Maverick
"Feel the need... The need for speed."
Het is jaren geleden dat Pete 'Maverick' Mitchell de pilotenopleiding volgde bij Top Gun. Inmiddels is hij een oude rot in het vak en is hij onverwachts teruggekeerd. Hij neemt vervolgens de rol van mentor op zich om een nieuwe generatie gevechtspiloten op te leiden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Top Gun: Maverick (MusicMeter)
- Koop op iTunes voor € 6,99
Capt. Pete 'Maverick' Mitchell
Lt. Bradley 'Rooster' Bradshaw
Lt. Natasha 'Phoenix' Trace
Lt. Robert 'Bob' Floyd
Lt. Reuben 'Payback' Fitch
Lt. Mickey 'Fanboy' Garcia
Lt. Jake 'Hangman' Seresin
Wo-1. Bernie 'Hondo' Coleman
Adm. Beau 'Cyclone' Simpson
Adm. Solomon 'Warlock' Bates

Wanneer komt deze film uit? It's one of life's mysteries.
Op 26 mei 2022...!

NB2000
Het heeft 5 jaar moeten duren ( van aankondiging tot release ) maar nu komt hij dan echt uit. De verwachtingen zijn ondertussen enorm en ik hoop dat Tom Cruise en Val Killer die verwachtingen nog kunnen halen

Basto
De blockbuster waar ik het meest van verwacht deze zomer. Tom Cruise staat meestal wel garant voor goede actie, maar met name verwacht ik dat echte vliegscenes veel indrukwekkender zullen zijn dan al die cgi waarmee we doodgegooid worden.
Het opleven van de koude oorlog gaat deze film ook een enorme boost geven.

des1
Belooft wat: 'Top Gun: Maverick' First Reactions: 'Emotional' Sequel Sends Critics to the Danger Zone - CNET
Het is dan bijna drie jaar geleden dat de laatste film scenes werden geschoten; zie wikipedia. Als de film losbarst in de bioscopen overal ter wereld, kan Poetin het wel schudden om nog enige goodwill te kunnen scoren. Hoe stom dit ook moge klinken. Maar zo werkt het.

badfans69

Arri
Op dit moment in première in UK en US, waarom pas eind deze maand bij ons te zien?

jacobine_rodijk
Wereldpremière, als in rode loper evenement met alle sterren etcetera. Komt over de hele wereld (inclusief UK/US) pas uit einde van de maand.

WelvE
Ook de BBC doet mee met het scheppen van hoge verwachtingen.

des1
Ook de BBC doet mee met het scheppen van hoge verwachtingen.
Vanochtend op BBC World ging het over het Cannes Film Festival, en de BBC reporter had het er vrijwel meteen over dat wat hem betreft de film van Cannes Top Gun 2 is.

napoleonaust
Ik heb verder geen behoefte om deze film te zien maar ik heb gedwongen de zes minuten durende trailer moeten zien. Daarom kom ik hier even zuur doen: dit was misschien wel de saaiste trailer die ik ooit heb gezien.
Drie minuten een gozer die in een straaljager vliegt en drie minuten wat mensen die push ups doen, vergezeld met cliché militaire Murica praatjes. Deze zes minuten waren voor mij meer dan voldoende.

PPMM1972
Dit vind ik echt een zeer goede film!!
Persoonlijk ook 1 van de beste films die ik al gezien heb
Fantastisch mooie beelden, knap camera werk.
Goeie acteurs samen met een TOP acteur.
Verhaal was ook goed.
Gewoon weg een toppertje voor mij

Noessie87
Vanavond in premiere gezien, wat een fantastische film weer! Dat heerlijke oldskool gevoel van toen, met ook nu weer een geweldige cast, en veel humor, zeker de moeite waard om te kijken!

Apollinisch
Heerlijke avond gehad. Top gun in de herkijk gevolgd door dit deel deel 2 in de voorpremière. Waanzinnige film, het beste vervolg sinds Before sunset.

PokémonGO
Wat een fantastische film!!
Beter dan verwacht.
Zeer mooi vervolg op de eerste film.
Humor, echt spannende momenten. Gewoon heerlijk om naar te kijken!!
Zal deze zeker nog eens in de bioscoop gaan bekijken

schumacher
Ik had er toch wat schrik voor omdatk die 1ste top gun zo goed vond, pure nostalgie ook maar deze nieuwe is gewoon ook steengoed.
Dit is hoe je een goede film maakt: een goed verhaal, geen saaie momenten, goede acteurs, goede en leuke gevechten met de f-18 en dergelijke meer, goed camerawerk, was echt steengoed.
Ook enkele korte verwijzingen naar het verleden ook en ze zorgden er ook voor dat dat niet bv langdradig werd, waren duidelijke en korte fragmenten dus ideaal vond ik.
Ook wat grappige momentjes in de film die de film wat luchtig maakten.
Was echt genieten geblazen, duurde iets meer dan 2 uren en ik had zoiets van, mocht nog 20 min langer duren.
Dit is zeker nu al 1 vd beste films van 2022, zonder enige twijfel.

Biodomeee
Poeh net uit de bios...
Wat een vette film. Het gevoel van de jaren 80 komt echt bij mij naar boven bij de intro.
Het geluid de beelden, snelheid,spanning echt top.
Sommige dingen waren wel weer typisch Tom Cruise...
Gelukkig niet een standaard afgeraffeld einde.wel paar dingen waar ????? Bij staan.
Maar overal ik heb er echt van genoten

mcdaktari
Dit lijkt me alleen al mooi om de prachtige opnames vanuit die straaljagers. Het ziet er in ieder geval behoorlijk vet uit.

Willz
Dope film helemaal in 4dx niet dat ik de normale versie heb gezien haha.

Graaf Machine
De aanloop duurt iets te lang, maar wat je daarna krijgt is gewoon lekker vermaak zoals Tom Cruise dat kan geven. Beetje sentiment, beetje drama, traantje hier, lach daar, en vette vliegtuigactie.
Uiteraard is de actie over the top, maar als het geloofwaardig zou zijn zou er ook geen reet aan zijn denk ik.

Graaf Machine
Is het noodzakelijk om het origineel gezien te hebben?
Nee. Die heb ik al 30 jaar niet gezien, en wist er nog weinig van, maar de paar noodzakelijke links worden wel uitgelegd.
Edit: eigenlijk denk ik dat het juist nog leuker is om via de informatie die deze film geeft die paar zaken uit het verleden te leren kennen. Geeft net even iets meer verrassing.

JJO33
Vanavond 25 mei de film gezien. Het verhaal is flinterdun maar toch op de een of andere manier pakt het me. De soundtrack door Hans Zimmer e.a is overweldigend. Ik heb me 1 uur en 50 minuten prima vermaakt met dit vervolg op Top Gun.

JJO33
Vanavond het vervolg op Top Gun gezien.
Zeer goede soundtrack (zoals de eerste film) met muziek van Hans Zimmer, Kenny logins en o.a. Lady Gaga.
De film vond ik een zeer goed vervolg op de eerste film. Het verhaal was wat voorspelbaar maar het pakte me wel. Een film met een knipoog naar de eerste film. Ik heb me prima vermaakt met deze film.

Graaf Machine
Vanavond het vervolg op Top Gun gezien.
Hé JJO33, heb je vanavond toevallig nog een film gezien?

Top Gun
1986

Filmwereld in shock: Val Kilmer op 65-jarige leeftijd overleden

Wees er nog snel bij: 'Top Gun: Maverick' stijgt binnenkort op uit het aanbod van Netflix

Hoopvolle update over mogelijke derde 'Top Gun'-film: 'Wij hebben een verhaal, het zal nu van Tom Cruise afhangen'

'Top Gun'-acteur Barry Tubb (61) klaagt Paramount Pictures aan voor gebruik van zijn beeltenis in 'Top Gun: Maverick'

Soy Cuba
Drama, 1964