• 9.218.862 stemmen

Geregisseerd door: Craig Zobel

Met onder meer: Betty Gilpin, Ike Barinholtz en Emma Roberts

Gesproken taal: Duits, Engels, Italiaans, Arabisch en Kroatisch

Plot The Hunt

"Only designated people may be hunted at the manor."

Een ratjetoe van ontvoerde mensen uit de hele Verenigde Staten vindt zichzelf op onverklaarbare wijze gekneveld terug in een bos. Al snel ontstaat het vermoeden dat ze ongevraagd deelnemer zijn in een dodelijk jachtspel, maar hoe kunnen ze onderscheid maken tussen jager en prooi? Wie is überhaupt te vertrouwen? En wat zijn de regels?

shugenja

De hype daar verwijs ik naar, het zou allemaal zo erg zijn deze film. Geloof de hype maar niet wilde ik hiermee zeggen.

shugenja schreef:

De hype was dat het een gorefest zou zijn? Het enige wat ik van de hype mee heb gekregen is dat het cult in wording is. Maar misschien hebben we verschillende bronnen.

shugenja

Lees maar de poster daar staat oa "a gory battle royale " Naja alles wat op de poster staat dat valt dus wel mee. A sick murder fantasy nou dan denk ik ook aan Gore en not appropriate Dan denk ik ook aan Gore. Maar misschien ligt het aan mij ik vond het niks. Geen mega sterk statement geen Gore niet spAnnend niet gestoord niet subversief. Sorry maar je mag het met me oneens zijn.

avatar van Jynxter

Jynxter

Nou. Ik had vooraf al mijn vraagtekens of dit wel een film voor mij zou zijn. Brute horror vind ik smakeloos en ik wist niet in welke mate deze film daar tegenaan zou leunen.

Dat leek vanaf et begin vrij veel te zijn. En na een minuut of 20 was ik er eigenlijk ook al wel met deze film. Het zal wel aan mij liggen, maar persoonlijk vind ik het gruwelijk vermoorden van onschuldige mensen op geen enkele manier grappig. Daarnaast waren de komisch bedoelde momenten en oneliners ook al geen lach waard. Het feit dat het verpakt was in flauwe satire, maakte het nog enigszins kijkbaar.

Maar vanaf het moment dat Betty Gilpin het heft in handen neemt en The Hunt langzaam kantelt naar een wraakfilm, wordt het er een stuk beter op. Betty's stoere, harde en een beetje vreemde Crystal draagt vanaf dan de film en is een verfrissende (anti-) held. Deze ex-militair met een redelijk gebrek aan subtiliteit redde de boel nog grotendeels.

Jammer dan weer dat wanneer de boel net een tijdje goed op stoom is, de makers het nodig achten er een flashback tegenaan te gooien. Want jaaa, we willen natuurlijk wel even weten hoe dit zieke spel tot stand is gekomen. Mis! Dat interesseert me geen donder. Want daar is deze matige film helemaal niet interessant genoeg voor. Maar goed, het redelijk nodeloze uitstapje waarin The Hunt wilde laten zien dat ze echt wel over het verhaal hebben nagedacht, kunnen we weer terug naar de actie.

Alleen is het beste dan al weer voorbij. Want de mate van belachelijkheid neemt vanaf dit moment tot vervelende proporties toe. Of het nu het feit is dat Crystal zonder enig plan het hol van de leeuw in wandelt, of de lange gevechtsscene die daarop volgt.

Zeker niet geweldig. Al ziet het er technisch allemaal prima uit. En omdat Gilpin een leuke eigenzinnige rol neerzet wil ik The Hunt nog net een 6je geven. Maar een hele magere.

shugenja schreef:

Dus het is voornamelijk jouw probleem gezien jij met verkeerde verwachtingen de film in bent gegaan. Ben ik even blij dat ik blanko de film ben gaan kijken.

shugenja

Tja ik zag de poster, wat verwacht jij voor film als je de poster leest wat er beloofd wordt? Sick murder fantasy? Demented en evil, gory battle royale etc.. als zo een film verwachting opwekt met zo een poster. Notabene met de oude release datum doorgestreept en nu de nieuwe want deze film was zo vreselijk dat release werd uitgesteld. Hoe kan je blanko een film kijken die zijn hype zo misbruikt. Maar goed het zal allemaal wel aan mij liggen...

avatar van Noodless

Noodless

Wisselend gevoel !
The Hunt begint ijzersterk ! Je zit onmiddellijk in het verhaal en als kijker weet je niet wat je overkomt want alle personages die vermoedelijk een hoofdrol gaan spelen leggen het loodje. Verrassing alom !
Ook wanneer uiteindelijk het hoofdpersonage verschijnt, blijft de film vlot en hard op zijn elan doorgaan.

Het hoofdpersonage is ook heerlijk onverschillig, slim en keihard. Helaas verdwijnen deze positieve elementen wanneer men de trein neemt en nadien opgepakt worden. Dan wordt het helaas wat voorspelbaar en missen we de troeven van het eerste gedeelte. De ultieme confrontatie wordt veel te lang ingeleid door een zeer langdradige dialoog. Jammer want deze film had wel potentieel om een klein toppertje te worden, maar het tweede gedeelte doet de film een beetje de das om. Toch voor het sterke eerste gedeelte en de koele hoofdpersonage wil ik deze film toch boven de gemiddelde film laten uitkomen. Dus een 7/10

shugenja schreef:

Misschien moet je je in het vervolg minder laten leiden door de PR-machine, dan valt de film mogelijk beter.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Deze film is best vermakelijk. De hoofdrolspeelster draagt de film door haar 'coole' houding en gedrag.

Er zitten leuke 'gore' momenten in. Ik had niks met de personages, dus wie er ook afgeknald of opgeblazen wordt maakt niet uit. Het verhaal hebben we wel eens vaker gezien. Mensen jagen op mensen.

Domme pulp, maar wel vermakelijk en toch komt de film een beetje goedkoop over. Laag budget volgens mij.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Ik heb best lang nagedacht wat ik voor positiefs over deze film kon melden. Helaas, niet gelukt. Daarom de laagst mogelijk score. Het concept is goed en origineel (toch nog iets positief! ). De uitwerking is dramatisch. Het verhaal is op een bepaalde manier erg voorspelbaar. De acteer prestaties zijn écht onder de maat. Elk personage is een karikatuur zonder enige ontwikkeling. De hoofdpersoon heeft heel goed geoefend op één blik. De 'ik ben de stoere vrouw' blik waar je de volle filmtijd tegenaan moet kijken. De vecht-scenes zijn ongeloofwaardig slecht uitgevoerd. En dan de flashback in het midden: de makers hadden echt geen idee hoe ze de boel moesten redden en aan elkaar moesten rijgen. Wel, dit was in ieder geval niet de manier. Regie en camerawerk is wat je mag verwachten bij een B film: doorsnee zonder creativiteit. Het mist de humor voor een geslaagde satire. Het mist de spanning voor een geslaagde thriller. Het mist de sensatie voor een geslaagde actiefilm. Als ik het mag vergelijken met 'Hot Fuzz': Ook een combi van satire, thriller, actie. Zwaar over de top, maar wél volledig geslaagd (heeft 5 sterren gekregen van me). Dit was voor mij dé tegenvaller van 2020 tot nu toe.

avatar van Groover1986

Groover1986

Dit is echt zo’n vage film die zo fout is dat het ook weer goed is ofzo. Voor de liefhebbers zeker tof om een keer gezien te hebben. Maar zeker niet de €10

Waard die Pathé thuis nu als huur prijs vraagt. Gewoon wachten tot hij normale prijs wordt en je een keer echt helemaal niks beters te doen hebt

avatar van oogsttijd

oogsttijd

Moest het over the top gehalte veel verder zijn geduwd was dit een toppertje geweest maar nu blijven we achter met gory willen zijn en een zeer dun verhaal.

avatar van MovieMind

MovieMind

Licht vermakelijk tussendoortje, verder niet zo bijzonder.

Verstand op nul, leuk om een keer gezien te hebben filmpje.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Tegenvaller.

avatar van cjufc

cjufc

Geen wegwerp filmpje anders was het twee sterren,

maar een weg kijk filmpje, die lange vecht scène was leuk, met wat humor tussendoor. De hoofdrolspeelster droeg wel de film anders was het wellicht een wegwerp filmpje geweest..

avatar van murtcelP

murtcelP

Begint heel sterk en verrassend! Ik wist vrij weinig van deze film van te voren, dus de lekker overdreven stijl was wel even wennen, maar vermakelijk! Na een half uur zakt dat wel erg in, jammer. Daarna proberen ze er nog wat verhaal in te krijgen, maar die uitwerking is niet zo goed zodat je met alleen maar meer vragen blijft zitten. De waanzin van het begin beviel me dus beter. Het stukje politieke satire over links tegen rechts is aardig, maar kwam ook weer niet helemaal lekker uit de verf. Leuk tussendoortje, maar verder eigenlijk een gevalletje van 'net niet'. ***

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Ik las voor het zien van de film wat berichten hier en dacht het zal een 13 in een dozijn wegkijkertje worden.

Ben ik even blij verrast. Het begin zet de toon meteen; een over the top wraak film met genoeg humor en gore erin. Als je met deze gedachte de film verder bekijkt zijn het een meer dan vermakelijke anderhalf uur!

Hoofdrolspeelster vind ik erg goed (ondanks de kritiek hierboven ). Lijkt me duidelijk dat ze die blik MOET vasthouden de gehele film. Ik was verkocht en denk als Tarantino het gemaakt had (met meer pittige dialogen ongetwijfeld), mensen meer waardering zouden hebben. Verrassing van 2020 dusver

avatar van willemfilm

willemfilm

Verrassende opening van de film. Geestig, bizar en bruut. Verzandt uiteindelijk in een flauw slot. Eigenlijk is er een belabberd einde aan het verhaal verzonnen. Jammer. Aanvankelijk dacht ik dat ik naar een pareltje van een film aan het kijken was. Echt zonde!

avatar van blurp194

blurp194

Misschien een klein beetje overhypet en met een vleugje pretentie, maar buiten dat gewoon een erg grappig vlot en luchtig filmpje met een vette knipoog naar de Hunger Games films en opgeleukt met een heleboel goed werkende en goed getimede originele details. Vooral het tempo van het begin vond ik erg sterk, met dat je daar een paar keer fraai op het verkeerde been gezet wordt. Daarna verschuift het wat naar de kloppartijen, maar ook die zijn best aardig.

Betty Gilpin speelt zich in de kijker met haar, ehh, geaccidenteerde figuurtje, zo zal ik het maar zeggen. In de vechtpartijen slaat ze overigens ook geen slecht figuur. En Hilary Swank ook niet. Jammer wel dat Emma Roberts maar een klein rolletje heeft.

avatar van Zinema

Geslaagd gepolariseerd.

Je kunt The Hunt zien als de politieke satire die het is, maar ook zonder al te veel poespas genieten van de zoveelste variant op het genre dat in de jaren 90 een opleving kende met films als Surviving the Game en Hard Target, met als beroemde afsluiter van dat decennium: Battle Royale. Het genre is ouder en vond haar oorsprong in de jaren 20 van de vorige eeuw en weet 100 jaar later dus nog steeds te werken. Mits goed gemaakt natuurlijk. En daarin is Craig Zobel zeker geslaagd. Zijn credits had hij al verdiend met succesvolle tv-series als Westworld en Outcast, maar toch.

Het is de mix van brute kills en donkere humor die deze actie-thriller voorziet van een fijn randje. Het ligt er allemaal dubbeldik bovenop en dat maakt de kijkbeurt vermakelijk. Wat ook meehelpt is dat ondanks het stereotype gegeven men de invalshoek origineel weet te houden. Dat zit hem mede in het ietwat gekunstelde einde, maar bovenal in de pogingen om de kijker telkens op het verkeerde been te zetten. Ook is er veel oog voor detail. Dat de samenleving volledig gepolariseerd is weten we, maar dat betekent niet dat je er niet af en toe ook om mag lachen. Helemaal in deze tijden.

***½

Met dank aan Universal voor het recensie-exemplaar.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

“The most talked about movie of the year is one that no one’s actually seen” is de tagline van The Hunt en een treffende. The Hunt is namelijk al snel verbannen in de VS vanwege links die gelegd werden met schietpartijen. Het is natuurlijk ook onaanvaardbaar zulke films uit te brengen. Dat men gewoon wapens kan blijven kopen bij Walmart doet er verder niet toe. Het is en blijft een raar land, de VS, en dat heeft The Hunt helaas de das om gedaan. Maar dat hier een culthit in spe is geboren lijkt bijna onontkoombaar.

In het begin werd The Hunt vooral aangevallen door niemand minder dan President Trump op zijn Twitter kanaal. Alle quotes die op de poster te lezen zijn, zijn quotes van volgers van Trump op zijn social media-kanaal. Hilarisch wel, want wie hier de satire niet van in kan zien moet grondig eens bij zichzelf te rade gaan. De hele rel geeft de film eigenlijk alleen maar meer curiositeit en daar smullen wij natuurlijk van. Valt The Hunt uiteindelijk mee of tegen? Lees verder!

Het uitgangspunt van The Hunt is er een dat niet nieuw is. Dit soort Battle Royale-achtige taferelen hebben we wel eerder gezien. Waar The Hunt zich in onderscheidt is de satire waarmee het wordt gebracht. De term ‘fake news’ wordt op een erg leuke manier gebruikt om het slachten in gang te zetten. Ook hoe bepaalde ‘left-wing’ gasten worden neergezet is op momenten hilarisch. Dat die Trump aanhangers hier de humor niet van in kunnen zien zegt helaas veel over hun.

Vooral het eerste deel van The Hunt, waar de kijker een paar keer goed op het verkeerde been wordt gebracht, is een vermakelijke. Het tweede deel richt zich wat meer op uitleg en dialoog, maar de film wordt daardoor niet verpest. Helaas verzandt The Hunt wel in een wat simpel en generiek gevecht, maar dat we hier met een bijzondere film te maken hebben staat bij ons vast.

Recensie: The Hunt (Craig Zobel) - It's Only a MovieIt's Only a Movie - itsonlyamovie.nl

avatar van Boeikens

Boeikens

Het Manhunt-concept (voor de fun mensen opjagen en doden als wild) heeft me vooral door films als Deliverance (misschien wel de meest originele),Hard Target en Surviving the Game altijd al bevallen.
Vooral door de toevoeging van lekkere gore à la Rovdyr, Downrange en Revenge behoort het zelfs tot één van mijn favoriete genres.
Deze The Hunt hoort hier dus zeker bij, heeft de nodige bloody moments maar is lang niet zo gore als men doet geloven.
Het verhaal zelf is zoals gekend en simpel. We hebben het nodige "slachtvee" dat ook al snel grotendeels uitgeschakeld wordt en de (tegenwoordig zo belangrijke) female badguy(girl ). De setting en de actie zijn best goed, het verhaal loopt lekker vlot en heeft natuurlijk ook weer een grote boodschap, ditmaal over het gevolg van Fake News verspreiden.

Deze film kent 2 grote tekortkomingen.

Enerzijds hinkt de film op verschillende gedachten. Is het een ernstig bedoelde semi politiek geladen actie film met de nodige gore?

Is het een parodie op bepaalde genres? Was het de bedoeling om een hersenloze slasher te maken met de nodige zwarte humor?

Het waait alle kanten uit maar jammergenoeg niet in de juiste.

De film is ook eens een ongeïnspireerd samenraapsel van andere films (battle royale, the condemned, surviving the game, the hunger games...) Alleen waren deze een stuk beter dan dit stuurloze vehikel.

De enige goeie vondst die ik heb kunnen ontwaren was de scène in de winkel van het tankstation.

Hilary swank was pijnlijk slecht en de flashback was compleet overbodig en torpedeerde de weinige verwachtingen die ik nog had.

Wel dapper van de scenaristen dat voor 1 de keer de linkse medemens als bad guy wordt neergezet.

De gore was redelijk maar niets wat ik nog niet elders had gezien.

avatar van Movixtreme

Movixtreme

The Hunt is zo’n prent, die nog voor hij eigenlijk verschenen was, wat uitgroeide tot een soort hype. Aan de hand van de trailer deden de wildste geruchten de ronde en lokte deze titel al de meest uiteenlopende reacties uit. Het zou een gorefest worden, het zou een satire worden op Battle Royale en consoorten, het zou voor controverse zorgen en nog zoveel meer. De makers van de film werkten dit gebeuren natuurlijk in de hand en genoten van elk moment. Uiteindelijk is deze productie van alles wat geworden.

Zobel mocht het roer van The Hunt in handen nemen. En als de naam Craig Zobel je niets zegt, trekt het je niet aan, ook voor ons deed zijn naam helemaal geen belletje rinkelen. Naast een handjevol regiewerk voor diverse series is deze regisseur een nobele onbekende. Het zal dus alvast niet op basis van zijn verdiensten zijn dat hij deze titel kreeg toegespeeld. Zelfs de cast waarmee hij aan de slag kon, steekt nergens boven middelmatige bekendheid uit. (met misschien een kleine uitzondering voor Hilary Swank) Maar dat neemt niet weg, dat hij er best wel een aangenaam geheel van wist te maken.

The Hunt maakt vanaf de eerste scènes duidelijk voor welk publiek de film bedoeld is. Zonder waarschuwing, zonder enige achtergrond of karakteruitbouw wordt het publiek wat lekkere gore en een mini-slachtpartij door de strot geduwd. En daarmee is meteen de toon gezet. Verwacht geen plotrijke storylines of diepgaande karakters, de verhaallijn moet het vooral hebben van de onwetendheid van de kijker en zijn of haar voorliefde voor bloed dat van het scherm afdruipt. Een ideaal anderhalfuur dus voor de gory halloweenkijkers.

Je beoordeling van deze film hangt dan ook sterk samen met de criteria die je hiervoor wil gebruiken. Het lijkt wel duidelijk dat een oorlogsfilm van Oliver Stone beoordelen op zijn komisch gehalte niet opgaat, zo gaat het dan ook met The Hunt. Wat je te zien krijgt houdt het midden tussen een slasher/horror en een actieflick, maar kan bezwaarlijk onder één van beiden gecatalogeerd worden.

De eerste helft van het plot is een simpele slachtpartij, waarbij geen tijd wordt verloren aan het voorstellen van personages of het stilstaan bij de achtergrond van het hele gebeuren. Lichaamsdelen, ingewanden, hersenen en bloed worden volop in het rond geschoten. En net wanneer je denkt dat je het nu wel allemaal gezien hebt, wordt het roer omgegooid en krijgen we een blikje achter de schermen van het hele gebeuren. En net daar komt de satirische insteek om de hoek loeren. Enerzijds krijgen we te maken met personages die door hun overdreven politieke correctheid iedereen gelijk gaan schofferen en anderzijds krijgen we een beeld van de slachtoffers die door hun eigen vooringenomenheid het onheil over zich hebben afgeroepen. De enige uitzondering op dit gebeuren is dan wel het personage van Betty Gilpin, maar enige uitleg blijven de makers zelfs bij de aftiteling nog steeds verschuldigd.

Dat The Hunt een cultstatus aangemeten krijgt, is net een brug te ver, maar het is op z’n zachtst gezegd een aangenaam vertier voor gore-liefhebbers met een vette knipoog naar genregenoten als Severance, Hard Target of Battle Royale. Een lekkere no-brainer in aanloop naar Halloween.

avatar van Woland

Woland

The Hunt heeft schijnbaar voor enige controverse gezorgd, al maakt het daar met z'n poster ook uitgebreid reclame mee. Ik had het in ieder geval niet meegekregen, en om eerlijk te zijn, zo controversieel is The Hunt ook niet. Het is een concept wat we al een paar keer eerder hebben gezien: rijke mensen die jagen op arme mensen, maar dan nu in een eigentijds jasje gestoken en met wat politieke satire - een liberale elite die als wraak op rednecks en alt-righters op internet hun ook daadwerkelijk op gaat jagen. De politieke grappen (satire zou ik het nauwelijks willen noemen) over polarisatie, liberalen en republikeinen zijn nogal flauw en voegen niet zoveel toe (al is het verhaal wel aardig gevonden), maar als horrorthriller en met name wraakfilm is The Hunt wel geslaagd. Het begint al goed als we een aantal potentiele hoofdpersonen zien, die vervolgens allemaal al heel snel het loodje leggen, maar de film komt pas echt goed los als Betty Giplin in beeld komt en snoeihard wraak neemt op haar belagers. Je hoeft je geen moment te vervelen, en ietwat uitzonderlijk voor dit type film, maar de casting is raak en dat vooral dankzij Betty Giplin die echt de film smoel geeft. Voor een vermakelijke hoeveelheid bloed en actie ben je bij The Hunt aan het juiste adres.

avatar van Fryce

Fryce

Heerlijk !

avatar van bart007bond

bart007bond

Super vet, precies hoe hard ik een film wil hebben.

Geen film voor doetjes

avatar van Rodger

Rodger

Wel lekkere actie.

Dus een knal, bang.. en veel bloed.

Ik kreeg ook een Kill Bill flash back...

3.0 ***

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog een leuk filmpje. Een strak tempo met heel wat bloederige actie. Nog een leuke cast, al hebben de meeste maar een kleine rol

Eigenlijk geen verwachtingen bij deze film, maar vond het wel een aanrader!

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

jipt schreef:

Dido hier!! Echt ėėn van de beste van 2020!!