• 9.218.822 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Miles Joris-Peyrafitte

Met onder meer: Margot Robbie, Finn Cole en Travis Fimmel

Plot Dreamland

Texas, de jaren 30. Te midden van de droogte en stofstormen is een vijftienjarige jongen op zoek naar een voortvluchtige bankrover. Met de beloning die op haar hoofd staat wil hij het familiebedrijf redden van een faillissement. Tegen alle verwachtingen in vindt hij haar eerder dan de FBI en de lokale politie.

Eugene Evans

Phoebe Evans (stemrol)

Perry Montroy

avatar van Boneka

Boneka

Trailer ziet er waanzinnig mooi uit. Ben heel benieuwd!!!

avatar van macrobody

macrobody

Boneka schreef:

Trailer ziet er waanzinnig mooi uit. Ben heel benieuwd!!!

Denk dat ik het voorlopig bij de trailer hou

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit is nou niet bepaald een film die het van de actie moet hebben, maar de jaren 30 worden wel heel mooi in beeld gebracht. Het is meer een liefdesverhaal dan een thriller, want een thriller is het totaal niet. Ik kan ook niet zeggen dat er helemaal niks aan was want dat vond ik niet het geval. Om de één of andere reden heeft de film toch wel iets. Maar ik denk wel dat deze film geen hoge waardering zal krijgen. Ik vond het alleen al een genot om Margot Robbie te zien, want wat is dat toch een super mooie aantrekkelijke vrouw. Het is niet een film die ik snel een 2e keer zal kijken, maar om een keer gezien te hebben? ach waarom niet

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een jongen een voortvluchtige bankovervaller onderdak biedt. Een simpel verhaal. Aan de trage kant en de beste momenten zijn bewaard voor het laatste gedeelte (de twee hadden best wat eerder op de vlucht mogen slaan samen). Een mooie setting (de dust bowl-periode in Texas) en ook het acteerwerk is prima.

avatar van schumacher

schumacher

Het is een trage film en drama, thriller is het in mijn ziens niet hoor.

Maar ik heb er echt van genoten.

Oke, simpel verhaaltje maar wel een goed verhaal, de setting was zeer leuk en leuk om naar te kijken, gepaste muziek erbij en dan nog eens goeie acteurs/actrice(s) die ook de film nog beter tot zijn recht doen komen.

Traag, maar toch heel de tijd boeiend zitten kijken en met een smiley op het gezicht toen de film gedaan was, de tijd vloog goed vooruit.

Zeker een aanrader wat mij betreft.

Zo'n film zou ik bv volgend jaar nog eens kunnen bekijken.

avatar van Waku

Waku

Aardig misdaad drama die het vooral moet hebben van sfeervolle beelden.

Verhaaltje is flinterdun.

Tempo lag erg laag waardoor soms de verveling een beetje toesloeg.

Het dramatische slot zie je van mijlenver aankomen.

Ben wel liefhebber van Margot Robbie die niet schuwt om in de film naakt te tonen. ( yippie!! )

Ook leuk om "viking" Travis Fimmel in een andere rol te zien. Al heeft hij ook in deze film Ragnar trekjes.

avatar van BBarbie

BBarbie

Bonnie & Clyde light. Een misdaaddrama met een authentiek ogende weergave van het uitzichtloze bestaan in het zuiden van Amerika tijdens de Grote Depressie. Margot Robbie komt verrassend sterk voor de dag met een geschakeerde vertolking. Aangenaam tijdverdrijf.

avatar van The Brain

The Brain

Een film die nergens in uitblinkt en nergens tekort schiet. Margot Robbie is zelf verantwoordelijk voor de productie en de rol is haar dan ook op het lijf geschreven. De sfeer van de jaren 30 in Texas wordt prima weergegeven maar is nou niet direct een aanleiding om de film te gaan zien. Eigenlijk is Robbie de hoofd attractie. Het verhaal is simpel: een nog minderjarige jongen valt voor de charmes van een bankovervalster, zij is minder onschuldig dan ze zich voordoet. De film kabbelt voor zonder climax, het einde is niet echt opzienbarend. Vooral een tv-film leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van lang pee

lang pee

Ik vond dit een afschuwelijke slechte trage film, vond hem van in het begin al niets en dat is zo gebleven, slaap kindje slaap.....

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Mooi.

Heerlijk traag in opbouw, dat vooral, maar wel mooi in beeld gebracht. Authentiek ook, handig gebruikmakend van de desolate setting. Het Bonnie en Clyde-verhaaltje is dan eigenlijk maar achtergrondruis. Margot Robbie en Finn Cole acteren goed genoeg om er wat van te maken. Enkele scènes springen er bovenuit, maar in z'n geheel sowieso een aangename zit.

3,5

avatar van tbouwh

tbouwh

Als een Bonnie zonder Clyde zoekt een gewonde bankovervalster in Dreamland een schuilplaats. Haar onwaarschijnlijke nieuwe compagnon wordt een jongvolwassen boerenjongen die droomt van een gelukkiger bestaan. Een atypisch liefdesverhaal tegen de achtergrond van de historische Dust Bowl, dat helaas op een nogal schetsmatige manier verteld wordt.

Lees de volledige recensie

avatar van cornelis2

cornelis2

Prettig ogende film. Mooie gefilmde setting. Goede acteurs en goede ondersteunende muziek. Ik vond de traagheid op geen enkele manier een probleem evenmin als de duur van de film. En ja, het heeft wat van een Bonny & Clyde light. Mijn enige kritiek is dat de jongeman er ouder uitziet dan een middelbare scholier van, cf de synopsis, 15 jaar oud. Maar verder uitstekend entertainment.

avatar van mrklm

mrklm

De familie Evans is een van de vele families die door de extreme droogte in de jaren 30 amper het hoofd financieel boven water kan houden. Wanneer hen het nieuws bereikte dat bankrover Allison Wells [Margot Robbie] zich mogelijk in de omgeving bevindt en dat er een beloning van $ 10.000 wacht voor degene die haar uitlevert aan de politie, maakt Eugene [Finn Cole] met zijn stiefvader [Travis Fimmel] deel uit van een posse. Wanneer Eugene Allison gewond aantreft in hun eigen stal, weet ze hem over te halen om haar te verbergen door hem een betere toekomst te beloven. De verteller [Lola Kirke] is de volwassen versie van Eugenes piepjonge halfzusje Phoebe [Darby Camp]. Robbie is prima in een voor haar doen ingetogen rol, maar het scenario van de onervaren Nicolaas Zwart weet veel minder te overtuigen en heeft een vrij afgezaagde, melodramatische ontknoping.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Het is leuk om een film te zien die zich afspeelt in 1930. Wat een tijd. Zo weinig voor die mensen omhanden.

En de jeugd van tegenwoordig maar klagen en zich vervelen. Ze zouden eens een jaar in 1930 moeten leven.

Maar dat terzijde.

Het verhaal wordt goed gebracht. Het is soms spannend. Maar je hebt eigenlijk geen sympathie voor Margot Robbie, omdat ze gewoonweg een crimineel is. Dus hoe knap en hoe aardig ze ook is tegen de jongeman die vol hormonen zit. Ze blijft een dief.

Einde is dan ook bevredigend. Het jonge meisje speelt opvallend goed. Vaak zijn kinderen een tegenvaller in films, maar dit kind deed het geweldig, ook al was haar rol niet groot.

avatar van ILDIB

ILDIB

Te traag 1e uur. Daarna wordt het beter. 1 fantastische scène.