• 9.218.630 stemmen

Once upon a Time in... Hollywood (2019)

Komedie / Drama | 161 minuten

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 15 augustus 2019

Plot Once upon a Time in... Hollywood

"In this town, it can all change… like that."

De zomer van 1969. Rick Dalton, een acteur op zijn retour, voelt aan dat zijn dagen als leading man in tv-series stilaan geteld zijn. Hij vindt troost bij zijn rechterhand en stuntman, Cliff Booth genaamd, die tevens zijn chauffeur en klusjesman is. Rick ziet met lede ogen aan hoe Hollywood een nieuw tijdperk ingaat, waarin het toeval wil dat Daltons huis zich vlak naast dat van de beroemde Poolse regisseur Roman Polanski en diens mooie vrouw Sharon Tate bevindt.

avatar van Vdk_Movie

Vdk_Movie

Kan niet wachten! 2019 gaat een mooi film jaar worden.

avatar van Kondoro

Kondoro

?.

avatar van Valak

Valak

avatar van Zandadder

Zandadder

Die cast op IMDB, je kan gerust de hele lijst doornemen. Ik geloof niet dat er eerder zo'n sterrencast is geweest...

avatar van chevy93

chevy93

Inderdaad een prachtige cast. De enige film die me nu te binnen schiet met een vergelijkbare sterrencast is The Departed.

chevy93 schreef:

The Departed viel me eigenlijk een beetje tegen. Het was wel goed, maar ik had qua verhaal en cast een absolute topper verwacht. Ik ben ook niet echt een Sorcese fan. Ook niet van Tarrantino trouwens, maar van deze film heb ik wel goede verwachtingen!

Vanaf 15 augustus in de bioscoop (Sony Pictures Releasing, via Universal)

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Mooi, maar met zo’n titel zet je natuurlijk alles op scherp: je naam als regisseur, als actrice/acteur enzovoorts. Dat is aan de stand van deze excellente klasse verplicht. En dat kunnen deze Grote Namen zeker. Maar de laatste jaren gaan ze regelmatig, imho, over de top. Eerst zien, dan pas oordelen.

Ik hoop op een mooie zwoele warme zomeravond in augustus. Da’s nog ver..

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Dit wordt prachtig!!

avatar van Shadowed

Shadowed

Kijken wat Tarantino nu uit gaat spoken

avatar van Kondoro

Kondoro

Onwijs veel zin in!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zin in inderdaad.

Vraag me wel af of deze al op de site mag. Foto is van still photographer Andrew Cooper, ik denk niet dat dit daarom echt een still uit een filmscène is geknipt. Maar goed.

avatar van Stanvijf2001

Stanvijf2001

Ben benieuwd wat Tarantino ervan gemaakt heeft, deze ga ik zeker in de bios zien!

avatar van Solis

Solis

Wow, wat een geweldige cast zeg! Erg benieuwd naar!

Bram0108

Wat mij opvalt is dat zowel Steve McQueen als Bruce Lee erin zitten. Toch opvallend dat ze beidde niet meer leven. Zou me niks verbazen als Tarantino de doodsoorzaak heeft aangepast.

mjk87 schreef:

Dat is een bekend misverstand. Filmstills worden juist gemaakt door een still photographer.

Hij (of zij) is op de set aanwezig en positioneert zich naast de cameraman om zodoende een foto te maken van een scène uit de film en probeert precies de kadrering na te bootsen zoals die ook in de uiteindelijke film zit.

Het verwarrende is dat still photographers naast stills ook setfoto's maken. Dus dat is nogal eens lastig.

De beschrijving bij de betreffende foto gaf nu de doorslag. Maar het is geen exacte wetenschap.

avatar van Metalfist

Metalfist

Bram0108 schreef:

Wat is hier vreemd aan, zowel Lee alsook McQueen leefden toch nog in 1969? Ze worden natuurlijk door andere acteurs gespeeld maar bijvoorbeeld Roman Polanski wordt ook door Rafal Zawierucha gespeeld.

Metalfist schreef:

Heel opvallend is het ook niet. Maar na het zien van Inglourious Basterds heb ik het idee dat Tarantino zich niet altijd houdt aan de feiten. Het hoeft zeker niet zo te zijn, maar het lijkt me niet onmogelijk als dit weer in deze film met hun ook gebeurt.

avatar van coendpl

coendpl

Jezus, wat ben ik hier benieuwd naar!

avatar van pampelonne

pampelonne

Nice! hier kijk ik erg naar uit!

avatar van Basto

Basto

avatar van Vdk_Movie

Vdk_Movie

Eerste teaser trailer van Once Upon A time In Hollywood zojuist gelanceerd:

Once Upon a Time in Hollywood (2019) - IMDb

avatar van Warp

Warp

Hmm, eigenlijk niet direct overtuigd van die teaser.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Geweldig. Dit is dus helemaal mijn ding. De 60's, LA / Hollywood, Pitt, DiCaprio en Tarantino voor de sfeer, muziek en verdere uitwerking aan het roer. Absoluut de film waar ik het meest naar uitkijk!