Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Russisch
Bekijk via Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Polar
"If the job doesn't kill you, retirement will."
Duncan Vizla is 's werelds nummer 1 huurmoordenaar. Hij wordt echter een jaartje ouder en besluit dat het tijd is om te stoppen. Dit wordt door zijn opdrachtgevers gezien als een groot gevaar en ze huren enkele jongere, snellere moordenaars in om Vizla uit te schakelen.
Duncan Vizla
Facundo
Alexei
Junkie Jane

trinco
Heb het 39 minuten volgehouden en dat was best knap.
Wat een baggerfilm, die labiele stresskip van een buurvrouw was voor mij de druppel.
De bad guys en hun baas komen uit de Rocky horror picture-show, flauwe humor en zonde om er 2 uur van je leven aan te verspillen.

SylviaMLikens
Een lekkere over de top actiefilm, met veel geweld, bloed en een vleugje humor heb ik me prima mee vermaakt. Mad Mikkelsen is gewoon Duncan Vizla aka The Black Kaizer en ik vind hem ook wel erg veel hebben van Solid Snake uit de Metal Gear Solid games of ben ik de enige? De rest van de cast speelt ook goed, vond vooral de bijna onherkenbare Vanessa Hudgens erg goed in haar rol zitten. Matt Lucas vond ik dan weer raar om naar te kijken als Big Boss, ik heb meer de nijging om te zeggen he dat is Andy i want that one of yeah i know Het verhaal is afgeleid van een strip boek naar de hand van Victor Santos, afijn voordat ik dit stukje te lang maak, ik vond het een leuke film en raad hem iedereen aan die van dit soort films houd.

hannes64
- 1924 berichten
Kort geschreven?
Een absolute aanrader, vooral de rol van Mikkelsen als huurmoordenaar.
Een paar schitterend uitgevoerde actiescenes, en dan ook bloedjehard.
Een soort John Wick, alleen deze is ook nog bloederiger.
Topfilm met een hoofdletter T.
Dit zijn nou mijn soort films, hier loopt `t water uit de mond bij mij.
Open einde, dus laat deel 2 maar komen.
Geen meesterwerk natuurlijk maar een dikke 4 en een half.
Chapeau voor Mads en Vanessa.

Warp
Mads draagt grotendeels de film. Verder vond ik het verhaal best rommelig en in het begin moeilijk te volgen. Humor was wat flauw net als de bad guys. De brute flashbacks en het kleurenpalet van de comicstyle waren wel tof.

jippie2010
Ai, tegenvaller.
De gekozen stijl gaat al gauw vervelen.
Bewust over the top, maar slaat soms over naar puberaal.
Matt 'little Britain' Lucas is wat mij betreft een miscast.
Het doorzichtige einde doorbreekt de monotone stijl,
maar mist elke vorm van diepgang.
Mooi gemaakt, dat wel, maar daar blijft het dan ook bij.
*2.0

MisterD 1985
Leuke toevoeging aan het Netflix repertoire! Kijkt lekker weg en een leuke plottwist.

RuudC
Sinds een half jaar verschijnen er dan eindelijk een vlotte stroom vette films op Netflix. Qua actie mag het nog wel beter, maar Polar is zeker een stap in de goede richting. Het klopjacht principe kennen we wel, maar de makers geven er een fijne draai aan door het spektakel vlot te vertonen en het geheel een toffe comicsfeer te geven. Mads Mikkelsen is weer eens lekker op dreef met deze hoofdrol. Jonas Åkerlund heeft overigens toch wel een fijne cast bij elkaar gekregen. Matt Lucas is een heel vermakelijke badguy en past perfect in het kolderieke sfeertje van de film. De actie wordt gelukkig wel serieus genomen, waarbij de grote twist absoluut de kers op de taart is. Gaaf detail zijn de korte flashbacks. Ze voegen in wezen weinig toe aan het grote plaatje, maar verklappen wel wat over de hoofdpersoon. Tot slot; complimenten voor de humor. Subtiel en niet te aanwezig. Ik had het wel te doen met Rusty.

AC1
Ik snap niet goed waarom Mads Mikkelsen deze nogal domme film wou maken. De verheerlijking van geweld en de dwaze slechterikken (die stijl!) vond ik dikwijls tegenslaan. Toch uitgekeken. De beste aspect van Polar waren, net zoals in Bird Box, de prachtige natuurbeelden in HDR.

Smugmarty
Love it ore hate it
Ik vond het heerlijk: Een "Kill Bill achtige John Wick met een hit-rate van 30 kills per minute", lekkere vreemde karakters en een verhaallijn die best wel hout snijdt voor een gemiddelde actie-thriller.
Okay het "hostel" element waarin eindbaas Matt Lucas zijn "nasty way" heeft met Mikkelsen geeft het geheel wel een wat akelige sfeer maar gelukkig is de wraak zoet.
Wat de film voor mij maakte was (naast lekker snel afwisselen tussen locaties, geweldige overgangen en mooie backflashes) was het sterke camera werk rond de (Canadese?) landschappen en shots in en rond de bosrijke omgeving van de lodges. De shots waarbij de buren elkaar bekijken geven een blik op een achtertuin om jaloers op te worden...wat moet dat gaaf zijn om daar te wonen zonder een bende schietgrage gekken die je zoeken en wat zal een glas whiskey bij zo'n haard goed smaken.
Oh ja .. en niet te vergeten Mikkelsen zelf. Wat kan hij zonder scrupules en ego zijn rol neerzetten! Zonder gene, zelfverheerlijking of ijdelheid laat hij zichzelf zien in (letterlijk) al zijn naaktheid en doet daarbij geen moeite om met een ingehouden buik en opgeklopte borst mooi voor de dag te komen. Top. Complimenten voor de sexscene met pornografische ambities van Mikkelsen
Mooie plottwist en Netflix maakt maar weer duidelijk dat het kan meer dan kan wedijveren met de Hollywood blockbusters als John Wick etc.
Gaaf!

Kliko_Green
Heerlijk over de top met aardig wat humor momenten. #gewoonkijken

mcdaktari
Als actie film is het gewoon een prima film hoor, je moet het natuurlijk niet allemaal heel serieus nemen maar dat weet je met dit soort films. Ik heb me geen minuut verveeld bij Polar. Gewoon een overdreven wraakfilm die behoorlijk wat kills voorbij laat komen. Ik mag het graag zien.

macrobody
Zomaar een leuke film van NetFlix maar wel een die je niet goed mag vinden van het politiek correcte deel van de samenleving. Veel geweld, sex, drugs, alcohol, bloed etc.
Zolang je film van realiteit kan scheiden is dit wat mij betreft een superleuke film. Leuk verhaal en gewoon over de top actie. Prima!

Mandarijnen
Laservingers!!! Best wel leuk met een biertje en aardappeltoefjes

coumi
- 12045 stemmen
Was goed te doen deze. Een erg harde actiethriller die gelukkig voortdurend uitstraalt dat je dit niet helemaal serieus hoeft te nemen. Inhoudelijk is het mager en met bijna twee uur aan de lange kant.
Maar bovenal toch wel amusant, volgepropt met allerlei excentrieke personages die op één na(de opdrachtgever van de bende was pijnlijk onecht en onleuk) goed werken. Enkele goed geschoten actiescènes maken dit bovengemiddeld(maar het ook weer niet de allerbeste in dit genre). Mikkelsen is geknipt voor de hoofdrol, heeft precies de goede kop en benaderd zijn Jagten vorm. Positief verrast.

Naomi Watts
Sterk.
Het vervangende project voor Akerlund nadat er hevige weerstand kwam nadat ie was aangewezen om het vervolg op Spring Breakers te regisseren. Opmerkelijk genoeg, werkt ie nu samen met 1 van de pilaren van dat "lobby"; Vanessa Hudgens.
Akerlund's music video achtergrond is duidelijk met zijn voorliefde voor stilering en kleurgebruik en voelt heerlijk aan. Vooral in de beginscene is het een kleurenfestijn, dat tempert ie in het verloop wel, maar 'aards' wordt zijn stijl nergens. Gelukkig.
Ook wat aangename aanpassingen tov de comics, en dat zit 'm vooral in Hudgens haar personage. Ik ben wel erg te spreken over deze verandering, de emotionele connectie tussen Camille en Duncan. Ik vind het ook qua uitwerking meer dan bevredigend, en dat geeft Hudgens ook op acteervlak meer ruimte, wat ik erg aanmoedig als liefhebber van haar.
Mads draagt zonder gemak de film en wordt hierbij ondersteund door de stilering van Akerlund. Zonder Mikkelsen weet door zijn draagkracht er voor te zorgen dat de film niet inkakt, er is altijd wel iets wat de aandacht vasthoudt.
Inmiddels 3 x gezien en film blijft als een huis staan. Film mag niet above average zijn misschien, zo voelt het wel als je 'm kijkt.

Slikbeer Slikbeer
De film is met ome Mads DUS is gaaf

013brownie
ik heb mijn uiterste best gedaan, maar moest noodgedwongen de film na 10 minuten afzeggen. Allemaal erg overdreven en domme humor. wellicht aardig met een groep maten, veel popcorn en nog meer bier.

0nno
En dan een 1,5 geven op basis van 10 minuten? Kansloos.

De meeste Netflix Orginal films vind ik gewoon vrij kut. Ze maken goede series, maar de meeste van hun eigen films zijn het kijken vaak nauwelijks waard. Matig geschreven, teleurstellend acteerwerk van grote namen en belabberde effecten zijn punten die dan meteen bij me in gedachten komen als ik aan die Originals denk. Toch wel jammer, want de thema's zijn vaak best boeiend.
En toen kwam Polar langs. Het is allemaal inhoudelijk niet bijzonder, maar dit was wel echt bijzonder aangenaam om naar te kijken. De film heeft wat tijd nodig om op gang te komen, maar zeker in het laatste uur gaat het lekker los. Het voelt als een John Wick film, inclusief een net zo'n zwijgzaam, maar behoorlijk coole hoofdpersoon. Mads Mikkelsen is natuurlijk sowieso een uitstekende acteur, maar ik had weer niet verwacht dat hij zo'n actie-spektakel zo gemakkelijk zou dragen. De film is lekker rauw, hard en bloederig. Zeker de dagenlange marteling was onaangenaam sterk om naar te kijken. En dan verheug je je natuurlijk meteen op de wraak, die er natuurlijk komt. Wel spijtig dat er na een hoop bloedvergieten van handlangers vrij snel en buiten beeld van de camera met zijn opponent wordt afgerekend. Klein smetje, vond ik.
Maar verder valt er weinig te klagen. Visueel is het kleurrijk en stijlvol. En qua soundtrack klinkt de film ook goed. Brute moorden die worden ondersteunt door bekende hits is misschien niet heel origineel meer, maar het blijft wel geinig. De film voelt duister, maar is aan de andere kant ook wel weer geregeld grappig door de bizarre personages die je tegenkomt. Prima mix. Wel duurt de film me net wat te lang.
Als Netflix dit soort werk af blijft leveren wil ik mijn mening best bij gaan stellen. Stiekem leuker dan de 2 John Wick films.

nadrin
Hinkend om twee benen tussen absurdisme en emotioneel slaags deze film er niet in om noch van het ene noch kan het andere mij te bekoren. Teveel onzinnig geweld

joolstein
Deze film is een samenwerkingsverband van Dark Horse Entertainment (Sin City, 300, Hellboy) en Netflix en weet zeer goed te vermaken. Heerlijke cinematografie, vreemde stripboek-personages harde bloederige actiescènes, stomende seks alleen niet bepaald vernieuwend in termen van verhaallijn. Regisseur Jonas Akerlund gaat met zijn creatieve invulling los op een soundtrack door Deadmau5. De combinatie van ironie, bloed & bloot is zeer goed te pruimen. De lijst met personages is lang en vele zijn bekende gezichten opvallende waren Mads Mikkelsen inclusief ooglap en hij is vrij cool, Spring Breakers Vanessa Hudgens eens niet als een mooi poppetje, Matt Lucas (Little Britain) weet met de schurk mr. Blut afkeer te wekken, de Duits -Costa Ricaanse Ruby O. Fee vooral stomend hete verleidster en de mooie Vikings Katheryn Winnick heeft net iets te zwak personage. Verstand op 0 en genieten is dus de boodschap!

Davido
Vond het een heerlijke film. Sommige geven aan dat het begin lang duurt. Het is juist een mooie opbouw. Het creëert de sfeer en personages! Tijdens de film merk je dat er iets staat te gebeuren wat ons niet bekend is. En echt, ik zag hem niet aankomen. Gaaf!

Zwolle84
Wablief?

remorz
Hij vindt dat de film niet kan kiezen of ie absurdistisch of emotioneel wil zijn en daarom faalt te overtuigen op beide fronten. Oh en teveel onzinnig geweld. Dat haalde ik eruit.

filmkul
- 2089 stemmen
Redelijke actiefilm. Het verhaal is niet bijster origineel. De uitwerking door Akerlund is best aardig. De film wordt rustig opgebouwd zonder te vervelen. Vervolgens wisselen actie en spanning in een hoog tempo elkaar af. De film kent een bond gezelschap aan personages, is keihard en grof en ziet er kleurrijk uit. Verder is hij enigszins voorspelbaar, maar prima te kijken als een lekker tussendoortje. Mikkelsen is best aardig als actieheld. 3.5

Shinobi
"Did you happen to see anything peculiar the past couple days?"
Met de comic ben ik niet bekend, maar de verdeelde meningen hebben mij wel benieuwd gemaakt.
Er wordt een standaard verhaaltje opgezet rondom een huurmoordenaar die verplicht met pensioen moet en flink kan cashen. Echter houdt zijn opdrachtgever er andere plannen op na, omdat het goedkoper is om hem uit de weg te ruimen in plaats van zijn pensioen uit te betalen. Op deze manier volgt er een simplistisch kat-en-muisspel tussen the Black Kaiser en wat gretige jongelui.
Op het eerste gezicht lijkt het lekker te knallen à la 'John Wick', maar qua tonaliteit kan Jonas Åkerlund helaas geen maat houden. Er wordt namelijk voortdurend geschakeld tussen enerzijds een absurdistisch flitsende kant en anderzijds een serieus beladen kant. Wat mij betreft had het bij de terneergeslagen sfeer mogen blijven, want dat past meer bij deze film. Overigens is het aanschaffen van de hond een leuke knipoog.
Door deze flauwekul is het dan ook lang wachten voordat er iets heugelijk gebeurt. Maar zodra 'Polar' eenmaal op stoom komt, staat je als kijker een hoop harde actie te wachten. Daarbij heb je in Mads Mikkelsen een prima bad-ass te pakken die het geheel nog overeind houdt. Wel had de rare plotwending op het laatst weggelaten mogen worden.
Al met al een redelijke actiefilm, maar het had mij beter gesmaakt met een kortere speelduur en een serieuzere opzet.
Kleine 3,0 sterren.

Voormalig kindster Sophie Nyweide (24) dood aangetroffen

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

The Dirt

Mænd & Høns
Komedie / Drama, 2015

Extraction
Actie / Drama, 2020
montanasluipmoordenaarruslandhuurmoordenaarchiligebaseerd op stripisolated housedark horse comicscriminal organization neo-noirforced retirementcrime organizationneo noir
Social media
- Registreer |