• 9.218.822 stemmen

Geregisseerd door: Mark O'Connor

Met onder meer: John Connors, Fionn Walton en Kierston Wareing

Plot Cardboard Gangsters

"Take back what's yours"

Een kleine drugsdealer zijn leven zit tegen. Hij beseft dat er er niets anders op zit dan ervoor te knokken. Hij besluit dat hij wil opklimmen in de illegale drugshandel in Darndale, Dublin. Hij en zijn bende krijgen met veel geweld te maken krijgen, en macht en hebzucht krijgen snel de overhand.

logo tmdbimage

avatar van schumacher

schumacher

Heel goeie film, dit zie ik graag.

Goede acteurs, goed verhaal en muziek en het plaatje klopte ook voor mij, het stak goed in elkaar enz...

Niks op aan te merken behalve dat ik het einde anders had laten uitdraaien want een slimme kerel als die Jay? Irl doet ene zoiets niet, no way dus daar had ik het liever anders gezien, wat te voorspelbaar maar voor de rest, heel hard genoten al zal niet iedereen daar even grote fan van zijn. .

Aanrader.

Dat deze film blijkbaar prijzen heeft gewonnen daar verschiet ik dan ook niet van, is echt genieten.

Diene hoofdrolspeler speelde zijn rol zeer goed en overtuigend.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Voor liefhebbers in dit genre heb ik maar 1 advies: KIJKEN!!!!!!! sterk geacteerd,geloofwaardig verhaal(alleen wat Schumacher hierboven al vermelde,klopt de hoofdpersoon was tè intelligent om te doen wat hij deed)de reacties uit het land van herkomst ierland waren vernietigend.......oa."een schande voor de ierse cinema". Daar ben ik het dus totaal niet mee eens.dit is een film die nog wel even blijft hangen bij mij.......4 stars.

avatar van Brabants

Brabants

Deze misdaad/drama probeert een verhaal te vertellen en dat lukt de regisseur dan ook vrij aardig. Het is allemaal vrij standaard en duidelijk tien in een dozijn, maar het acteerwerk is redelijk en het komt allemaal best goed over. De actie is af en toe vrij bruut wat het genre vrij compleet maakt. Verwacht geen hoogvlieger maar je enigszins vermaken met deze film lukt vrij aardig.

avatar van deRappe

deRappe

Tja....ik zal wel aardig verwend zijn dan....want mij viel de film zwaar tegen....

avatar van Big Chris

Big Chris

Mooie rauwe film over een achterstandswijk in Dublin. Goed acteerwerk, fraai in beeld gebracht en een sterk verhaal.

avatar van rdohigh2

rdohigh2

Vond hem niet zo goed als de rest hier. Lastig uit te leggen maar het lag niet aan het acteerwerk maar mischien door de domme beslissingen van de acteurs in de film.

avatar van reodina

reodina

Echt een goeie rauwe film, goed geacteerd en ik heb nu eenmaal een zwak voor dat taaltje. 3.5*

avatar van Hans013

Hans013

Sterke film, maar inderdaad het einde is te makkelijk.

avatar van Warp

Warp

Zo’n filmpje kan ik altijd wel waarderen. Niet de grote georganiseerde maffia maar kleine pauperige asociale gangstertjes die hunzelf altijd in de problemen werken.

avatar van PapaBeartje

PapaBeartje

Sterke rauwe film, over een vriendengroep die al vanaf jongs af aan met elkaar omgaan. En de keiharde levenslessen onder ogen zullen zien. Het acteerwerk was erg sterk neergezet, en ook het verhaal was erg boeiend tot het einde. Film kwam erg overtuigend en realistisch over.

avatar van jippie2010

jippie2010

Simpel verhaal, wat sterk begint maar nergens echt overtuigend wordt. De film greep me niet, de karakters zijn oppervlakkig en het acteerwerk laat te wensen over. Jammer, want GB staat meestal garant voor goede films uit deze categorie. *2.0

avatar van Robert63372

Robert63372

Hele goede vermakelijke film!!

avatar van AJK

AJK

Geloofwaardig harde film van de realiteit.

Connors speelt de rol van zijn leven.

3.5

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Je weet met dit soort films van tevoren hoe het af gaat lopen, deze dus ook. Prima hoor, zeker kijken, want het is verder een lekker vlot filmpje.

avatar van Rodger

Rodger

Harde film die op het laatst pas echt gaat beginnen.

ja... veel van gemaakt, en een voorspellend einde.

2.5 **

avatar van Waku

Waku

Iers misdaad drama. Rauw, geweldadig en realistsch. Alhoewel vrij voorspelbaar wel geloofwaardig en boeiend genoeg. Het blijft allemaal wel standaard maar desondanks zeker voldoende. 3*

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Geweldige film !

Een dikke 9 ?

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Best wel goed gangster film(pje ) .

Moet het niet hebben van een groot budget dan wel groots verhaal .

Het spel is erg sterk . En duurt ook niet te lang .

Ook mooi om eens echte Ierse accenten te horen . Ondertiteling is in dat geval wel nodig .

avatar van Apster

Apster

Cardboard Gangsters wil enorm graag een ruwe misdaadfilm zijn. Gasten die in plat Iers veel ‘fucks’ gebruiken. Connors die anderhalf uur heel boos kijkt. Dat maatje van hem dat voornamelijk heel druk en irritant de gangster uithangt. Geen moment voel je echter als kijker enige sympathie of betrokkenheid. De filmtitel had wat dat betreft niet treffender kunnen zijn, want de karakters zijn van bordkarton.

Film is ook niet bepaald een lust voor het oog en oor. De soundtrack is ruk en visueel is er nul geïnvesteerd. Komt deels wel door de grauwe setting, maar het voelt alsof je naar een tv aflevering kijkt.

Nee, dit was het gewoon niet. Het laatste half uur lijkt het nog een beetje interessant te worden, ware het niet dat het slot gewoon lachwekkend slecht is. Gelukkig duurt de film niet al te lang, dat is dan wel weer positief.

avatar van Jynxter

Jynxter

Redelijke film, al laat hij best wat steekjes vallen. De voorspelbaarheid zit het verhaal wel een beetje in de weg en enkele ongeloofwaardige acties en beslissingen helpen ook niet. Maar ondanks al zijn gebreken blijft er nog altijd een onderhoudende drama / misdaad film over. Daarbij is het een verademing dat de criminelen een stuk realistischer zijn dan de overdreven, gewetenloze moordmachines in veel andere "gangsterfilms". En met een budget van 4 ton, is Cardboard Gangsters simpel weg toch een knappe prestatie.

avatar van Fonzo

Fonzo

Beetje onlogisch einde, stap gewoon in vliegtuig en weg. Niemand met verstand was terug gegaan.

avatar van eempag

eempag

Wel aan te zien deze film vooral omdat hij ook niet al te lang duurde maar wel veel van hetzelfde.

Morgen ben ik hem weer vergeten

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een strakke misdaadfilm uit Ierland, over een groepje vrienden uit een deprimerende wijk in Dublin en natuurlijk weer met de bekende ingrediënten. We kunnen er niet vaak genoeg voor gewaarschuwd worden.

Dat Iers-Engels blijft toch wel een leuk taaltje, vaak nog lomper dan de Britse. We volgen een jongeman die bij zijn arme moeder woont en ondertussen ook zijn uitkering kwijtraakt door het DJ-en. Nog altijd hangt hij rond met zijn jeugdvrienden... die natuurlijk een beetje dealen. De mogelijkheid om aan het snelle geld te komen ligt voor het oprapen.

Cardboard Gangsters weet, ondanks het albekende verhaal, toch weer behoorlijk te boeien. De sfeer is lekker grimmig, het acteerwerk is steengoed, de situaties worden benauwender en je weet natuurlijk dat die ene keuze ervoor zorgt dat je nooit meer terug kan keren.

En ook de soundtrack was erg goed.

Verder waren die gangsters rondom die taxateur echt memorabel. Het einde was inderdaad een beetje een domme actie. Alsof Jason nu ineens een te goedgelovig persoon is geworden, terwijl je wel al snel weet dat dit een val was.

Voor de rest hebben de Ieren het weer voor elkaar. Gebeurt tot nu toe ook maar amper dat een Ierse film mij is tegengevallen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Fijne grauwe film, hoewel niet altijd logisch ben ik wel gecharmeerd vam zulke films

avatar van elayz

elayz

Leuke misdaad film. Orgineel verhaal en goed uitgewerkt. Mede door de korte speelduur en het redelijke tempo blijft de film leuk en boeiend.