• 9.218.744 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Rose Byrne en Octavia Spencer

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 31 januari 2019

Plot Instant Family

"Just add chaos, laughter, awkwardness, mistakes, love..."

Het koppel Ellie en Pete wil een gezin stichten met behulp van adoptie. Ze voelen zich erg menslievend tot ze thuis met drie driftige kinderen zitten. Nu moeten ze proberen een manier te vinden om hun kinderen, die helemaal geen zin hebben om volwassen te worden, op te voeden.

avatar van Fueledable

Fueledable

Alle films waar een pleeg- of adoptiegezin in voorkomt geeft bij mij een apart gevoel. Zelf moest ik als 12-jarig kind tot twee keer toe naar een pleeggezin met mijn zus voor een aantal maanden. Ik wou dat die net zo hun best hadden gedaan als de mensen in deze film. Want wat was dat een verschrikking. In mijn ogen hebben we meer (pleeg)gezinnen in Nederland nodig zoals deze film laat zien.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een kinderloos koppel besluit drie kinderen te adopteren. Een simpel maar leuk concept dat veel vermakelijke momenten oplevert (vooral de stroeve interactie tussen de adoptieouders en de kids). En alhoewel niet altijd in evenwicht is het drama-gedeelte verder ook goed uitgewerkt. De film kijkt gemakkelijk weg en de fijne cast draagt hier zeker aan bij.

avatar van missl

missl

Deze film over een kinderloos koppen die besluit om wat kinderen op te voeden is bij vlagen heel ontroerend. In plaats van een actieve Wahlberg, nu eens een lieve. Ook wel leuk om te zien. Byrne vond ik soms wat irritant.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Vanwege de hoge score gaan kijken. Tegenvaller, meer kan ik er niet van maken. Echte Hollywood film met overdreven drama momenten, geforceerde grappen en hak op de tak momenten. Niks bijzonder dus

avatar van Phantasm

Phantasm

Erg leuke komedie die lekker wegkijkt.

avatar van rep_robert

Instant Family is een film met twee gezichten zoals ik ze niet heel vaak zie. Het eerste gedeelte van de film is behoorlijk pijnlijk en ongemakkelijk om naar te kijken. Wahlberg en Byrne lopen panisch rond en hun dialogen zijn vaak zo bespottelijk dat ik er moeilijk naar kon kijken. Halverwege maakt de film opeens een omslagpunt. Waar de komedie compleet in de eerste drie kwartier faalt, slaagt regisseur Sean Anders er wel in om de film in de tweede helft een hart te geven. De personages worden minder irritant, de band die het gezin met elkaar opbouwt is aandoenlijk en uiteindelijk is de boodschap die Instant Family overbrengt een oprechte.

Het is gewoon jammer, want het gevoelige tweede gedeelte overklast het eerste gedeelte vol ongein. Het had zoveel beter kunnen zijn als daar ook een serieuzere focus was geweest, want met Isabela Merced (oude naam Moner) en haar personage heb je toch een klein goudmijntje in handen . Maar het belangrijkste is dat het einde van de film mij uiteindelijk met gemak overhaalt om de film wel een voldoende te geven

avatar van Djumbo

Teen Choice Awards 2019

Young Entertainer Awards 2019

avatar van deventerate

deventerate

Prima film! Met een goed hart gemaakt dus dan mag je wat minder klagen. Het is niet de grappigste film ooit maar het is zeker wel leuk.

avatar van Lebarron

Lebarron

Instant Family is een komedie over pleegouderschap. Ellie(Rose Byrne) en Pete(Mark Wahlberg) zijn een modern stel dat altijd hun werk voorop gesteld heeft en nooit aan een gezin gedacht hebben. Ze besluiten daarom te adopteren of pleegouderschap te doen. Tijdens een kennismakingsdag raken ze gecharmeerd van de bijdehante en vooral vroegwijze 15 jarige Lizzy(Isabela Moner) wiens moeder verslaafd is en een celstraf opknapt. Lizzy heeft alleen ook een broertje Juan en een zusje Lita. Ze besluiten de drie kinderen een thuis te geven. Dat blijkt echter knap lastig aangezien de kids nogal wat mentale bagage hebben. Ellie en Pete moeten alle zeilen bijzetten om hiermee om te gaan. Instant Family doet een dappere poging om pleegouderschap en adoptie op een leuke manier te vertellen maar slaagt daar ten dele in. De beginperiode waarin de kinderen wangedrag vertonen word een beetje te veel op een Comedy Capers manier gebracht. Terwijl de gesprekken in de supportgroup en de kennismakingsdag waarop stellen haast vechten om een kind wel qua humor wel de juiste toon treffen. De grootouders hadden geschrapt mogen worden in mijn optiek. Te stereotype, te overdreven en vooral niet leuk. Ze ontwikkelen zich ook niet mee met het verhaal terwijl de rest dat wel doet. Jammer dat regisseur Sean Anders te vaak naar flauwe of fysieke comedy greep in plaats van meer de dramedy kant te kiezen wat meer bij dit onderwerp past. Het was nu vooral makkelijk en goedkoop scoren. Er waren ook positieve punten. Rose Byrne speelt leuk. Mark Wahlberg speelde nou eens niet de macho maar gewoon een aardige next-door-neighbor en dat past hem beter dan die patserrollen. Isabela Moner steelt de show in deze film want ze speelt de rol van Lizzy met verve. Opstandig en hard maar ook kwetsbaar en onzeker. Kortom een echte tienermeid! Ik heb er ook twee thuis dus weet er inmiddels alles van. Het is niet altijd een pretje maar ik zou echt niet weten wat ik zonder ze moet!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Wel oké.

Instant Family doet perfect wat je ervan kan verwachten als soms komisch bedoelde familiefilm. Mark Wahlberg doet het goed, Rose Byrne is wat minder - ik vind ze wel een goede actrice, maar ze heeft toch wel een zagerig kantje in bepaalde rollen.

Maar bon, op zich degelijke wegkijker. De gevoeligheden en ongemakkelijke situaties die zich kunnen voortdoen in een pleegouder/adoptieproces komen allemaal aan bod. Het schijnt dat de regisseur hiervoor uit z'n eigen ervaring geput heeft.

avatar van Movsin

Movsin

Op en top Amerikaanse komedie over een eerder ernstig onderwerp.

Kon niet echt bekoren. Naar een waargebeurd verhaal maar te opgefokt chaotisch om echt te zijn.

Zocht vergeefs naar wat fijnere humor maar moest het stellen met gekke oma Sandy of pechvogel Juan.

Nadien komen de echte problemen naar boven, wat de film goed doet, wordt het emotioneler en feel-good en eindigt het met een zekere ode aan die mensen die bereid zijn verlaten kinderen aan een beter leven te helpen.

avatar van Gish

Gish

Wat een heerlijke film over een ernstig onderwerp. Jaren geleden ook dat ik zo hard heb gelachen om een film. Geweldig leuke grappen, naast realistische en ontroerende momenten. En natuurlijk moeten dit soort films feelgood eindigen volgens de strenge wetten binnen het genre. Maar als je dan de aftiteling ziet en al die foto’s van mooie gezinnen voorbij ziet komen, breekt je hart. Diepe buiging voor de makers en schrijvers en de uitstekende cast. Must-see voor de aanstaande coronakerst.

avatar van Royalere

Royalere

In deze categorie gewoon heel goed. Ik heb echt een paar keer hardop moeten lachen. Vooral om dingen waar je eigenlijk niet om moet lachen. Ik mag die humor wel. Mark speelt gewoon goed en die vrouw is ook hilarisch. Ik zie hierboven een hele lap tekst dat het eerste gedeelte niet goed is en dat standaard 2e gedeelte wel..... Niet mee eens. De humor in het eerste gedeelte pakte me gelijk.

avatar van mikey

mikey

Feelgood comedy over the all american nuclear family. Man en vrouw adopteren 3 kinderen voor zingeving en werken hard om hier een eenheid van te maken. Met vallen en opstaan, een lach en een traan. Typisch een film die je leuk vindt tijdens een trans atlantische vlucht, of zo, onder invloed van alcohol of op netflix . Het pleegleven zal in't eg wellicht minder charmant zijn.

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

Je weet vanaf het begin al hoe het afloopt en dat is soms ook gewoon fijn. Paar keer goed gelachen en een paar emotionele momenten. Verder niet zo hoogstaand qua acteren en verhaal maar wel prettig om te kijken.

avatar van umbra

umbra

Wat een nietszeggende flutfilm.

avatar van mrkos

mrkos

Tja Umbra, het is geen horror.

Ik vond dit echt een prachtige film. Vooral de tiener deed het geweldig, waardoor je sympathie kreeg voor deze film en voor de 3 kinderen. Nietszeggend wat het zeker niet, want er zat toch wel echt een boodschap in deze film. De humor was ook zeker aanwezig en dat maakte deze film af.

Prachtige film. 7,5 ster.

avatar van umbra

umbra

mrkos schreef:

Tja Umbra, het is geen horror.

Nee echt, dank voor te melden Ik kijk wel meer dan alleen horror hoor, maar indd de brave en ultra cleane romantische komedie is gewoon vaak niet mn ding, zo ook deze. Neem nu al die films die tijdens december de tv passeren, is vaak pleevoer. Fijn dat smaken verschillen

avatar van mrkos

mrkos

umbra schreef:

Fijn dat smaken verschillen

Daar heb je gelijk in.

avatar van Panoramix

Panoramix

Verrassend leuke film met een aantal memorabele scènes, waarvan de tafelgebedscène denk ik het beste voorbeeld is. Het is af en toe erg flauw, maar omdat dat zo consequent wordt volgehouden, werkt het wel. Ondanks die flauwheid is het geen oppervlakkige film en is het bij momenten zelfs zeer ontroerend. Verder word ik ook gewoon blij van de relatie tussen Pete en Ellie, die echt een team vormen en duidelijk dol zijn op elkaar. Dat is wel eens lekker vanuit een Hollywood waarvan ik de indruk heb dat het denkt dat alleen disfunctionele relaties interessant zijn. Vier sterren voelt veel voor een film die zichzelf ook niet zo heel serieus lijkt te hebben genomen, maar ik heb me geen seconde verveelt, heb gelachen en gehuild en zit twee dagen later nog na te denken over de dilemma's die de film schetst. Gewoon goed dus!

avatar van Shadowed

Shadowed

Prima.

Vermakelijke komedie van Amerikaanse bodem die zijn hogere score voornamelijk kan danken aan het onderwerp zelf. Qua komedie is het namelijk zoals vele andere Amerikaanse komedies. Het is dat er in Instant Family ook genoeg ruimte voor drama bij komt kijken wat een verschil maakt.

Byrne en Wahlberg zijn voor dit soort films geen opvallende keuzes meer. Ze blijven het wel redelijk doen, maar de rollen zijn voor dit duo geen nieuwe uitdagingen denk ik zo. De kinderen spelen de volwassenen eruit, Merced doet het bijvoorbeeld erg goed. Wel op de automaat, maar gelukkig is haar automaat van best hoog niveau.

Film kent verder een redelijk tempo en het verhaal blijft nooit te lang hangen bij suffe stukjes. De grapjes vind ik allemaal een beetje flauw, Instant Family is ook niet bepaald een film om bij in een deuk te liggen. Niemand is heel erg grappig, enkel het duo Spencer en Notaro kennen een aantal leuke momenten.

Het drama wil ook niet echt raken, maar het is vaak subtiel genoeg gebracht om goed over te komen. Soms wordt er iets te geforceerd een grapje overheen gedraaid, maar in het algemeen kent het genoeg lieve momenten. Alleen willen die momenten het algemene niveau nooit ontstijgen.

Verder duurt de film ook een beetje lang met een speelduur van 119 minuten. Hadden best verkort kunnen worden naar 100 minuten. Gelukkig weten ze de lange speelduur wel degelijk genoeg te vullen. In het algemeen vind ik dat Instant Family iets te veel een komedie wil zijn en vergeet daarmee soms het dramagedeelte effectief uit te voeren. Verder is het allemaal wel leuk voor een avondje gezelligheid.

avatar van Mickey b

Mickey b

Feelgood movie over een adoptiegezin met de nodige humor door de chaos van een koppel dat ineens drie kinderen onder hun hoede krijgen, tiener inbegrepen... Uiteraard ook de nodige drama door het vallen en opstaan van de opvoeding en de problematiek van het pleeggezin en het feit dat de kinderen al een zwaar verleden achter zich hebben. Eveneens de nodige levenslessen en ouderliefde. Door deze diverse emoties is het geen typische platte humorfilm geworden maar een film met inhoud dat een zwaar thema op een luchtige manier weet te brengen. Echt genoten van deze film. Dikke pluim voor Isabela Merced als tienerdochter. Deze jonge actrice heeft veel in haar mars en zullen we nog van horen in de toekomst. Ook Mark Wahlberg acteert zoals ik hem ken en doet dat niet slecht. De rest van de cast ken ik niet echt, maar mogen er ook zijn...

avatar van Riddierid

Riddierid

Deze film bracht het beste in mij naar boven op een moment dat t ff niet zo lekker ging, ik had een soort emotionele ontlading, vandaar dat ik voor de eerste keer een film een 5 geeft. Daarnaast was ik denk ik te kritisch met mijn 5'en, ik ga wat andere films die ik een 4,5 heb gegeven maar wel een 5 waard vind ook ff een 5 geven. Ja, ontroerende film wel zeg, met een leuke humoristische kant. Gerard Joling is trouwens ook gewoon wel een prima gozer.

avatar van alacer9

alacer9

Mooie en vermakelijke film!

avatar van Brabants

Brabants

Instant Family is een zeer menselijke film met een luchtig randje. Prima acteerwerk ligt ten grondslag van een zeer geslaagde film.

avatar van Daan258

Daan258

Niets meer dan een prima feel-good filmpje!

Echt grappig wist het niet te worden maar het kijkt wel goed weg.

Leuke cast en met het acteerwerk was ook niks mis, maar of ik de film nog een keer zal opzetten zal niet het geval zijn.

avatar van Zoevene

Zoevene

Aardige film, ondanks de als altijd overacting Rose Byrne.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2063 stemmen

Instant Family: je verwacht een voorspelbare, gezapige comedy met een klein drama-tintje. En dat krijg je dan ook. Gelukkig is daar een Marky Mark die zorgt voor iets hogere verwachtingen - en die worden gelukkig óók waargemaakt. Het is allemaal wat vlotter, grappiger en snediger dan je zou vermoeden.

Wat vooral opvalt is de vlotte montage en het hilarische, cynische duo van het adoptiebureau.

Niet slecht: 3,5 sterren

avatar van vinejo

vinejo

Heel blij dat ik mijn filmsnobisme opzij heb geschoven om deze typisch Amerikaanse prent te bekijken. Heb me geen seconde verveeld (in tegenstelling tot bij het high brow Spring, Summer etc..) , heb geregeld even moeten lachen en…jawel, was af en toe tot tranens toe geroerd. Heel mooie acteerprestatie ook van Isabelle Boner.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Gebaseerd op een waar verhaal? De zogenaamd 'leuke grappen' zijn bijna nooit leuk. Veel te overdreven en nep.

En gewoon niet echt gebeurd. Daar omheen is de film wel goed. De onderwerpen die lastig zijn om te bespreken worden wel aangestipt. Dat vond ik wel sterk aan deze film. Het is en blijft allemaal best luchtig, maar de combi drama/humor is vooral sterk op het drama gedeelte.

Rose Byrne blijft voor mij altijd geweldig.

Maar de show werd echt gestolen door het meisje 'Isabela Merced'. Wat speelt dat die meid goed.