Genre: Horror / Drama
Met onder meer: Laysla De Oliveira, Harrison Gilbertson en Patrick Wilson
Bekijk via Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot In the Tall Grass
"Some places have a mind of their own."
Tijdens hun tour door Kansas horen een broer en zus een jongetje om hulp roepen vanuit een veld met hoog gras. Ze besluiten het jongetje hulp aan te bieden, maar vinden al snel geen uitweg meer in het hoge gras. Daarnaast blijkt dat er iets kwaadaardigs schuil gaat in het veld.
Becky DeMuth
Travis McKean
Cal DeMuth
Tobin Humboldt
Ross Humboldt
Natalie Humboldt
Gas Attendant

tattoobob
Toch wel een fijn filmpje dit.
Ik herken hier duidelijk een verhaal stijl van King in en dat is fijn.
Acteerwerk was tof om naar te kijken en visueel heeft deze film ook genoeg te bieden.
Verwacht geen liters bloed maar deze film is best aardig voor de King fans.

hankdigger
Wat beleeft iedereen toch een film anders. Zoveel negatieve reacties hier en ik vond het geweldig. Spannend, freaky, goed geacteerd, onheilspellend. Hoewel alles op 1 plek zich afspeelt, stoort dit totaal niet. Echt een van de betere netflix films!

mikey
Zelden een goed verhaal van King gezien. ( Ja de eerste met die zwarte tankwagen!!!)

Flat Eric
It's like watching grass grow.
Dat gevoel had ik tijdens het kijken naar deze film. Na een spannende start blijft de film maar draaien in rondjes om het gras. De kracht van herhaling werkt hier jammergenoeg niet.
Het claustrofobische van de locatie werkt prima gedurende het eerste kwartier maar daarna wordt het gewoon vervelend.
Ik kon me ook niet identificeren met de personages, ga maar allemaal dood in dat gras dacht ik.

Donnie Vallermee
Mooie natuurfilm over gras enzo ?
Biologisch goed geconcentreerd en nog diepgroen van kleur ?
Yeah goeie film (ook met het kerkje en de bowlingbaan uit 1971)

umbra
Film start goed, beetje dat claustrofobisch gevoel, het mysterieuze dat aanwezig is...maar de film vervalt al snel in saaiheid en een verhaal dat zeer vaag blijft. Ook werkt het herhaal-effect hier compleet niet en werkt de film me echt op de zenuwen...en het einde maakt ook niets goed. Nee, matig tot ondermaats mysterie filmpje die je serieus op je honger laat zitten. Onbegrijpelijk dat deze hier boven de helft vd * schiet?

Wen D
Vond het een goede film! Van begin tot het eind op het puntje van de stoel. Erg goed verfilmd.
Als geen King-liefhebber bent kijk hem dan gewoon niet i.p.v. hier nadien te lopen azijnzeiken!

feyenoord126
Dit is serieus een van de beste films die ik de afgelopen jaren heb gezien, vind het absoluut de beste film die Netflix tot nu toe heeft gemaakt.
Benauwend, klemmend, mysterieus sfeertje is constant aanwezig. Film deed me een beetje denken aan de Netflix-serie Dark. Waar begon het begin nu eigenlijk?
Becky en Cal gingen het gras in omdat ze het jongetje Tobin hoorden roepen. Tobin en zijn familie gingen het gras in omdat ze Travis hoorde roepen. Travis ging die kant op (en het gras in) omdat Becky en Cal 'vermist' waren. Waar begon het nu eigenlijk. Het lijkt een vicieuze cirkel, die uiteindelijk op een bepaalde manier wordt verbroken
Vandaar ook de vergelijking met Dark.
'Alles ist miteinander verbunden'

Walter S.
Ik heb het korte verhaal van King en Hill ooit gelezen, maar weet niet meer of de film trouw is aan het verhaal of dat er een eigen draai aan gegeven. Sowieso leek 100 minuten mij al veel voor de verfilming van dit verhaal en wat mij betreft is het ook te veel.
Ik vond de film te veel in herhaling vallen, het maakt het na een tijdje wat eentonig, terwijl het begin wel zeer okay was.

francientje
En de moraal van het verhaal??? Ik blijf toch wel met wat vraagjes zitten. Zoals waarom huppelden niet meer mensen tussen het gras gezien het aantal auto's, wat bij de kerk geparkeerd stond. En wat was nou de connectie tussen de mensen die zich wel in het gras bevonden? En wat was het kwaadaardige?
Ik heb best veel boeken van King gelezen, maar kan me dit verhaal niet herinneren. King schrijft wel meer ietwat vage verhalen. Maar of het deze keer nou door King of de verfilming, of door mijn verdroogde hersenen komt..….. Heeft dit verhaal misschien met "Children of the corn" te maken?

- 2036 stemmen
Prima film. Toch wel enigszins een lage score hier, maar dat komt waarschijnlijk door het logo van Netflix, die mensen vaak al negatief doet beïnvloeden in hun score. Het is sfeervol, duister, mysterieus en beklemmend. De film valt af en toe wat in herhaling en de speelduur is dik 20 minuten te lang. Maar op zich prima te doen.

Doom4
ZZ TOP
Van mij krijgt deze film geen voldoende en ik beoordeel deze film niet op het Netflix logo. De film begon zeker goed, mysterieus, sfeervol en beklemmend. Benieuwd naar wat er ging gebeuren.....totdat er een badguy kwam en daarna steeds een grote steen en vage beelden met continu veel gekrijs. Nee, na 50 min word het een suf gebeuren en dan moet je nog 50 min. Het einde vond ik daarin tegen wel goed al begrijp ik niet waarom die ene gast niet mee ging met dat jongetje maar misschien kwam dat omdat ik de film al zat was.

Doom4
hankdigger
Klopt maar dat jongetje zei tegen hem dat hij de steen niet aan moest raken omdat hij anders nooit meer weg zou komen, dus waarom deed hij dat?

hankdigger
Alles in een film hoeft toch niet precies uitgelegd te worden? Dat maakt het voor mij tenminste altijd juist spannend

frans123
Jaaaaaaaaaaaa die!!!! Meesterlijk!!! En zo'n simpel verhaal!!

frans123
Ik heb het toch een kans gegeven. Pffff na een uurtje uit gezet. Oervervelend, Had zin om dat kind af te drogen. Kon geen gras meer zien. Gedoe met 'tijd". en 'loop-gebeuren" of zo iets.Het interesseerde mij geen ene donder hoe het zat. Heb lekker een serie op gezet. 1 ster....voor het mooie gras.

Dennisj
Een film in het horrorgenre waar je van moet houden denk ik. Het is geen film met een normale tijdsverloop en na een tijdje kan je denken van waar slaat dit op. Maar dat is juist de bedoeling en ook de kracht.
Duurt misschien iets te lang maar ik kon mij daar niet aan storen omdat de film mij bleef boeien. Van mij part hadden ze nog een wave gedaan om het tot een bepaald einde te laten komen maar dat hadden veel mensen denk niet getrokken. 4*

Macmanus
Leuke King.
Gelukkig hebben ze een goede regisseur op de zaak gezet. Natali is net zo een regisseur als Brad Anderson. Hebben niet de bekendheid van andere genre regisseurs maar maken toch altijd opvallend aardige films.
Hier is het concept een beetje vergezocht maar Natali geeft de film leuke visuals en houdt het tempo hoog. Waardoor ik makkelijk de gehele speelduur geboeid bleef kijken. Ik dacht in het begin ook even, ga ik nu 100 minuten naar geroep kijken. Gelukkig weet Natali de beats goed te leggen en zijn de acteurs goed genoeg voor dit werk om het prima kijkvoer te maken.
Grappig genoeg tijdens het tikken even Brad Anderson opgezocht en die komt volgende week ook met een Netflix original. Prima regisseurs voor dit werk.
3.5 sterren.

mikey
Jaaaaaaaaaaaa die!!!! Meesterlijk!!! En zo'n simpel verhaal!!
Edit: ik meen dat het Carrie was (eerste king film)

ZZ TOP
Dan hoor je niet bij die groep mensen die dat naar mijn gevoel wel doen, dus je hoeft je niet aangesproken te voelen

Zelf heb ik gewoon regelmatig het gevoel dat mensen zich laten beïnvloeden door het Netflix logo en daardoor een lage score geven, puur omdat het van Netflix is.

- 2036 stemmen
Daar geef ik je zeker gelijk in. Ik vermaak me altijd best wel met de films die Netflix produceert. Maar ik zeg ook zeker niet dat elke Netflix Original geweldig is, maar zo slecht zoals veel mensen willen beweren, dat valt ook wel weer mee.

umbra
Goh die zijn er zeker, maar dat lijkt me nogal simplistisch en dom? Ik ben eerder iemand die Netflix-films zeker een kans geeft, net omdat er parels tussen hun series zitten. Qua films blijf ik spijtig genoeg vaak op m'n honger zitten bij Netflix. Die ik goed vond, kan ik op 1 hand tellen: Tau, Apostle, IO...is het zowat.

feyenoord126
Vind je IO serieus beter dan In the Tall Grass?

'Gedoe met 'tijd' en 'loop-gebeuren' of zo iets'
Hoe kortzichtig kun je zijn....

umbra
Vind je IO serieus beter dan In the Tall Grass?
Een gans ander soort film, niet met elkaar te vergelijken, IO ging ik in als minimalistische SF film en dit ook kreeg, vond het apocalyptisch sfeertje overgoten met sausje v drama en Margaret Qualley lekkere combo. Terwijl deze tall grass als horrorfilm me geen horror gaf n het mysterieuze de honger ook al niet stilde, ondanks dat ik fan ben van Wilson. Maar toch fijn dat er zo'n verschil is in kijkervaring n beleving.

princesspeach
Wat een belabberde film. Waarvan ik ook de spanning miste het werd gewoon irritant.
Het gekrijs de hele tijd van de zwangere vrouw.
Duizend keer rondlopen.
Super rare tijdsverloop. & een Stomme steen die 400 keer in beeld wordt gebracht.

Voormalig kindster Sophie Nyweide (24) dood aangetroffen

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Zendegi va Digar Hich

Kkeut-kka-ji-gan-da
Thriller / Misdaad, 2014

Midsommar
Drama / Horror, 2019
gebaseerd op boekmazepregnant womanisolated placevader-zoon-relatiebrother sister relationshipgrass field
Social media
- Registreer |