Genre: Oorlog / Horror
Releasedatum: 8 november 2018
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Overlord
"Stop the unstoppable."
1944, D-Day. Twee Amerikaanse paratroepen worden boven Normandië neergeknald. Ze ontdekken dat de nazi's experimenten hebben uitgevoerd waaruit bovennatuurlijke krachten zijn ontstaan. Deze worden tegen de geallieerden ingezet.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Overlord (MusicMeter)
Private First Class Jacob Rosenfeld
Private First Class Charlie Dawson
Private First Class Murphy

mrklm
Je IQ kun je net zo min uitschakelen als dat je je lengte of je gewicht kunt uitschakelen. Wel kun je gewoon genieten van bijvoorbeeld een film zonder alles te hoeven rationaliseren of verlogicaïseren.
Yep, die opmerking van mij was inderdaad volstrekt letterlijk bedoeld.

mjk87 (moderator films)
Bijzonder domme oorlogsactiefilm gooit elke vorm van logica overboord in de openingsscène, waarin het vliegtuig van een groep parachutisten flink onder vuur wordt genomen bij de dropzone, boven een bos dat vol staat met van die bomen waar je als parachutist liever niet in terecht komt. Strategisch gezien niet al te slim,[...]
Lees je even in, dan merk je al snel dat de organisatie bij die droppings al snel weg was door de wolken en het luchtafweersysteem en veel parachutisten zo overal en nergens terecht kwamen, behalve daar waar de bedoeling was (oké, een substantieel deel kwam best redelijk in de buurt terecht, maar niet op de vierkante meter precies). In Band of Brothers zie je hetzelfde gebeuren.
Het leek me vrij duidelijk dat die Duitse officier vaker daar binnen komt en waarschijnlijk voor langere tijd met dat meisje daar is. Dat weten zijn soldaten ook. Dat hij nu wordt neergeslagen doet daar niets aan af.

gekkie123
Wauw wat een film gisteren in de bios gezien en vanaf het begin tot het eind zat ik in de film kwa horror kan ik het niet echt noemen weet ook niet precies welke catogorie ik hem zou plaatsen denk fantasie maar echt de moeite waard om in de bios te kijken van mij 5 sterren goed verhaal goed geacteerd alles perfect alleen de poster vind ik echt super lelijk past er niet bij

JacoBaco
alles perfect alleen de poster vind ik echt super lelijk past er niet bij
Leuk bedacht juist, parachutisten in de vorm van bloedvlekken.

Y&T
aanrader..gaat m zien..en als je kan in een xd zaal.de explosies, de vliegtuigen, het geweervuur......wat een prachtfilm..of je zelf middenin de gevechten zit...schitterende beelden, te gekke grime, spannend tot en met...kneiterhard...en origineel ook nog....
afsluitend een te gekke cast en muziek....
enne last but not least....Duitsers die Duits praten....heerlijk....

[quote]Canon1967 schreef:
Aan de poster en de inhoud te zien vervallen we blijkbaar opnieuw in het genre "Ilsa Tijgerin van de SS" uit de 70ger jaren, maar dan in een moderner en wellicht bloediger kleedje gestoken.
Zonder deze film te zien vindt ik het nu al spijtig dat er zoveel energie gestoken wordt in een film over een tijdperk dat dit helemaal niet verdient.
Maar kom....voor de liefhebbers zeker....[/quote
zonder deze gezien te hebben......BLIJF DAN VAN HIER WEG!!

Y&T
Wel geinig dat computergames steeds meer om films zijn gaan lijken, maar inmiddels is het bijna andersom, met de nadruk op bijna. En dan doel ik even niet op de game Wolfenstein. Eerder zag ik bijvoorbeeld ook de trailer van Hunter Killer. Wat ik zag was een typische studiofilm met prominente computereffecten. Het was net een computerspelletje. Maar ik heb de film gezien en het eindresultaat is gelukkig goed. De trailer van Overlord precies hetzelfde. In dit geval alsof ik de trailer zie van videogame Wolfenstein. Maar ook al bestond Wolfenstein niet, de trailer is net een computergame. Maar gelukkig, ook voor Overlord geldt, de film is beter dan de trailer.
Ik heb een leuke avond gehad met deze film. Het begint al meteen goed met een indrukwekkende openingsscène. Helaas wordt er vervolgens flink gas teruggenomen en gebeurd er weinig bijzonders. Saai vond ik het dan weer niet, want het is sowieso een verademing dat de Nazi's zowaar de Duitse taal spreken. Hierdoor bleef ik wel geboeid. Al is bijvoorbeeld de acteur die het Duitse personage Wafner speelt een Deen. Het acteren vind ik overigens bovengemiddeld goed. En Korporaal Ford kwam mij bekend voor en dat blijkt de zoon van Kurt Russel te zijn. Ze hebben echt precies dezelfde ogen. Hij speelt zijn personage goed en is voor mij dan ook een persoonlijke favoriet van de film. Verder vond ik de soundeffects erg overtuigend.
Minpuntjes.. De film had een kwartiertje korter gemogen. Het had allemaal wel wat gekker gekund. Uiteindelijk blijft het iets te bescheiden en dat is een gemiste kans voor een film die gaat over een geflipte wetenschapper die experimenten uitvoert op mensen om vervolgens supersoldaten te maken. Het wordt al door meerdere mensen aangegeven, hier ontbreekt het gewoon aan. Het zit zeker wel in de film, maar ze hadden er meer uit moeten halen. En tot slot, zo'n jochie van 6 jaar oud ofzo. Totaal niet van toegevoegde waarde zoiets.
Goede film, maar het had allemaal dus wel wat gekker en meer over de top gemogen.
en als het wat gekker en meer over de top was geweest dan was het het had wat minder gekker gemogen en wat minder over de top..het is ook nooit goed

DionneDarko
Zo werden ze vroeger gemaakt. Gewoon een solide actiefilm. Hard nadenken is niet vereist maar het is zeker geen domme film. Wat ik tegenwoordig wel vaak van andere actiefilms vind...

Als kind speelde ik begin jaren 90 op de computer al Wolfenstein 3D waar de mix van Nazi's en mutanten afknallen ontzettend fijn werkte. De vervolgdelen ben ik daarna trouw blijven spelen, want het thema sprak me gewoon aan. Ook in de filmwereld kwam er zat materiaal uit, met o.a. nog Frankenstein's Army (2013) van de Nederlandse regisseur Richard Raaphorst. Deze Overlord probeert het beste van beiden te combineren en levert een hele vermakelijke film af. Maar bepaalt niet perfect, er viel wel meer uit te halen.
En dus zat ik afgelopen weekend in de bioscoop, vol verwachtingen want de trailer was overtuigend. De film begint ook enorm goed met een overdonderend oorlogsfestijn vol crashende vliegtuigen en ander oorlogsleed. Sowieso is Overlord vrij lang vooral een oorlogsfilm, want het eerste uur toont maar sporadisch horrorzaken, al was de sneak peak in het ondergrondse laboratorium al wel even leuk. En verwacht je toch later in de film dat het goed los gaat. Dat gebeurt qua actie ook zeker wel met een paar spectaculaire gevechten met Duitsers en met de mutanten, maar op horrorvlak stelt de film toch wel een tikje teleur. De setting is heerlijk met een gestoorde professor, een kwaadaardige commandant en een hoop gevangenen die als testmateriaal voor gruwelijke experimenten dienen, maar de uitwerking is me te standaard en netjes, ook al zie je nog wel voldoende gore.
De film durft gewoon niet over het randje te gaan. Te weinig fantasie, te weinig afschuwelijke creaties (zoals dat pratende hoofd dat wordt gevonden, zulke zaken had ik veel meer willen zien) en te weinig intense spanning. Uiteindelijk pompen de commandant en de leider van de Amerikanen zich op tot supersoldaat, maar dat loopt ook een beetje met een sisser af. Ik had liever de bizarre figuren uit de eerder genoemde Frankenstein's Army hier willen zien en het gevoel willen hebben dat de professor echt wat afschuwelijks aan het maken was. Frankenstein's Army was alleen qua actie vrij tam, waar het hier dan wel weer goed mee zit. Je kan ook wel merken dat er budget in de film zit, want het zag er ook wel prima uit. Van een J.J. Abrams productie verwacht ik gewoon alleen net wat meer, want die man heeft met onder andere Lost aangetoond dat hij ijzersterk is in sfeer creëren. Maar ondanks de minpunten keek dit wel erg lekker weg en is het een ruime voldoende waard.

vinny70
Ik heb mij geen minuut verveeld en dat overkomt mij niet veel. Dit was een avondje vermaak van de bovenste plank.

Mescaline
Leuke verrassing!! Zelfs als opzichzelfstaande oorlogsfilm is het al de moeite waard maar dit horror sausje werkt ook voortreffelijk.
Cliché volle personages maar wel personages waar je om leert geven en acteurs die deze rollen overtuigend spelen.
De film blijft luchtig en neemt zichzelf niet al te serieus, humor is subtiel geplaatst en staat niet in de weg van het verhaal.
Heb mij ook niet gestoord aan de effecten of aan de actiescènes, waar in beide gevallen duidelijk veel aandacht is besteed.
Het verhaal is redelijk voorspelbaar, maar de uitvoering is erg vermakelijk! Moest hardop lachen in de bioscoop toen ze die nazi vast hadden gebonden aan zijn motorvoertuig, en ik was niet de enige.
4 sterren zijn zeker op hun plaats.

JacoBaco
Jammer dat dit soort films dan toch weer niet echt aanslaan. Voor een horrorfilm is $38 miljoen niet weinig. En de film heeft inmiddels $24,388,483 opgebracht.. Ja, dat schiet niet op hè.
Ik heb de film inmiddels 2x gezien en de 3,5* blijft staan. Overlord is sowieso al beter dan de nieuwste Predator film! Die krijgt een mager zesje van mij. Terwijl The Predator met een (meer dan) dubbel zo groot budget het goed gedaan heeft qua opbrengst.

Goldie63
Maar kom....voor de liefhebbers zeker....
Je hebt de film niet gezien , maar hebt er wel een gefundeerde mening over. Beetje vreemd vind je niet?
Verder zeg je het spijtig te vinden dat er energie gestoken is in een film over een tijdperk dat het helemaal niet verdient. Dus films over WO2 zouden niet gemaakt mogen worden omdat dat tijdperk dat niet verdient? Dan zijn er een hoop films die nooit gemaakt hadden mogen worden volgens jou. Bovendien heb je "Schindlers List" en "Saving Private Ryan" op 2 en 3 in je lijst staan , volgens mij spelen die zich ook af in WO2.

JacoBaco
Bovendien heb je Schindlers List en Saving Private Ryan" op 2 en 3 in je lijst staan , volgens mij spelen die zich ook af in WO2.
Waarschijnlijk doelt Canon1967 op WO2 films die zichzelf niet al te serieus nemen. Zoals Overlord dus. Dit soort films verdienen het niet om WO2 erbij te betrekken. Wellicht respectloos. Maar inderdaad, hij zegt letterlijk: ''spijtig dat er zoveel energie gestoken wordt in een film over een tijdperk dat dit helemaal niet verdient''. Lekker onduidelijk dus met films als Schindlers List en Saving Private Ryan in zijn top 10. En als we zo gaan beginnen dan moet 'Allo 'Allo! dus ook maar verbannen worden.

Stevil
Vandaag gaan zien in de bioscoop. Een adrenaline rit . Pure actie. Popcorn time. En ja, je hoefd niet na te denken, gewoon genieten, want vervelen deed deze niet. Met wereldoorlog 2 als inspiratie, en een absurd verhaal, met goede acteurs zeg ik. Leuk gemaakt. Deze ga ik zeker kopen. En voor de Criticasters, als ik me in een ingewikkeld plot wil verdiepen, dan bekijk ik geen enkele film meer, omdat er altijd wel iets mis is aan wat dan ook , en ga ik leren schaken. Hoewel. Ik denk het niet. Na het dagelijks dubben en denken, maak ik liever mijn hoofd leeg, voor dit soort filmen. Liever dat, dan hoofdpijn, en stress voor de volgende zet. Amen to that.

Zwolle84
Ijzersterk! Deze had ik even niet zien aankomen. Wat een snaarstrakke film.

joko16
De hoge verwachtingen werden niet ingelost.
Ik hoopte dat de film meer oorlogsfilm was dan "horrorfilm".
Een vreemde combi. Nog vlees nog vis.
En in de kleine Vue (imaxzaal) in Kerkrade viel het visueel ook best tegen.

Alwin19840
Wat fijn dat Pathe dit soort releases ook eens draait. En met een bijna volle zaal, is er blijkbaar toch vraag naar dit soort pareltjes!

Master Blaster
Heb genoten van deze film.
Lekker hard en verveeld niet.

Met de supervisie van J.J. Abrams en een budget van rond de 40 miljoen is dit nou geen kleine, onbekende titel die toevallig daar mag draaien hoor..

Goldie63
Precies mijn punt dus ?

Alwin19840
eens! maar meestal draait Pathe de bravere horrorfilms, zoals slender man en dat soort meuk..

Zwolle84
Oorlogsfilms trekken altijd erg veel publiek (lees: alfamannetjes die grinniken bij elk geweerschot) aan.

voskat
Ja, dat.
De gruwelijkheidsboog zinkt nogal in, en dat na een heel veelbelovende aanloop!
Dan moet je toch gewoon 100% Paul Verhoeven gaan.
Nou ja, gelukkig was er ook lekker veel Mathilde Ollivier om naar te kijken.

Starmaster501
Na het zien van de trailer was ik niet per se heel enthousiast. Het zag er 'wel grappig' uit.
Toch maar in de bios gekeken uit verveling. En wauw, wat een fantastisch leuke film is dit!
Hoewel het verhaal vrij simpel is, is de uitwerking hiervan meesterlijk. De (voornamelijk practical!) effects zagen er top uit, de cast en hun personages waren erg goed en vooral de sound van de film. Alleen hierom alleen al waard om dit in de bios te ervaren.
Puur vermaak met topkwaliteit.

Daan258
Tof werkje!
In het begin een klein beetje mijn twijfels over een oorlog/horror film maar dit pakte gelukkig erg goed uit. Vanaf het 1e moment word je gelijk in de film gezogen en weet ook zeker te boeien tot het eind.
De mix tussen horror en oorlog/actie is erg goed gedaan. Verwacht geen zombiefilm of iets dergelijks wat dat is de film eigenlijk niet.
Het verhaal is niet al te bijzonder maar alsnog wist dit me goed te vermaken. Daarnaast was het acteerwerk ook dik in orde en zaten er hier en daar heel wat gave scene's in.
Al met al heb ik een uitstekende avond in de bios gehad.

Woland
Hmm, misschien toch binnenkort de Pathe maar weer eens met een bezoekje vereren.

Tweede Wereldoorlog-horrorfilm 'Overlord' vanavond (1 augustus) uitgezonden op televisie

Vrijdag de 13e uitgespeeld? Hier vijf doodenge onbekende horrorfilms

Alita: Battle Angel
Sciencefiction / Actie, 2019

Doctor Sleep
Horror, 2019
frankrijktweede wereldoorlognazinormandy, francedorpbovennatuurlijkserumd-daylaboratoryexplosiegi joe behind enemy linesparatrooper jaren 40scientific experimentbrutal violenceblack soldier
Social media
- Registreer |