Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Gal Gadot, Kristen Wiig en Chris Pine
Gesproken taal: Engels en Portugees
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Wonder Woman 1984
"A new era of wonder begins."
De jaren 80. Diana, werkzaam als antropologe bij het Smithsonian Institute in Washington D.C., probeert haar activiteiten als Wonder Woman zoveel mogelijk geheim te houden. Wanneer zakenman Maxwell Lord het instituut bezoekt, komt hij met behulp van een nieuwe collega, Barbara Ann Minerva genaamd, in het bezit van een mysterieuze Dreamstone. Maxwell besluit de bijzondere krachten van de Dreamstone voor eigen gewin te gebruiken, waardoor de hele wereld gevaar loopt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Wonder Woman 1984 (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Handsome Man
Carol (Co-Worker)

john mcclane 2
Wat een gedrocht .
Op een gegeven moment moest ik gewoon keihard lachen . Die melodramatisch muziek en die belachelijke beelden er bij . Zo bloed serieus .

alacer9
Ik vond het eerste deel echt een hele goede film dus ik was wel teleurgesteld met deze rommelige film.

takithegeek
Jammer van die 200m die ze hier aan hebben uitgegeven. Verhaal zelf: rommelig en werd zelfs langdradig . Er zaten bepaalde scènes in waar ik om moest lachen en moest hier en daar aan Mega Mindy denken. Hier en daar slecht acteerwerk. Bepaalde scènes moesten heroïsch overkomen maar waren het net niet. Ook Aquaman had van die bepaalde stukken. 2.5 halve ster van mij.

RobertKR
Deze film is wel heel slecht. Dit is gewoon een soort mislukte Aladdin meets National Treasure.
De eerste WW vond ik okay, beetje overschat maar gewoon wel voldoende. Maar dit mag je geen sequel noemen. WW1984 is op alle vlakken slechter. Kinderachtiger, rommeliger. Pedro Pascal vond ik hilarisch slecht zelfs, die overact maar dat komt ook door het bijzonder kinderachtige script. Gal Gadot is ook niet half zo goed als in de eerste film. Enige personage die ik nog een beetje kon diggen was Barbara. Maar toch ook een opmerkelijke cast, ze is een comedienne uit de SNL stal. Maar ze doet het naar omstandigheden goed.
Hoe de film op gang komt is ook heel goedkoop.
Eigenlijk is de scene tussen Barbara en Diana de voorbode. Daar wordt heel snel een soort vriendschap uit de hoed getoverd, ze gaan wat drinken, dan wenst Barbara dat ze meer van Diana heeft en ze wordt opeens krachtiger, sexy en kan op hakken lopen. Maar ze hebben vanaf hier samen helemaal geen opbouw meer.
Ik denk WW1984 de slechtste uit de DC reeks is. Dat was voor mij Birds of Prey, maar ik vind deze dan toch nog net wat slechter.

mrklm
Rampzalig vervolg op wat gezien werd als een mijlpaal in het superheldenuniversum. Van een feministische inslag is een enkele sprake meer in een verhaal dat vooral benadrukt dat vrouwen geen haar beter zijn dan mannen. En ze laten zich zonder problemen in de luren leggen door charmante of machtige mannen. Na de actiescènes in het begin, vol uiterst matige special effects, begint het eindeloze wachten op een samenhangend verhaal. In het laatste half uur maakt de luchtige toon definitief plaats voor een bloedserieus statement dat eindigt met een onuitstaanbare politiek correcte preek. Als je het toch tot de aftiteling hebt weten vol te houden, wacht dan nog even op een amusante cameo: het is veruit het beste moment van de hele film... helaas!

RonHoogvliet
Absoluut Pegasus, maar het blijkt je vooral niet, dat je die keus mag hebben, bij sommige leden.
Daarom reageer ik er met enige humor op.
Sowieso ik ben een groot eighties fan, vandaar bij mij 5 sterren bij een hoop films, die vroeger grote successen in de bioscoop, zijn geweest, en die zie je hier laag scoren.
Mijn generatie, zal dat hier mee eens zijn, dat dit onbegrijpelijk is.
Om maar een voorbeeld te noemen, zoals beroemde films als:
Electric dreams uit 1984
Legend uit 1985
Enemy mine met Dennis Quaid uit 1985
Eye of the Tiger uit 1986 met Garey Busey
The new kids ook bekend als Striking back uit 1985 van Sean S Cunningham maker van Friday the 13th fims was een mega video hit vroeger.
Firestarter uit 1984 van Stephen King met Drew Barrymore
scoren laag en vroeger hoog, ook opmerkelijk en niet terecht.
Ik heb dan ook het idee, nieuwe generaties ze sterren geven, en nog geen eens gezien hebben, dit is niet ten gunste van het gemiddelde.
Er worden niet voor niets remakes soms gemaakt.
Ter informatie, ik had neergezet in mijn recensies, over WW1984
Dat ik kon begrijpen hij afgekraakt werd door de recensies , en toen kwamen de reacties.
Doch het inderdaad, smaken verschillen is, en dat mag.
Jij kan er slecht tegen als mensen het niet met je eens zijn vriend. Je zegt dat mensen van mening mogen verschillen maar ondertussen zit je in lijsten van favoriete films van mensen te spitten om, in jouw ogen, toch je gelijk te halen.
En je kan echt niet spreken voor een hele generatie zoals je hier beweert.
Grow up.

Captain Pervert
- 2063 stemmen
Haha slechte reviews, ik heb alleen maar meer zin in deze trashy pulp.
Helaas weinig tijd door werk en gezin i.c.m. lockdown maar ik zal een gaatje vinden

RobertKR
Wat is er eigenlijk jaren 80 aan deze film? Ik voelde het niet. Niks qua muziek (volgens mij zit er een enkele track in) of typische dingen uit die tijd. De mall en alles ziet er veel te gladgestreken uit. Die punkers die nagekeken worden vallen juist uit de toon.
Vuurwerk? Ja, vergeten...het is 4 juli. wtf zit ik te kijken.
Wat een miskleun.

skinny_tie
In Italië definitief niet in de bioscoop, deze week uit op PVOD. Ik hoop nog steeds op een (IMAX)-bioscooprelease in Nederland, lijkt me de enige manier waarop deze film enigszins te genieten zal zijn.

Rickazio
Stukje bagger van $200 miljoen... Zonde, want op papier wel goede acteurs.
Mevrouw Wonder Woman is dan wel Miss Israël maar ze konden beter een actrice vragen.

blurp194
Tsja.
Gadot en Wiig zijn best mooi, en sommige locaties ook wel. Jammer van het verhaal en de soundtrack, een heleboel bijrollen en een paar van de actiescenes. Oh, ik heb het helemaal niet met het superheldengenre, dat helpt ook al niet, maar zelfs als ik dar even vergeet is het toch best wel triest als je bedenkt dat deze film kennelijk 200.000.000 gekost heeft. Ok, dollars, dus monopoliegeld - geen echte euros. Echt, wtf, hoeveel hongerende kindertjes en ijsberen hadden ze daar een fijne dag mee kunnen bezorgen.

Matige film waarin Wonder Woman in actie moet komen als een steen met magische krachten in de verkeerde handen valt. Een nogal standaard superheldenfilm die niets nieuws te bieden heeft en te lang duurt (vooral het begin en de lange finale). De villains zijn clichématig, maar op zich nog wel vermakelijk. Verder nog wel een paar aardige actie-scenes. Net geen 3.0 sterren.

Bioscooprelease komt te vervallen, eind van de maart op Bluray en streaming.
Niet dat de film het geld waard is, maar toch...

Deepfreezer
Ik vond het een vermakelijke film
Ok het is niet de beste DC film maar om nou te zeggen flop nee zeker niet

thunderball
Deze film donderdag ontvangen en bekeken (Engelse 4K versie).
De kritieken op deze film zijn niet mals, maar vond het eigenlijk wel meevallen.
Het begin met de jonge Diana vond ik vrij goed, mooi gefilmd, spannend en spectaculair. Helaas leek men daar het meeste kruid al meteen te hebben verschoten, want er na kregen we nog maar sporadisch iets van actie voorgeschoteld.
Zo gauw het verhaal naar de jaren '80 ging verdween de magie van de beginscène en werd het al snel erg melig en vrij "corny" en zag het er over het algemeen ook stukken minder mooi en vooral goedkoop uit.
De actie scene in het winkelcentrum deed eerder denken aan "Superman 3" dan aan het superieure "Superman the movie" (verwachtte dat ieder moment Richard Pryor kon gaan verschijnen).
Gelukkig zat Gadot nog steeds goed in haar rol, ziet ze er werkelijk fantastisch uit en weet ze ons, de kijkers, ook door de minder geslaagde gedeeltes van de film te loodsen. Zij vormde ook nu weer een leuk liefdeskoppel met Pine en wederom waren zij het hart van de film.
Opvallend was wel dat comédienne Wiig erg indruk maakte in schurkenrol, ik vond haar zowel grappig, als sexy en op het eind als Cheetah zelfs levensgevaarlijk en ietwat creepy er uitzien.
Pascal als de hoofdschurk ging volledig over the top met zijn optreden, op zich niet erg, maar het slot was wel erg matig en gewoon een sof, daar er van een echte eindconfrontatie geen enkele sprake was.
Met op het gevaar af voor seksistisch uitgemaakt te worden, maar ik denk niet dat met een mannelijke regisseur, als Bay, of Snyder, aan het roer, we zo'n soft en spectaculair loos einde zouden hebben gekregen.
Na bijna 2,5 uur verwacht je gewoon een grandioze finale en niet emo tv toestanden.
Toegeven: je kreeg eerst wel het duel tussen WW en Cheetah, maar dat was niet bepaald memorabel te noemen, want vaak veel te afstandelijk gefilmd en met totaal geen spanning, waardoor het nauwelijks indruk maakte.
Conclusie: geen werkelijk slechte film, maar zeker tegen het einde toch wel teleurstellend.
Let ook op cameo van de originele Wonder Woman Lynda Carter tijdens de aftiteling, meteen het leukste moment uit de hele film.
Een zesje, ofwel drie sterren.

Platte popcorn.
Het is niet moeilijk om een superheldenfilm de grond in te boren en regelmatig gebeurt dat ook terecht, als weer de zoveelste clichéfilm voorbij komt denderen. Bij dit 2e deel is het vooral van hetzelfde laken een pak, maar iets cheesier. En juist dat kazige maakt dit vervolg een stuk smakelijker dan het iets te middelmatige deel een. Gadot is wederom beeldschoon in de titelrol maar ditmaal is de bad guy ietsje meer memorabel dan de eerste. Pedro Pascal is precies voldoende over de top en Kristen Wiig een leuke aanvulling. Guilty pleasure of plat vermaak, WW84 entertaint.
Een superheldenfilm die gelukkig nergens serieus wordt en als popcornvermaak uitstekend z’n werk doet. Opnieuw had er best een half uurtje vanaf gesnoept gemogen en lijkt 1984 ook een volledig onnodige toevoeging te zijn, maar vermaken doet de film sowieso. Het licht mag dus weer eventjes uit in de bovenkamer als Wonder Woman de realiteit doet vergeten. Soms mogen films zijn als een zak patat. Toegeven, je moet het niet wekelijks eten, het vult amper en je wordt er zeker niet beter van, maar het smaakt zo lekker op z’n tijd.
Voor eenieder die Zack Snyder's Justice League aan de te korte kant vond is er speciaal aan de steelbook 4K Ultra HD uitvoering de blu-ray toegevoegd met heel veel bonusmateriaal, waaronder een making-of. Alles is uiteraard voorzien van Dolby Atmos en Vision en zelfs HDR10+ voor wie het wil en kan. Het belangrijkste zit hem echter in de 3D-disc die is bijgevoegd voor de fijnproever en zogenaamde filmketter (want 3D is al tijden uitgekotst door het serieuze filmpubliek) die nog de juiste apparatuur heeft. Want WW84 komt het beste tot haar recht in de derde dimensie. Popcorn is niet plat namelijk. Alhoewel?
***
Met dank aan Warner Bros. voor het recensie-exemplaar.

Mikemans
wtf Dit is pijnlijk slecht. Dit is eerder een Disney kinderfilm geworden met slechte CGI.

krosnicky
Heel leuk vervolg met meer memorabele personages dan deel 1 ik had wel wat meer cheetah willen zien maar swat . Meschien komt die kans in deel 3 . goeie actie en leuke manier om er toch Chris Pine weer in te schuiven bovendien het speelde zich af in The 80’s and i love The 80’s

larsk0
Wat een bizar slecht geschreven verhaal was dit.... ik kreeg een soort plaatsvervangende schaamte voor de acteurs dat ze hier aan mee moetsen werken....

FlorisV
Met lage verwachtingen de film gezien maar ik heb me eigenlijk prima vermaakt. Het verhaal vond ik niet slechter dan de gemiddelde Avengers. Zo'n beetje wat je kunt verwachten en in ieder geval een origineler idee dan de standaard villain. Hoewel natuurlijk een echt epische strijd ontbreekt. Het is een film met relatief weinig actie geworden en als er actie is verwart die nogal omdat je Wonder Woman krachten ziet gebruiken (snel rennen, enorme kracht gebruiken, vliegen) maar ze tegelijkertijd sommige (onverwoestbaarheid) lijkt te missen in dezelfde scene.
Cheetah stelde mij wat teleur. De outfit in het Witte Huis was niet goed en de andere vechtscene was jammer genoeg erg donker. Cheetah zou er gewoon fantastisch (en met heel andere kleuren) uit moeten zien, gemiste kans. Als je de strips een beetje kent weet je wat ik bedoel, want dan krijg je soms gewoon pure fanservice als WW gaat stoeien met haar. Maar hoe dan ook Cheetah had er echt beter uit moeten en kunnen zien.
Pedro Pascal speelt een aandoenlijke oplichter en is wel iemand die je nooit helemaal kunt haten. Gadot is nog steeds overtuigend in de rol van Wonder Woman en laat door haar uitstraling nog steeds meer zien dan een fraai stel benen. Kristen Wiig (Barbara) is qua acteren adequaat maar soms erg slecht gekostumeerd (eerder genoemde pak in het Witte Huis, de latere vechtscene bij de installatie) of teveel opgemaakt en haar muizige, genegeerde karakter in het begin overtuigd niet door een teveel aan cliche's.
Ik denk dat de film wat verkeerd gepromoot is. Het jaren 80 jasje is niet zo dik als je misschien zou verwachten. Het is hooguit dat je even een wenk krijgt in welk tijdperk je zit. Verwacht ook niet allerlei hits uit die tijd.
De film komt nogal wat braaf en soms bijna ouderwets over. Ook erg luchtig. En er is dus niet bijster veel actie. Dat maakt 2,5 uur best een zit. Maar de uiteindelijke boodschap is wel een treffende. En gelukkig is het ook geen door wokeness geplaagde prent geworden. Vergeleken met veel andere superheldenfilms vond ik deze zo beroerd nog niet. Het goede van deze film was dat toch het karakter van WW hier wat minder vlak is en ze wat kwetsbaarder is (hoewel niet helemaal consequent). Dat is iets wat heel belangrijk is in heldenfilms en te vaak vergeten wordt. In dit opzicht is het misschien een beetje de Superman 2 geworden in de WW reeks. En die is ook wat ondergewaardeerd.

[email protected]
Meest slecht geacteerde film ooit!!
Meer heb ik er niet over te zeggen.

Mickey b
Verschijning van Gal Gadot maakt veel goed in deze film. Verhaal en inhoud is ok maar CGI kwam goedkoop over, vooral als je WW ziet hardlopen. Voor superheldenfilm ook weinig aktie. Iets te braaf voor genre en mijn verwachtingen. Kwam eerder over als een Lara Croft avonturen/romantische/speelfilm. Maar stak ook niet tegen. Geen echte overdonderende slechteriken. Ik herinner me nog eerste film waar ik op einde echte mee ging in de aktie. Hier bleef ik wat om mijn honger zitten. 3,5 * is max wat ik kan geven...

Kippie.
In alle oprechtheid snap ik de felle kritieken op deze film niet. Gewoon een prima film, kijkt lekker weg en Gal Gadot spat van het scherm. Prima voor tussendoor.

Lennert
Goed, DC comics zijn een obsessie van me en helemaal Wonder Woman is de afgelopen jaren (post 2016 met de start van Rebirth) een zeer geliefd karakter voor me geworden. De 2017 film was bijna perfect met een correct weergegeven mythologie, mooie actiescenes, bezieling en memorabele personages. Toen ik hoorde dat Maxwell Lord en Cheetah de antagonisten zouden zijn, was ik dan ook verheugd: Cheetah is een van de meest iconische WW villains buiten misschien Ares en Maxwell Lord op zijn best is een calculerende klootzak die het voor elkaar heeft gekregen om Wonder Woman hem te laten doden als enige optie om zijn mindcontrol over Superman vrij te krijgen. Iconisch moment in de comics, zou de film ook zo ver gaan?
Nee. Maxwell Lord, gespeeld door de immer voortreffelijke Pedro Pascal die ook echt wel moeite doet om zijn karakter leuk te maken, heeft niets te maken met de Maxwell Lord uit de comics. Geen crimineel genie, maar een sukkel die per ongeluk aan de MacGuffin komt die hem magische krachten geeft. Is Barbara-Ann Minerva de tragische Cheetah zoals ze wordt weergegeven in de Rebirth-reeks? In de comics is het moment waarop beide dames met elkaar vechten en Cheetah in tranen verteld over hoeveel pijn ze heeft en hoe verschrikkelijk haar honger naar mensenvlees als gevolg van de vloek is, een werkelijk tranentrekkend treurig moment. Hier? Barbara is jaloers omdat Diana mooier is. Om te huilen.
Het is niet allemaal kommer en kwel, want Wonder Woman 84 heeft prachtige visuals en een cast die in ieder opzicht de best doet. Ik heb Kristen Wiig nooit zo bijzonder gevonden als actrice, maar hier komt ze heel goed voor de dag. Gadot/Pine hebben nog steeds fantastische chemie en Pascal is zoals eerder genoemd zeer charismatisch in een verkeerde rol. Het is de charme van de cast en de kleurrijke plaatjes die de film behoed voor een compleet falen, maar het laat ook extra duidelijk zien waar het fout gaat.
Dan de actie: zowel Jenkins als Snyder hadden in voorgaande films een duidelijk idee van Diana's krachten en hoe dit om te zetten in goede beelden. Hier is de Lasso of Truth ineens een grappling hook/webslinger geworden en beweegt Diana zich voort als Spider-Man. Het zorgt voor onrealistische actie in vergelijking met de goed geschoten hand-to-hand combat uit de andere films. Dit ergert ook, aangezien we Diana al zo goed in beeld hebben gezien en het gewoon frustreert dat men ineens lijkt te zijn vergeten hoe een goede actiescene geschoten kan worden. Uitzondering voor het gouden kostuum dat in het begin van de vechtscene met Cheetah creatief gebruikt wordt. Helaas is dit ook van korte duur.
Ik vind het wonderbaarlijk om te zeggen, maar de combinatie Geoff Johns (een van mijn favoriete comicschrijvers, maar iemand die qua filmscripts weinig bijzonders kan neerzetten) en Jenkins (die in de eerste film als regisseur duidelijk doorhad hoe alles er uit moest zien), is voor het script veel minder sterk dan wat Heinberg, Fuchs en, jawel, Snyder met de voorganger deden. Snyder wordt nog al eens gebashed door mensen, maar hij is mede verantwoordelijk voor het fantastische eindproduct dat Wonder Woman (2017) was, hier is hij slechts producent.
Ik vind WW84 verder geen compleet falen, het frustreert me als fan gewoon hoeveel prachtig bronmateriaal men heeft en hoe dit niet omgezet wordt naar iets dat meer memorabel is. Het einde waarbij Diana's compassie gebruikt wordt als tegenhanger van haar meer vechtlustige kant ergert me echt niet per se, haar liefde is een van haar meest kenmerkende eigenschappen. De aanloop er naartoe werkte gewoon niet. Ik heb me alsnog vermaakt met de cast en enkele mooie momenten, waardoor ik er nog een voldoende aan kan geven, maar het is zo zonde dat het gewoon niet veel beter is.

Metalfist
Does, does everybody parachute now?
Wonder Woman 1984 zal voor mij altijd één van de films zijn die bewijst dat je je geplande release dates soms gewoon met rust moet laten. Oorspronkelijk was deze sequel op de Wonder Woman film uit 2017 gepland voor december 2019 maar dat werd gewijzigd naar november 2019 om niet in de weg te zitten van de nieuwe Star Wars. Bij Warner Brothers dachten ze echter: weet je wat, we pakken juni 2020 omdat de eerste film het in die periode zo goed deed. Iedereen weet echter wat er in de tussentijd gebeurde.. De film werd door de pandemie continu verschoven en kreeg uiteindelijk een beperkte bioscooprelease + een release via HBO Max bijna exact een jaar later in december 2020.
Achteraf natuurlijk gemakkelijk gezegd, maar ik denk dat het toch een beter idee had geweest om dit meteen te releasen in concurrentie met Star Wars. In ieder geval had het geen verschil uitgemaakt voor de kwaliteit van de film en eerlijk gezegd? Die is vrij belabberd. De eerste Wonder Woman vond ik persoonlijk sowieso al niet de hallelujah-film die sommigen er van maakten, maar deze 1984 variant is in alle opzichten het zwakkere broertje. Ik ben in de eerste plaats vooral teleurgesteld in de mate waarin het regisseuse Patty Jenkins lukt om de eighties te tonen. Als je zo prominent een jaartal in de titel verwerkt, let er dan ook op dat de film dat ook uitstraalt. Met uitzondering van wat trainingsoutfits en paar sporadische modeverschijnselen zou je nergens denken dat dit zich in 1984 afspeelt. Ik ben zelf geboren in de jaren '90 en bovendien een man, maar ik kreeg het op den duur ook op mijn heupen hoe elke man buiten Steve wel een seksueel roofdier lijkt te zijn. Oké, seksisme op de werkvloer is een issue en zal vroeger ongetwijfeld erger zijn geweest, maar Jenkins draaft wel erg door. Zeker omdat het haar niet lukt om de vrouwen een eigen smoel te geven. Diana wordt gereduceerd tot een ijskonijn en Barbara wordt uiteindelijk ook het slaafje van Maxwell Lord. Ik snap sowieso niet wat die eigenlijk in heel het verhaal had te doen, ik had veel liever gewoon de strijd tussen Diana en Barbara gezien.
Zeker omdat de invulling van Pedro Pascal ronduit slecht is. Normaal gezien toch een acteur die wel wat meerwaarde kan geven aan een rol, maar hier verslikt hij zich in de soms ronduit belachelijke dialogen. Zeker naarmate hij meer en meer een wishmaster wordt is het hek van dam. Gal Gadot blijft wel een fijne Wonder Woman en weet ook in haar menselijke alter ego te overtuigen en het is fijn dat Chris Pine nog terugkeert. Normaal gezien niet zo'n fan van dit soort herrijzenis maar het geeft de film wel een schop onder de kont. Aangenaam verrast ook door Kristen Wiig die een goede Barbara weet neer te zetten, maar ook naar het einde toe finaal de mist ingaat wanneer haar grootste drijfveer vooral is dat ze jaloers is op alles wat Diana is. Girlpower! Waarom dan toch nog 2.5* vraag je je af? Wel, ik vraag het me nu ik dit schrijf eerlijk gezegd ook af maar toch keek dit allemaal nog vlotjes weg en heb ik me tijdens die speelduur van bijna 2.5 uur nooit echt verveeld. De actie ziet er soms wat vreemd uit (heel dat gevecht in het winkelcentrum, het oogt zo enorm onnatuurlijk) maar ik blijf wel gecharmeerd door het Gadot/Pine duo. Die legt nu voor de 2e keer het loodje dus ik kijk wel een beetje argwanend naar een eventueel derde deel.
Het eerste deel was geen enorme hoogvlieger maar had nog wel het voordeel dat het gewoon een erg charmante popcornflick was. Wonder Woman 1984 start nog leuk met een (voor de rest trouwens volstrekt nutteloze) flashback naar Diana's jeugd en hier en daar zitten de nodige opflikkeringen, maar Jenkins mispakt zich voor de rest compleet aan heel de film. Dat einde ook in de sneeuw.. Kun je het nog meer cliché maken? Gelukkig zit er tijdens de eindcredits nog een leuk momentje met Lynda Carter, dan eindig je de film toch nog met een goed gevoel.

Yugnav
Wat een bagger zeg. Waardeloos verhaal, ondermaatse special effects en het acteerwerk is erg zwak. Dapper om hier $200m aan uit te geven...

Captain Pervert
- 2063 stemmen
Wonder Woman 1984. Toen ik de trailer zag dacht ik: ha leuk, de 80s. Mijn favoriete decennium. Sowieso zijn de jaren 80 bezig aan een revival en dat juich ik van harte toe. Maar de beoordelingen waren slecht. Ik zag lage ratings, maar had nog niet gelezen waaróm men deze film zo slecht vindt. Tijd om het te gaan zien.
Allereerst de cijfers. 151 minuten. Dik tweeënhalf uur. Niet zo raar als je ziet dat scènes ontzettend lang uitgesponnen zijn. Het is bij vlagen echt niet vooruit te branden. Dan de rating: 9 jaar. Negen. Toen ik negen was keek ik de cartoons van Super Mario, Dungeons & Dragons (vond ik soms eng) en de Turtles. Ik was zelfs nog niet aan The A-Team begonnen.
Geen wonder (haha, woordgrap) dat Wonder Woman aanvoelt als een kinderfilm. En niet alleen omdat niemand echt gewond raakt laat staan sterft. Of omdat de badguys niet intens slecht zijn maar meer door omstandigheden zo geworden zijn.
De film draait uiteraard om een doomsday device, dit keer heet het de Allspark, nee wacht, The One Ring, nee uhm Infinity Stone? Oja: Dreamstone. Dit ding zorgt ervoor dat de dood gewaande Chris Pine weer ten tonele verschijnt, maar het kan ook zijn dikke broer zijn. Was die in het eerste deel ook zo vadsig? Verder maken we kennis met Barbara, een parodie op alle parodieën van klungelige kantoorklerk, uiteraard met bril en vanzelfsprekend ziet niemand haar staan. Totdat... Juist.
Last but not least is daar Pedro Pascal, die goed heeft gekeken naar The Wolf of Wall Street en een onbedoeld hilarische persiflage op Leonardo Dicaprio neerzet. Maar blijkbaar had hij bij de opnames al zijn twijfels over de kwaliteit van de film dus heeft hij zijn kenmerkende snor afgeschoren, zodat hij nu kan zeggen dat hij geen idee heeft wie die acteur is die zo vreselijk aan het schmieren is.
Als Diana in het verleden duikt van de Dreamstone dan weet de film nog een beetje origineel uit de hoek te komen. Helaas blijft het daarbij en is de rest behoorlijk ongeïnspireerd. Een held die krachten kwijtraakt en iemand die zijn (haar) krachten ontdekt. Duizend keer gezien. Zelfs de actiescènes maken nergens indruk. Wanneer de personages grote sprongen maken is het pijnlijk duidelijk dat ze aan touwtjes hangen. Zelfs de muziek van Hans Zimmer klinkt alsof je het al tien keer hebt gehoord.
Daarbij komt nog eens dat de CGI zo beroerd is dat het lijkt op een hommage aan de originele Wonder Woman TV serie met Lynda Carter van dik 40 (!) jaar geleden. Als ze op 10 kilometer hoogte vliegt, wappert haar haar amper meer dan tijdens een lentebriesje op de grond. Het is te knullig voor woorden. Over Lynda Carter gesproken: die mag in een mid-credits scène nog even opdraven voor een cameo met haar vreselijk onnatuurlijke, gladgetrokken gezicht.
Al met al is het natuurlijk vooral ook een policor girlpower vehikel, met een vrouwelijke regisseur, een stoere heldin, vrouwelijke antagonist, een blanke boef die om niet nader genoemde redenen een Aziatisch zoontje heeft en veel mensen van kleur. Maar soit.
Het bonte jaren 80 decor begint met popmuziek, fitnesspakjes in neonkleuren, punk kapsels en meer open deuren. Het ligt er allemaal wel erg dik bovenop maar als liefhebber vond ik dit juist leuk. Jammergenoeg verdwijnt het 80s thema op zeker moment geheel naar de achtergrond.
Wanneer je het ziet als kinderfilm, is het nog wel te pruimen allemaal. Dan let je niet op het feit dat museumstraaljagers blijkbaar startklaar en volgetankt in het museum staan. Of dat een muur weliswaar helemaal uit het niets kan verschijnen, maar dat Chris Pine voor zijn wederopstanding blijkbaar een 'donor lichaam' van een willekeurige kerel nodig heeft. Niet te kritisch zijn.
Daarbij komt dat Gal Gadot weer de show steelt met haar oogverblindende schoonheid. Wel vermoed ik dat deze film veel meer dialoog heeft dan de vorige, want ik vond haar acteerwerk minder en hoorde veel meer een accent dan in het eerste deel. Maar kniesoor die daar op let. Lekker ding.
2,5 sterren

MindlessAssassin
Gal Gadot als Wonder Woman ben ik nooit van gecharmeerd geweest. Ze is een erg matige actrice, met ook een vervelend accent. Ook hier is ze vrij slecht en dan kan ze wel mooi zijn, maar iedereen kan mooi zijn. Wil nog niet zeggen dat je dan kunt acteren. Doet niks af van haar matige portrettering van Wonder Woman. Hoorde dat Olga Kurylenko erg dichtbij was voor de rol als WW. Had liever haar gezien..
Het 1e deel vond ik niet zo bijzonder. Kan mede komen omdat dat een DCEU film was en ik een beetje allergisch aan het worden ben voor alles dat gelinkt is aan een universum. En ook daar vond ik Gal Gadot hinderlijk en niks uitstralen.
Wat betreft dit 2e deel doet het één ding beter, althans.. Dat leek zo, en dat was de setting: the 80s. Alleen valt deze ‘setting’ al vrij snel vrij ver op de achtergrond, dus gaat helaas voor deze film ook die vlieger niet op.
Het verhaal is gewoon slecht, onsamenhangend en het gaat nergens over. Haal alle clichés van het afgelopen decennium maar uit kast, want ook hier doen ze weer een intrede..
Over Gal Gadot heb ik al wat gezegd, maar over de rest nog niet. Laten we dan maar beginnen met: Kristen Wiig. Wiig vertolkt het personage ‘Barbara Minerva’ en dat doet ze als enige in deze film, nog prima. Het is wel een aparte casting en een slecht/k*t personage. Dan hebben we Pedro Pascal die het personage ‘Maxwell Lord’ vertolkt. Hij had waarschijnlijk al vrij vlug tijdens de opnames in de gaten waar hij in beland was, dus besloot hij maar met zijn blote billen gezicht op het toneel te verschijnen. In de HOOP dat niemand hem zou herkennen. Dat is bijna gelukt.. Want hij past ook zijn acteerstijl aan, naar enorm ‘overacteren’ waardoor je soms een klein beetje het gevoel krijgt of je niet naar een real-life ‘Dora the Explorer’ film aan het kijken bent. Ook zag die pruik er niet uit, en dat is een kwaaltje wat ik de laatste tijd vaker zie bij acteurs die een pruik op moeten. Vraag me af waar de stylisten van Woody Harrelson de pruiken vandaan halen, want dat zijn goede pruiken.
Visueel gezien was het ook huilen met de pet op. De film was erg lelijk voor deze tijd evenals de CGI. Ook Hans Zimmer leek er weinig zin in te hebben, en heeft maar gewoon wat oud werk laten mixen en naar WB gestuurd.
4.0/10

Wonder Woman
2017

Wonder Woman-regisseur haalt uit naar streamingsdiensten: "Het lijken wel nepfilms"

'Wonder Woman 1984' volledig geschrapt van bioscoopagenda

Bioscopen maken zich zorgen over tekort aan content op lange termijn

'The Marksman' met Liam Neeson stoot 'Wonder Woman' van de troon

Wolfwalkers
Animatie / Avontuur, 2020

Sound of Metal
Muziek / Drama, 2019
dc comicssuperheldgebaseerd op stripjaren 80action herodc extended universe (dceu)action girl
Social media
- Registreer |