• 9.218.744 stemmen

Mission: Impossible - Fallout (2018)

Actie / Avontuur | 147 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Mission: Impossible 6 / M:I 6 - Mission Impossible / M:I VI - Mission Impossible / Mission: Impossible VI

Oorsprong: Verenigde Staten / China / Frankrijk / Noorwegen

Geregisseerd door: Christopher McQuarrie

Met onder meer: Tom Cruise, Henry Cavill en Rebecca Ferguson

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 2 augustus 2018

Plot Mission: Impossible - Fallout

"Some missions are not a choice."

Nadat een missie fout afloopt, moeten Ethan Hunt en zijn IMF-team, bestaande uit Alan Hunley, Benji Dunn en Luther Stickell, racen tegen de klok. Ze worden bijgestaan door Ilsa Faust en Julia Meade die hen helpen hun nieuwe missie tot een goed einde te brengen. Tijdens hun avontuur dreigt er voortdurend gevaar in de vorm van nucleair terrorisme. Bovendien wordt Hunt gekweld door zijn verleden en door de keuzes die hij in zijn leven maakte. Daarnaast duikt August Walker op, een nieuwe collega waarmee zijn team zal moeten samenwerken.

Ethan Hunt

Erika Sloane

The White Widow

avatar van jokemeistah

jokemeistah

Wat een geweldige actiefilm en wat is Tom Cruise toch een geweldige ster. Hij is inmiddels 56 jaar en voert nog steeds alle stunts zelf uit.

avatar van jokemeistah

jokemeistah

Canon1967 schreef:

Ik heb gisteren "Mission Impossible Fallout" bekeken op uitnodiging in de bioscoop.

Zelf zou ik nooit een ticket kopen voor dergelijke film.

Desondanks ik de vorige films niet heb gezien, kon ik quasi perfect mee volgen gezien de flinterdunne en super voorspelbare verhaallijn.

De imposante special effects en de goeie soundtrack buiten beschouwing gelaten, vond ik de inhoud en uitwerking van deze film op het lachwekkende af.

Hoe onrealistisch kan je het maken.....

Het concept van een actiefilm is altijd hetzelfde; nooit kan men goed schieten met een pistool...zelfs niet op pakweg 5 meter afstand en elke crash wordt zonder schrammetje doorstaan...zelfs de haardos komt ongeschonden uit een crash met 2 helikopters nota bene

Om nog maar van de eindeloze en totaal ongeloofwaardige achtervolgingen in Parijs te zwijgen.

Het meest overbodige waren de liefdessaus die er de laatste 15 minuten werd overgegoten...die duwden deze B film nog verder weg in de vergetelheid.

Tom Cruise was ooit top en speelde goeie rollen, maar die ambitie is reeds lang doorgespoeld, lijkt mij.

Zonde van mijn tijd, maar kom...het was een gratis ticket..nog een geluk.

Dit is Mission Impossible. Tuurlijk moet je geen Shawshank Redemption verwachten.

Maar qua actie was het allemaal puur en puur top

avatar van martijnk

martijnk

Dutch80 schreef:

Hoe kom je bij NY of LA? Deel 1 Praag, deel 2 Australia, deel 3 China, deel 4 Engeland, deel 5 Dubai. Films spelen zich overal ter wereld af behalve in die 2 steden haha.

Ja sorry ik zeg het verkeerd, meeste actiefilms zijn altijd in de VS, als het dan een keer in Europa is is het leuk om te zien. Ik bedoelde niet specifiek MI.

avatar van teigertje

teigertje

Zojuist in de bioscoop gezien.

Voeg alle achtbanen van de wereld bij elkaar en verbleken bij deze nieuwe MI

Film overtreft boven alle verwachtingen.

Voor nu: Een van de beste films aller tijden !

Een film die eens in de zoveel jaren met kop en schouders er boven uit steekt.

MEESTERLIJKE MI MEESTERLIJKE FILM !

avatar van Shinobi

Shinobi

"Oh, you know, same old Ethan."

Deze reeks blijft een ongekend hoog niveau vasthouden en wordt met elk deel alsmaar beter. Vanzelfsprekend waren de verwachtingen dan ook hooggespannen voor dit vervolg.

Ethan Hunt moet ditmaal racen tegen de klok om een nucleaire dreiging tegen te houden. Het is slechts een kapstok om verscheidene locaties aan te doen, gezien het op hetzelfde neerkomt; of iemand zit hem op de hielen of hij moet zelf de achtervolging inzetten. Desondanks blijft het allemaal erg onderhoudend in elkaar steken.

Er wordt een aardige poging gedaan om alle verhaallijnen uit de voorgaande delen bij elkaar te brengen. Dit komt niet helemaal goed over, omdat het narratief onnodig ingewikkeld wordt gemaakt. Meer moet je hier niet achter zoeken. Wel is te merken dat Hunt zijn moreel kompas flink op de proef wordt gesteld, gesteund door de ernstigere - en soms sentimentele - toon.

Zoals vanouds zit het met de actie weer snor. In 'Fallout' gaan de set pieces van groot, groter naar grootst. Tom Cruise, de ultieme waaghals blijft fenomenaal in deze scènes waarin hij opnieuw alle stunts voor zijn rekening neemt. Als kijker word je meegenomen naar: een spectaculaire free-fall parachutesprong, een harde knokpartij in het toilet, een helmloze motorachtervolging door de drukke straten van Parijs en een duizelingwekkende helikoptersequentie. Het houdt niet over. Christopher McQuarrie weet het geheel wederom strak in beeld te brengen.

Al met al een prima vervolg, maar de eerste tekenen zijn wel zichtbaar dat de rek er een beetje uit is. Toch ben ik stiekem benieuwd wat een volgend deel in petto zou hebben. Overigens is de IMAX 3D ervaring zeker aan te bevelen.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van Basto

Basto

Wow wat een heerlijke rush. 2,5 uur non stop actie van hoog niveau!

4,5

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Het vorige deel was één van de fijnste actiefilms van dit decennium dus de opvolger kon ergens alleen maar tegenvallen, en dat doet de film ook wel een beetje. Kijk, het verhaal bij dit soort films maakt me echt niets uit. Maar dan moet je het niet nodeloos ingewikkeld gaan maken met plottwist na plottwist. Want dat stoort gewoon. Of hele stukken waar de vaart uit gaat om het verhaal maar verder te helpen. En dan gaan clichés of dommigheden ook irriteren. Zeker omdat tussen de actiestukken behoorlijk wat rust zit en je de kans dan krijgt om de aandacht te verliezen en te gaan nadenken.

Maar net als in deel 5 is McQuarrie duidelijk op zijn gemak in de actiescènes. Er zitten een stuk of 4 grote scènes in, die alle werkelijk uitstekend zijn. Overzichtelijk geschoten met lange shots (uit dat vliegtuig ogenschijnlijk in één shot) en toch knallen ze enorm en zijn heel flitsend. Ook Cruise is dan prima, laat hem maar lekker rennen en knokken, dan redt hij zich puur met charisma. Soms ook met ineens een scène die er niet in lijkt te horen maar wel erg mooi is zoals de gedachte van Cruise over de ontvoering in Parijs, erg mooi gedaan zonder veel geluid en een beetje dromerig. Dat het slotstuk eigenlijk er te ver over gaat maakt dan juist niet uit omdat het zo lekker gefilmd is. En eerlijk, door de rustige stukken tussendoor word je niet murw gebeukt. Alleen jammer dat die rustige stukken wel de zwakste delen zijn. Uiteindelijk een film die prima is voor een keer in de bioscoop (juist de bioscoop) maar het laat niet zo'n indruk achter na het vorige deel. 3,5* dan maar, omdat Pegg nu niet irritant is.

avatar van John Milton

John Milton

Erg lekker.

Ik ben blij verrast dat de serie toch steeds weet te verrassen, zonder als een grote herhaalzet aan te gaan voelen. Natuurlijk, het basic plot is nauwelijks nieuw, maar letten we daar echt op bij een franchise als deze? Het stof van het ene verbluffende action set piece is nauwelijks neergedaald, of het volgende kondigt zich al aan. Van botbrekende gevechten in toiletten, tot achtervolgingen op hoge snelheid. Christopher McQuarrie overtreft zichzelf met deze sequel wel, wat mij betreft. Genoten van de cast ook, zowel de oudgedienden als 'nieuwkomer' (in de serie) Henry Cavill in een heerlijke rol. Met weten te verrassen doel ik dan ook meer op het adrenaline peil, de side characters en de dosering van de humor. Wie de voorgaande delen op waarde kon schatten voor wat het is, zal hier absoluut van kunnen genieten.

Het sentiment speelt bij vlagen even op, maar voor mij werkte het. Een middag bieren op een zonnig terras stemde me wellicht ontvankelijk voor wat ouderwets Hollywood drama, maar als het binnen komt, komt het binnen.

TIP: gezien in Atmos 3D, maar ondanks het lekkere geluid, haalde de 3D (sterf toch eens, jij vervloekte techniek) me er toch weer erg uit. Ik ga hem nogmaals in 2D zien, als het lukt. En even googelen naar de color grading en belichting van deze film, het leek soms heel overbelicht voor mij gevoel, ongetwijfeld bewust, maar het viel me wel op. Hoe dan ook raad ik de 2D versie aan indien beschikbaar, voor wie sowieso niet zo'n 3D fan is. Voegde voor mij nul toe.

Kan een actiefilm te veel actie hebben? Misschien een vreemde en anders wel domme vraag, maar na afloop van Fallout had ik echt het gevoel murw te zijn geslagen. Er was dusdanig veel actie in deze film dat ik er op een gegeven moment ongevoelig voor werd. Dus als ik mijn eigen vraag mag beantwoorden zou ik zeggen: ja. Een actiefan pur sang zou misschien zeggen: nee. Mijn inziens is Fallout een van de mindere delen uit de MI-reeks.

avatar van DiDa

DiDa

Even een vraagje. Is het handig om het vorige deel nog eens te kijken alvorens aan Fallout te beginnen? Ik hoor ook geruchten over een connectie met deel 3. Klopt dat?

avatar van Rosicky

Rosicky

Fijne actiefilm. Met een beter plot en een kleine beetje meer humor had dit een klassieker kunnen worden. Nu moet de film het écht enkel en alleen hebben van de spektakelwaarde. Maar die ligt gelukkig erg hoog.

avatar van John Milton

John Milton

DiDa schreef:

Ik heb het wel gedaan, en het maakt het iets leuker, maar het is geen noodzaak ze te herzien, tenzij je er niets meer van weet. Ok, misschien geen absolute must zelfs dan, maar wel van toegevoegde waarde om 3 en vooral 5 nog in het geheugen te hebben.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

John Milton schreef:

Heb 4 en 5 van de week gekeken maar ik denk dat ik vanavond ook 3 nog maar eens op zet dan, daar kan ik me echt niets meer van herinneren.

avatar van DiDa

DiDa

John Milton schreef:

Thanks! Ga ik die nog even checken.

avatar van Grotehaas

Grotehaas

Welnee, het verhaal is zo dun, dat dit echt niet nodig is!

avatar van Basto

Basto

DiDa schreef:

Nee hoor, kan me het vorige deel nauwelijks herinneren en het draait vrijwel enkel om de actie. En die is top.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Met Mission: Impossible moet ik altijd een beetje aan The Fast & the Furious denken. Ook deze reeks blijft verrassen door goed te blijven en weet een enkele zelfs het voorgaande deel te overtreffen. Ook deze M:I overtreft het vorige deel met gemak. Rogue Nation is op momenten namelijk best saai. Fallout daarentegen heeft een tempo wat ik zelden tegenkom in actiefilms en dan ook nog is voor maar liefst (bijna) 2,5 uur lang! Een film technisch benaderen vind ik lastig, maar naar mijn idee is dit allemaal verdomd goed gefilmd, gemonteerd enz. enz.

Nadeel is wel. De film probeert erg interessant te zijn met plot twistjes, onnodig ingewikkeld gedoe en M:I6 neemt zichzelf toch wel behoorlijk serieus. En tijdens het laatste half uurtje zo'n beetje kreeg ik wel een TF&TF gevoel en wellicht gaat dat voor een M:I toch net even te ver, want de films zijn in tegenstelling tot TF&TF nog best serieus te nemen.

Laat ik het er gewoon op houden dat dit echt een goede actiefilm is!

Graaf Machine

De eerste MI - film die ik gezien heb, maar dit smaakt zeker naar meer. Heerlijke actiefilm zonder veel dramatische poespas. Soms merk je wel dat er naar voorgaande delen gelinkt wordt, maar dat maakt niets uit, alles is helder.

Nu ga ik zeker de eerste 5 MI's ook kijken.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

What a rush! Geweldige film.

DiDa schreef:

Geen idee of er connecties met deel 3 zijn, maar in elk geval is de film prima te verteren zonder van de voorgaande delen op de hoogte te zijn.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

DiDa schreef:

Er is een connectie met de vorige film (deel 5)... Het personage Solomon Lane gespeeld door Sean Harris. Lijkt wel wel handig als je weet wat die snuiter allemaal gedaan heeft in deel 5.

Deel 3 weet ik niet.

avatar van soom

soom

Your mission, should you accept it..

Is om geen 3D meer te doen voor welke film dan ook... Want dat voegt weer eens niets toe.

Ik heb echt niet veel met meneer Cruise, nee. Iets te arrogant, teveel van hetzelfde (Jaaa we weten heus wel dat je je stunts zelf doet, hoor, uiteraard), oja en er is iets met een of ander geloof, waar hij om bekend staat.

Dus nee, zeer zeker dat hij niet de reden is dat ik deze gezien heb.

Simon Pegg is heerlijk en Henry Cavill is een Superman, die mijn hart steelt, hoe hij er ook uitziet. Oja en Michelle Monaghan is top. Dat is het wel een beetje, want erg veel vernieuwends zit er niet in. Maar het is gelukt genoeg.

avatar van de grunt

de grunt

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Ik heb alle M.I. films gezien en wou dus zeker dit zesde deel niet missen. Dit is toch wel één van mijn huidige favoriete filmseries, naast James Bond (maar die serie werd door ene Daniel Craig om zeep geholpen). En Tom Cruise doet het hem weer! Niet alleen doet hij vele stunts zelf, hij ziet er ook nog erg goed en sportief uit voor zijn leeftijd. Deze film zit dan ook vol actie, goed geschoten in lange takes. Mijn favoriete deel was de achtervolging met de motor en de sprong in free-fall die me waarachtig last deed krijgen van hoogtevrees.

Veel verhaal zit er deze keer niet in, en om die reden vind ik dit niet de beste in de reeks, maar ik heb toch weeral erg genoten van dit actiespektakel! Het zeemzoete stukje met zijn vrouw aan het einde hoefde voor mij niet (ik vraag me af wat de ene vrouw in de andere haar oor fluisterde) en het gevecht met superman Henry Cavill was een beetje ondermaats, maar dat zijn zo'n beetje de enige kritische puntjes die ik heb. Op naar deel 7!

avatar van IH88

IH88

“So, how is he?”

“Oh, you know, same old Ethan.”

Eén van de beste actiefilms die ik heb gezien. Dat de Mission Impossible franchise na zes films nog zo fris en relevant weet te zijn is ontzettend knap. Het plot is een stuk minder dan de vorige twee films, sommige twists zie je van een kilometer ver aankomen, en de dialogen zijn soms ook erg matig. Maar kom op, het gaat natuurlijk om de actiescènes. En het is ook gewoon leuk om deze groep acteurs bezig te zien, en ik zou zo nog tien films naar Cruise, Pegg, Ferguson en Rhames kunnen kijken (leuk ook om Michelle Monaghan terug te zien).

Vooral Ferguson is weer geweldig als Ilsa Faust en mocht Cruise er ooit mee stoppen, of echt ernstig geblesseerd raken bij een stunt (de man gaat als een waanzinnige tekeer op z’n 56ste), dan staat zijn opvolger klaar. De actiescènes zijn niet alleen adrenalineverhogend, maar ook adembenemend gefilmd. De locaties, het camerawerk, de regie, de cinematografie etc. het is allemaal van het hoogste niveau. De scene waarin Cruise en Cavill uit een vliegtuig springen, de vechtscene in de wc’s, de autoachtervolging in Parijs, het laatste gedeelte met de twee helikopters etc. Echt geweldig gedaan door McQuarrie en de acteurs, die er helemaal voor gaan en echt plezier uitstralen. Dit is op en top zomervermaak, maar daarnaast wordt de lat voor toekomstige actiefilms ook weer wat hoger gelegd.

avatar van soom

soom

IH88 schreef:

De man gaat als een waanzinnige tekeer op z’n 58ste..

Klein verschil, maar Tom Cruise is volgens de gegevens toch echt geboren op 3 juli 1962 en niet op 3 juli 1960..

soom schreef:

Hij ziet er jonger uit dan ik, en hij is zeker energieker dan ik. En ook ik kom niet uit 1960, maar ben zeker 8 jaar jonger.

Heb ook altijd moeite gehad met Tom Cruise vanwege zijn privéleven, maar wat boeit dat. Als acteur hoort hij tot de absolute top van de laatste drie decennia. Wat zeg ik? Hij ís de top van de laatste drie decennia.

avatar van stefano

stefano

Wat een film!! Dit is nou precies een film waar de bioscoop voor bedoeld is. Actie is intens en non stop prachtige camera beelden. Super knap dat ze auto/motor achtervolgingen nog steeds nieuw kunnen laten aanvoelen, want na de zoveelste film is het lang geleden dat ik zo heb zitten genieten. Je kan vinden van Tom Cruise wat je wilt, maar wat hij allemaal doet voor zijn films kan je alleen maar respect voor hebben.

avatar van Phoenix

Phoenix

Wat een opmerkelijke look had deze film zeg. Wijd open anamorphic in het kwadraat, gigantisch opgeblazen highlights, enorme korrel in de donkere scenes en een focus puller waarvan het leek alsof hij af en toe wat door z'n Facebook-tijdlijn zat te scrollen. Gezichten waren geregeld gewoon onscherp, heel bijzonder. Zeker vergeleken met enkele IMAX-formaat scenes die er zeer mochten zijn op groot scherm.

Verhaal... tja, who gives a fuck. Alleen jammer dat ze na tien jaar nog steeds met die suffe maskertjes op de proppen komen én bovenal dat de intelligentste gangsters ter wereld daar nog steeds intrappen. Misschien moeten zij ook eens een wachtwoord verzinnen, zoals wanneer Ethan z'n zoveelste Mission Impossible in z'n handen krijgt gedouwd?

Gelukkig kun je de actie wel aan McQuarrie en Cruise overlaten. Het is weinigen gegeven om zo goed snelheid en gevaar over te brengen, zeker als je bedenkt dat het steeds Cruise zelf is die al die halsbrekende toeren uitvoert, waarbij hij ook gewoon geregeld dingen breekt. Sound design werkte er zeker in IMAX ook goed aan mee, trouwens.

Toch blijft het een rare ervaring om zo'n visueel softe bende in IMAX te zien. Nogal een verschil met de zoveelste plastic Hollywood-crap, maar wat mij betreft niet helemaal geslaagd.

avatar van Thiver

Thiver

Mister Kubrick schreef:

Natuurlijk kan een actiefilm te veel actie bevatten, net zoals een komedie te veel grappen kan hebben of een musical te veel liedjes. Bij de gemiddelde Transformers-film heb ik halverwege wel genoeg actie gezien, wat vooral komt doordat deze doorgaans vrij abominabele actiescènes hebben. Echter, de actie in The Raid 2 is van een enorm hoog niveau, maar daar had ik tegen het einde toch ook wel genoeg van, omdat het allemaal tamelijk repetitief is. Bij Mission: Impossible - Fallout had ik daar geen last van; de actie is perfect uitgevoerd en kent een grote variëteit.

martijnk schreef:

Met de Mission: Impossible-reeks zit je wat dat betreft toch behoorlijk goed: elk deel heeft minstens één segment dat zich in Europa afspeelt. De Bond- en Bourne-films trouwens ook.