• 9.218.744 stemmen

Mission: Impossible - Fallout (2018)

Actie / Avontuur | 147 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Mission: Impossible 6 / M:I 6 - Mission Impossible / M:I VI - Mission Impossible / Mission: Impossible VI

Oorsprong: Verenigde Staten / China / Frankrijk / Noorwegen

Geregisseerd door: Christopher McQuarrie

Met onder meer: Tom Cruise, Henry Cavill en Rebecca Ferguson

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 2 augustus 2018

Plot Mission: Impossible - Fallout

"Some missions are not a choice."

Nadat een missie fout afloopt, moeten Ethan Hunt en zijn IMF-team, bestaande uit Alan Hunley, Benji Dunn en Luther Stickell, racen tegen de klok. Ze worden bijgestaan door Ilsa Faust en Julia Meade die hen helpen hun nieuwe missie tot een goed einde te brengen. Tijdens hun avontuur dreigt er voortdurend gevaar in de vorm van nucleair terrorisme. Bovendien wordt Hunt gekweld door zijn verleden en door de keuzes die hij in zijn leven maakte. Daarnaast duikt August Walker op, een nieuwe collega waarmee zijn team zal moeten samenwerken.

Ethan Hunt

The White Widow

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Phoenix schreef:

Wat een opmerkelijke look had deze film zeg. Wijd open anamorphic in het kwadraat, gigantisch opgeblazen highlights, enorme korrel in de donkere scenes en een focus puller waarvan het leek alsof hij af en toe wat door z'n Facebook-tijdlijn zat te scrollen. Gezichten waren geregeld gewoon onscherp, heel bijzonder. Zeker vergeleken met enkele IMAX-formaat scenes die er zeer mochten zijn op groot scherm.

Dat viel mij dus ook op. Dat van die enorme korrel in donkere scènes kan ik nog voorstellen als artistieke keuze - de hele film was wat grauwer dan je van een film als dit zou verwachten - maar dat de hele tijd gezichten onscherp zijn, lijkt me eerder een fout. Maar een hele slordige fout, dan.

avatar van Basto

Basto

Chainsaw schreef:

Viel me ook op, zeker omdat 3D juist baad heeft bij volledige scherpte diepte. Maar het leeg mij geen fout. Denk dat de heer Cruise gewoon graag vaker scherp in beeld kwam dan zijn schermgenoten.

avatar van thunderball

thunderball

Mij totaal niet opgevallen, maar ik heb dan ook de film in 2D gezien, wel op een groot scherm te Metropolis Antwerpen, dus had het toch op moeten vallen.

Zou het iets met de 3D te maken kunnen hebben?

Iron Maiden

De belachelijk (en onterecht) hoge normering voor dit nieuwe deel in de reeks zorgde ervoor dat ik toch wel hyped richting de bios ging. Helaas monde dit uit in een lichte teleurstelling, aangezien alle clichés netjes worden afgestreept en het meer een herhaling is van voorgaande delen. Van de laatste seconde op de timer tot een plot twist over wie de échte slechterik is. Over herhaling gesproken, het doet de film geen goed dat het voortborduurt op het mindere deel 5. Solomon was simpelweg geen charismatische badguy en zijn motieven weten ook hier niet te boeien. Had hier een nieuwe vijand in beeld gebracht en Solomon, maar ook Rebecca Fergusson had hier achterwege gelaten kunnen worden. Alleen de jacht op de geheime identiteit van Henry Cavill was al genoeg geweest. Rebecca’s zijplotje is niet interessant en hier had de film aan vaart kunnen winnen. 147 minuten is namelijk echt veel te lang om het plot uit de doeken te doen. Geregeld zakt de film in elkaar om weer compleet op te leven tijdens de wervelende actiescenes, maar door het onbreken van een pakkend verhaal, wat deel 3 bijv. uistekend deed, is deze film voor mij een gemiste kans. Naast de actiescenes is er namelijk weinig van deze film mij bijgebleven en ik voel ook geen drang om deze in de toekomst nog een keer te zien. Vanwege de spectaculaire actie toch net een krappe 3,5 ster, maar niet de film die wordt beloofd.

Basto schreef:

In 2D geen last van gehad.

avatar van Angel9999

Angel9999

De hoge notering komt uiteraard door de MI fans die als eersten stemmen wellicht, toch? Wellicht zal de score iets dalen maar een heel hoog begin als score zegt wel iets.

Leuke reacties om te lezen by the way.

avatar van coumi

coumi

• 12045 stemmen

De traditie om de MI films binnen een week na de première in de bioscoop te zien ook nu weer ingevuld, en moet toch weer zeggen: wat een heerlijke adrenalinekick. Na de unieke maar hopeloos gedateerde tv serie, begon de reeks films wat aarzelend met een merkwaardige bijdrage van De Palma en een mislukte van witte duiven specialist Woo, maar sinds deel 3 zit men duidelijk in de lift omhoog. 4 en 5 waren qua actie en spektakel tot dusverre de hoogtepunten uit de reeks, derhalve was ik wat sceptisch over de mogelijkheden van deze 6de, maar zie: they did it en overtreffen weer de verwachtingen. Een lekker ingewikkelde intrige voor een in beginsel niet al te ingewikkeld verhaal, waar de eerbied voor de oorspronkelijke serie van af spat. Maar bovenal een aaneenschakeling van niet eerder vertoonde, imponerende actiescènes,. Wauw, hiervoor gaan jong en oud dus massaal naar de bioscoop en gezien dat deze nieuwe weer gesitueerd is op bekende locaties in diverse landen(Duitsland, Frankrijk, Engeland, India) mag zo langzamerhand de conclusie zijn dat Hunt de moderne Bond is die James zelf in zijn laatste films maar niet kan worden. Minpuntjes zijn er ook: Fallout heeft een lange aanloop nodig en had dus best wat korter gekund dan 2 1/2 uur, de verhaallijn met mevrouw Kirby word wat onduidelijk en onbevredigend afgerond en de twee belangrijkste mannelijke schurken moeten het meer van hun uiterlijk en fysiek hebben dan van het acteertalent, zodat we zitten opgescheept met een paar weinig inspirerende boeven. En Cruise zelf oogt in sommige scènes best wat vermoeid. Hulde voor het gegeven dat hij alle stunts zelf doet(echt waar?), maar aan zijn gezicht valt te zien dat de jaren beginnen te tellen. Ik schat dat we nog hooguit 1 a 2 MI films van hem mogen verwachten voordat hij met pensioen gaat, dus zou zeggen: geniet ervan nu het nog kan. Beste actiefilm van het jaar, zonder twijfel.

Aardige film, veel actie, leuke humor, maar ook wel héél veel geluk voor onze vriend Ethan waardoor de geloofwaardigheid af en toe ver te zoeken is. Zeker de moeite waard als je van het genre houdt, doe je dat niet dan zal je niet snappen waarom mensen deze film willen zien.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

coumi schreef:

Ja echt waar, de heer Cruise deed al zijn stunts zelf:

MISSION: IMPOSSIBLE FALLOUT (2018) | Behind the Scenes of Tom Cruise Movie - YouTube

En dat hij er wat vermoeid uitzag maakt de film juist nog overtuigender; hij acteert de fysieke inspanningen niet maar doet het allemaal echt.

Wat ik mij afvraag: Heeft iemand een idee waarom de CIA het idiote idee had om Lane door de White Widow, een wapenhandelaar en moordenaar, aan MI6 te laten uitleveren ipv het zelf te doen? Of was dat alleen maar om Lane in een vervolgfilm weer op vrije voeten te krijgen?

avatar van Walter S.

Walter S.

Mooie rennen, springen, vliegen, vluchten, achtervolgen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan film, hoog tempo, genoeg spanning, paar twists, mooie finale. In zijn genre een prima film.

Duke Nukem schreef:

Ja echt waar, de heer Cruise deed al zijn stunts zelf:

Ik was in de veronderstelling dat die sprong compleet CGI was. Waarschijnlijk door het toevoegen van de bliksem. Jammer, want dit ziet er tof uit.

avatar van DiDa

DiDa

Wat een fantastische adrenaline verhogende actiefilm! De ene spannende scene na de andere. En eindelijk weer eens een film die gebruik maakt van praktische effecten en ook daadwerkelijk op locatie is opgenomen met echt stunts. Dat draagt zeker bij aan de kijkervaring. Voor mij de beste film van het jaar tot nu toe! Waarom dan toch geen 5 sterren? Ik vond de intriges en twists soms iets te ongeloofwaardig en verwarrend. Een klein smetje op een verder ultieme actiefilm! Kijken!

avatar van De filosoof

De filosoof

Normalier sla ik actiefilms over maar deze kreeg zulke positieve recensies dat ik besloot ‘m mee te pikken. De film kon me echter niet bekoren, laat staan positief verrassen.

Wat betreft de actie is de film de zoveelste opeenstapeling van saaie clichés zoals dat als de held wordt achtervolgd door een leger politieauto’s en ze met topsnelheid een druk kruispunt naderen de held er net tussen door glipt maar de politieauto’s een ravage aanrichten, dat als de held en de schurk elkaar bestrijden ze elkaar voortdurend de hersenen in slaan maar dat ze daarna toch weer opstaan en weer 100% fit zijn, dat de moeilijkste actieklus moet worden uitgevoerd terwijl de ontsteker van de bom al aftelt waarbij de klus in de laatste seconde wordt geklaard, etc. Zelfs voor iemand die alle actiefilms mijdt, zijn dit zulke aftandse clichés dat ik niet begrijp dat anderen ze keer op keer leuk vinden.

Wat betreft het verhaal is het weer zo’n typisch verhaal dat weinig om het lijf heeft maar wel zeer complex is doordat we te maken hebben met een geïnfiltreerd CIA, spionage en contraspionage, etc zodat je nooit weet wie aan wiens kant staat en iedereen z’n eigen plannen maakt waardoor het verhaal alle kanten op gaat. Als kijker tolt je hoofd ervan. Dat kan leuk zijn maar ik vond het vooral vermoeiend, temeer nu je van één persoon wel zeker weet aan wiens kant hij staat, namelijk de goede kant, dat is de held en hoofdpersoon, en je al vanaf het begin weet dat hij de zaak zal rechtzetten. Het bood me overigens wel stof voor m'n nieuwe reactie op Film als modern fenomeen

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Iron Maiden schreef:

Een oproep aan iedereen die de film hoger dan 3 sterren heeft gegeven om graag even je stem naar beneden bij te stellen. Je mening is namelijk onterecht.

YouDrunkGoHome schreef:

Ik val niemand aan op zijn of haar mening. Maar een gemiddelde van 3,89 vindt ik inderdaad te hoog voor een film die buiten 3 toffe en mooi geschoten actiescenes niets te bieden heeft.

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Iron Maiden schreef:

En dat is je goed recht, vond alleen de manier waar op je het verwoordde een beetje over komen alsof het de absolute waarheid was. Verder was het bericht ook een beetje met een knipoog, misschien had ik die er even bij moeten zetten.

avatar van Y&T

Y&T

mooi voor op een snikhete zomeravond.....goed vermaakt...

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Gewoon weer een ouderwetse blockbuster met spetterende actie en humor. Ik heb hem in 3D gezien en dat maakte het nog indrukwekkender. De speelduur was lang maar de film hield mijn aandacht goed vast tijdens de "rustige" momenten. Cruise was top, Ferguson, behalve heel lekker, ook geweldig in haar rol. Verder was de oude cast meer dan degelijk. Al met al 4,5 ster waard voor mij.

*kuch* Avengers: Infinity War

avatar van tbouwh

tbouwh

Vooropgesteld: Fallout is een heerlijke zomerblockbuster, die actie belooft en actie levert, [maar] om na zo'n zin even een open deur in te trappen: de lyrische reacties op diverse populaire media en fora zijn mij wat overdreven.

Ik werd zelf vooral erg enthousiast van de fantastisch geschoten actiesequenties - op locatie, strak, Bonds - maar Fallout wil [bij monde van regisseur en Usual Suspect McQuarrie] ook een verhaal vertellen. En daar vergalloppeert laatstgenoemde zich een beetje. In het eerste uur worden er best wat prikkelende inhoudelijke bommetjes opgegooid; vooral de aangestipte hypocrisie van [niet nader benoemde] overheden deed onvermijdelijk hopen op veel meer. Was de uitwerking hier degelijk geweest, dan had McQuarrie z'n speelduur van 147 min. daarmee ook direct gelegitimeerd.

In de tweede helft van de film wordt echter duidelijk dat we in het Indiase gebergte toe gaan werken naar een hyperklassieke countdown - weg is de hoop op narratieve diepgang. Dat is natuurlijk op zichzelf niet erg - MI is een reeks die teert op actie en amusement - maar een titel als Rogue Nation maakte al voelbaar dat de stuwende krachten achter de reeks (dat wil zeggen: daar waar het om inhoud gaat) wel degelijk naar meer op zoek zijn. Ook Fallout wil serieus genomen worden. Dat is oké, maar dan had er inhoudelijk dus ook meer ingezeten. Dat we niemand kunnen vertrouwen, weten we immers - Cavill viel al door de mand toen 'ie nog maar nauwelijks op het scherm verschenen was.

Tot slot nog een noot over de muziek. Misschien is een score bij een film als deze voor velen al gestandaardiseerde opvulling, maar ik heb me bij vlagen geërgerd aan de van Zimmer gedupliceerde sound van m.n. The Dark Knight (Rises).

Kleine 3,5*

avatar van loneranger

loneranger

Vanmiddag deze film in Pathé Groningen gezien. Een schurk die in het bezit is van plutonium bommen en overheidsdiensten die elkaar misleiden is slechts een excuus voor vette actie en stunts in de overtreffende trap. Spectaculair is het allemaal zeker maar het verhaaltje stelt niet zo heel veel voor vind ikzelf. Het wordt op den duur vermoeiend om constant bij te moeten houden wie nu wie is en wie op wie jaagt. Onderhoudend is het allemaal wel en als je voor actie en stunts komt zit je ook bij deze Mission: Impossible geramd.

avatar van schumacher

schumacher

Alweer een heel goeie film sowieso, vermaak vh begin tot het einde, goeie acteurs enz...

Het verhaal op zich was mss niet groots maar alsof ik daar van wakker lig, nope.

Het moet gewoon goed in elkaar steken, veel vermaak en goeie acteurs.

De vorige zag ik nog iets liever dat wel.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Mission: Impossible - Fallout (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.com

Mission: Imossible - Fallout heeft zonder twijfel de meest realistische en toch gewelddadigste actiescénes vanuit de hele serie, het verhaal en slechterik waren dan weer wat minder interessant. Fallout is ook heel wat serieuzer dan zijn voorgangers, er komt zeker wat humor aan te pas maar de luchtige toon van Ghost Protocol is lang verdwenen. 56-jarige Tom Cruise doet het nog altijd even goed en ook Henry Cavill als brute krachtpatser deed het lang niet slecht. De muziek was bombastisch en de film duurt 10-20 minuten te lang, toch is Mission: Impossible - Fallout een welgekomen actieprent met een flinke dosis adrenaline.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vorige week op een groot scherm in Antwerpen in 2D bekeken.

Volgens sommigen is dit de beste actiefilm ooit en sowieso de beste M.I. film. Dat is nogal wat en natuurlijk maakt deze M.I.6 dat totaal niet waar. Alleen al omdat het allemaal absoluut niet origineel is wat je qua actie en verhaaltje te zien krijgt en het tussen de verschillende actiescenes ook allemaal vrij langdradig en soms rommelig overkomt.

Vooral is er heel goed naar James Bond gekeken. Van meteen aan het begin een auto met remote control (Tomorrow never dies) tot aan de HALO jump (wederom TND), van het bevrijden van de schurk door de beveiligde politiebus de plomp in te laten rijden (Licence to Kill), tot aan een keihard gevecht in een toiletruimte (Casino Royale) en was ik nu de enige die bij de schurk meteen aan Mr. White moest denken uit Quantum of Solace en vooral -incl. baard- SPECTRE (En zat daar trouwens ook niet een weduwe in?)?

Ook citeerde Cruise rijkelijk uit zijn eigen filmoeuvre, want wederom zien we hem tegen een steile rotswand hangen en klimmen (zoals in de openingsscène van M.I.2) en op de motor door een drukke stad rijden (Knight and Day),
alsof die geweldige adrenaline verhogende motorachtervolging uit de vorige M.I. film ooit nog te evenaren -laat staan te verbeteren- valt, wat uiteraard ook niet het geval is.

Verder duurt de helikopterachtervolging (hoe vaak hebben we dat al niet in films en Tv-series gezien?) veel te lang en de film te laten eindigen met een oubollige tikkende bom scene maakt het er ook niet origineler op.

Tuurlijk heeft de film dan wel op al die andere films voor dat Cruise daadwerkelijk al zijn stunts zelf doet en dat is een enorme meerwaarde, maar niet genoeg om dit als beste actiefilm ooit uit te gaan roepen. Eigenlijk vond ik de vorige al veel beter en spannender.

De acteurs zijn over het algemeen redelijk tot goed met Cruise voorop. Deze reeks is echt zijn kindje en hij lijkt er ook alles voor over te hebben dit te laten slagen.

Pegg is geinig, maar gelukkig niet meer zo flauw als twee films geleden, Rhames hangt er weer maar wat bij en is eigenlijk gewoon overbodig geworden, want zijn rol is voor het grootste gedeelte door Pegg overgenomen,
Ferguson was in de vorige film een revelatie, maar eigenlijk is ook haar rol nu redelijk met de haren er bij gesleept, om over die van Michelle Monaghan nog maar te zwijgen.

Vanessa Kirby als The White Widow zag er ontzettend lekker uit (dat wel), maar had de uitstraling van een blonde bimbo en totaal ongeloofwaardig als leidster van een illegale wapensmokkelbende. Vergelijk deze rol nu eens met een bijna exact zelfde rol van Vanessa Redgrave in de originele M.I. film en het kwaliteitsverschil is uiterst pijnlijk te noemen.

Cavill is goed als Cruises opponent en Harris herhaalt zijn rol van Lane, hoewel ik hem nu stukken minder dreigend vond en niet echt meer een waardige tegenstander in vergelijking met de vorige film.

Cruise ziet er nog altijd relatief jong uit en kan dit nog wel eventjes blijven doen, maar voor een volgend deel, zou het wel eens fris zijn om niet meer voor de zoveelste maal een verrader in de organisatie te hebben zitten, dat kennen we nu wel.

Conclusie: gewoon spectaculair en vermakelijk, maar niet meer dan dat.

Voor nu een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van Waverick

Waverick

Van het AD kreeg MI:6 vijf sterren en het predicaat 'beste actiefilm ooit'. Nu vind ik dat wat overdreven, maar het is een zeer goede film, waarbij het gebruik van computeranimatie tot een minimum is beperkt. Wellicht zal dit in de toekomst bijdragen aan de houdbaarheid.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Prachtige locaties, verbluffende actiescenes en een sterke rolbezetting. Wat kun je nog meer verwachten van een zomerblockbuster. Mission Impossible / Fallout gaat vrolijk door waar ze gebleven waren, en bevat naast de fraaie actie ook genoeg aardige verassingen en plotwendingen om het niet al te bijster originele verhaaltje toch redelijk interessant te houden.

Dat de film zich daarbij zo weinig mogelijk bedient van digitale trucks, en de stunts vaak echt zijn is in mijn ogen alleen maar positief.

avatar van Rickazio

Rickazio

Net gezien in de bioscoop, goede film, mooie shots, mooie cast, goede actie en verrassende wendingen. Bepaalde scènes waren wat eentonig/langdradig. Hoop meer films te zien van regisseur Christopher McQuarrie en acteur Henry Cavill. Overall: goede film. 7/8 op 10.

avatar van bart007bond

bart007bond

Wil deze zien, maar probleem is dat deze bijna overal in 3d draait. Van de 20 voorstellingen is er 1 in 2d.

Gelukkig zondag 1 voorstelling kunnen vinden in 2d.

De rest 3d, dolby 3d, 4d, 5d etc.

Hou niet van 3d, maar lijkt wel de standaard te worden.

avatar van Toontje35

Toontje35

Gave film toch weer. 2,5 uur spanning, vermaak, mooie scenes, humor. Heerlijk

bart007bond schreef:

Hou niet van 3d, maar lijkt wel de standaard te worden.

Helaas wel ja.