• 9.218.862 stemmen

Avengers: Infinity War (2018)

Actie / Fantasy | 149 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: Anthony Russo en Joe Russo

Met onder meer: Robert Downey Jr., Chris Evans en Chris Hemsworth

IMDb beoordeling: 8,4 (1.281.512)

Releasedatum: 25 april 2018

Plot Avengers: Infinity War

"An entire universe. Once and for all."

Vier jaar na de gebeurtenissen uit 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' slaan Peter Quill en consorten de handen in elkaar om samen met de Avengers een nieuw gevaar tegen te gaan. Een gevaar in de gedaante van de gestoorde titaan Thanos die alle zes Infinity Stones, artefacten met onvoorstelbare krachten, wil verzamelen voor een gauntlet. Deze zullen hem toestaan overal zijn wil op te leggen. Het lot van de aarde en van het bestaan zelf is nog nooit zo onzeker geweest.

Tony Stark / Iron Man

Thor Odinson

Bruce Banner / Hulk

Steve Rogers / Captain America

Natasha Romanoff / Black Widow

Stephen Strange / Doctor Strange

Peter Parker / Spider-Man

T'Challa / Black Panther

James 'Rhodey' Rhodes / War Machine

avatar van Solis

Solis

Volgend jaar komt het tweede deel van Infinity War.

Solis schreef:

Volgend jaar komt het tweede deel van Infinity War.

Ik las juist dat Avengers 4 niet meer het tweede deel van Infinity War (hoewel ze wel back to back gefilmd zijn), maar een op zichzelf staande film wordt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Als Infinty War straks 1,7 of 1,8 miljard dollar aan de kassa omzet gaat die film volgend jaar gewoon part II heten.

avatar van The Oceanic Six

Toch wel dé film van 2018 qua hype. Laat maar komen.

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

De kaartjes voor a.s. woensdagavond zijn reeds gereserveerd. Deze film zal de Marvel-hype naar ongekende hoogten doen stijgen. Meer nog dan voorheen. Ik zou zelfs bijna gaan denken dat Marvel vanaf nu nog groter en populairder zal zijn dan Star Wars. En zeker na de grootse teleurstelling van The Last Jedi, waarbij ik zwaar ontgoocheld de bios uit liep. Dat zal (hopelijk) niet gebeuren na het zien van deze film. Misschien alleen als mijn favoriete Avenger het niet gaat redden Het gerucht doet de ronde, dat de zweep er flink overheen gaat....

We zullen zien. The Mad Titan is coming....

avatar van Rvdz

Rvdz

De titel van Avengers 4 wordt pas ruime tijd na de release van deze bekend gemaakt, omdat deze de uitkomst van deze film voor een deel zou spoilen. Ik zou gokken of op New Avengers of Secret Wars.

avatar van martijnk

martijnk

Zooo een 9.8 op IMDB, niet gekocht hoor die stemmen!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Is dat stemmen kopen geen onzin dan? Ik ken genoeg films met een gelijkwaardig budget welke echt niet meteen met een hoog gemiddelde zijn begonnen.

avatar van synec

synec

Een 9.8.. op 900 stemmen, ja lol. Op imdb stelt dat niets voor, dat is hetzelfde als 2 stemmen hier op MM. Wacht tot er 50,000 stemmen ofzo zijn voor je daar conclusies uit trekt, dat zal al iets meer geloofwaardig zijn. Hoewel dat met grote ‘hype’ films als deze toch nooit is.

Zal blij zijn als ze eens kappen met al dit soort overdreven gedoe.

avatar van Shadowed

Shadowed

Een 9,6 / 3082 stemmen.

Toch wel bizar

avatar van 4 The Fun Of It

4 The Fun Of It

Wat iedereen er ook van mag vinden, ik ga vanavond om 23:59 uur heerlijk genieten van de Blockbuster Night/Première.

Ik wens iedereen die deze film ook gaat kijken, vanavond of vanaf morgen, heel veel plezier en vergeet het niet, It's just A Movie, So Have Fun!

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

4 The Fun Of It schreef:

Niet in slaap vallen hè !

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

CorvisChristi schreef:

Niet in slaap vallen hè !

Dat word voor mij ook nog een lastige. Gooi wel een sloot koffie naar binnen voor ik de zaal in stap?.

Cpt Compton

kom nu net terug van de bios

FREAKING EPIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

it lives up to the hype en meer zelfs.....

veel wow momenten en ook echt WOW momenten

de interactie tussen de characters is ook top , iedereen krijg ook zijn moment om te shinen

de cgi is ook super gedaan , niet over de top , perfectly balanced........

thanos zelf is zowiezo een bad ass zoals je em verwacht......

er gebeuren teveel dingen die ik nu nog niet wil verklappen

maar hoe dan ook , IK WIL MEER !!!!

avatar van martijnk

martijnk

3D de moeite? of niet doen?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Petje af voor Marvel. En niet alleen vanwege deze film, maar vanwege de afgelopen 10 jaar. Hun films zijn niet allemaal een schot in de roos - sommige zijn zelfs erg mager - maar het universum wat ze hebben opgebouwd in die tien jaar tijd is indrukwekkend. Elke studio probeert hen na te doen met een eigen universum, maar gaat - meestal - behoorlijk onderuit of komt in ieder geval niet op een soortgelijk niveau. Zie enkel wat DC aan het proberen is, dat is vrij pijnlijk. Ik snap wel dat mensen inmiddels moe worden van de hoeveelheid films - een beetje hetzelfde als ik moe wordt van ogenschijnlijk elk weekend een nieuwe Star Wars. Maar met het MCU ben ik tot dusver nog niet klaar, voor Avengers: Infinity War was ik bijzonder nieuwsgierig waar men naar toe aan het werken is.

Vooropgesteld; deze film is veruit de beste Avengers. Een film als dit had heel goed een gevalletje Age of Ultron kunnen worden - gewoon propvol rammen en doen wat hiervoor een succes was. Maar men zette de gebroeders Russo aan het roer, die met Civil War al bewezen een goede film te maken met horden personages (en met Winter Soldier de beste film van de MCU tot dusver maakten). Het is knap hoe ze in Infinity War zoveel personages in één film hebben gestopt, maar de film alsnog meer structuur lijkt te hebben dan eerdere films vol superhelden. Fans krijgen wat ze willen; hun favoriete personages die ineens bij elkaar worden gezet met een bijzonder vermakelijk resultaat. Want de gebroerders Russo mixen niet alleen heel veel personages, maar ook verschillende tonen. Heel knap hoe ze uiteenlopende films als Guardians of the Galaxy en Thor: Ragnarok combineren met een Captain America of Black Panther, de wat serieuzere films. Infinity War is soms sterk in zijn drama of emotionele sequenties, maar een volgend moment simpelweg hilarisch. Voor elke serieus moment met Cap of Black Panther is daar een Drax of een wedstrijd tussen Dr. Strange, Tony Stark en Peter Quill wie het meest bijdehand is.

Verder zijn de Russo broers niet alleen goed qua toon, timing en personages, maar ook in actie. De meeste actiescènes zijn erg sterk geschoten en ondanks de chaos opvallend overzichtelijk. Dus geen snel heen en weer schudden van de camera terwijl overal enkel CGI explosies plaatsvinden, maar actiesequenties die qua choreografie verdomd goed in elkaar zitten. Qua schurken zijn de handlangers van Thanos inwisselbaar, maar tegelijkertijd beter dan een groot deel van de bad guys in voorgaande films van Marvel (maar dat zegt meer over die slechteriken). En Thanos zelf - waar al zes jaar naar opgebouwd wordt - stelt ook niet teleur. Prijs voor beste slechterik in de filmgeschiedenis wint hij bij lange na niet, maar in de wereld van de superheldenfilms scoort ie vrij hoog. Hij is - ondanks pogingen - nog steeds ietwat eendimensionaal, maar tegelijkertijd imponerend en opvallend charismatisch voor een geanimeerd figuur. Grootste nadeel aan zijn dreiging is dat er maar weinig bekend is over de kracht van die handschoen en de stenen. Als hij meerdere stenen heeft verzameld, lijkt hij steeds nieuwe trucjes te kunnen, zonder dat wij als kijker de regels kennen.

Mensen die niets met deze franchise hebben, hebben waarschijnlijk vrij weinig aan Infinity War. De film is enorm vermakelijk en spectaculair, maar doet je waarschijnlijk vrij weinig als je niet iets hebt met - op zijn minst een aantal van - de voorgaande films. De film is niet vlekkeloos, maar de fans worden op hun wenken bediend. Ik had het niet verwacht, maar zoiets als de terugkeer van de Red Skull vond ik erg tof om te zien, terwijl Captain America: The First Avenger mij altijd weinig tot niets deed. Sowieso merkte ik dat praktisch elk segment en elk personage me wel iets deed of interesseerde, waardoor ik bij elke nieuwe scène toch weer dacht; ik ben benieuwd. En dat 150 minuten lang. Maar dat is niet alleen de verdienste van deze Avengers, maar van het hele Marvel filmuniversum. Dus daarom petje af, voor Marvel én Avengers: Infinity War.

4 sterren.

martijnk schreef:

3D de moeite? of niet doen?

ik kon alleen imax 3d

had van mij ook gewoon alleen imax mogen zijn

en wat ik persoonlijk irritant begin te vinden van marvel is

dat ze vaak hele toffe scenes in de trailers gooien en dat niet in de film gebruiken (denk maar aan spider homecoming dat je spidey en iron man door de stad ziet vliegen)

zelfde geld hier , in de 2e trailer heb je paar scenes wat totaal niet in de film voorkomt , erg jammer !

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Cpt Compton schreef:

ik kon alleen imax 3d

had van mij ook gewoon alleen imax mogen zijn

en wat ik persoonlijk irritant begin te vinden van marvel is

Het valt mij nooit zo op maar nu had ik wel een moment gevonden, namelijk dat stuk waarbij cap, bucky, black widow, en black panther samen met de hulk op dat leger afstormen. Sowieso zat heel dat shot er niet in en de hulk kwam niet eens te voorschijn meer na die eerste scene. Stoor me er verder niet zo aan trouwens, en was ook blij dat de trailers niet het volledige verhaal al verklapten.

YouDrunkGoHome schreef:

precies dat !

avatar van SunChaser

SunChaser

Eigenlijk zou MM de ratingfunctie voor deze film moeten uitzetten. Het is gewoon een halve film.

avatar van finalman

finalman

kos schreef:

Zal blij zijn als ze eens kappen met al dit soort overdreven gedoe.

Mee eens. Ik heb er ook genoeg van.

avatar van The Oceanic Six

SunChaser schreef:

Dat is je reden voor je cijfer? Dat is pas kansloos en in zo'n geval zou de ratingfunctie inderdaad beter uitgezet mogen worden.

avatar van John Milton

John Milton

Ik was helaas erg teleurgesteld. Teveel hooi op de vork wellicht, qua karakters en plekken waar de actie zich afspeelt. Voelde voor mij nogal hak op de tak en niet in Balans. Heb bij voorgaande Marvels echt beduidend meer genoten.... ?

SunChaser schreef:

Het is gewoon een halve film.

Hoezo een halve film? Vorig jaar is al besloten dat het bij één deel blijft. Er komt geen vervolg.

avatar van horizons

horizons

John Milton schreef:

Serieus? Echt respect voor regie en script om dit ten uitvoer te brengen. Balans vind ik juist positief uitpakken. En volle zaal stil te laten zijn is ook knap.

Boven verwachting goed. Ver boven verwachting.

John Milton schreef:

Teveel hooi op de vork wellicht, qua karakters

Dat is waar ik ook wel een beetje voor vrees (ook al zou ik niet snel onder een 7 of 8 uitkomen) als ik die karrevracht aan karakters in de trailers zie.

avatar van horizons

horizons

SunChaser schreef:

Geef je empire strikes back en the two towers ook een halve ster?

avatar van IH88

IH88

Solofilms zijn voor karakterontwikkeling. Avengers films zijn voor de collectieve strijd tegen een grote vijand en de humoristische interactie tussen de Avengers.