Unacknowledged (2017)
Geregisseerd door: Michael Mazzola
Met onder meer: Steven M. Greer en Giancarlo Esposito
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Unacknowledged
"We're not alone. We never were."
Unidentified flying object (afgekort: ufo) is de Engelstalige benaming voor ongeïdentificeerd vliegend voorwerp, waarmee elk in de lucht waargenomen fenomeen wordt bedoeld waarvan de aard niet kan worden vastgesteld. De meeste ufo's blijken normale natuurverschijnselen of kunstlicht zoals lampen te zijn, maar sommige waarnemingen zijn niet op te helderen. Deze documentaire gaat onder meer over de eventuele aanwezigheid van buitenaards leven op onze planeet.

mikey
Fake-doc die alle onzin uit Men in Black voor waar aanziet. Gaat zelfs nog verder: de usa regering plant een aanval op eigen bevolking met ufo technologie om ze op te warmen voor The War on UFO's. Monroe zou zijn omgebracht door Men in Black omdat ze teveel van ufo's afwist, nu weet je dus ook wie Kennedy heeft neergeschoten.
Voor diegenen die wel eens denken waarom ufo's alleen in usa te zien zijn: dat komt door hun atoomprogramma's. Met een 'geleerde' Greer die gespecialiseerd lijkt te zijn in deze onzinnigheid, aangezien het niet zijn eerste ufo doc is die door hem is geschreven/ geproduceerd. Ik ben totaal geen wetenschapper maar die foto van Tesla gebruiken als bewijs voor ufo energie technologie (??????) Meervoudige belichting - Wikipedia - nl.wikipedia.org. Die ouwe trukage-foto!?!?!? Om nog maar te zwijgen over die 50 jaar oude filmpjes van vliegende ballen met 'zigzaggen met ongelooflijke snelheden..'.
Zielige vertoning.

dwazenenazen
Goede informatieve docu omtrent het fenomeen U.F.O. De film maakt duidelijk waarom er zo geheimzinnig (doofpot) over gedaan wordt. Er komen een tal van getuigenissen voorbij van astronauten, militairen, piloten en hoogwaardigheidsbekleders. Voor de mensen die zich al hebben verdiept in deze materie is de film niet vernieuwend maar voor de mensen die hierover graag meer willen weten is dit een aanrader.

mikey
nog even een artikeltje gevonden over greer van Hulspas.
Project Disclosure: de onthullingen van Steven Greer – Stichting Skepsis

dwazenenazen
Probeer je nu jouw gelijk te halen aan de hand van Marcel Hulspas zijn mening?

mikey
Nee. Maar ik vind het belangrijk dat mensen een andere kijk op deze man kunnen lezen. Daarna mag iedereen het zelf weten of hij binnenkort ontvoerd gaat worden door een vliegende schotel.

Rujar
Vind het ook een onzinnige docu wat (wederom) niet met bewijs komt. Het probeert zichzelf overeind te houden door te stellen dat het publiek ze niet wilt geloven door alle desinformatie die in de wereld is geholpen (wat overigens ook een tactiek van Poetin is)
Wel interssant zijn de verschillende doofpotten. Dat overheden en bedrijven bepaalde technologieen tegenhouden geloof ik op bepaalde hoogte zeker.

frans123
O had de doc al een keer gezien. Tot spijkerhard bewijs komt het nergens...die zegt...die zag..we hoorden....Verdomme het is de tijd van mobieltjes waarmee je uitstekende opnamen kan maken. De meeste beelden lijken wel uit de jaren 30 te komen....onduidelijk, veel beweging van camera en noem maar op. Er is zeker ander leven,maar dat zal nooit in contact komen met de aarde. Was allang gebeurd.

Arnoud87
Ik heb zelf persoonlijk ufo's gezien..
Daarnaast maakt greer meer ''sense'' dan de reacties zowel hier als op youtube als het om de desbetreffende docu gaat.
Mensen kennen niet eens de achtergrond van Greer en pompen al een reactie die zo uit de duim wordt gezogen in een paar lutele zinnetjes tegenover Greer die regelmatig speeches geeft van 2-4 uur lang aaneengesloten!
Tsja, wie heeft er dan meer common sense? Het kuddevolk of Greer?
En waar zijn de debunkers die een speech houden van een paar uur? Die bestaan niet.
Daar gaan we weer... de debunkers en hun velletje papier met een paar regels text op internet, die zullen vast wel gelijk hebben!
Greer is er al zijn halve leven mee bezig, gaf zelfs zijn baan op als arts.
Daarnaast geeft greer workshops die mensen zelf kunnen bijwonen in groepen met Greer er persoonlijk bij om contact te maken met het onbekende dmv meditatie en dergelijke.
Ook is het een officiele leraar van meditatie.

Er zitten puntjes in deze doc waarvan je als weldenkend mens nog van kan zeggen dat je er op z'n minst een vraagteken bij kan zetten. En volgens mij is het ook al lang niet meer zo gedurfd om te denken dat er ergens nog wel eens andere vormen van leven zouden kunnen rondzwermen.
Maar daar gaat deze doc natuurlijk niet over, dit is één grote opeenvolging van complettheorieën in verband met marsmannetjes. Het bewijs waar de hele tijd over gesproken wordt is jammerlijk afwezig in deze docu, het enige wat je krijgt zijn mensen die dingen vertellen. Heel wetenschappelijk hebben ze het met andere woorden niet aangepakt.
Verder haakt men in op een aantal obscure zaken en geeft men er een eigen draai aan. Wanneer je steevast door een "groene mannetjes bestaan" koker naar alles kijkt, is het ook niet zo moeilijk om alles aan elkaar te breien. Wat men echter niet lijkt te beseffen is de cover-up die hier uitsponnen wordt zo ridicuul grotesque is dat enige geloofwaardigheid compleet uit het raam gegooid mag worden.
Waar men toch steeds ook dit soort types vandaan haalt en hoe het steeds tot een "professionele" documentaire weet te komen, ik heb er geen idee van. Wie anderhalf uur smalend wil lachen heeft hier best een aardige kluif aan, maar verder heeft dit geen enkele waarde.

MovieHolic
Uitermate interessante documentaire die naar mijn mening goed onderbouwd word.
Iedereen die zich interesseert in het UFO onderwerp (zowel tegen- als voorstander) raad ik aan deze documentaire eens te kijken!

Vinokourov
Uiteraard is er buitenaards leven en misschien hebben de aliens allang door wat wij op aarde uitspoken, maar dan nog is het bewijs wat deze docu aanlevert niet heel overtuigend. De kracht zit echt niet in het tonen van tientallen onduidelijke foto's en filmpjes waarvan zeker de helft van de UFO's vast verklaard kan worden door weerballonnen of door de zon (al dan niet een geinige weerspiegeling daarvan). De docu slaat steeds meer wild om zich heen door allerlei lijntjes met andere complottheorieën te maken zoals de dood van Marilyn Monroe of de oorlogen die in het kader van de War on Terror gevoerd zijn.
Nee, dit was echt behoorlijk zwak allemaal en werd ook heel vervelend doordat van alles bijgehaald wordt en daardoor ook bijzonder oppervlakkig blijft. De makers hadden er beter aan gedaan om één specifiek geval helemaal doorgelicht, bijv. het welbekende Roswell-gebeuren. Dan nog had ik mijn vraagtekens gezet of dàt nou het bewijs voor buitenaards leven is, maar was het wel een prettigere en interessante documentaire om te zien.

Corcicus
Om de zoveel tijd sponsort NASA een alien filmpje zodat gemor over de miljardenfinanciering van deze nutteloze instelling zou verstommen. In de zoektocht naar ET, mag van de Disneyliefhebbers immers onbeperkt met geld gestrooid worden. Dat het nooit wat heeft opgeleverd en er niet het minste bewijs bestaat om alle wilde claims te onderbouwen, is daarbij van geen tel.
Ook in deze film is het huilen met de pet op. Geen milimeter bewijs wordt aangeleverd, het geouwehoer kent geen limiet.

René8
Prima docu! Voor iedereen die zich in het verschijnsel UFO heeft verdiept, en zeker voor degenen die het werk van Greer kennen gaat het wellicht niet diep genoeg. De docu gaat niet in op welke vormen van contact er al zijn, welke verschillende aliens bestaan, de precieze reden waarom bepaalde nucleaire activiteiten door aliens werden stopgezet, etc.
Goed trouwens dat de docu niet probeert te 'bewijzen' dat UFO's bestaan. Dat stadium zijn we gelukkig al voorbij. Het proberen te overtuigen van sceptici is verspillen van energie.

Max1029
Laat ik eerst zeggen dat ik nog nooit eerder een recensie heb geschreven over een film/docu maar het in dit geval niet kan laten!
Naar mijn mening een zeer goede docu mits je openminded bent over het onderwerp ‘buitenaards leven’. In de docu worden verschillende thema’s behandeld, van aliens en conspiracy theories tot aan diverse doofpot affaires en hoe we in het dagelijks leven flink misleid worden. Ook komen de ervaringen van wetenschappers, astronauten, militairen en andere belangrijke personen aan bod.
Het viel mij op dat sommige mensen schrijven dat er weinig bewijs voorbij komt in de docu. Er wordt weliswaar veel informatie getoond zonder het achterliggende bewijs MAAR dat wilt niet zeggen dat er geen bewijs is. Over vrijwel alle informatie die voorbij komt is veel bewijs te vinden, zeker wanneer je zelf wat dieper ingaat op de informatie en wat research doet op google.
Zeker de de moeite waard om te kijken!

Podenco
Goed onderbouwde docu met inderdaad heel veel bewijs. Ik heb zelf nooit een ufo gezien maar ken in mijn nabijheid mensen die ze wel gezien hebben. Ik heb geen reden om aan hun verstand te twijfelen.

Tijdje terug al gezien, review vergeten. Het geeft ook meteen aan hoe goed dit was, dat je het makkelijk vergeet. Ik vind UFO verhalen altijd wel interessant, sluit ook niet uit dat buitenaards leven kan bestaan. Maar een stel hoofdrolspelers hier gaan wel wat ver, zoals beweren dat we allemaal nog kunnen leven omdat buitenaardsen ons goed gezind zijn en niet vernietigen. Jaja. Wel aardig ook dat er diverse bekende namen voorbij komen, zoals Bill Clinton en Barack Obama. Ik denk dat elke Amerikaanse president wel te maken heeft gehad met vragen over hun Area 51. Ik vind het ieder geval een mooie mythe, geloof nou niet dat daar een UFO opgeslagen ligt. Ik moet overigens zeggen dat de docu nog redelijk neutraal is. Ze proberen je als kijker echt niet op te dringen wat je mening moet zijn.

Actarus
Het fijne aan deze docu is dat de aliens niet kwaadaardig blijken te zijn...ik slaap toch wat geruster vanacht ...Toegegeven, ik ben een believer, we kunnen nu niet eenmaal alleen zijn...maar vond het toch wat flauw qua bewijs, had meer verwacht....

frans123
Ik heb zelf persoonlijk ufo's gezien..
Tsja, wie heeft er dan meer common sense? Het kuddevolk of Greer?
Greer is er al zijn halve leven mee bezig, gaf zelfs zijn baan op als arts.
Ook is het een officiele leraar van meditatie.
""Als je in God gelooft zie je hem ook..."
""Als je in ufo's gelooft, zie je ze ook".
Van die schoteltjes met lichtjes??? Waarom lichtjes?? Helpt dat als je reist met de snelheid van het licht?

frans123
Een Ufo is niets meer dan ""iets onverklaarbaars voort bewegend in de lucht"...Weet je wat dat allemaal kan zijn??
Zelfs een scheet van een eland.......

frans123
Hoe heet dat daar ook alweer??? Toeristentrekker...meer niet . Slim bedacht. jaren 80 was er zogenaamd een docu over die aliens..Leken op etalagepoppen. En een lullige schotel van amper 4 meter doorsnee. waarom heb je de wetenschap nooit gehoord over de stuwing/verplaatsing van die schotel???Zou een doorbraak voor ons kunnen zijn. Allemaal flauwekul. Nog wat ...als aliens naar ons komen is dat met honderden/duizenden """ufo's .....niet 1 die verdwaald is.

eltorro
Een relevante documentaire anno 2020, de complettheorieën vliegen je om de oren. Het lijkt niet veel uit te maken of de complettheorieën elkaar ondersteunen of tegenspreken en bewijs blijft erg dun.
Persoonlijk houd ik op zijn tijd wel van een alien/ufo complettheorie/verhaal, het is ergens natuurlijk ook een sensatie verhaaltje en spreekt tot de verbeelding. Het was echter leuker geweest als er meer was ingezoomd op individuele zaken, nu springt de docu vooral van de hak op de tak. En de zoveelste complot komt je op een gegeven moment wel de neus uit. 2,5*

eltorro
nog even een artikeltje gevonden over greer van Hulspas.
Project Disclosure: de onthullingen van Steven Greer – Stichting Skepsis

Joris D Vervoort
Heerlijke documentaire! Voor mezelf is het wel heel duidelijk dat we nooit alleen zijn geweest en ook nooit zullen zijn. Deze documentaire bevestigd gewoon wat ik in mijn binneste al wist. Ze bestaan en zeker niet vijandig!

EIGER3970
Heerlijke, vermakelijk entertainment... Vroeger zag men spoken, geesten...tegenwoordig is er een technologisch sausje overheen gegoten.

wihu61
Nadat Roswell besproken was vond ik het verzanden in veel gepraat over wazige complottheorieën en overheidsbemoeienis.

Netflix schrapt vierde seizoen 'Heartstopper, maar komt wel met speelfilm

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy
Documentaire, 2010