• 9.218.862 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Ansel Elgort, Kevin Spacey en Lily James

Releasedatum: 29 juni 2017

Plot Baby Driver

"All you need is one killer track."

'Baby Driver' volgt een jonge, getalenteerde chauffeur van vluchtauto's die lijdt aan tinnitus en vertrouwt op het ritme van zijn persoonlijke soundtrack om de beste te kunnen worden. Wanneer hij de vrouw van zijn leven ontmoet, doet hij een poging om uit de criminele wereld te stappen. Een verdoemde overval zorgt er echter voor dat hij voor zijn leven, liefde en vrijheid moet vrezen.

avatar van nummer2

nummer2

Niet zoveel zin om hier een quasi-intelligente analyse van te geven. Als je gevoelig bent voor dit soort montage is het gewoon een fijne avond in de bios.

avatar van pierre18

pierre18

Prima film. Hoewel het begin echt weer dramatisch was. Met zo'n lange shot waarbij de cameraman om alles en nog wat draait vind ik echt misselijkmakend en helemaal niets toevoegen. Ook de muziekkeuze in het begin is niet de mijne. Maar naarmate de film vorderde en de beelden rustiger werden begon deze film mijn aandacht te krijgen en werd zo waar hier en daar interessant. De acteurs spelen prima en Lily James, voor mij onbekend, is mooi en speelde zelfs uitstekend. Daar gaan we nog meer van horen (hoop ik). Vind toch dat er de laatste jaren meer vrouwelijk talent bij is gekomen dan mannelijke nieuwkomers. Terug naar de film. Het verhaal is niet spectaculair maar er zitten wel weer leuke vondsten in. Het verhaal hoeft ook niet veel meer te hebben. Vond het prima zo en soms lekker voor de hand liggend. Maar Who cares?

De combinatie met muziek maakt het leuk. Als je die weg zou laten heb je een doorsnee goede actiefilm. Want eerlijk is eerlijk, sommige acties waren verbluffend goed. Maar de combinaties met de beelden zorgen voor net dat beetje anders.

avatar van wwelover

wwelover

Heerlijke film, zoals meestal met Wright. Visueel en in dat geval ook de muziek echt superstrak. Verhaal is misschien beetje dunnetjes, maar door de humor en karakters maakt dat niet zoveel uit. Al had er wel iets meer van Jon Bernthal in gemogen. Maar de casting was ook wel goed gedaan. Zelfs Ansel die ik eigenlijk niet zo sterk vind meestal zat goed in de rol. Al zijn het Hamm en Foxx die de show stelen. En Lily James is natuurlijk heel fijn om te zien en horen.

De actie is ook hard, fijne auto scenes, gelukkig niet te over de top zoals Fast & Furious.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

heerlijke muziek snelle film en verveelt nergens.

Foxx is heerlijk op dreef....

avatar van De filosoof

De filosoof

Aardige romantisch-komische actie/misdaadthriller met leuke (oude) muziek als soundtrack. De invloed van (de vroegere) Tarantino lijkt onmiskenbaar.

avatar van Justinw

Justinw

Krappe voldoende.

Toch een wat mindere film van Edgar Wright naar mijn mening. Lijkt wat aan stijl ingeboet te hebben, ook al is het merendeel van de film nog steeds vele malen beter dan de meeste meuk aan actie/comedy wat tegenwoordig uit Hollywood komt. Er zitten zeker wat flashy scenes in waar we dit aan af zien, maar toch ook aardig wat stukken waar minder over nagedacht lijkt te zijn. De romance werkt bijvoorbeeld totaal niet en de film leunt hier toch wel aardig op gedurende de laatste helft van de film.

Had er toch wat meer van verwacht uiteindelijk, echter ben je op zoek naar een actie/comedy dan is dit toch wel een van de betere grote releases die deze zomer draaien op het grote scherm.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Dit leek me vooraf een stijlvol meesterwerkje maar meer ook niet.

Toch zat ik er naast, niet meteen positief of negatief. Het verhaal is inderdaad simpel maar effectief en bevat de nodige humor, Doc en Bats maakten me regelmatig aan het lachen.

Ook de acteurs/characters zijn veel leuker dan verwacht: Engort doet het prima, Foxx is geniaal en Hamm een toffe badguy. Spacey zorgt zoals gewoonlijk meerdere malen voor een glimlach en Lily James laat je zeker inleven in Baby als leuke serveerster.

Nu naar de 'teleurstelling', het audiovisuele aspect waar ik juist veel van verwachtte. Ja, het is fraai hoe de muziek is afgestemd op de beelden, zeker bij de schietpartijen. Ook het racen wordt tof in beeld gebracht. Echter worden de mooie beelden nergens memorabel en terwijl ik houd van klassiekers, vond ik de gekozen nummers niet echt wat.

Al met al zeker vermakelijk.

avatar van De filosoof

De filosoof

Ik sluit me aan bij Teejey. In mijn mini-recensie ('aardig verhaaltje en leuke muziek') liet ik bewust het audio-visuele aspect buiten beschouwing omdat ik dat helemaal niet als bijzonder heb ervaren: het is helemaal geen overdonderende audiovisuele spektakel c.q. epilepsie-opwekkende MTV-clip van 115 minuten, maar eigenlijk in audiovisuele zin een hele doorsnee-film die zich slechts onderscheidt doordat Wright een goede muzieksmaak heeft en dus leuke liedjes erin heeft gestopt... Mede omdat ik in ieder geval de liedjes leuk vindt (het soort muziek dat ik ook zelf thuis opzet) vond ik het geluidsniveau zelfs aan de zeer magere kant: ik had graag gehad dat de speakers wat meer werden opengedraaid...

• 22004 berichten

Hmm, toch maar even de rest van Wright uit tweedehandsbakken opvissen. Heb de man altijd genegeerd (is vast niks voor mij....) en ik zat vanavond in de zaal omdat ik zin had in wat luchtigs, maar ik vond dit echt verrassend leuk en goed gemaakt.

Basto

In essentie is Baby Driver een musical. Alle scenes zijn gechoreografeerd (en gemonteerd) op de muziek en de hoofdrolspelers en camera zijn vrijwel constant in beweging. De film staat nooit stil bij de schades, maar 'danst' constant verder.

Had in het begin wel wat moeite met de maniertjes en dansjes van de hoofdpersoon. Wat helpt is dat de soundtrack vask erg goed gekozen is. Top vermaak!

• 22004 berichten

Juist die choreografie vond ik heerlijk. De openingsscene met een overval op Bell Bottom van Jon Spencer Blues Explosion (en geen enkel moment met de camera de bank binnengaan) en iets verderop als Baby koffie gaat halen, na die twee scenes was ik volledig om en zat ik met een grote glimlach te kijken. Dit heeft inderdaad geen bal te maken met epilepsie-opwekkende clips (die overigens al zo'n 15 jaar niet meer op MTV te zien zijn, er zijn studenten die zich nauwelijks kunnen voorstellen dat MTV vroeger (bijna) geen suffe realityshows uitzond maar muziek), maar refereert eerder aan musicals uit het studiotijdperk. Maar dan met classic rock op de soundtrack en net iets minder nadrukkelijk.

Komt nog bij dat de dialogen vaak ècht leuk waren en de film heerlijk gecast is. Elgort draagt de film met speels gemak, maar wordt geflankeerd door boeven die dik aangezet zijn, maar net niet tè. Lang niet alles van de bonte, gevarieerde rocksoundtrack zou ik thuis opzetten (ook de twee Nederlandse nummers van Focus en Golden Earring niet), maar ik vond het in de film perfect passen. En die smile werd zo groot dat ik zelfs geen problemen meer had met dat iets te uitgerekte en wat al te happy end. Maar goed: Wright lijkt me een filmbuff en zulk soort eindes waren er onder de Hays-code volop. Kortom: liefdevol popcornvermaak. Een film met een hart en vooral veel fun.

En oh ja: Jon Spencer (die van Bell Bottom dus) heeft nog een cameo op het einde van de film...

Basto

Qua opzet en kleurgebruik, zeker bij de scene in de wasserette, deed het me soms sterk aan Parapluis de Cherbourg denken. Het zou slechts een kleine stap zijn geweest naar gezongen dialogen.

avatar van Ataloona

Ataloona

starbright boy schreef:

Oké, dit leek mij vooraf best een leuk filmpje, maar nu weet ik 100% zeker dat ik deze film echt moet zien

avatar van Bélon

Bélon

Ik wordt niet heel warm van de trailer, komt een beetje braaf over en "gemaakt cult" (kijk ons eens goeie muziek in de film stoppen) en ik zie geen naakt ondanks de R rating. Mmmm twijfels....

Bélon schreef:

De muziek is er niet gewoon 'in gestopt', maar wordt als uitgangspunt genomen voor de choreografie. Het ook zeker een brave film, soort LaLaLand met auto's. Maar wel heel vlot en verfrissend geschoten en bij vlagen best geweldadig.

avatar van Bélon

Bélon

Ah ik zie dat de regissseur fijne films als Shaun of the Dead (2004) en Hot Fuzz (2007) op zijn naam heeft staan. Daarentegen scoort zijn latere werk bij mij niet al te hoog.

Basto schreef:

Oei ik vond Lalaland verschrikkelijk

Ik twijfel nog steeds. Laten we zo zeggen: is dit een aardige "late-night-verstand-op-0-film" die na het nuttigen van een aantal bakkies op een terras nog vrij makkelijk te volgen is?

avatar van John Milton

John Milton

Ja hoor.

Het draait niet om een complex verhaal. Ik had ook bakkies.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke film die lekker wegkijkt.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Meesterwerk! Wat is dit goed zeg! Gemaakt door en voor filmliefhebbers. Knap dat werkelijk alles gefilmd is op muziek. Met als hoogtepunten de opening, de laatste overval, de wasserette en Radar Love Wat een werk moet dit voor de editors zijn geweest! En een paar hele fijne tracking shots. Edgar Wright overtreft hier zichzelf! Fijne filmzomer tot dusver!

avatar van Arri

Arri

Vermakelijk maar niet fantastisch.

avatar van alacer9

alacer9

Erg goeie en stylvolle film!

avatar van DVD-T

DVD-T

Wat een heerlijke film.

Dat Edgar Wright erg visueel is ingesteld wisten we al, maar hier doet hij er nog een schepje boven op. Zeg maar gerust een behoorlijke schep. Van begin tot eind is de soundtrack van de film erg belangrijk. Niet alleen de muziek keuzes, maar ook het geluid is heel erg van belang. want het zijn niet alleen de geluiden en de muziek die samen gaan met de choreografie in de actie scenes. de gehele film zet die symbiose gewoon door. Mensen die praten, auto's die toeteren, deuren die dichtslaan. Alles op de maat van wat er zich op het scherm afspeelt. Net als een klassieke Hollywood musical, maar dan "on steroids". Het plezier druipt er ook vanaf. De makers en de acteurs zijn zich helemaal bewust van wat ze aan het maken zijn en geven zich er helemaal aan over. Dat is wat het publiek ziet. Wright begrijpt dat als geen ander. Verhaal is best o.k., al is dat misschien net even iets te simpel allemaal en ook de clichés worden hierin niet gemeden.

Acteerwerk is erg fijn. Iedereen zit helemaal in zijn of haar rol. Zoals gezegd druipt het plezier er van af. Ook de bijrollen worden niet naar achteren gedrukt en iedereen heeft een momentje.

Audio/visueel is het fantastisch, verhaal had iets meer aandacht aan besteed mogen worden. Maar het belangrijkste is hier dat dit project duidelijk met heel veel liefde en plezier is gemaakt.

avatar van wess16

wess16

Heerlijke film vol actie en humor. Inderdaad net een soort actiemusical. Film vloog voorbij. Gaat dat zien! 4,5*

avatar van KevinBacon

KevinBacon

Trailer gezien. Schieten en racen. 5 sterren. Mvg

KevinBacon schreef:

Trailer gezien. Schieten en racen. 5 sterren. Mvg

Dat is uiteraard niet de bedoeling. Niet stemmen voor je een film hebt gezien. Stem verwijderd.

avatar van Caramba

Caramba

Met de actie in deze film zit het wel goed. De humor vond ik zo zo. De film leunt zwaar op de vlotte montage en de daarbij gebruikte muziek. Overigens is "Radar Love" relatief kort in de film te horen. Dat de muziek een belangrijke rol speelt kan al tijdens de openingstitels al worden gezien. Sommige woorden uit het nummer zijn als graffiti op allerlei objecten mee te lezen. Wat ik zeker een leuke gimmick vond was dat tijdens het schieten dit vaak op het ritme van het gespeelde nummer gebeurde. Ook daar lof voor de montage. Voor de rest vond ik de film verfrissend genoeg om hem boven de middelmaat te doen uitstijgen. Een topper vond ik het zeker niet.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Amuserende film. Maar wat wil je, een man als Edgar Wright zou een twee uur durende documentaire over de productie van asfalt nog amusant kunnen maken. Audiovisueel is Baby Driver erg tof, Wright speelt uitstekend met de soundtrack, zeker als de kogels op de beat van de muziek worden afgevuurd. De film is wat minder gevuld met snelle montagetrucjes als zijn vorige films, maar is nog steeds wel speels en goed gevuld met kleine visuele grapjes. Daar moet de film het ook vooral van hebben, want echt grappig is Baby Driver niet, het lijkt de meest serieuze film uit de filmografie van de regisseur. Genoeg redenen tot glimlachen is er wel - zeker dankzij de kleurrijke figuren - maar echt een hilarische komedie is het niet. Spectaculair is de film dan weer wel. Ben normaliter niet echt onder de indruk van race-scènes, maar Wright brengt de spanning en het spektakel uitstekend. Wat dat betreft een uitstekend verzorgde popcornfilm, die helaas nergens écht verrassend werd en aan het einde jammer genoeg wat gaat kabbelen. Het maakt Baby Driver mijn minst favoriete Wright film tot nu toe. Maar dat zegt alsnog vrij weinig, een mindere Wright is beter dan het beste werk van velen.

3,5 sterren.

avatar van Maarten0402

Maarten0402

Vandaag gezien met mijn broer in de bios. We zouden eigenlijk Raging Bull zien, maar die was om onduidelijke redenen vervroegd. Stonden we daar... Ik had eigenlijk helemaal geen zin meer om een film te zien, maar toch maar deze gekozen en moet zeggen dat ik het een erg gave film vind.

Toffe muziek die in de film wordt gebruikt: Focus viel mij op een gegeven moment op en Golden Earring en nog genoeg andere toffe muziek. Buiten dat kijkt het ook lekker weg en ook grappig dat op het ritme van de muziek gunshots worden geschoten. Was wel droog.

avatar van Nuijtmans

Nuijtmans

Een lekker wegkijkende zomercocktail met een geslaagde mix van ingrediënten: een heist-movie voorzien van vette actie, romance, acteurs die er duidelijk plezier in hebben en dat alles ge-edit op het ritme van een Tarantino-achtige soundtrack.

Liefhebbers van de Edgar Wright "Three Flavours Cornetto" trilogie Shaun of the Dead (2004), Hot Fuzz (2007) en The World's End (2013) zullen echter niet helemaal aan hun trekken komen.

Deze films zijn doorspekt met (Britse) humor; Baby Driver heeft meer de genen van de klassieke Amerikaanse bankoverval film met referenties naar o.a. Heat (1995) - MovieMeter.nl, Point Break (1991) - MovieMeter.nl en The Getaway (1972) - MovieMeter.nl.
Ook zit er een cameo in van Walter Hill - regisseur van cult classic The Driver (1978) - MovieMeter.nl.

Ansel Elgort weet de rol van rookie driver met de nodige dosis jeugdige onschuld goed neer te zetten en vormt een mooi contrast naast de "echte" crooks Doc (Spacey), Griff (Jon Berntal), Buddy (Jon Hamm), Darling (Eliza Gonzalez) en Bats (Jamie Foxx).
Spacey speelt zijn rol als vanouds, het is erg fijn om Jon Hamm een keer niet als reclameman te zien en Jamie Foxx zet een sterke rol neer als gevaarlijke sociopaat.
Daarnaast is er de love interest Debora (Lily James). Haar verschijning deed me overigens erg denken aan Madchen Amick in Twin Peaks - mede door de rol van coffee waitress in een diner (wellicht herkenbaar voor de oudere bezoekers van dit blog ).

Erg sterk is w.m.b. de openingsscene met een energieke car-chase. Hierdoor zit je meteen goed in de film.
Kritiekpunt is w.m.b. een van de laatste scenes waarin wordt afgerekend met Buddy (Jon Hamm). Zo'n scene waarin de al drie keer dood gewaande bad guy weer tevoorschijn komt is te veel een cliche en voorspelbaar.
Een over het einde zullen de meningen verschillen: het had ook een Bonnie & Clyde einde kunnen zijn maar dat had w.m.b. niet bij de hoofdpersonen gepast.

8/10

avatar van Walter S.

Walter S.

Maakte de verwachting bij mij wel waar, mooie coole muziek/actiefilm. De wijze waarop de muziek geintegreerd is in de film is inderdaad een meerwaarde.