It (2017)
Bekijk via iTunes
Bekijk via HBO Max
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot It
"Your fears are unleashed"
Zomer 1989. 'It' volgt een groep kinderen, beter bekend als de 'Losers club', in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om het te verdrijven.
- IMDb (7,3 / 641972)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- It (BoekMeter)
Pennywise
Henry Bowers
Belch Huggins

Splinters
Ik snap dat niet. Je kunt een film toch bekijken met in je achterhoofd het jaartal waarin hij gemaakt is? Dat doe ik altijd. Kijk ik b.v. "Robocop" dan hou ik er rekening mee dat er toen nog geen computer-effecten waren en dat de robots misschien wel met "stop motion" (OOOOOOOOOOOOOH) zijn geannimeerd. Dat was op zich ook een kunst en ik kan dat simpelweg waarderen. Ik val je niet aan of zo hoor, dat is niet mijn bedoeling, maar ik zie het probleem gewoon niet.
Disclaimer: wat ik nu ga zeggen heeft geen klap met IT te maken.
Maar goed. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk wanneer je zegt dat oude films ook gewoon een kunstvorm zijn. En natuurlijk kun je een film bekijken met het jaartal waarin hij is gemaakt in het achterhoofd. Mensen zullen echter altijd vergelijkingen maken. dat is, denk ik, de aard van het beestje. Zo zal de een vrijwel altijd stellen dat het origineel toch echt beter was, terwijl de ander meer dan regelmatig zal zeggen dat een remake/moderne film beter is. Dat is een kwestie van smaak, en over smaak valt niet te twisten, zo is mij ooit geleerd door een wijs man genaamd mijn vader.?
Voor de goede orde: het is zeker niet zo dat ik oude films per definitie slecht vindt. Oude films zijn voor mij in algemene zin minder 'toegankelijk', maar een oude goede thriller zoals bijvoorbeeld Jaws kan mij best bekoren: 4 sterren. Steekt men Jaws echter in een nieuw jasje, dan zal bij mij de waardering zeker stijgen wanneer men dat goed aanpakt: beter beeld, betere effecten, beter geluid, en hetzelfde ijzersterke plot. Voor mij persoonlijk het verschil tussen 4 of -mogelijk- 5 sterren.

Stekker
Wat een belachelijke film, alles clichés uit de kast getrokken en nog steeds een kinder film a la de goonies
Van de ene ergernis in de andere , te simpel voor woorden
Weggegooid geld

tbouwh
Ik zie de knop corrigeren niet op m'n mobiele mm-versie, maar lijkt me dat de genre-aanduiding drama (naast horror) hier vele malen beter staat.

baspls
of Komedie

Van de ene ergernis in de andere , te simpel voor woorden
Weggegooid geld
Achjee. Weggegooid geld.
Ondertussen levert de film wel al ruim 500 miljoen wereldwijd op en is het een van de succesvolste horrorfilms ooit aan het worden.
'It' overschrijdt grens van half miljard dollar | Filmtotaal filmnieuws

Bas15
It is een goeie horrorfilm met genoeg spanning en griezelige momenten. Deze versie verschilt veel van het origineel, dat komt vooral doordat de sfeer meer duister is. De kinderen worden goed neergezet door de cast en zijn boeiend om te volgen. Pennywise wordt ook goed neergezet door Bill Skarsgard. Ik denk wel dat ik de oude Pennywise beter vindt, vooral vanwege al die gedaantewisselingen in deze film, ik zou het leuker hebben gevonden als het gewoon bij de clown bleef.

russo
Wel aardigige film, beetje jammer van het kleine beetje cgi wat er in zit het ook meteen ook waardeloos gedaan is.

Kenzomovies
één van de betere remakes, personages worden goed neergezet(vooral die jongen met bril).pennywise vond ik wel beter overkomen in de originele film, zijn gezicht komt meer clownmens over,omdat ik geen fan ben van remakes geef ik dit toch een 3.5* echt een cinema film dit !

rkoudijs
de marketing/ trailer was goed. Hierdoor naar bioscoop geweest. Verwachtingen waren vooraf maar hoog maar film viel een beetje tegen. beetje een tienerfilm gevoel.

John Lee Hooker
In juli 2016 mijn laatste stem uitgebracht, dus het werd weer eens tijd om iets op de beeldbuis te aanschouwen. Ik heb deze horror in Bangkok bekeken en ik vond het een vrij clichématige en voorspelbare horror, al dan wel goed verzorgd. Een groepje jongeren wordt geplaagd, terwijl ze op zoek zijn naar een vriend die in het begin al te grazen is genomen. Het verhaal volgt een welbekende loop van omstandigheden, met hier en daar een leuk moment zoals de openingsscène waar een ledemaat wordt afgeplukt, de pestkoppen in de rivier of de bebloede badkamer. Ik raad deze horror niet aan maar eigenlijk weet ik ook niet zo goed wat te verwachten als je alle kenmerken in beschouwing neemt.

Fonzie1983
Ontzettend verheugd op deze film. Ben zelf uit '83 dus de oude versie toen ik 11-12 was geregeld gekeken. Weinig films naast The Exorcist die destijds zo angstaanjagend waren als IT. Geweldig verhaal en een onvergetelijke vertolking door Tim Curry. Wekenlang met een dubbel gevoel naar de badkamer gelopen...
Hoewel die film ook zijn tekortkomingen had, waren dat dingen die je toen echt niet doorhad op die leeftijd. Die clown was gewoon tering eng! De kermisdeuntjes, een aantal scenes die me altijd bij zullen blijven (fotoboek, de put, douche, waskraan)
Maar mijn verbazing was dan ook groot toen ik de verschillen zag en deze zeker niet allemaal goed uit de verf zijn gekomen. Pennywise 2017 was vanaf het begin al freaky om te zien, dus welk kind gaat nu praten met een doodenge clown in de put? Tim Curry daarentegen was in de eerste instantie grappig, totdat zijn mondhoeken naar beneden trokken achter de waslijn. Het gedeelte van Georgie bij de put, compleet over de top. Hoe dat mannetje met afgereten armen in computer-gegenereerde bloedspetters ligt te sputteren, was echt totaal niet nodig geweest. Juist de eigen invulling maakte het zo akelig. De effecten (expres schokkerig, snelle bewegingen etc.) zijn niet aan mij besteed. Echt iets van nu ofzo.
De badkamerscene: waar is de ballon in de waskraan? Waar is de doucheput scene, de waslijn, het fotoboek (nu dia's..), waarom is een huis ineens de plek des onheils, waarom zweeft men in de lucht zonder spinnenrag? Waarom die tenenkrommende kus waarna Beverly weer 'wakker wordt'. En waarom moet Ben in daadwerkelijk gesneden worden in z'n buik.. dat verandert Henry Bowers van straatschoffie tot enorme idioot en crimineel. Ok, nog eentje en dan houd ik op - waarom al die "fucks" uit de mond van Richie Tozier? Kan me niet herinneren dat hij zo'n vuilgebekte, oversekste tiener was. , kortom - denk dat ik onterecht(?) op zoek was naar jeugdsentiment 2.0, en kreeg het niet.
De film had gelukkig ook goede kanten, maar dat had meer te maken met de locaties, het algemeen acteerwerk van de club jongeren en ... dat was het eigenlijk. Briljante marketing - trailer deed uit enthousiasme het haar op m'n armen overeind komen - maar in plaats van uitkijken naar deel 2, ga ik binnenkort nog maar eens de '90 versie opzetten.

darkcity
Vooral erg gehyped natuurlijk. Vandaar ook het fortuin dat het aan het opleveren is. Verder op een paar goede scenes na allemaal vrij clichématige scares. De meeste schrikmomenten zijn in mijn optiek van het kaliber van Conjuring, Insidious waar ik me in die films ook dood aan heb geërgerd (mede door het in herhaling vallen van en de regelmaat aan neppe special effecten) Desondanks vind ik het een aangename poging en als remake zeker niet slecht. De losers club is leuk neergezet en de film ziet er mooi uit. Het origineel van destijds deed me echter meer. Toch ben ik wel benieuwd naar het vervolg. 3 sterren.

NYSe
Gisteren de film gezien. Vandaag verder in het Heideggers essay 'Wat is metafysica?' waarin ik plotseling lees: "In de angst 'zweven' wij." Man.

Hayley
Geweldige film! Qua genre bleef de spanning er voldoende inzitten en zijn de schrikmomenten aanwezig. Maar toch: voornamelijk hard op gelachen ipv hard op geschrokken. Om maar even aan te geven dat humor aanwezig is in de film; ik vond de dynamiek tussen de jonge acteurs erg vermakelijk. Het horror gevoel leedt hier voor mij niet onder. Ben ik trouwens de enige die de film deed denken aan de serie Stranger Things?
Leuk detail, vriendin die na de film hopeloos zegt: dus nu duurt het nog 27 jaar het volgende deel er is?! Zo realistisch kwam het dus over

Bélon
Ho ho The Goonies (1985) is een klassieker daar kan deze formulefilm lang niet aan tippen.
Als men er 40 minuten tienerdrama uitgesneden had dan was deze film een stuk beter te pruimen geweest nu vielen de oogleden af en toe dicht van verveling.

mcdaktari
Ik wist dus niet dat IT, in 2 delen gemaakt word. Achteraf ergens toch wel te verwachten want zo halen ze weer extra geld binnen he. Toen de film bijna afgelopen was dacht ik, waar blijft dat gedeelte waar ze ouder zijn?? Maar waar dat gedeelte bleef werd me duidelijk toen ik Einde Part 1 zag staan.
Trouwens ik vind het wel een geslaagde remake. Beter dan de originele uit '90. Want die vond ik toen behoorlijk tegenvallen na het lezen van het boek. Ben wel benieuwd naar Part 2.

bart007bond
Ga zondag weer.
Kijken of het anders is met de tattoo

bart007bond
Niet meer weg te krijgen.
Heb de originele lettering van deze film.

Chainsaw
We hebben in de loop der jaren veel onnodige horror-remakes voorbij zien komen, maar eindelijk is men op het idee gekomen om het werk van Stephen King eens aan te pakken. Want veel van Kings verfilmingen - met name het TV-werk uit de jaren 90 - heeft potentie, maar is erg matig uitgevoerd. We hoeven geen update van Halloween of A Nightmare on Elm Street, geef maar een sterke versie van The Stand of The Langoliers. Of IT, een miniserie die ik beschouw als jeugdsentiment en waar ik als kind wakker van kon liggen. Maar kijk je die 1990 versie vandaag de dag terug, dan is het toch alles behalve eng. Het is eerder lachwekkend en soms zelfs beschamend.
Dat wil overigens niet zeggen dat deze IT van Andy Muschietti álles beter doet. De miniserie heeft als voordeel dat het meer tijd kan geven aan de personages, iets wat in deze film wat lastiger is. Sommige kinderen als Billy en Beverly worden wat uitgediept, maar personages als Mike of Stan komen er behoorlijk karig van af. Ze zijn niet veel meer dan de donkere en de Joodse jongen. Had wel meer willen zien. En dat is ergens een goed teken, want de Losers zijn een interessant en leuk groepje hoofdrolspelers. Net als in de miniserie zijn er goede jonge acteurs gevonden. De bijrollen waren wat minder geslaagd. Ik had gehoopt dat ze van de miniserie zouden afstappen en de bijrollen wat minder zwart-wit zouden maken. Maar de bullebakken en de ouders (met name de vader van Beverly en de moeder van Eddie) zijn net zo eendimensionaal als in de oudere versie. Iets meer nuance was daar prettig geweest.
Maar ach, wie boeit de ouders iets in een film over kinderen die worden opgejaagd door een moordlustige clown? De moeilijkste taak qua cast was voor Sarsgård, die in de clownsschoenen van Tim Curry moest treden. Curry is en blijft fenomenaal als Pennywise, maar Sarsgård doet het eveneens erg goed en doet gelukkig ook iets nieuws met de rol. Waar Curry nog oogt als een normale clown, is de nieuwe Pennywise meteen al een enge freak; de eerste keer dat we 'm zien drupt er water langs zijn scherpe voortanden en staan z'n ogen op een wat vreemde positie. Tijdens de kenmerkende scène met Georgie zien we nog een groot verschil met de miniserie; de film kan veel verder gaan. In de miniserie werden de gruweldaden van Pennywise nog weggeknipt met een fade naar een ander shot, hier mogen we het allemaal zien. Stiekem was iets meer suggestie wel wat spannender geweest, van mij had er net iets meer aan de verbeelding overgelaten mogen worden, zeker zo vroeg in de film.
Ik was er op basis van de trailer al een beetje bang voor, maar deze film bevat een hoop voorspelbare jumpscares. Lange stilte, waarin kinderen in een donkere gang op iets af lopen en BOEM! Gelukkig zijn er ook een paar andere scares, die in mijn ogen veruit het beste werken. Scènes als Pennywise en het schaap achter het doorzichtige gordijn of Pennywise die toekijkt hoe Mike in elkaar wordt geslagen. Eén van de tofste sequenties vond ik met Ben en zijn research in de bibliotheek. Net als in de miniserie komt één van mijn favoriete scares van een foto uit een fotoboek. Sowieso props voor Andy Muschietti qua het neerzetten van een uitstekende sfeer. Geestig ook hoe ik nu hoor dat mensen de film vergelijken met Stranger Things, maar niet weten waar Stranger Things de inspiratie vandaan heeft gehaald.
Ik kijk uit naar het vervolg, waarin - zover ik begreep - de volwassen personages aan de beurt komen, ook al had ik nog wel wat meer willen zien van deze kids. Wellicht was een format als Stranger Things voor IT helemaal niet zo gek geweest. Hoe het ook zij, het tweede deel zal ongetwijfeld veel meer verbeterpunten hebben ten opzichte van de miniserie. Betere acteurs en een beter einde moeten niet moeilijk te realiseren zijn. En wat mij betreft pakken ze daarna nog een hoop TV-werk van King aan voor een remake als dit, want het smaakt wel naar meer.
3,5 sterren.

The Dominator
Grappig dat sommige het een horrorfilm noemen, want dat is het totaal niet. Met enkele onverwachte schrikmomenten, is het gewoon een (normale) spannende film, welke m.i. grotendeels voorspel is.

LOTR-lover
Eigenlijk moet ik deze film in 2 delen recenseren. Want waar ik het gedeelte 'voor de pauze' lichtelijk vond tegenvallen (qua It) werd dat 'na de pauze' ruimschoots goedgemaakt. Misschien had ik ook gewoon wat langer de tijd nodig om te stoppen met het vergelijken met het origineel. Toen ik dat namelijk losliet kon ik ook meer van deze nieuwe film genieten.
Er zaten een aantal heerlijke scènes in met een uitstekende Pennywise (nee, Bill Skarsgard kan niet tippen aan Tim Curry, maar dat geeft niet). Maar waar ik ook ontzettend van genoten heb was The Losers Club. Deze kids hadden een geweldige chemie en daardoor heb ik de hele film genoten van hun scènes. Ik kreeg echt Stranger Things vibes en aangezien ik dat 1 van de tofste series in tijden vind is dat alleen maar een goed teken. Echter overheerst hierdoor wel het gevoel dat het niet echt een horror is, maar meer een mystery of actie. Desalniettemin: prima remake!
8/10 (IMDB)

Equites87
Toen Pennywise voor het eerst zijn mond open trok begon ik me al zorgen te maken, de rest van de scene was wel goed te pruimen, Pennywise kwam steeds agressiever en enger over naarmate de film vorderde, daarvoor chapeau. Snapte alleen niet wat de maker in de 1e helft van de film wilde bereiken, continu losse scene's met totaal verschillende theme's, waardoor het op de hak van de tak leek te springen...heel vreemd. Ook de geforceerde humor, door dat jong uit Stranger Things kwam me steeds meer me strot uit, terwijl het een acteur met heel veel potentie is, wat een miscast. Aantal hele goede scene's, werden afgewisseld met totaal nutteloze en meest onbegrijpelijke acties van de hoofdrolspelers, waardoor ik eerder hardop moest lachen om de clown dan dat het me nou echt een ongemakkelijk gevoel gaf. Dat miste totaal en dat verwacht ik wel als ik een film ga zien die mij vroeger als kind nachten heeft wakker doen liggen. Overal zag het er allemaal heel gelikt uit en de muziek was prima te pruimen, er zat alleen voor m'n gevoel zoveel meer in, mochten best een paar tandjes bij voor mij part. Zonde.

Elchapo
- 1925 stemmen
Vergeleken met het origineel uit 1990 is deze intenser en het verhaal hier en daar wat opgepoetst.wat mij in het origineel zo tegenstaat is dat de clown op het eind gewoon een grote spin lijkt te zijn,dat is zo killing voor de film en het op zich zo spannende verhaal.in deze 'IT' gaat de clown gewoon dood ? in zijn originele gedaante.je ziet het vriendengroepje ook niet volwassen worden.( vandaar chapter one) ik ben zeer benieuwd naar chapter 2,want het is al met al zeker een verrijking om deze film nieuw leven in te blazen......4 stars....???

eQrem
Ik vond het tegenvallen. Karakter van Pennywise ontbreekt, te weinig tekst en doet zich meer voor als een plaaggeest. Zat meer komedie in als horror. Jammer...

Supernatural
superfilm.net zo goed als het orgineel.nu het 2de gedeelte nog natuurlijk.maar geweldige film heb me prima vermaakt..en heel anders dan het orgineel eigenlijks. dat is een goed ding,dan heb je ook niet het idee dat je naar een zelfde film zit te zien.ben benieuwd wie de volwassen personage's gaan spelen.maar kijk er zeker naar uit.

DVD-T
"It's summer! We're supposed to be having fun! This isn't fun, it's scary and disgusting."
Zoals zovelen heb ik ook slapeloze nachten overgehouden aan de tv versie van It. Na het terugzien van die film, vele jaren later, valt op hoe tam die versie was en het vooral Tim Curry was met zijn performance die de film zo eng maakte. Nu is opnieuw een versie gemaakt van het geweldige boek van Stephen King.
In deze versie van It kunnen de makers meer laten zien. Meer bloed, meer horror en een hoop scheldwoorden. De film heeft niet echt een hele lange opbouw. En deze film bewijst dat je dat niet altijd nodig hebt om de kijker zo betrokken mogelijk te laten zijn. Knap hoe de schrijvers hun personages aan ons voorstellen zonder er een hele lange tijd aan te besteden. Het meest knappe daaraan is nog wel dat het ook helemaal niet uitmaakt of je bekend bent met het bronmateriaal of de vorige film. Helaas lijkt het zo af en toe wel alsof het verhaal een beetje rondom de spannende/enge momenten heen zijn gebouwd, en niet andersom. Dat maakt dat de film vooral uit fragmenten lijkt te bestaan en af en toe wat terug wordt gegrepen naar het verhaal. Ook jammer dat er van karakter uitdieping weinig sprake is. Daardoor krijg je niet echt een feeling met de personages en komt de climax daardoor nogal zwak over. Dat neemt niet weg dat It gewoon een heel vermakelijke film is en het je de gehele speelduur weet te boeien en je de stuipen op het lijf weet te jagen. Want als It aan iets geen gebrek heeft, zijn het enge en/of spannende momenten en heel wat jump scares.
De kids acteren er lekker op los. Het is duidelijk dat ze met plezier aan de film hebben gewerkt. Maar het is toch weer de acteur die Pennywise speelt, die de show steelt. Bill Skarsgård zet hier een ontzettend creepy versie van de clown neer.
Met de production design zit het heel erg goed. Het tijdsbeeld van de late jaren 80 komt erg goed over. Ook het gebruik van een lekkere soundtrack helpt mee in het creëren van de juiste sfeer. Camerawerk en belichting ziet er erg verzorgd uit. Al had ik ik het fijner gevonden als het nog donkerder gefilmd was.
Had het verhaal iets meer om het lijf hebben gehad was dit een veel betere film geworden. Al is It verre van slecht en is het een erg vermakelijke horror/thriller geworden. Ik kijk dan ook zeker uit naar het tweede deel.

It Chapter Two
2019

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Dune: Part Two

Wind River
Western / Misdaad, 2017

Sidney Hall
Drama / Mystery, 2017
gebaseerd op boekkleine stadclownpestenabandoned housemoordflashbackballoonmaineschoolschepselangstzomermoordenaarvermist persoondeath of brotherwellkinddemonictown historystephen kingit
Social media
- Registreer |